Elevation profile Col de la Schlucht
Elevation profile Col de la Schlucht
Elevation profile Col de la Schlucht
361
difficulty points
4.3%
avg. gradient
8.6%
steepest 100 meter
17.5km
length
753m
total ascent

Share this climb

1025

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Col de la Schlucht is a climb in the region Vosges. It is 17.5km long and bridges 753 vertical meters with an average gradient of 4.3%, resulting in a difficulty score of 361. The top of the ascent is located at 1140 meters above sea level. Climbfinder users shared 17 reviews/stories of this climb and uploaded 14 photos.

Road name: D417

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (14)

Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Statistics

Col de la Schlucht from Munster
This climb
Vosges
293 climbs
France
4279 climbs
Europe
15402 climbs
Difficulty points
361
3
rank
57
rank
948
78% easier than
Col du Galibier
rank
3146
Average gradient
4.3%
rank
199
72% less steep than
Chemin des Acacias from Obernai
rank
2749
75% less steep than
Chemin des Riffroids
rank
9639
84% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
17.5km
rank
12
rank
229
63% shorter than
Col de l'Iseran
rank
785
Total ascent
753m
rank
14
36% less ascent than
Col du Grand Ballon from Cernay
rank
436
64% less ascent than
Col du Galibier
rank
1559
73% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
9 hairpin turns

Road surface condition

100% 0% 0%
Based on 8 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

0% 50% 50%
Based on 8 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 02:29:37
11 km/h 01:35:12
15 km/h 01:09:49
19 km/h 00:55:07

Popular

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (17)


Dutch

henkvandehavenzangers
1 Mo

Een klim die voor iedereen goed te doen is. Goed asfalt en als je bijna boven op bent een fraai uitzicht (zie foto). Persoonlijk zou ik deze klim echter niet nog een keer doen, de weg is simpelweg veel te druk met auto's en motoren.

Col de la Schlucht
KarelJan
2 Mo

Ik kan me aansluiten bij alles wat hiervoor beschreven is, lekker lopende klim, niet steil, gevalletje buitenblad als je het aankunt. Helaas best veel verkeer maar omdat de weg overal vrij breed is wordt dat nergens gevaarlijk. Bovenop afdalen naar Gerardmer of de route des Crêtes op. 700 Meter hoogteverschil maakt het wel extra leuk.

Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Dobbe
2 Mo 01:15:00 (14km/h)

Ik heb hem gedaan vanuit munster. Echt een zalige klim, ook voor mensen die voor het eerst in hun leven een col doen is dit een aanrader. Niet te steil goed wegdek en je kan er een heel hoog tempo aanhouden. Jammer van het verkeer wel, het is er erg druk. Let ook op het weer want het was in het dal 20 graden en op de top was het 10 graden, veel wind en een laag wolkendek.

Harold
2 Mo

Lekker lopende klim, lang en nergens echt steil. Paar mooie vergezichten. Prima als warming-up of als je voor het eerst gaat klimmen. Het is wel een drukke weg, doorgaand verkeer naar populaire bestemmingen in het hart van de Vogezen. Dat moet je voor lief nemen of buiten de spits deze knoeperd doen. 17k steady klimmen kan die drukte waard zijn. Kijk anders naar de Platzerwasel als alternatief als je richting La Bresse of de Grand Ballon gaat.

mcwieger
3 Mo

Klim tussen de bomen op mooi asfalt. Heel gelijkmatig, wat 'm zowel makkelijk als moeilijk kan maken...voor mij na 100 km door de heuvels was het het laatste, ik moest 'm alleen wel over om weer in La Bresse te geraken...

janvdhoogen
4 Mo

Mooie geleidelijke klim. Hier kan je in lekker tempo oprijden en toch niet kapot gaan. Het asfalt is goed, waardoor je hem liever als afdaling gebruikt. Let wel op het vele vakantieverkeer.

StefBosgoed
1 y

Prima Col voor de beginnende klimmer. Gaat heel geleidelijk en vrijwel constante stijging.
Niet heel spectaculair. Veel wegverkeer vanwege doorgaande D weg.

Col de la Schlucht
Random
Tom Tibboel
2 y

Die zijn legio. Schuilen in Tetras, een etablissement met haarfijne duiding van de onversneden liederlijkheden die de nazi's hier, op het snijpunt van de Vogezen, pleegden. Tetras toonde foto's van WO II, van de grens die de Schlucht tussen Frankrijk en Duitsland was, inclusief een shot van Hitler. Met mijn gezin, vrouw en twee kleine dochters, verkoos ik hier te verblijven, in deplorabel slechte, mistige en natte omstandigheden. Tetras is niet meer, maar de herinnering aan wat het over WO II liet zien, beklijft. Nog meer als ik vanaf Le Grand Ventron uitkijk over de Rijnlandse Hoogvlakte, slagveld tijdens WO I. Ach en wee, waartoe dienden Hartmannswillerkopf en Le Vieux Armand?

Random
Joëy
3 y

De vraagtekens waren een knipoog
(Ik blijf vergeten dat emoticons niet werken) ;)

Random
Joëy
3 y

Soms is het zo jammer dat er veel verkeer is op een beklimming!
Als afdaling zalig; goed wegdek en lang naar beneden; pas als je beneden komt in Münster besef je op welke lage hoogte je zit en dat je hierna het duo petit ballon-platzerwasel op moet

Random
Hayes
3 y

Heerlijke klim vanuit Munster. Bijna volledig in nieuw, glad asfalt. Gemiddeld zowat 5% stijgingspercentage. Ook voor niet-klimmers dus goed doenbaar. De afdaling is ook heerlijk door het wegdek en de breedte van de weg. Ik ben geen held in afdalingen maar haalde 78 km/u. Het is inderdaad wel een departementale weg maar viel qua verkeer eind oktober best mee. Fransen hebben ook d egewoont eom bij het inhalen veel plaats te laten. Zoals hier eerder gezegd, kan je op de top inderdaad de Route des Crêtes volgen. Heel mooi qua uitzichten en je rijdt over een 5-tal bergtoppen. Hou hier wel rekening met laterale wind! Ik werd bij soms bijna van m'n fiets geduwd...

Random
Jaap
4 y

In juli opgereden. Goede klim om mee te beginnen als onervaren klimmer. De klim wordt nergens echt steil en biedt de mogelijkheid om af en toe even het dal van Munster in te kijken. De beperkte steilte i.c.m. de lengte van de klim, maakt het soms wat saai.

Afdalen is ook een optie. Er is echter veel verkeer en omdat het nergens echt steil is, moet je het niet doen voor de sensatie van hoge snelheid.

Random
Evert
5 y

Mooie, lopende klim over goed asfalt. Nergens steil, veel door het bos en wel veel verkeer. Ideaal om met een flink tempo naar boven te rijden.

Random
Jasper
6 y

Gistere deze wondermooie klim nog opgereden, vandaag zit ik weer in het saaie Vlaanderen! :p Het is echt 1 van de beste cols in de Vogezen voor wie houdt van lange, mooie, regelmatige en niet zo steile beklimmingen. Ik had 2 dagen ervoor de Ballon d'Alscace beklommen vanuit Giromagny en ik dacht toen dat die col wellicht 1 van de mooiste was in de Vogezen (toen nog maar mn 2e col ooit, die dag ng ballon de Servance vanuit Le Thillot gedaan en dag ervoor Grand ballon), maar dan op de laatste dag mn 7e col op 4 dagen tijd gedaan, Col de la Schlucht, en ik moet zeggen dat die col gwn de perfecte col was: lang, regelmatig, schitterend wegdek, prachtige natuur, geluk gehad met zonnig weer, niet te steil want meestal rond 4-5%, een col om puur van te genieten en waarop je echt op een mooi tempo van rond de 15km/u of hoger naar boven kan rijden! Het verkeer dat er wel was, was helemaal niet hinderend, maar jammer dat er wel zo veel verkeer was... :D

Random
Gunnar
6 y

Inderdaad mooie rustige klim. Schitterend nieuw asfalt aangelegd in 2014 voor de Tour de France

Random
Martijn
6 y

Ik reed deze klim afgelopen augustus. Jammer genoeg had ik een paar regenachtige dagen uitgekozen, maar toch deze klim meegepakt.

Vanaf Munster begint het voorspel tot Stosswihr maar pas vanaf Soultzeren had ik het gevoel dat ik echt aan het klimmen was. Een paar bochten vanaf Soultzeren kan je genieten van een uitzicht op het dal van Munster. Daarna rij je tot de laatste paar kilometer bijna alleen maar tussen de bomen, die indrukwekkend opzetten vanuit het dal en naast de berg omhoog gegroeid zijn. Het is een gelijkmatige lopende klim die nergens lastig is.

Het wegdek was volgens mij juist heel goed, hier en daar was het ook hagelnieuw. De drukte viel me ook alles mee, maar ik was er dan ook op een doordeweekse dag rond het middaguur. Het is er wel drukker dan andere klimmen in de buurt waar je hooguit door een auto of drie wordt gepasseerd. Voor een mooi uitzicht kan ik iedereen aanraden om bovenaan de weg linksaf te nemen. Je komt dan op de Route des Crêtes en slinger je langs de bergkam van het ene vergezicht naar het andere.


French

Morgan-T
2 Mo 01:06:00 (15.9km/h)

Super col Vosgien. Il est très roulant avec des pourcentages modérés ce qui est très bien vu mon gabarit. Col emprunté pour aller rejoindre la route des crêtes.

Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?