Mortirolo

Mes ascensions
Profil de hauteur Mortirolo
Profil de hauteur Mortirolo
Profil de hauteur Mortirolo
Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur

Mortirolo est une montée située dans la région Alpes italiennes. Cette montée est 11.6 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1299 mètres. Mortirolo a une pente moyenne de 11.2%. Avec cette raideur la montée comptabilise 1682 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1852 mètres d’altitude. Les utilisateurs de ClimbFinder ont partagés 12 expériences sur Mortirolo et ont téléchargés 3 photos.

Nom de la rue: Strada del Mortirolo

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%

Photos

Mortirolo
Mortirolo
Mortirolo
3 photos. Partagez votre propre photo de cette montée.

Les statistiques

Mortirolo depuis Mazzo di Valtellina
Cette montée
Alpes italiennes
37 montées
Alpes
253 montées
Italie
38 montées
Europe
1133 montées
Points de difficulté
1682
HC
rang
3
39% plus facile que
Colle delle Finestre
rang
8
39% plus facile que
Colle delle Finestre
rang
3
39% plus facile que
Colle delle Finestre
rang
10
39% plus facile que
Colle delle Finestre
Pente moyenne
11.2%
rang
2
16% moins raide que
Scanuppia - Malga Palazzo
rang
2
16% moins raide que
Scanuppia - Malga Palazzo
rang
3
51% moins raide que
Muro di Guardiagrele
rang
16
51% moins raide que
Muro di Guardiagrele
Longueur
11.6km
rang
30
66% plus court que
Monte Bondone depuis Dro
rang
152
76% plus court que
Col de l'Iseran
rang
30
66% plus court que
Monte Bondone depuis Dro
rang
232
76% plus court que
Col de l'Iseran
Ascension totale
1299m
rang
21
32% moins de montée que
Col du Grand-Saint-Bernard
rang
60
38% moins de montée que
Col de l'Iseran
rang
21
32% moins de montée que
Col du Grand-Saint-Bernard
rang
66
53% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
33 épingles
Pavés

état de la route

100% 0% 0%
Basé sur 1 vote
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

0% 100% 0%
Basé sur 1 vote
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 01:39:25
11 km/h 01:03:16
15 km/h 00:46:23
19 km/h 00:36:37

Populaire

Expériences (12)


Néerlandais

Rogier
Rogier
8 h

De klim is steil het is zwaar maar misschien is het de reputatie die het nog zwaarder maakt. Ook de duistere naam doet een duit in het zakje. Er zijn namelijk genoeg zwaardere beklimmingen te vinden in Europa, maar daar kopp je weinig voor als je omhoog aan het zwoegen bent op deze klim. Persoonlijk vond ik de klim wel prettig, maar dit is precies het werk waar ik wel van hou (lang en redelijk steil). Que prestatie en sportief is het een absolute aanrader. Qua uitzicht scoren andere beklimmingen een stuk beter.

Maar... elke wielrenner moet een keer in zijn leven deze kant de mortirolo gereden hebben!

Random
Jurgen
9 m

De Mortirolo... Als 11% als verlichting voelt...

Random
Jan Dirkzwager
1 a

Een beest van een berg. Nooit één meegemaakt die zwaarder is. Elke kilometer denk je aan stoppen en het nooit meer te doen. Tot je boven bent, dan denk je aan nog een keer! Maar wat was die zwaar. De Stelvio staat in deze ranglijst als moeilijker, maar vooral langer. Je kan nagenoeg niet herstellen op de Mortirolo. In mijn eerste poging viel ik 4 x vanwege mijn ketting die eraf liep op te steile stukken. Twee dagen later had ik mijn alluminium fietst verruilt voor een Carbon en een iets kleiner verzet en ging het gestaag, met laag tempo omhoog. De Stelvio zou ik vervolgens (ok van de makkelijke kant dit keer) met gemiddeld meer dan 3km per uur sneller afleggen. Op de Mortirolo wordt he volledig uitelkaar getrokken. Maar bovenkomen is helend.

Random
Bobic
1 a

Deze klim doet pijn aan je benen. Mooi hoor maar afzien is het zeker. Twijfelde van te voren nog of ik hem met een 34/28 zou kunnen beklimmen. Erg blij dat ik heb geswitcht naar 34/32. Enige juiste keuze om "normaal' boven te geraken.

Random
Peter
3 a

Ik mis de Zoncolan in dit lijstje.

Random
Hubert
3 a

Voor iedereen die bovenkomt en geheimtip. Als je bij de T-splitsing linksaf gaat is een paar honderdmeter aan de rechterkant een strade bianchi naar een Agriturista waar ze voor 1,20 heerlijke cappuccino verkopen met gratis een fantastisch bergpanorama erbij. Als je geluk hebt ben je zoals mijn maat en ik alleen en kun je plaatsnemen in een ligstoel met de beentjes omhoog zodat je er extra van kunt genieten.
Wat de klim betreft: ik had mij voorgesteld dat hij superzwaar was. Dat viel mee. Zwaar was het wel maar als je een 30-26 of 30-29 erop hebt kun je mooi rond blijven draaien zodat je je knieën niet aan gort trapt.
Als je goed getraind bent is het goed te doen en kan je ondertussen genieten van het mooie parkoers en al fietsend nog wat foto's maken.
Wij hebben warmgereden vanuit Lovero. Bij de grote weg (SP27)staat de klim met een bord aangegeven. kan niet missen.
Wij hebben afgedaald via de T-splising rechts naar Trivigno (deze weg gaat trouwens eerst nog even omhoog en loopt ook een heel stuk vlak). Dat is een hele mooie rit over de kam. Je komt er niemand tegen en waant je in een soort paradijs met prachtige bergvergezichten. Na het dorpje Trivigno Bassa kun je rechtaf naar Tirano. Dat is een hele mooie technische afdaling met veel kronkelende bochten die op en neer gaat. In september waan je je in de Ronde van Lombardije.

Random
Jan-Willem M
3 a

Begin van de klim staat goed aangegeven in Mazzo. Na het begin wordt het al vrij snel heel erg steil, en ook nog eens onregelmatig steil. Met enige regelmaat moest ik staan om de kleinste versnelling (34/32) rond te krijgen. Bergverzet is een must! Na een paar erg steile stukken wordt het na 5 kilometer iets gelijkmatiger steil. Vanaf de samenkomst met de weg vanuit Grossio is het beter te doen. Alleen vanaf bocht 7 tot en met bocht 5 zijn de percentages weer even ruim boven de 10%, daarna uitbollen na de top. Bochten zijn genummerd van (ik meen) 33 beneden tot 1 bovenin.

Random
John Louet
4 a

Niet te vergelijken met de Mont Ventoux of Alpe d'huez. Gaaf om te doen alleen de weg naar Aprica stond niet aangegeven. (of was dat de vermoeidheid?) Na 200 meter dus naar rechts bij de T-kruising! Er zitten nog stukjes van 16% tussen. De afdaling heeft stukken van 25% !!!!
Succes

Random
Fopduik
4 a

Met veel stress naar mazzo gereden, uiteindelijk alle stress voor niets. Heerlijk geklommen, was er al vroeg dus helemaal in mn eentje op de berg! Weinig herstelmomenten de eerste kilometers, zelfs niet in de bochten die ook schuin omhoog gelegd zijn. Eenmaal bij de samenkomst met de weg vanuit Grossio ga je als vanzelf omhoog met als beloning de top in mn eentje... wat een rust...
Kortom wees niet bang en ga ervoor! Ik ben geen ervaren klimmer (eerste keer hooggebergte) en woog op dat moment 78kg. Ik had wel eerlijkheidshalve een tripple (30-28)

Random
Johan
4 a

Tweemaal in 2 dagen gedaan. (koos de eerste maal voor de "verkeerde" ingang vanuit bormio ) daarna een maand niet meer kunnen fietsen om dat ik mijn knieen overbelast had.

Random
Martine
5 a

Wat ik me het meest herinner is dat ik zo nu en dan in de lach schoot vanwege het belachelijke stijgingspercentage. Toen ik tijdens de klim mijn helm op het wegdek legde zodat mijn man hem (met de auto) op kon pikken hoorde ik zijn slippende autobanden, hij kwam zelfs met vierwielaandrijving moeilijk op gang.
Kort daarvoor had ik de Fedaia en de st Pellegrino gedaan dus ik vond het wel te doen. Alleen die vliegen.....

Random
BartP
6 a

Ik kan niet uitleggen hoe bang ik was voor deze beklimming. Na eerst alleen de laatste 3 kilometer geklommen te hebben (makkelijkste gedeelte) begon ik toch echt te twijfelen of ik zou bovenkomen. Twee dagen later besloten om hem echt te gaan doen. In het begin zo langzaam mogelijk opgefietst. Heel langzaam in het ritme gekomen. De Mortirolo is superzwaar, maar voor iedereen haalbaar. 's avond enorme pijn aan mijn kniën van de langzame cadans. Deze beklimming is officieel de moeilijkste die ik ook heb gedaan.

Ajouter une expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
  • Rejoignez la communauté
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?