Höhenprofil Grosser Belchen von Cernay
Höhenprofil Grosser Belchen von Cernay
Höhenprofil Grosser Belchen von Cernay
843
Bergpunkte
4.7%
Durchschnittliche Steigung
12.9%
Die steilsten 100 Meter
22.1km
Länge
1169m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

1016

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Grosser Belchen von Cernay ist ein Anstieg in der Region Vogesen. Die Strecke ist 22.1 Kilometer lang und überbrückt 1169 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 4.7%. Der Anstieg erzielt so 843 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 1341 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 25 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 21 Fotos hochgeladen.

Straßenname: D421

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (21)

Grosser Belchen von Cernay
Grosser Belchen von Cernay
Grosser Belchen von Cernay
Grosser Belchen von Cernay
Grosser Belchen von Cernay

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Rhine valley to Grand Ballon
Rhine valley to Grand Ballon
144.4km 3210m 6

Statistiken

Grosser Belchen von Cernay
Dieser Anstieg
Vogesen
293 Anstiege
Frankreich
4279 Anstiege
Europa
15381 Anstiege
Bergpunkte
843
1
Platz
3
Platz
161
48% einfacher als
Col du Galibier
Platz
807
Durchschnittlicher Anstieg
4.7%
Platz
175
69% weniger steil als
Chemin des Acacias von Obernai
Platz
2379
72% weniger steil als
Chemin des Riffroids
Platz
8438
83% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
22.1km
Platz
3
16% kürzer als
Grosser Belchen von Buhl
Platz
99
53% kürzer als
Col de l'Iseran
Platz
366
Höhenmeter
1169m
Platz
1
Platz
110
43% weniger Anstieg als
Col du Galibier
Platz
473
58% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
17 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

100% 0% 0%
Basierend auf 17 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

25% 63% 13%
Basierend auf 16 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 03:09:26
11 km/Std. 02:00:33
15 km/Std. 01:28:24
19 km/Std. 01:09:47

Beliebt

Grosser Belchen von Cernay

Grosser Belchen von Cernay

berühmt schön
Ballon d’Alsace

Ballon d’Alsace

berühmt schön
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (25)


Niederländisch

merre
1 M

Leuke, lange klim. Zeker niet de mooiste in de streek maar wel een stevige finish naar de top. Daarna de Route des Crêtes is zeker een aanrader!

Harold
2 M

Een klassieker met verschillende gezichten: afwisselend regelmatig&onregelmatig klimwerk in 3 aktes. Uitzichten zijn het allemaal waard in de laatste akte, maar die laatste 6/7 kilometers gaan je pijn doen (of je sterft heroisch) als je geen begenadigd klimmer bent of niet gewend af te zien.

Eelco02
2 M 01:50:06 (12km/Std.)

Het is een erg mooie beklimming en het asfalt is goed. De laatste kilometers is serieus aanpoten en als je te enthousiast aan het 1e deel begint, ga je het op het 2e deel erg zwaar krijgen. Weinig verkeer, maar vanaf Col Amic werd het drukker. En de afdaling is gewoon genieten, door het uitzicht :)

arnout09
5 M 01:23:54 (15.8km/Std.)

Prachtige klim in de Vogezen die alles heeft. Hij begint rustig in het dal van Cernay, waarna de eerste hoogtemeters worden gemaakt door het bos. Na het stuk afdalen tussendoor bestaat het tweede deel van de klim uit bos- dat langzaam overgaat tot berglandschap. Met de 22km is het zaak de energie op een juiste wijze te doseren. Toen ik hem reed was het weer niet al te best. Zeker boven was het ijskoud, regenachtig en paar graden boven het vriespunt.

markniessen
1 J 01:25:27 (15.5km/Std.)

Vanuit ons huisje in Rimbach-près-Guebwiller (gelegen op de helling van de Grand Ballon) naar Cernay gefietst. De aanvang van de klim is 'rustig', maar zodra je het bos in duikt wordt het serieuzer. Korte afdaling gevolgd door een lichtlopend stuk naar de Col d'Amic, en dan 'gehts loss'. Geweldig! Bochten geplaveid met kleine kasseitjes, aanzetten, hop hop hop. Het laatste stuk naar de top is zwaar (kaarsrechte weg en steil) maar de beloning; wow. (bij helder weer zie je de Alpen aan je rechterhand)

Grosser Belchen von Cernay
Random
Oskar 11 jaar
2 J

Nu ben ik elf jaar en heb al verschillende mooie en zware beklimmingen gedaan, waaronder: de Gavia vanuit Bormio en de Ballon d’Alsace. Nu ook de Grand Ballon vanuit Cernay bedwongen en het is een absolute aanrader. Het venijn zit absoluut in de staart. De laatste 6 kilometers zijn het zwaarst. Langs mooie wegen en door de bossen is de afdaling puur plezier!

Random
Joris
2 J

Zeker een aanrader. Goed asfalt, maar vergis je niet in het gemiddelde stijgings%, dit wordt flink gedrukt door de dalende stukken. Deze zijn lekker, maar je klimt lange stukken aan 7% t/m 9%. In het weekend veel motoren, doordeweeks super rustig

Fantastisch uitzicht, must do als je in de buurt bent!

Random
Niek
3 J

16 juli 2018 heb ik de Grand Ballon vanuit Cernay beklommen. Lange klim waar geen einde aan lijkt te komen. De tussentijdse afdalingen zijn een geschenk uit de hemel. De weg is goed, een mooie esthetische beklimming. Op de top van de Grand Ballon zijn voldoende eetgelegenheden om je verloren calorieën weer aan te vullen. De afdaling naar Guebwiller is prachtig door het bos over een smalle weg die zo strak is als een biljartlaken. Deze afdaling is zeker een aanrader (ook om te beklimmen).

Random
Ruben
3 J

Super col, niet al te lastig. Let op voor de 3 korte kasseistrookjes in een paar bochten. Wegdek is zeer goed, op de paar stukken kassei na, veel verkeer kom je hier ook niet tegen. In de afdaling maak je makkelijk zonder al te veel risico prima vaart!

Random
Pierre
3 J

Op maandag 25-06-18 deze Col vanuit Cernay, Lekker weer 21c. Prachtige beklimming, lekker die tussentijdse afdaling en geweldige vergezichten (en op de top Zwarte woud en zelfs de sneeuw toppen van de alpen) wel frisjes. Mijn verzet voor het kleinste blad achter grootste. Totale lengte 21,78 KM, Gem snelheid 10,8 KM, Tijd actief 02:01:15 Hoogte 1325 M.
Arnoud, schreef hier kan het zowel warm zijn als bewolkt en winderig de laatste 4 km geen bos meer, dus elementen hebben vrij spel. Neem dus zeker een jasje mee voor naar beneden.
Dit had Ik niet gedaan nou duizend doden kwamen aan mij voorbij de eerste 4 km afdalen (plus mijn hele leven) Mag van geluk spreken dat Ik dit stukje nog kan schrijven. Conclusie 5 duimpjes voor deze Col.

Random
Dick
4 J

Vrijdag 9 september samen met mijn zoon Patrick de Gand Ballon gedaan. Gestart in Rimbach pres Guebwiller dat ligt op ca. 500 meter dus de start was voortvarend met een steile afdaling naar de weg die ons naar Cernay voerde.
Lekker warm kunnen draaien en na 15 km was het rechtsaf en ca. 21 km naar boven. Het wegdek was prima en we konden soepel naar boven. Op 1325 meter was het toch wel fris met een redelijke wind. Even een kopje koffie naar binnen gewerkt en weer verder. We hebben de afsink richting Kurth genomen. Dat was kicken 74.5km tikte Patrick aan. Prima wegdek met ruime bochten ideaal om los te gaan. Beneden via Kurth weer op huis aan, licht dalend. Bij Thann veel verkeer, hebben denk ik niet de goede weg genomen. Na Thann weer op het goede spoor naar Cernay en bij Soultz Haut-Rin links af weer naar boven. Dat deed even zeer na 98km want er moest nog 5 km, met een stijging van 8.5%, naar boven gegaan worden. Totaal 102 km bij elkaar getrapt en het was de moeite waard.

Random
Frank en Nicole
4 J

Afgelopen dinsdag 5 september de Grand Ballon vanuit Cernay beklommen. Gestart in Thann om eerst een paar km warm te rijden en daarna aan de beklimming begonnen. Ongelooflijk mooi ookal is het een flink eind tot de top. Het tussenstuk is prettig om een beetje op adem te komen en (mentaal) voor te bereiden op het tweede deel.
Eenmaal boven genoten van het prachtige uitzicht en een warme kop soep.
We hebben deze beklimming gedaan op een Merida crossway hybride en een Cuba LTD mountainbike bike en zelfs een aantal racefietsers ingehaald :-)

Random
Wouter
4 J

Vandaag vanuit Watwiller deze klim gedaan en dat viel tegen :) je begint direct met een steile klim en gelukkig komt dan het stukje afdaling. Door de kou en tegenwind op de laatste kilometers was het echte uitdaging om boven te komen. Op de top zag ik dat het merendeel van de renners van de andere kant omhoog komt, want die is een stuk gelijkmatiger. Misschien dat ik dat de volgende keer maar doe :)

Random
Marcel
4 J

13-8 deze klim gedaan viel me niet mee omdat ik dacht dat hij gemiddeld 5% was. Nou vergeet dat maar de meeste stukken zitten boven 7-8 % het gemiddelde stijgings percentage hierboven is waarschijnlijk met de afdaal stukken mee gerekend. Verder wel een mooie klim hoor. Heb ventoux alp d huez en Stelvio gedaan en deze viel me het meest tegen. Was eerder op de ventoux boven dan op de grand ballon

Random
Annemieke van Baal
4 J

Vandaag deze route gelopen. Prachtige wandeling goed te doen. Het is de D431 en niet de D421 zoals in de omschrijving staat.
13 juli 2017.

Random
Frits Stoekenbroek
4 J

Ik heb deze klim op 14 juli 2017 gedaan en het was genieten. Heel gevarieerd en het middenstuk geeft wel rust zodat je het tweede gedeelte weer volle bak kan.
Het begin is alleen bos waarbij de motoren die je voorbij vliegen wel een hoop herrie geven maar wat hoger heb je mer rust en veel foto momenten.
Mijn verzet wat ik heb gebruikt was 50/34 - 11/32 De 32 heb ik op het steilste gedeelte, 10%, gebruikt. Voor het overige 34-28. Ik ben een matige klimmer :-(
https://www.strava.com/activities/1067016165

Random
Rik
5 J

Prachtige beklimming, jammer van de tussentijdse afdaling. Ging zelf, als matige wielrenner, met een verzet van 39x30 omhoog. Heb regelmatig gewenst dat ik een 34x30 had, maar die wens kwam niet uit. Hierdoor op sommige stukken harkend omhoog gegaan.

Random
Dennis
5 J

Vorig weekend deze klim gedaan. Mijn eerste keer "echt" klimmen en was van te voren een beetje gespannen. Zou ik het wel kunnen? De klim loopt erg lekker zowel het eerste als het tweede gedeelte. De stukken van 10% in het tweede gedeelte waren wel even pittig maar zeker niet onoverkomelijk en nergens echt in het rood gefietst. Een aanrader voor diegene die graag hooggebergte willen fietsen maar niet weten waar ze staan. Een mooie col in het middelgebergte die niet echt ver van huis is! Een super ervaring, nu op naar de Alpen!

Random
Robin
5 J

Mooie tocht, maar best nog koud met de laatste 6km sneeuw aan de zijkanten van de weg. Het is trouwens langs de D431 en is dus anders dan in de omschrijving staat. Prachtige klim met hele mooie vergezichten. Naast het afzien, dus ook genieten.

Random
Ludo
5 J

Heb deze vandaag op de tacx geprobeerd... hopelijk klopt het hoogteprofiel van de route in de tacx niet, want kwam toch een paar keer 18,5 % stijging tegen (en dan niet 10-20 meter, maar minimaal 500 meter en meer)....

Als iemand mij kan vertellen wat het max stijgingspercentage (piek) is ben ik hem/haar erg dankbaar....
Kan ik met een gerust hart (hoop ik dan toch) verder gaan met trainen....

Random
Jacco
6 J

Tip:
Parkeer je auto bij Lac de Kruth. Vervolg daar de weg over 28 km naar beneden richting Cernay. Dit is vals plat naar beneden, dus kan je goed warm rijden. Vervolgens ca. 22 km klimmen naar de Grand Ballon. Vandaar weer afdalen richting Lac de Kruth. Rondje is dan zo'n 75 km.

Random
Mesmaekers Nicolas
6 J

Een leuke klim die je eigenlijk in 2 kan opdelen door het recuperatiestuk ongeveer halfweg. Het uitzicht is wonderbaarlijk en de moeite waard. Tijdens het recuperatiestukje dat afdaalt opletten bij nat weer voor de kasseien in de haarspeldbocht. Wel fris boven op de top (nochtans mooi weer).

Random
Dirk Haerens
6 J

op deze website haalde ik mijn info, waarvoor dank. Top ! Ik ben gestart in Wittelsheim om zo via Cernay de beklimming aan te vatten. Tijdens het eerste deel tot aan Col Amic was ik een beetje te enthousiast gestart... Heb dan gelukkig even kunnen temperen door de stukken vals plat. Heerlijke beklimming en eentje om af te vinken. Aanrader. Plaatselijke bevolking had me wel aangeraden om deze klim in de week te doen. Er zitten een pak toeristen op deze col in het weekend.
Groeten, Dirk

Random
Arnoud
6 J

Beklimming bestaat eigenlijk uit twee delen. eerste deel zo rond de 7% met een paar zware stukken. Mooi beschut en koel. Wel zeer druk op de weg (motoren). Dan een stuk vlak/ vals plat/ afdaling wat echt even 'schakelen is'. Daarna de laatste 6,5km waar alle routes vanuit Zuid bijeenkomen en zo'n 8% is, met stukjes van 10%. Hier kan het zowel warm zijn als bewolkt en winderig. Geen bos meer, dus elementen hebben vrij spel. Neem dus zeker een jasje mee voor naar beneden


Französisch

Morgan-T
1 M 01:55:00 (11.5km/Std.)

Très beau col. Je l'ai grimpé lors d'une grande sortie vélo sous un temps magnifique. Très beaux paysages. Beaucoup de parties dans la forêt (en début de col), très appréciable lors de grosses chaleurs.

Grosser Belchen von Cernay
Grosser Belchen von Cernay
Grosser Belchen von Cernay

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?