Col Agnel

Profil de hauteur Col Agnel
Profil de hauteur Col Agnel
Profil de hauteur Col Agnel
1306
points de difficulté
7%
pente moyenne
16.5%
100 m les plus raides
20.7km
longueur
1459m
dénivelé

Partager cette ascension

895

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col Agnel est une montée située dans la région Alpes italiennes. Cette montée est 20.7 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1459 mètres. Col Agnel a une pente moyenne de 7%. Avec cette raideur la montée comptabilise 1306 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 2744 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 11 expériences sur Col Agnel et ont téléchargés 8 photos.

Nom de la rue: SP251

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (8)

Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col Agnel depuis Casteldelfino
Cette montée
Alpes italiennes
562 montées
Alpes
2610 montées
Italie
1078 montées
Europe
14722 montées
Points de difficulté
1306
HC
rang
44
rang
102
rang
48
rang
139
Pente moyenne
7%
rang
271
67% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
1148
67% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
376
69% moins raide que
Muro di Guardiagrele
rang
3139
75% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
20.7km
rang
68
rang
193
rang
105
rang
453
Dénivelé
1459m
rang
37
32% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
80
32% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
44
32% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
137
47% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
19 épingles

Etat de la route

50% 50% 0%
Basé sur 2 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

50% 50% 0%
Basé sur 2 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:57:50
11 km/h 01:53:10
15 km/h 01:22:59
19 km/h 01:05:31

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (11)


Néerlandais

Arthuro
1 a

De Agnel eerst in de vroege ochtendzon beklommen aan de Franse zijde, daarna afgedaald naar Casteldelfino. Tijdens de afdaling zag ik al een paar fietsers omhoog zwabberen, dus ik wist wat me te wachten stond. De eerste kilometers vanuit Casteldelfino zijn zeker niet de mooiste die Italië te bieden heeft en er was veel verkeer. Maar wanneer je het laatste dorpje verlaat (met waterpunt), ben je bijna alleen. Af en toe een paar motoren. Wat een steile, zware klim! Maar als je dan om je heen kijkt vergeet je de vermoeidheid. Qua omgeving voor mij vergelijkbaar met de Galibier of de laatste kilometers van de Glandon vanuit la Chambre. Maar dan langer stijl. En continu het gefluit van marmotten. Misschien wel mijn mooiste klimervaring tot nu toe.

Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
MHippo
1 a 02:20:00 (8.9km/h)

Magnifieke ervaring, supersteile laatste 9 km. Zoiets als het bos van de Ventoux, maar dan juist aan het einde. Bovenop (2744 m) vroor het 1 graad, terwijl het beneden nog 20 graden was. Zorg dus voor handschoenen en warme kleding, met name voor de afdaling!

Random
Ruud Joppen
2 a

Tijdens mijn vakantie in Piemonte eind juli de Colle d'Angello vanaf Sampeyre opgefietst...... Droog vanuit het laagland Nederland. Dat heb ik gevoeld. Wat een beest van een klim... De laatste 10 km was het afzien, echter in een prachtig-indrukwekkend bergdecor, dat mij inspireerde 'het lijden' te accepteren en te (ver)dragen. De voldoening op de top na bijna 32 km klimmen was dan ook groot.
Ik kan mij niet herinneren dat ik op de Mont Ventoux die ik 39 keer beklommen heb, ooit zo heb afgezien, ook niet vanaf Bedoin of Malaucène.

Random
Temps Perdu
2 a

Een beest van een berg. Gavia (lengte/hoogte/beroerd wegdek) meets Mortirolo (steilte).
Tot aan het laatste dorpje, Chianale, is dit een doodgewone berg. Maar het stuk dat daarna komt is adembenemend en loodzwaar. Na een kilometer of drie met lange stukken aan 11/12 procent komt er een lange, lange kilometer van 14%. Zitten is er daar echt niet meer bij. Daarna volgen dan nog een hoop stukken tussen de 10 en 14%. En dat op 2500+ hoogte. SUPERCOL!

Random
Christian
2 a

17. Juli 2017 ben ik deze vanuit Savigliano gereden. Dit is de dichtbijzijendste trein station. Daar ben je op 340m en dan gaat het bijna 80km lang de berg op. Eerst heel langzaam, na 20km zit je op 500m, na 40km op 800m, na 60km op 1500 en bij km 78 dus op de top op 2744m.

De beklimming van de italiaanse zijde was heel rustig. Alleen op de eerste 20km in het vallei nog iets verkeer, maar op de pas wordt het steeds rustiger. Op de laatste 10km kwamen mij misschien 5 fietsers tegenmoet en nog geen 50 autos. Het top lag in de wolken, maar voordat ik deze induikte was de uitzicht schitterend. Door de wenige verkeer is het rustig ent ontspannend fietsen. Het enige geluid wat je blijft horen zijn de roepen van de bosmarmot.

Deze klim moet je eens gefietst zijn!

Random
Michael
3 a

zijn er waterfonteintjes aan deze kant van de berg?

Random
Robert van W
4 a

Ook zo'n mooie, waar je alleen kunt zijn met het landschap. Heb hem ooit vamuit Guillestre gedaan, dan passeer je tijdens het vlakke opwarmertje de schitterende Gorges. Beetje spijt dat ik niet ff de Italiaanse kant ben afgedaald om die dan ook weer te beklimmen.

Random
Leon Römkens
4 a

Een vd mooiste cols die ik ooit in Frankrijk en Italië geb gefietst.
Rust, en natuur op zijn mooist. Maar wel met steile stukken erbij. Maar de kick als het weer gelukt is om op eigen kracht boven te komen vergoedt alles.

Random
Martin
5 a

Mooie klim, heb hem in juli gereden en eigenlijk viel hij me nog mee. Ben begonnen in Sampeyre, waar het inderdaad al wat begint te stijgen maar niet iets om al bang van te worden. Af en toe een stuk van10% maar verderop vlakt het weer behoorlijk af zodat je weer op adem kan komen. De laatste 8 km zijn wel pittig met soms meer dan10%, uitschieters van 14% en 15%.
Dan is er geen uitrusten meer bij maar kwestie van ritme zien te vinden en doorstampen tot de top. Omdat die op meer dan 2700 m ligt en bovendien precies op de Frans/Italiaanse grens is dat best een belevenis. Daarbij kun je aan de Franse kant nog uitkijken naar de bocht waar Kruijswijk in de Giro onderuit ging :-(

Nog even wat zwaarte betreft: ik reed hem in de nog relatief koele ochtenduren en dat was verstandig. Had paar dagen eerder Alpe d'Huez op heetst van de dag gereden en vond dat zwaarder dan deze Agnello in de ochtend, terwijl menigeen de Alpe niet zo lastig vindt.

Hoe dan ook, mooie col, echt een belevenis, veel plezier als je hem gaat rijden!

Random
Rob Driessen
5 a

Ik heb hem op 22 juni '16 beklommen vanuit Casteldelfino. Vanaf Chianale begint het serieuze gedeelte en ik vond de laatste 5 km erg zwaar. Vond hem eigenlijk zwaarder dan de Stelvio oost.

Random
Stefan Vis
5 a

Wat een fantastische berg. Er wordt gezegd dat de klim officieel begint in Casteldelfino, echter vind ik dat de klim begint in Sampeyre. De aanloop naar Sampeyre is al voortdurend omhoog, welliswaar niet zo steil als de laatste kilometers. Maar bedenk echt dat de klim zo veel langer is dan wat hierop staat aangegeven.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?