Höhenprofil Grosser Belchen von Soultz
Höhenprofil Grosser Belchen von Soultz
Höhenprofil Grosser Belchen von Soultz
782
Bergpunkte
5.7%
Durchschnittliche Steigung
14%
Die steilsten 100 Meter
18.8km
Länge
1081m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

1018

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Grosser Belchen von Soultz ist ein Anstieg in der Region Vogesen. Die Strecke ist 18.8 Kilometer lang und überbrückt 1081 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 5.7%. Der Anstieg erzielt so 782 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 1341 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 12 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 13 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Montee de Malgré Nous & D431

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (13)

Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Statistiken

Grosser Belchen von Soultz
Dieser Anstieg
Vogesen
284 Anstiege
Frankreich
4139 Anstiege
Europa
14513 Anstiege
Bergpunkte
782
2
Platz
4
Platz
203
51% einfacher als
Col du Galibier
Platz
943
Durchschnittlicher Anstieg
5.7%
Platz
102
63% weniger steil als
Chemin des Acacias von Obernai
Platz
1486
66% weniger steil als
Chemin des Riffroids
Platz
5528
79% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
18.8km
Platz
8
28% kürzer als
Grosser Belchen von Buhl
Platz
172
60% kürzer als
Col de l'Iseran
Platz
590
Höhenmeter
1081m
Platz
2
8% weniger Anstieg als
Grosser Belchen von Cernay
Platz
140
48% weniger Anstieg als
Col du Galibier
Platz
587
61% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
12 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

100% 0% 0%
Basierend auf 6 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

67% 17% 17%
Basierend auf 6 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 02:41:10
11 km/Std. 01:42:34
15 km/Std. 01:15:12
19 km/Std. 00:59:22

Beliebt

Grosser Belchen von Cernay

Grosser Belchen von Cernay

berühmt schön
Ballon d’Alsace

Ballon d’Alsace

berühmt schön
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (12)


Niederländisch

Volvie
2 Wo

Als je in de Vogezen bent is een klim naar de Grand Ballon natuurlijk een must.
De klim vanuit Soultz-Haut-Rhin begint met een klim naar de Col Amic en vervolgens klim je door naar de Grand Ballon. Als je het eerste deel naar de Col Amic goed doseert moet de laatste kilometers naar de Grand Ballon goed te doen zijn.
Ik deed deze klim na een week fietsen in Vogezen en de laatste 5km hakte er flink in; het was afzien maar het uitzicht op de top deed mijn vermoeidheid snel vergeten.

Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
Rik_DZVG
3 Wo 01:03:24 (17.8km/Std.)

Geweldige klim met zeer weinig verkeer op het eerste gedeelte! Daarna wordt het wel wat drukker. Mooi uitzicht boven!

YordiZ
1 M 01:19:23 (14.2km/Std.)

Met 18 km klimmen was het voor mij de eerste echte lange beklimming ooit. Het stuk over tot de Amic rijd je over een heerlijke kleine rustige weg veelal door het bos. Vergeet niet op de laatste 200m van de Amic even over je linkerschouder te kijken voor een schitterend uitzicht. Ik had mezelf voorgenomen niet te hard van stapel te lopen op dit eerste stuk. Met een soepel tred kon ik vrij gemakkelijk boven komen. Op de grote weg richting de Grand Ballon gaf mijn garmin regelmatig percentages van 10% en meer. Door de brede weg kreeg ik het gevoel echt moeizaam vooruit te komen. De laatste 2 km ging het voor mijn gevoel weer wat makkelijker. Het uitzicht op de top is een mooie beloning!

Grosser Belchen von Soultz
Grosser Belchen von Soultz
MarcoG
1 J

September 2020 bij 28 graden wel erg warm. Tot Col Ami fijne klim, gelijkmatig en in t bos relaxed klimmen, daarna de bekende Grand Ballon laatste kilometers. Dat laatste stuk is in het weekend wel heel druk aan t worden, lijkt wel of je op een auto/motor circuit rijdt. Bovenop gratis water tappunt bij nieuwe restaurant links.
Bij afdalen van deze route: de weg in t bos is prima van kwaliteit en bijna alle bochten zijn goed te overzien. Let wel op als je bijna beneden bent waar t bos overgaat in landbouwgrond, daar liggen enkele water roosters diagonaal over de weg met een ongelukkig hobbeltje.

StefBosgoed
1 J 01:29:21 (12.6km/Std.)

Mooie klim naar het topje van de Vogezen. De eerste 11-12 km zijn goed te doen. Je rijdt door een bosrijke omgeving, verwacht geen spectaculaire vergezichten. De laatste 7 km zijn zwaar. Het wordt een stuk steiler en je krijgt zelfs een paar bochten met alleen kasseien. Bovenop de top wordt je beloond met een prachtig uitzicht en vergeet niet een pannenkoek te eten bij het restaurant boven.

Grosser Belchen von Soultz
Himmelsbla
1 J

Ik heb deze beklimming gedaan tot de Col Amic en ben daar linksaf geslagen richting Cernay. De weg klimt nog even een kilometer of 1,5-2 door tot vlak voorbij Ferme-Auberge Freundstein. Ga hier overigens vooral een keer eten als je in de buurt bent, het is een hele beleving om te eten bij de boer, eerlijke producten en het uitzicht is onbetaalbaar. De beklimming tot de Col Amic is heerlijk steady en daar deed ik 't voor. Een goede klim om je cadans te trainen en om eens snelheidswisselingen te doen, wetende dat het toch wel continu 5% blijft stijgen. Het laatste gedeelte tot de Grand Ballon heb ik dit jaar niet gedaan vanaf deze kant.

Random
Zoef
5 J

Op 10 September de gran ballon beklommen vanuit Soulz. Eertse 11 Km tot aan col Amic zijn op een prachtig wegdek dat slingert door de bossen ( wel geen vergezichten ) , ik heb hier echt van genoten . Hellemaal fris op Col Amic aangekomen aan de laatste 7 KM begonnen op een kleinere versnelling wat direct nodig was. Het was zeer warm die dag en drinken was de boodschap aangezien je zeer veel in open gedeeltes moet klimmen , zeker de laatste 3 KM.Ik heb veel stervende zwanen gezien in de laatste 3 KM maar ben zelf niet in de problemen geraakt omwille dat we de eessrte 11 KM verstandig hadden aangepakt , goed eten en drinken is de boodschap en op eigen tempp naar boven. Mooi zicht bovenaan en de tijd genomen om hier een terasje te doen. Op 1 hr 37 min boven

Random
Luk Willems
5 J

Ik kan me bij vorige sprekers aansluiten. ben begonnen in Wuenheim, vlak voor de eerste klim. Door het bos rijden is het feest, nergens doet het pijn, en even voor de Col Amic je moet stoppen om van het adembenemende uitzicht te genieten. Dan volgt 7 km op een bredere weg met meer verkeer en een stuk steiler. Tot je de top ziet bekroond met een kleine ballon: nog effe. Boven kan je enkel genieten van het uitzicht rondom door het grindpad naar de top te voet aan te vatten. Borden onderweg geven je moed (of net niet) door het hoogtepeil aan te geven en het hellings% van de eerstvolgende km.

Random
Jasper
6 J

Ik heb deze col afgelopen maandag beklommen bij bewolkt maar droog weer. Het was ineens mijn allereerste col ooit, maar gelukkig was het gedeelte tot Col Amic niet zo zwaar als het laatste gedeelte waardoor ik er wat kon inkomen en kon losrijden, maar dan die laatste 6-7km waren echt afzien. Bovenop de Grand Ballon mooi uitzicht. Zeker afgelopen woensdag toen we daar ng eens waren nadat we Col de Platzerwassel hadden beklommen bij stralend nazomerweer echt genieten daar op de top! :)

Random
Sergej
6 J

Fantastische klim voor de wat minder 'geoefende' klimmers. Laatste 7 km zijn behoorlijk pittig. Heerlijke aanloop van 11 km.

Random
Arnoud
6 J

Zeer mooie en geleidelijke klim. Eerste 11 kilometer geleidelijk door een heerlijk koel en verkeersarm bos. Daarna volgen 6,5km die steil zijn (rond 8%, met delen 10%) tot de top. Voor mij beter dan de klim uit Cernay omdat deze laatste ook nog een deel afdaling en vals plat in het midden heeft. Vanuit Soultz wordt het stijgingspercentage mooi geleidelijk opgebouwd


Französisch

ArnaudDerycke
2 M

Cette ascension est tout simplement sublime. Attention car au premier kilomètre, il y a une courte portion de 10-11% qui peut laisser des traces ! Ensuite, jusqu'au col d'Amic, on est sous les bois (bien pour la température mais dommage pour la vue) et la montée est régulière. Il y a très peu de trafic à cet endroit-ci. Mais les 6 derniers kilomètres sont vraiment durs (8-9%), il n'y a pas de zones d'ombres. Seuls les derniers 200m sont plus faciles. C'est une montée à faire absolument pour moi !

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?