Profil de hauteur Col du Grand Ballon depuis Soultz
Profil de hauteur Col du Grand Ballon depuis Soultz
Profil de hauteur Col du Grand Ballon depuis Soultz
782
points de difficulté
5.7%
pente moyenne
14%
100 m les plus raides
18.8km
longueur
1081m
dénivelé

Partager cette ascension

1018

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col du Grand Ballon depuis Soultz est une montée située dans la région Vosges. Cette montée est 18.8 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1081 mètres. Col du Grand Ballon depuis Soultz a une pente moyenne de 5.7%. Avec cette raideur la montée comptabilise 782 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1341 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 8 expériences sur Col du Grand Ballon depuis Soultz et ont téléchargés 7 photos.

Noms des rues: Montee de Malgré Nous & D431

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (7)

Col du Grand Ballon depuis Soultz
Col du Grand Ballon depuis Soultz
Col du Grand Ballon depuis Soultz
Col du Grand Ballon depuis Soultz
Col du Grand Ballon depuis Soultz

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col du Grand Ballon depuis Soultz
Cette montée
Vosges
216 montées
France
3445 montées
Europe
11428 montées
Points de difficulté
782
2
rang
4
rang
194
51% plus facile que
Col du Galibier
rang
695
Pente moyenne
5.7%
rang
75
rang
1277
63% moins raide que
Mur d'Allex
rang
4225
79% moins raide que
Camino El Monte depuis Farrobillo
Longueur
18.8km
rang
8
28% plus court que
Col du Grand Ballon depuis Buhl
rang
163
60% plus court que
Col de l'Iseran
rang
492
Dénivelé
1081m
rang
2
8% moins de montée que
Col du Grand Ballon depuis Cernay
rang
133
48% moins de montée que
Col du Galibier
rang
476
61% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
12 épingles

Etat de la route

100% 0% 0%
Basé sur 4 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

75% 0% 25%
Basé sur 4 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:41:10
11 km/h 01:42:34
15 km/h 01:15:12
19 km/h 00:59:22

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (8)


Néerlandais

MarcoG
9 mois

September 2020 bij 28 graden wel erg warm. Tot Col Ami fijne klim, gelijkmatig en in t bos relaxed klimmen, daarna de bekende Grand Ballon laatste kilometers. Dat laatste stuk is in het weekend wel heel druk aan t worden, lijkt wel of je op een auto/motor circuit rijdt. Bovenop gratis water tappunt bij nieuwe restaurant links.
Bij afdalen van deze route: de weg in t bos is prima van kwaliteit en bijna alle bochten zijn goed te overzien. Let wel op als je bijna beneden bent waar t bos overgaat in landbouwgrond, daar liggen enkele water roosters diagonaal over de weg met een ongelukkig hobbeltje.

StefBosgoed
11 mois 01:29:21 (12.6km/h)

Mooie klim naar het topje van de Vogezen. De eerste 11-12 km zijn goed te doen. Je rijdt door een bosrijke omgeving, verwacht geen spectaculaire vergezichten. De laatste 7 km zijn zwaar. Het wordt een stuk steiler en je krijgt zelfs een paar bochten met alleen kasseien. Bovenop de top wordt je beloond met een prachtig uitzicht en vergeet niet een pannenkoek te eten bij het restaurant boven.

Col du Grand Ballon depuis Soultz
Himmelsbla
11 mois

Ik heb deze beklimming gedaan tot de Col Amic en ben daar linksaf geslagen richting Cernay. De weg klimt nog even een kilometer of 1,5-2 door tot vlak voorbij Ferme-Auberge Freundstein. Ga hier overigens vooral een keer eten als je in de buurt bent, het is een hele beleving om te eten bij de boer, eerlijke producten en het uitzicht is onbetaalbaar. De beklimming tot de Col Amic is heerlijk steady en daar deed ik 't voor. Een goede klim om je cadans te trainen en om eens snelheidswisselingen te doen, wetende dat het toch wel continu 5% blijft stijgen. Het laatste gedeelte tot de Grand Ballon heb ik dit jaar niet gedaan vanaf deze kant.

Random
Zoef
4 a

Op 10 September de gran ballon beklommen vanuit Soulz. Eertse 11 Km tot aan col Amic zijn op een prachtig wegdek dat slingert door de bossen ( wel geen vergezichten ) , ik heb hier echt van genoten . Hellemaal fris op Col Amic aangekomen aan de laatste 7 KM begonnen op een kleinere versnelling wat direct nodig was. Het was zeer warm die dag en drinken was de boodschap aangezien je zeer veel in open gedeeltes moet klimmen , zeker de laatste 3 KM.Ik heb veel stervende zwanen gezien in de laatste 3 KM maar ben zelf niet in de problemen geraakt omwille dat we de eessrte 11 KM verstandig hadden aangepakt , goed eten en drinken is de boodschap en op eigen tempp naar boven. Mooi zicht bovenaan en de tijd genomen om hier een terasje te doen. Op 1 hr 37 min boven

Random
Luk Willems
4 a

Ik kan me bij vorige sprekers aansluiten. ben begonnen in Wuenheim, vlak voor de eerste klim. Door het bos rijden is het feest, nergens doet het pijn, en even voor de Col Amic je moet stoppen om van het adembenemende uitzicht te genieten. Dan volgt 7 km op een bredere weg met meer verkeer en een stuk steiler. Tot je de top ziet bekroond met een kleine ballon: nog effe. Boven kan je enkel genieten van het uitzicht rondom door het grindpad naar de top te voet aan te vatten. Borden onderweg geven je moed (of net niet) door het hoogtepeil aan te geven en het hellings% van de eerstvolgende km.

Random
Jasper
5 a

Ik heb deze col afgelopen maandag beklommen bij bewolkt maar droog weer. Het was ineens mijn allereerste col ooit, maar gelukkig was het gedeelte tot Col Amic niet zo zwaar als het laatste gedeelte waardoor ik er wat kon inkomen en kon losrijden, maar dan die laatste 6-7km waren echt afzien. Bovenop de Grand Ballon mooi uitzicht. Zeker afgelopen woensdag toen we daar ng eens waren nadat we Col de Platzerwassel hadden beklommen bij stralend nazomerweer echt genieten daar op de top! :)

Random
Sergej
6 a

Fantastische klim voor de wat minder 'geoefende' klimmers. Laatste 7 km zijn behoorlijk pittig. Heerlijke aanloop van 11 km.

Random
Arnoud
6 a

Zeer mooie en geleidelijke klim. Eerste 11 kilometer geleidelijk door een heerlijk koel en verkeersarm bos. Daarna volgen 6,5km die steil zijn (rond 8%, met delen 10%) tot de top. Voor mij beter dan de klim uit Cernay omdat deze laatste ook nog een deel afdaling en vals plat in het midden heeft. Vanuit Soultz wordt het stijgingspercentage mooi geleidelijk opgebouwd

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?