Colle delle Finestre

My Climbs
Profil de hauteur Colle delle Finestre
Profil de hauteur Colle delle Finestre
Profil de hauteur Colle delle Finestre
Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur

Colle delle Finestre est une montée située dans la région Alpes italiennes. Cette montée est 18.8 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1709 mètres. Colle delle Finestre a une pente moyenne de 9%. Avec cette raideur la montée comptabilise 2768 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 2197 mètres d’altitude. Les utilisateurs de ClimbFinder ont partagés 9 expériences sur Colle delle Finestre et ont téléchargés 0 photos.

Nom de la rue: Strade del Colle Delle Finestre

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%

Photos

Pas encore de photos. Partagez votre propre photo de cette montée.

Les statistiques

Colle delle Finestre depuis Susa
Cette montée
Alpes italiennes
31 montées
Alpes
245 montées
Italie
32 montées
Europe
1116 montées
Points de difficulté
2768
HC
rang
1
rang
1
rang
1
rang
1
Pente moyenne
9%
rang
3
32% moins raide que
Scanuppia - Malga Palazzo
rang
13
32% moins raide que
Scanuppia - Malga Palazzo
rang
4
61% moins raide que
Muro di Guardiagrele
rang
73
61% moins raide que
Muro di Guardiagrele
Longueur
18.8km
rang
18
45% plus court que
Monte Bondone depuis Dro
rang
66
60% plus court que
Col de l'Iseran
rang
18
45% plus court que
Monte Bondone depuis Dro
rang
88
60% plus court que
Col de l'Iseran
Ascension totale
1709m
rang
3
10% moins de montée que
Col du Grand-Saint-Bernard
rang
8
19% moins de montée que
Col de l'Iseran
rang
3
10% moins de montée que
Col du Grand-Saint-Bernard
rang
8
19% moins de montée que
Col de l'Iseran

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
44 épingles
Pavés

état de la chaussée

0% 0% 0%
Basé sur 0 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

0% 0% 0%
Basé sur 0 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:40:43
11 km/h 01:42:17
15 km/h 01:15:00
19 km/h 00:59:13

Populaire

Mortirolo

Mortirolo

légendaire beau
Monte Grappa

Monte Grappa

légendaire beau
 
Ajouter une expérience

Expériences (9)


Néerlandais

Random
Jesper Melle Rozema
3 m

Prachtige klim, de eerste paar kilometer zijn behoorlijk steil door het dorp. Daarna kom je op een smaller pad door het bos. Dit gedeelde ligt er nog asfalt. Na 9 km is dat afgelopen en kom je op de gravel. Dit is echt hele slechte gravel. Overal stenen en kuilen. Sommige bochten zijn behoorlijk moeilijk te nemen door losliggend gravel. Dit gaat nog zo'n 9 km door tot de top. Op de top prachtig uitzicht. Als je gaat afdalen kijk dan eerst je banden na voor nog sporen van steentjes.

Random
Temps Perdu
9 m

Prachtklim inderdaad. Ook goed te doen met een gewone racefiets (als je zin hebt om een beetje te slippen en hobbelen her & der). Heerlijk om het gevecht van Froome en Dumoulin na te fietsen.
Maar de stijgingspercentages en afstand in bovenstaand profiel lijken me niet te kloppen.
De klim is iets langer (18,2km) en minder stijl: de klim komt feitelijk vrijwel nooit boven de 10%. Dit profiel lijkt me accurater: https://www.climbbybike.com/nl/profiel.asp?Climbprofile=Colle-delle-Finestre&MountainID=1912.

Random
Etienne
1 a

Deze klim staat op klimtijd als 2de zwaarse klim geclassificeerd. En dat is niet voor niks. Hij is echt loodzwaar. Hij is nooit extreem steil, maar wel constant steil. En dat dan heel lang. De lange passage in het bos is bijna sprookjesachtig. Over een smal pad in dichtbebost gebied fiets je van de ene naar de andere kort draaiende bocht. Op enkele motorrijders na ben je helemaal alleen. Genieten. Hoe hoger je komt hoe vaker je een glimp tussen de bomen opvangt van de omgeving. Dan komt de off-road sectie. Ik had de hoop dat het meeviel en dat het vooral aangestampt zand was. Verwacht dat niet! Het begint meteen met stenen bezaaid over de weg. Het is zoeken naar het juiste spoor. Als dat er al is. Slechts op een paar kleine stukjes heb je echt alleen aangestampt zand. Het verschil in comfort is meteen enorm. De laatste paar off-road kilometers liggen er slecht/avontuurlijk bij. Bezaaid met stenen en kuilen. En de steilte houdt niet meer op. Het duurt eindeloos lang. Eigenlijk net iets te lang. Zoals al beschreven zijn sommige bochten niet normaal te nemen. De beste oplossing is in een bocht rechtdoor rijden en hem dan aan de buitenkant over het gras insturen. Eenmaal boven op de top wist ik meteen dat dit de zwaarste klim was die ik tot nu toe heb gedaan. Op de klim was het niet genieten, maar achteraf was het een mooie ervaring en de weersomstandigheden speelden hier ook een rol bij. Ik begon met 25 graden en volop zon in Susa en kwam boven in dichte mist. Op de top was ik de enige gek die met de fiets naar boven was gereden. Wel kwamen er tientallen motoren naar boven. Als je iets bijzonders wilt doen zou ik hem zeker aanraden om één keer te doen. Ondanks dat de off-road sectie slecht is wordt het nooit gevaarlijk. Zorg dat je goed getraind bent!

Random
Ray Blom
2 a

Tijdens de Torino Nice Rally heb ik deze geweldig klim gedaan, maar dan wel met een gravel bike.
Zwaar (ook de fiets: 23kg met bepakking) maar fantastisch mooi!
Eigenlijk geen racefietsen gezien en met 25/28mm banden kan het inderdaad best lastig worden.

Random
Rowan
2 a

Afgelopen week nog gefietst. Een van de mooiste beklimmingen die ik ken. Het laatste stuk over de (ruige) gravelweg is pittig maar dit is juist de charme van deze klim. Heb best veel racers met 25/28mm banden naar boven zien komen, allemaal zonder (mechanische) problemen. Een goed getrainde fietser komt hier zeker naar boven!

Random
Hein
2 a

Een heroïsche klim die leuk is om een keer gedaan te hebben. De laatste 8 km zijn lachwekkend en het heeft weinig meer met fietsen te maken. De onverharde haarspeldbochten vergen kunst en vliegwerk om er doorheen te komen. Een local vertelde me dat toen de Giro hierover kwam (voor het laatst in 2015) het onverharde stuk er goed bij lag. Sindsdien is het kapot gereden (vnl. door motoren) waardoor deze ruim 2 jaar later nauwelijks meer te doen is op een racefiets. Als de Finestre nog een keer in de Giro wordt opgenomen is het zeker de moeite waard deze col in datzelfde jaar te doen.

Random
Rob
2 a

Ik zou het niet aanbevelen, het eerste deel is goed te doen maar het onverharde deel is iets voor een mountainbike. Als je het toch met de racefiets rijdt, controleer dan je banden als je boven bent voordat je naar beneden gaat! Mijn zwager ontdekte een gat in de zijkant van zijn buitenband waaruit zijn binnenband naar buiten puilde. Een gat in zijn buitenkant geslagen dus door een van de vele grove stenen die op het "onverharde" deel liggen.

Random
André
3 a

Meest epische klim die ik heb gefietst. Je moet natuurlijk houden van wat off-road, maar ik vond het geweldig. Ook de eerste helft op het asfalt is een erg mooie beklimming. Elke redelijk geoefende fietser moet hier toch wel omhoog kunnen komen en kunnen genieten van deze klim!

Random
Roland
4 a

Afgelopen jaar beklommen tijdens de Gran Fondo La Marmotte – Sestriere – Colle delle Finestre. Prachtklim, geweldig uitzicht! Het onverharde stuk maakt deze klim wat mij betreft legendarisch. Wees gerust, de andere kant kun je prima afdalen.

Ajouter une expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
  • Rejoignez la communauté
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?