Colle delle Finestre

Elevation profile Colle delle Finestre
Elevation profile Colle delle Finestre
Elevation profile Colle delle Finestre
Log in to give feedback about this elevation profile

Colle delle Finestre is a climb in the region Italian Alps. It is 18.8km long and bridges 1709 vertical meters with an average gradient of 9%, resulting in a difficulty score of 2768. The top of the ascent is located at 2197 meters above sea level. ClimbFinder users shared 9 reviews/stories of this climb and uploaded 0 photos.

Road name: Strade del Colle Delle Finestre

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%

Photos

No photos yet. Share your own photo of this climb.

Statistics

Colle delle Finestre from Susa
This climb
Italian Alps
31 climbs
Alps
245 climbs
Italy
32 climbs
Europe
1114 climbs
Difficulty points
2768
HC
rank
1
rank
1
rank
1
rank
1
Average gradient
9%
rank
3
32% less steep than
Scanuppia - Malga Palazzo
rank
13
32% less steep than
Scanuppia - Malga Palazzo
rank
4
61% less steep than
Muro di Guardiagrele
rank
74
61% less steep than
Muro di Guardiagrele
Length
18.8km
rank
18
45% shorter than
Monte Bondone from Dro
rank
66
60% shorter than
Col de l'Iseran
rank
18
45% shorter than
Monte Bondone from Dro
rank
88
60% shorter than
Col de l'Iseran
Total ascent
1709m
rank
3
10% less ascent than
Col du Grand-Saint-Bernard
rank
8
19% less ascent than
Col de l'Iseran
rank
3
10% less ascent than
Col du Grand-Saint-Bernard
rank
8
19% less ascent than
Col de l'Iseran

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
44 hairpin turns
Cobbles

Road surface condition

0% 0% 0%
Based on 0 votes
Share your knowledge. Whats was the condition of the road during your ascent?

Traffic

0% 0% 0%
Based on 0 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 02:40:43
11 km/h 01:42:17
15 km/h 01:15:00
19 km/h 00:59:13

Popular

Passe dello Stelvio

Passe dello Stelvio

famous beautiful
Mortirolo

Mortirolo

famous beautiful
Passo di Foscagno

Passo di Foscagno

beautiful
 
Add your review/story

Reviews/stories (9)


Dutch

Random
Jesper Melle Rozema
3 Mo

Prachtige klim, de eerste paar kilometer zijn behoorlijk steil door het dorp. Daarna kom je op een smaller pad door het bos. Dit gedeelde ligt er nog asfalt. Na 9 km is dat afgelopen en kom je op de gravel. Dit is echt hele slechte gravel. Overal stenen en kuilen. Sommige bochten zijn behoorlijk moeilijk te nemen door losliggend gravel. Dit gaat nog zo'n 9 km door tot de top. Op de top prachtig uitzicht. Als je gaat afdalen kijk dan eerst je banden na voor nog sporen van steentjes.

Random
Temps Perdu
9 Mo

Prachtklim inderdaad. Ook goed te doen met een gewone racefiets (als je zin hebt om een beetje te slippen en hobbelen her & der). Heerlijk om het gevecht van Froome en Dumoulin na te fietsen.
Maar de stijgingspercentages en afstand in bovenstaand profiel lijken me niet te kloppen.
De klim is iets langer (18,2km) en minder stijl: de klim komt feitelijk vrijwel nooit boven de 10%. Dit profiel lijkt me accurater: https://www.climbbybike.com/nl/profiel.asp?Climbprofile=Colle-delle-Finestre&MountainID=1912.

Random
Etienne
1 y

Deze klim staat op klimtijd als 2de zwaarse klim geclassificeerd. En dat is niet voor niks. Hij is echt loodzwaar. Hij is nooit extreem steil, maar wel constant steil. En dat dan heel lang. De lange passage in het bos is bijna sprookjesachtig. Over een smal pad in dichtbebost gebied fiets je van de ene naar de andere kort draaiende bocht. Op enkele motorrijders na ben je helemaal alleen. Genieten. Hoe hoger je komt hoe vaker je een glimp tussen de bomen opvangt van de omgeving. Dan komt de off-road sectie. Ik had de hoop dat het meeviel en dat het vooral aangestampt zand was. Verwacht dat niet! Het begint meteen met stenen bezaaid over de weg. Het is zoeken naar het juiste spoor. Als dat er al is. Slechts op een paar kleine stukjes heb je echt alleen aangestampt zand. Het verschil in comfort is meteen enorm. De laatste paar off-road kilometers liggen er slecht/avontuurlijk bij. Bezaaid met stenen en kuilen. En de steilte houdt niet meer op. Het duurt eindeloos lang. Eigenlijk net iets te lang. Zoals al beschreven zijn sommige bochten niet normaal te nemen. De beste oplossing is in een bocht rechtdoor rijden en hem dan aan de buitenkant over het gras insturen. Eenmaal boven op de top wist ik meteen dat dit de zwaarste klim was die ik tot nu toe heb gedaan. Op de klim was het niet genieten, maar achteraf was het een mooie ervaring en de weersomstandigheden speelden hier ook een rol bij. Ik begon met 25 graden en volop zon in Susa en kwam boven in dichte mist. Op de top was ik de enige gek die met de fiets naar boven was gereden. Wel kwamen er tientallen motoren naar boven. Als je iets bijzonders wilt doen zou ik hem zeker aanraden om één keer te doen. Ondanks dat de off-road sectie slecht is wordt het nooit gevaarlijk. Zorg dat je goed getraind bent!

Random
Ray Blom
2 y

Tijdens de Torino Nice Rally heb ik deze geweldig klim gedaan, maar dan wel met een gravel bike.
Zwaar (ook de fiets: 23kg met bepakking) maar fantastisch mooi!
Eigenlijk geen racefietsen gezien en met 25/28mm banden kan het inderdaad best lastig worden.

Random
Rowan
2 y

Afgelopen week nog gefietst. Een van de mooiste beklimmingen die ik ken. Het laatste stuk over de (ruige) gravelweg is pittig maar dit is juist de charme van deze klim. Heb best veel racers met 25/28mm banden naar boven zien komen, allemaal zonder (mechanische) problemen. Een goed getrainde fietser komt hier zeker naar boven!

Random
Hein
2 y

Een heroïsche klim die leuk is om een keer gedaan te hebben. De laatste 8 km zijn lachwekkend en het heeft weinig meer met fietsen te maken. De onverharde haarspeldbochten vergen kunst en vliegwerk om er doorheen te komen. Een local vertelde me dat toen de Giro hierover kwam (voor het laatst in 2015) het onverharde stuk er goed bij lag. Sindsdien is het kapot gereden (vnl. door motoren) waardoor deze ruim 2 jaar later nauwelijks meer te doen is op een racefiets. Als de Finestre nog een keer in de Giro wordt opgenomen is het zeker de moeite waard deze col in datzelfde jaar te doen.

Random
Rob
2 y

Ik zou het niet aanbevelen, het eerste deel is goed te doen maar het onverharde deel is iets voor een mountainbike. Als je het toch met de racefiets rijdt, controleer dan je banden als je boven bent voordat je naar beneden gaat! Mijn zwager ontdekte een gat in de zijkant van zijn buitenband waaruit zijn binnenband naar buiten puilde. Een gat in zijn buitenkant geslagen dus door een van de vele grove stenen die op het "onverharde" deel liggen.

Random
André
3 y

Meest epische klim die ik heb gefietst. Je moet natuurlijk houden van wat off-road, maar ik vond het geweldig. Ook de eerste helft op het asfalt is een erg mooie beklimming. Elke redelijk geoefende fietser moet hier toch wel omhoog kunnen komen en kunnen genieten van deze klim!

Random
Roland
4 y

Afgelopen jaar beklommen tijdens de Gran Fondo La Marmotte – Sestriere – Colle delle Finestre. Prachtklim, geweldig uitzicht! Het onverharde stuk maakt deze klim wat mij betreft legendarisch. Wees gerust, de andere kant kun je prima afdalen.

Add your review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
  • Engage in the community
Sign up

Already an account?