Elevation profile Col du Grand Ballon from Soultz
Elevation profile Col du Grand Ballon from Soultz
Elevation profile Col du Grand Ballon from Soultz
782
difficulty points
5.7%
avg. gradient
14%
steepest 100 meter
18.8km
length
1081m
total ascent

Share this climb

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Col du Grand Ballon from Soultz is a climb in the region Vosges. It is 18.8km long and bridges 1081 vertical meters with an average gradient of 5.7%, resulting in a difficulty score of 782. The top of the ascent is located at 1341 meters above sea level. Climbfinder users shared 8 reviews/stories of this climb and uploaded 1 photo.

Road names: Montee de Malgré Nous & D431

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (1)

Col du Grand Ballon from Soultz

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Statistics

Col du Grand Ballon from Soultz
This climb
Vosges
132 climbs
France
1348 climbs
Europe
5712 climbs
Difficulty points
782
2
rank
3
7% easier than
Col du Grand Ballon
rank
169
51% easier than
Col du Galibier
rank
540
Average gradient
5.7%
rank
55
rank
631
56% less steep than
Mur de Monieux from Monieux
rank
2390
79% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
18.8km
rank
7
rank
124
60% shorter than
Col de l'Iseran
rank
313
Total ascent
1081m
rank
2
8% less ascent than
Col du Grand Ballon from Cernay
rank
119
48% less ascent than
Col du Galibier
rank
363
61% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
12 hairpin turns

Road surface condition

100% 0% 0%
Based on 4 votes
Share your knowledge. Whats was the condition of the road during your ascent?

Traffic

75% 0% 25%
Based on 4 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 02:41:10
11 km/h 01:42:34
15 km/h 01:15:12
19 km/h 00:59:22

Popular

Reviews/stories (8)


Dutch

MarcoG
2 Mo

September 2020 bij 28 graden wel erg warm. Tot Col Ami fijne klim, gelijkmatig en in t bos relaxed klimmen, daarna de bekende Grand Ballon laatste kilometers. Dat laatste stuk is in het weekend wel heel druk aan t worden, lijkt wel of je op een auto/motor circuit rijdt. Bovenop gratis water tappunt bij nieuwe restaurant links.
Bij afdalen van deze route: de weg in t bos is prima van kwaliteit en bijna alle bochten zijn goed te overzien. Let wel op als je bijna beneden bent waar t bos overgaat in landbouwgrond, daar liggen enkele water roosters diagonaal over de weg met een ongelukkig hobbeltje.

StefBosgoed
4 Mo 01:29:21 (12.6km/h)

Mooie klim naar het topje van de Vogezen. De eerste 11-12 km zijn goed te doen. Je rijdt door een bosrijke omgeving, verwacht geen spectaculaire vergezichten. De laatste 7 km zijn zwaar. Het wordt een stuk steiler en je krijgt zelfs een paar bochten met alleen kasseien. Bovenop de top wordt je beloond met een prachtig uitzicht en vergeet niet een pannenkoek te eten bij het restaurant boven.

Col du Grand Ballon from Soultz
Himmelsbla
4 Mo

Ik heb deze beklimming gedaan tot de Col Amic en ben daar linksaf geslagen richting Cernay. De weg klimt nog even een kilometer of 1,5-2 door tot vlak voorbij Ferme-Auberge Freundstein. Ga hier overigens vooral een keer eten als je in de buurt bent, het is een hele beleving om te eten bij de boer, eerlijke producten en het uitzicht is onbetaalbaar. De beklimming tot de Col Amic is heerlijk steady en daar deed ik 't voor. Een goede klim om je cadans te trainen en om eens snelheidswisselingen te doen, wetende dat het toch wel continu 5% blijft stijgen. Het laatste gedeelte tot de Grand Ballon heb ik dit jaar niet gedaan vanaf deze kant.

Random
Zoef
4 y

Op 10 September de gran ballon beklommen vanuit Soulz. Eertse 11 Km tot aan col Amic zijn op een prachtig wegdek dat slingert door de bossen ( wel geen vergezichten ) , ik heb hier echt van genoten . Hellemaal fris op Col Amic aangekomen aan de laatste 7 KM begonnen op een kleinere versnelling wat direct nodig was. Het was zeer warm die dag en drinken was de boodschap aangezien je zeer veel in open gedeeltes moet klimmen , zeker de laatste 3 KM.Ik heb veel stervende zwanen gezien in de laatste 3 KM maar ben zelf niet in de problemen geraakt omwille dat we de eessrte 11 KM verstandig hadden aangepakt , goed eten en drinken is de boodschap en op eigen tempp naar boven. Mooi zicht bovenaan en de tijd genomen om hier een terasje te doen. Op 1 hr 37 min boven

Random
Luk Willems
4 y

Ik kan me bij vorige sprekers aansluiten. ben begonnen in Wuenheim, vlak voor de eerste klim. Door het bos rijden is het feest, nergens doet het pijn, en even voor de Col Amic je moet stoppen om van het adembenemende uitzicht te genieten. Dan volgt 7 km op een bredere weg met meer verkeer en een stuk steiler. Tot je de top ziet bekroond met een kleine ballon: nog effe. Boven kan je enkel genieten van het uitzicht rondom door het grindpad naar de top te voet aan te vatten. Borden onderweg geven je moed (of net niet) door het hoogtepeil aan te geven en het hellings% van de eerstvolgende km.

Random
Jasper
5 y

Ik heb deze col afgelopen maandag beklommen bij bewolkt maar droog weer. Het was ineens mijn allereerste col ooit, maar gelukkig was het gedeelte tot Col Amic niet zo zwaar als het laatste gedeelte waardoor ik er wat kon inkomen en kon losrijden, maar dan die laatste 6-7km waren echt afzien. Bovenop de Grand Ballon mooi uitzicht. Zeker afgelopen woensdag toen we daar ng eens waren nadat we Col de Platzerwassel hadden beklommen bij stralend nazomerweer echt genieten daar op de top! :)

Random
Sergej
5 y

Fantastische klim voor de wat minder 'geoefende' klimmers. Laatste 7 km zijn behoorlijk pittig. Heerlijke aanloop van 11 km.

Random
Arnoud
5 y

Zeer mooie en geleidelijke klim. Eerste 11 kilometer geleidelijk door een heerlijk koel en verkeersarm bos. Daarna volgen 6,5km die steil zijn (rond 8%, met delen 10%) tot de top. Voor mij beter dan de klim uit Cernay omdat deze laatste ook nog een deel afdaling en vals plat in het midden heeft. Vanuit Soultz wordt het stijgingspercentage mooi geleidelijk opgebouwd

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?