Colle delle Finestre

Höhenprofil Colle delle Finestre
Höhenprofil Colle delle Finestre
Höhenprofil Colle delle Finestre
asphaltiert
kies
2053
Bergpunkte
9.1%
Durchschnittliche Steigung
16.5%
Die steilsten 100 Meter
18.8km
Länge
1702m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

897

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Colle delle Finestre ist ein Anstieg in der Region Italienische Alpen. Die Strecke ist 18.8 Kilometer lang und überbrückt 1702 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 9.1%. Der Anstieg erzielt so 2053 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 2197 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 17 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 25 Fotos hochgeladen.

Straßenname: Strade del Colle Delle Finestre

Dieser Anstieg führt teilweise über Kieswege, kann aber mit einem Rennrad zurückgelegt werden.

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (25)

Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Granfondo Serre Chevalier
Granfondo Serre Chevalier
146.2km 3567m 4
Anello delle Finestre
Anello delle Finestre
92.4km 2573m 2

Statistiken

Colle delle Finestre von Susa
Dieser Anstieg
Italienische Alpen
570 Anstiege
Alpen
2644 Anstiege
Italien
1125 Anstiege
Europa
15357 Anstiege
Bergpunkte
2053
HC
Platz
4
Platz
6
Platz
4
Platz
13
Durchschnittlicher Anstieg
9.1%
Platz
101
57% weniger steil als
Muro di Lundo von Lundo
Platz
498
57% weniger steil als
Muro di Lundo von Lundo
Platz
141
60% weniger steil als
Muro di Guardiagrele
Platz
1157
67% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
18.8km
Platz
92
Platz
260
Platz
150
Platz
612
Höhenmeter
1702m
Platz
12
21% weniger Anstieg als
Colle del Nivolet
Platz
25
21% weniger Anstieg als
Colle del Nivolet
Platz
15
21% weniger Anstieg als
Colle del Nivolet
Platz
54
38% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
44 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

53% 18% 29%
Basierend auf 17 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

87% 13% 0%
Basierend auf 15 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 02:40:43
11 km/Std. 01:42:17
15 km/Std. 01:15:00
19 km/Std. 00:59:13

Beliebt

Stilfser Joch

Stilfser Joch

berühmt schön
Monte Zoncolan

Monte Zoncolan

berühmt schön
Mortirolo

Mortirolo

berühmt schön
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (17)


Niederländisch

Sybren
2 M

Mooie beklimming die wij maakten tijdens onze fietstocht van Genève naar Nice in naar ik meen 1991. Niet echt op de route maar wel het uitstapje waard. Laatste gedeelte onverhard, dan denk je lekker afdalen maar nee hoor. Ook weer onverhard maar niet helemaal dus redelijk snel op de camping macaroni met crème grafische perziken, pruimen, sinaasappel, peer etc etc. Heerlijk! Dat wil zeggen dit jaar nog eens geprobeerd tijden de vakantie in Barcelonnette. Lekker ! (?) deze klim is spectaculair mag je absoluut niet missen!

Taco
7 M

Wat een fantastische klim. Eerlijk gezegd voelde ik er in het begin niet zo voor toen ik over de laatste kilometers gravel zag, maar wat een ervaring! Een must do van de regio. Onvergetelijke combinatie tussen asfalt en gravel. Ik kan niet zeggen of wij goede of slechte condities hadden, maar de gravel was zacht en in de bochten gaf dit de nodige behendigheid. De afdaling gaat over de andere kant. Perfect asfalt

Rogier
10 M

Het deel van klim in het bos is absoluut geweldig. Goed wegdek, mooie haarspeldbochten: echt genieten.
Eenmaal op de gravel is het een kwestie van smaak. Of je houdt ervan of je haat het. Als het lang droog is geweest ploeg je door het mulle grind (vooral in de bochten) een paar dagen na een regenbui zijn de condities het beste, het gravel is harder en makkelijker te fietsen. Al met al is het goed te fietsen met een racefiets. Een beetje stuurmanskunsten en wat MTB ervaring helpt zeker.

Al met al een klim die ooit eens gedaan moet hebben.

patrickbaert
1 J

Legendarische Giro col op gefietst op 23/08/20.
Uitdagend monument dat niet mag ontbreken op je klimlijst.
Je begint met prachtige passage op smalle weg door het woud met oneindige reeks haarspeldbochten die soms heel kort op elkaar volgen. Het angst inboezemende off road gedeelte had wisselende berijdbaarheid. Gaande van vlot over aangestampte kleine kiezelsteentjes tot moeizaam slippend in los zand met veel grote keien en putten.
Veel stof door de droogte en veroorzaakt door vooral moto's.
Te doen met racefiets met velgremmen en stevige banden (Schwalbe Durano). Afdalen op gravel was wel voorzichtig en behoedzaam.
Deze col heeft alles wat een top klim moet hebben: lang,steil,veel haarspeldbochten,uitdagend niet geasfalteerd deel,prachtige panorama's,weinig verkeer!!!!!!!

Stevend
1 J

Wat een briljante ervaring was dit zeg! Een constant steile klim, beginnend door het bos met goed een goed geasfalteerd wegdek en eindigend in een onverharde weg met schitterend uitzicht op de top!
Met een racefiets prima te beklimmen. Afdalen leek me minder geschikt en daarom via Pragelato en Sestriere teruggekeerd naar Susa. Mooi rondje van 93 km en 2.500 hm!

Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Xim
1 J

Zwaar maar vooral mooi. Let wel op het gravel gedeelde ligt er een pak slechter bij dan wat je op de tv beelden van de giro kan zien. Voor de liefhebber.

Ferre
1 J 01:40:00 (11.3km/Std.)

Briljante klim. Vorige week gereden en nog altijd aan het nagenieten. Na 10 dagen fietsstage in de Alpen deze rit als laatste uitgekozen en hij stelde niet teleur. De laatste kilometers over gravel zijn een avontuur, het ligt er niet gladgestreken bij zoals in de Giro. Maar als je avontuurlijk aangelegd bent, maakt dit de klim des te mooier.

Pino
1 J 02:21:35 (7.9km/Std.)

Gisteren deze klim mogen doen vanuit Susa. Wat een prachtige col is dit! Rustig in een zeer fraaie omgeving. Vanaf het vertrek is hij vrij geleidelijk steil/stevig, nergens echt steile stukken. Lastigste zijn wat bochten waarin het grind groffer is, anders is er ook met 25mm bandjes (en droog) altijd wel een goed rijdbaar stuk te vinden. Op 1400 meter hoogte, waar het grind begint, is bij het huisje een fonteintje, evenals aan de top. Volgens wat borden (in ieder geval mijn interpretatie ervan) zijn auto's alleen toegestaan op woensdagen en zaterdagen in juli en augustus.
Na een paar kilometer in de afdaling naar Sestriere is een uitspanning.
In het verleden zijn we hem vanuit Finestrelle omhoog gereden langs een bijzonder fort op een kam.
Voor de gravel/MTB-liefhebbers begint in de afdaling richting Sestriere de Assietta-route. Je gaat tot boven Sestriere over de kam en kunt daarbij een tiental cols boven de 2000 meter "scoren".

Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Random
Jesper Melle Rozema
1 J

Prachtige klim, de eerste paar kilometer zijn behoorlijk steil door het dorp. Daarna kom je op een smaller pad door het bos. Dit gedeelde ligt er nog asfalt. Na 9 km is dat afgelopen en kom je op de gravel. Dit is echt hele slechte gravel. Overal stenen en kuilen. Sommige bochten zijn behoorlijk moeilijk te nemen door losliggend gravel. Dit gaat nog zo'n 9 km door tot de top. Op de top prachtig uitzicht. Als je gaat afdalen kijk dan eerst je banden na voor nog sporen van steentjes.

Random
Temps Perdu
2 J

Prachtklim inderdaad. Ook goed te doen met een gewone racefiets (als je zin hebt om een beetje te slippen en hobbelen her & der). Heerlijk om het gevecht van Froome en Dumoulin na te fietsen.

Random
Etienne
3 J

Deze klim staat op klimtijd als 2de zwaarse klim geclassificeerd. En dat is niet voor niks. Hij is echt loodzwaar. Hij is nooit extreem steil, maar wel constant steil. En dat dan heel lang. De lange passage in het bos is bijna sprookjesachtig. Over een smal pad in dichtbebost gebied fiets je van de ene naar de andere kort draaiende bocht. Op enkele motorrijders na ben je helemaal alleen. Genieten. Hoe hoger je komt hoe vaker je een glimp tussen de bomen opvangt van de omgeving. Dan komt de off-road sectie. Ik had de hoop dat het meeviel en dat het vooral aangestampt zand was. Verwacht dat niet! Het begint meteen met stenen bezaaid over de weg. Het is zoeken naar het juiste spoor. Als dat er al is. Slechts op een paar kleine stukjes heb je echt alleen aangestampt zand. Het verschil in comfort is meteen enorm. De laatste paar off-road kilometers liggen er slecht/avontuurlijk bij. Bezaaid met stenen en kuilen. En de steilte houdt niet meer op. Het duurt eindeloos lang. Eigenlijk net iets te lang. Zoals al beschreven zijn sommige bochten niet normaal te nemen. De beste oplossing is in een bocht rechtdoor rijden en hem dan aan de buitenkant over het gras insturen. Eenmaal boven op de top wist ik meteen dat dit de zwaarste klim was die ik tot nu toe heb gedaan. Op de klim was het niet genieten, maar achteraf was het een mooie ervaring en de weersomstandigheden speelden hier ook een rol bij. Ik begon met 25 graden en volop zon in Susa en kwam boven in dichte mist. Op de top was ik de enige gek die met de fiets naar boven was gereden. Wel kwamen er tientallen motoren naar boven. Als je iets bijzonders wilt doen zou ik hem zeker aanraden om één keer te doen. Ondanks dat de off-road sectie slecht is wordt het nooit gevaarlijk. Zorg dat je goed getraind bent!

Random
Ray Blom
4 J

Tijdens de Torino Nice Rally heb ik deze geweldig klim gedaan, maar dan wel met een gravel bike.
Zwaar (ook de fiets: 23kg met bepakking) maar fantastisch mooi!
Eigenlijk geen racefietsen gezien en met 25/28mm banden kan het inderdaad best lastig worden.

Random
Rowan
4 J

Afgelopen week nog gefietst. Een van de mooiste beklimmingen die ik ken. Het laatste stuk over de (ruige) gravelweg is pittig maar dit is juist de charme van deze klim. Heb best veel racers met 25/28mm banden naar boven zien komen, allemaal zonder (mechanische) problemen. Een goed getrainde fietser komt hier zeker naar boven!

Random
Hein
4 J

Een heroïsche klim die leuk is om een keer gedaan te hebben. De laatste 8 km zijn lachwekkend en het heeft weinig meer met fietsen te maken. De onverharde haarspeldbochten vergen kunst en vliegwerk om er doorheen te komen. Een local vertelde me dat toen de Giro hierover kwam (voor het laatst in 2015) het onverharde stuk er goed bij lag. Sindsdien is het kapot gereden (vnl. door motoren) waardoor deze ruim 2 jaar later nauwelijks meer te doen is op een racefiets. Als de Finestre nog een keer in de Giro wordt opgenomen is het zeker de moeite waard deze col in datzelfde jaar te doen.

Random
Rob
4 J

Ik zou het niet aanbevelen, het eerste deel is goed te doen maar het onverharde deel is iets voor een mountainbike. Als je het toch met de racefiets rijdt, controleer dan je banden als je boven bent voordat je naar beneden gaat! Mijn zwager ontdekte een gat in de zijkant van zijn buitenband waaruit zijn binnenband naar buiten puilde. Een gat in zijn buitenkant geslagen dus door een van de vele grove stenen die op het "onverharde" deel liggen.

Random
André
4 J

Meest epische klim die ik heb gefietst. Je moet natuurlijk houden van wat off-road, maar ik vond het geweldig. Ook de eerste helft op het asfalt is een erg mooie beklimming. Elke redelijk geoefende fietser moet hier toch wel omhoog kunnen komen en kunnen genieten van deze klim!

Random
Roland
5 J

Afgelopen jaar beklommen tijdens de Gran Fondo La Marmotte – Sestriere – Colle delle Finestre. Prachtklim, geweldig uitzicht! Het onverharde stuk maakt deze klim wat mij betreft legendarisch. Wees gerust, de andere kant kun je prima afdalen.

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?