Elevation profile Colle delle Finestre
Elevation profile Colle delle Finestre
Elevation profile Colle delle Finestre
paved
gravel
2053
difficulty points
9.1%
avg. gradient
16.5%
steepest 100 meter
18.8km
length
1702m
total ascent

Share this climb

897

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Colle delle Finestre is a climb in the region Italian Alps. It is 18.8km long and bridges 1702 vertical meters with an average gradient of 9.1%, resulting in a difficulty score of 2053. The top of the ascent is located at 2197 meters above sea level. Climbfinder users shared 16 reviews/stories of this climb and uploaded 25 photos.

Road name: Strade del Colle Delle Finestre

This climb is partly on a gravel surface, but can be ridden with a racing bike.

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (25)

Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
Granfondo Serre Chevalier
Granfondo Serre Chevalier
146.2km 3567m 4
Anello delle Finestre
Anello delle Finestre
92.4km 2573m 2

Statistics

Colle delle Finestre from Susa
This climb
Italian Alps
528 climbs
Alps
2291 climbs
Italy
969 climbs
Europe
13016 climbs
Difficulty points
2053
HC
rank
4
rank
6
rank
4
rank
12
Average gradient
9.1%
rank
92
57% less steep than
Muro di Lundo from Lundo
rank
403
57% less steep than
Muro di Lundo from Lundo
rank
125
60% less steep than
Muro di Guardiagrele
rank
943
66% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
18.8km
rank
84
rank
227
rank
133
rank
544
Total ascent
1702m
rank
11
21% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
21
21% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
14
21% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
49
38% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
44 hairpin turns

Road surface condition

56% 13% 31%
Based on 16 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

93% 7% 0%
Based on 14 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 02:40:43
11 km/h 01:42:17
15 km/h 01:15:00
19 km/h 00:59:13

Popular

Passe dello Stelvio

Passe dello Stelvio

famous beautiful
Monte Zoncolan

Monte Zoncolan

famous beautiful
Mortirolo

Mortirolo

famous beautiful
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (16)


Dutch

Taco
4 Mo

Wat een fantastische klim. Eerlijk gezegd voelde ik er in het begin niet zo voor toen ik over de laatste kilometers gravel zag, maar wat een ervaring! Een must do van de regio. Onvergetelijke combinatie tussen asfalt en gravel. Ik kan niet zeggen of wij goede of slechte condities hadden, maar de gravel was zacht en in de bochten gaf dit de nodige behendigheid. De afdaling gaat over de andere kant. Perfect asfalt

Rogier
7 Mo

Het deel van klim in het bos is absoluut geweldig. Goed wegdek, mooie haarspeldbochten: echt genieten.
Eenmaal op de gravel is het een kwestie van smaak. Of je houdt ervan of je haat het. Als het lang droog is geweest ploeg je door het mulle grind (vooral in de bochten) een paar dagen na een regenbui zijn de condities het beste, het gravel is harder en makkelijker te fietsen. Al met al is het goed te fietsen met een racefiets. Een beetje stuurmanskunsten en wat MTB ervaring helpt zeker.

Al met al een klim die ooit eens gedaan moet hebben.

patrickbaert
10 Mo

Legendarische Giro col op gefietst op 23/08/20.
Uitdagend monument dat niet mag ontbreken op je klimlijst.
Je begint met prachtige passage op smalle weg door het woud met oneindige reeks haarspeldbochten die soms heel kort op elkaar volgen. Het angst inboezemende off road gedeelte had wisselende berijdbaarheid. Gaande van vlot over aangestampte kleine kiezelsteentjes tot moeizaam slippend in los zand met veel grote keien en putten.
Veel stof door de droogte en veroorzaakt door vooral moto's.
Te doen met racefiets met velgremmen en stevige banden (Schwalbe Durano). Afdalen op gravel was wel voorzichtig en behoedzaam.
Deze col heeft alles wat een top klim moet hebben: lang,steil,veel haarspeldbochten,uitdagend niet geasfalteerd deel,prachtige panorama's,weinig verkeer!!!!!!!

Stevend
11 Mo

Wat een briljante ervaring was dit zeg! Een constant steile klim, beginnend door het bos met goed een goed geasfalteerd wegdek en eindigend in een onverharde weg met schitterend uitzicht op de top!
Met een racefiets prima te beklimmen. Afdalen leek me minder geschikt en daarom via Pragelato en Sestriere teruggekeerd naar Susa. Mooi rondje van 93 km en 2.500 hm!

Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Xim
11 Mo

Zwaar maar vooral mooi. Let wel op het gravel gedeelde ligt er een pak slechter bij dan wat je op de tv beelden van de giro kan zien. Voor de liefhebber.

Ferre
1 y 01:40:00 (11.3km/h)

Briljante klim. Vorige week gereden en nog altijd aan het nagenieten. Na 10 dagen fietsstage in de Alpen deze rit als laatste uitgekozen en hij stelde niet teleur. De laatste kilometers over gravel zijn een avontuur, het ligt er niet gladgestreken bij zoals in de Giro. Maar als je avontuurlijk aangelegd bent, maakt dit de klim des te mooier.

Pino
1 y 02:21:35 (7.9km/h)

Gisteren deze klim mogen doen vanuit Susa. Wat een prachtige col is dit! Rustig in een zeer fraaie omgeving. Vanaf het vertrek is hij vrij geleidelijk steil/stevig, nergens echt steile stukken. Lastigste zijn wat bochten waarin het grind groffer is, anders is er ook met 25mm bandjes (en droog) altijd wel een goed rijdbaar stuk te vinden. Op 1400 meter hoogte, waar het grind begint, is bij het huisje een fonteintje, evenals aan de top. Volgens wat borden (in ieder geval mijn interpretatie ervan) zijn auto's alleen toegestaan op woensdagen en zaterdagen in juli en augustus.
Na een paar kilometer in de afdaling naar Sestriere is een uitspanning.
In het verleden zijn we hem vanuit Finestrelle omhoog gereden langs een bijzonder fort op een kam.
Voor de gravel/MTB-liefhebbers begint in de afdaling richting Sestriere de Assietta-route. Je gaat tot boven Sestriere over de kam en kunt daarbij een tiental cols boven de 2000 meter "scoren".

Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Colle delle Finestre
Random
Jesper Melle Rozema
1 y

Prachtige klim, de eerste paar kilometer zijn behoorlijk steil door het dorp. Daarna kom je op een smaller pad door het bos. Dit gedeelde ligt er nog asfalt. Na 9 km is dat afgelopen en kom je op de gravel. Dit is echt hele slechte gravel. Overal stenen en kuilen. Sommige bochten zijn behoorlijk moeilijk te nemen door losliggend gravel. Dit gaat nog zo'n 9 km door tot de top. Op de top prachtig uitzicht. Als je gaat afdalen kijk dan eerst je banden na voor nog sporen van steentjes.

Random
Temps Perdu
1 y

Prachtklim inderdaad. Ook goed te doen met een gewone racefiets (als je zin hebt om een beetje te slippen en hobbelen her & der). Heerlijk om het gevecht van Froome en Dumoulin na te fietsen.

Random
Etienne
2 y

Deze klim staat op klimtijd als 2de zwaarse klim geclassificeerd. En dat is niet voor niks. Hij is echt loodzwaar. Hij is nooit extreem steil, maar wel constant steil. En dat dan heel lang. De lange passage in het bos is bijna sprookjesachtig. Over een smal pad in dichtbebost gebied fiets je van de ene naar de andere kort draaiende bocht. Op enkele motorrijders na ben je helemaal alleen. Genieten. Hoe hoger je komt hoe vaker je een glimp tussen de bomen opvangt van de omgeving. Dan komt de off-road sectie. Ik had de hoop dat het meeviel en dat het vooral aangestampt zand was. Verwacht dat niet! Het begint meteen met stenen bezaaid over de weg. Het is zoeken naar het juiste spoor. Als dat er al is. Slechts op een paar kleine stukjes heb je echt alleen aangestampt zand. Het verschil in comfort is meteen enorm. De laatste paar off-road kilometers liggen er slecht/avontuurlijk bij. Bezaaid met stenen en kuilen. En de steilte houdt niet meer op. Het duurt eindeloos lang. Eigenlijk net iets te lang. Zoals al beschreven zijn sommige bochten niet normaal te nemen. De beste oplossing is in een bocht rechtdoor rijden en hem dan aan de buitenkant over het gras insturen. Eenmaal boven op de top wist ik meteen dat dit de zwaarste klim was die ik tot nu toe heb gedaan. Op de klim was het niet genieten, maar achteraf was het een mooie ervaring en de weersomstandigheden speelden hier ook een rol bij. Ik begon met 25 graden en volop zon in Susa en kwam boven in dichte mist. Op de top was ik de enige gek die met de fiets naar boven was gereden. Wel kwamen er tientallen motoren naar boven. Als je iets bijzonders wilt doen zou ik hem zeker aanraden om één keer te doen. Ondanks dat de off-road sectie slecht is wordt het nooit gevaarlijk. Zorg dat je goed getraind bent!

Random
Ray Blom
3 y

Tijdens de Torino Nice Rally heb ik deze geweldig klim gedaan, maar dan wel met een gravel bike.
Zwaar (ook de fiets: 23kg met bepakking) maar fantastisch mooi!
Eigenlijk geen racefietsen gezien en met 25/28mm banden kan het inderdaad best lastig worden.

Random
Rowan
3 y

Afgelopen week nog gefietst. Een van de mooiste beklimmingen die ik ken. Het laatste stuk over de (ruige) gravelweg is pittig maar dit is juist de charme van deze klim. Heb best veel racers met 25/28mm banden naar boven zien komen, allemaal zonder (mechanische) problemen. Een goed getrainde fietser komt hier zeker naar boven!

Random
Hein
3 y

Een heroïsche klim die leuk is om een keer gedaan te hebben. De laatste 8 km zijn lachwekkend en het heeft weinig meer met fietsen te maken. De onverharde haarspeldbochten vergen kunst en vliegwerk om er doorheen te komen. Een local vertelde me dat toen de Giro hierover kwam (voor het laatst in 2015) het onverharde stuk er goed bij lag. Sindsdien is het kapot gereden (vnl. door motoren) waardoor deze ruim 2 jaar later nauwelijks meer te doen is op een racefiets. Als de Finestre nog een keer in de Giro wordt opgenomen is het zeker de moeite waard deze col in datzelfde jaar te doen.

Random
Rob
4 y

Ik zou het niet aanbevelen, het eerste deel is goed te doen maar het onverharde deel is iets voor een mountainbike. Als je het toch met de racefiets rijdt, controleer dan je banden als je boven bent voordat je naar beneden gaat! Mijn zwager ontdekte een gat in de zijkant van zijn buitenband waaruit zijn binnenband naar buiten puilde. Een gat in zijn buitenkant geslagen dus door een van de vele grove stenen die op het "onverharde" deel liggen.

Random
André
4 y

Meest epische klim die ik heb gefietst. Je moet natuurlijk houden van wat off-road, maar ik vond het geweldig. Ook de eerste helft op het asfalt is een erg mooie beklimming. Elke redelijk geoefende fietser moet hier toch wel omhoog kunnen komen en kunnen genieten van deze klim!

Random
Roland
5 y

Afgelopen jaar beklommen tijdens de Gran Fondo La Marmotte – Sestriere – Colle delle Finestre. Prachtklim, geweldig uitzicht! Het onverharde stuk maakt deze klim wat mij betreft legendarisch. Wees gerust, de andere kant kun je prima afdalen.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?