Profil de hauteur Col de la Schlucht
Profil de hauteur Col de la Schlucht
Profil de hauteur Col de la Schlucht
361
points de difficulté
4.3%
pente moyenne
8.6%
100 m les plus raides
17.5km
longueur
753m
dénivelé

Partager cette ascension

1025

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col de la Schlucht est une montée située dans la région Vosges. Cette montée est 17.5 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 753 mètres. Col de la Schlucht a une pente moyenne de 4.3%. Avec cette raideur la montée comptabilise 361 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1140 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 17 expériences sur Col de la Schlucht et ont téléchargés 14 photos.

Nom de la rue: D417

Super col Vosgien. Il est très roulant avec des pourcentages modérés ce qui est très bien vu mon gabarit. Col emprunté pour aller rejoindre la route des crêtes.... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (14)

Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col de la Schlucht depuis Munster
Cette montée
Vosges
284 montées
France
4139 montées
Europe
14474 montées
Points de difficulté
361
3
rang
57
rang
932
78% plus facile que
Col du Galibier
rang
3004
Pente moyenne
4.3%
rang
193
72% moins raide que
Chemin des Acacias depuis Obernai
rang
2663
75% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
9095
84% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
17.5km
rang
12
33% plus court que
Col du Grand Ballon depuis Buhl
rang
229
63% plus court que
Col de l'Iseran
rang
748
Dénivelé
753m
rang
14
36% moins de montée que
Col du Grand Ballon depuis Cernay
rang
432
64% moins de montée que
Col du Galibier
rang
1497
73% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
9 épingles

Etat de la route

100% 0% 0%
Basé sur 8 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

0% 50% 50%
Basé sur 8 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:29:37
11 km/h 01:35:12
15 km/h 01:09:49
19 km/h 00:55:07

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (17)

Morgan-T
3 s 01:06:00 (15.9km/h)

Super col Vosgien. Il est très roulant avec des pourcentages modérés ce qui est très bien vu mon gabarit. Col emprunté pour aller rejoindre la route des crêtes.

Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Col de la Schlucht

Néerlandais

henkvandehavenzangers
22 h

Een klim die voor iedereen goed te doen is. Goed asfalt en als je bijna boven op bent een fraai uitzicht (zie foto). Persoonlijk zou ik deze klim echter niet nog een keer doen, de weg is simpelweg veel te druk met auto's en motoren.

Col de la Schlucht
KarelJan
1 mois

Ik kan me aansluiten bij alles wat hiervoor beschreven is, lekker lopende klim, niet steil, gevalletje buitenblad als je het aankunt. Helaas best veel verkeer maar omdat de weg overal vrij breed is wordt dat nergens gevaarlijk. Bovenop afdalen naar Gerardmer of de route des Crêtes op. 700 Meter hoogteverschil maakt het wel extra leuk.

Col de la Schlucht
Col de la Schlucht
Dobbe
1 mois 01:15:00 (14km/h)

Ik heb hem gedaan vanuit munster. Echt een zalige klim, ook voor mensen die voor het eerst in hun leven een col doen is dit een aanrader. Niet te steil goed wegdek en je kan er een heel hoog tempo aanhouden. Jammer van het verkeer wel, het is er erg druk. Let ook op het weer want het was in het dal 20 graden en op de top was het 10 graden, veel wind en een laag wolkendek.

Harold
1 mois

Lekker lopende klim, lang en nergens echt steil. Paar mooie vergezichten. Prima als warming-up of als je voor het eerst gaat klimmen. Het is wel een drukke weg, doorgaand verkeer naar populaire bestemmingen in het hart van de Vogezen. Dat moet je voor lief nemen of buiten de spits deze knoeperd doen. 17k steady klimmen kan die drukte waard zijn. Kijk anders naar de Platzerwasel als alternatief als je richting La Bresse of de Grand Ballon gaat.

mcwieger
2 mois

Klim tussen de bomen op mooi asfalt. Heel gelijkmatig, wat 'm zowel makkelijk als moeilijk kan maken...voor mij na 100 km door de heuvels was het het laatste, ik moest 'm alleen wel over om weer in La Bresse te geraken...

janvdhoogen
2 mois

Mooie geleidelijke klim. Hier kan je in lekker tempo oprijden en toch niet kapot gaan. Het asfalt is goed, waardoor je hem liever als afdaling gebruikt. Let wel op het vele vakantieverkeer.

StefBosgoed
1 a

Prima Col voor de beginnende klimmer. Gaat heel geleidelijk en vrijwel constante stijging.
Niet heel spectaculair. Veel wegverkeer vanwege doorgaande D weg.

Col de la Schlucht
Random
Tom Tibboel
1 a

Die zijn legio. Schuilen in Tetras, een etablissement met haarfijne duiding van de onversneden liederlijkheden die de nazi's hier, op het snijpunt van de Vogezen, pleegden. Tetras toonde foto's van WO II, van de grens die de Schlucht tussen Frankrijk en Duitsland was, inclusief een shot van Hitler. Met mijn gezin, vrouw en twee kleine dochters, verkoos ik hier te verblijven, in deplorabel slechte, mistige en natte omstandigheden. Tetras is niet meer, maar de herinnering aan wat het over WO II liet zien, beklijft. Nog meer als ik vanaf Le Grand Ventron uitkijk over de Rijnlandse Hoogvlakte, slagveld tijdens WO I. Ach en wee, waartoe dienden Hartmannswillerkopf en Le Vieux Armand?

Random
Joëy
3 a

De vraagtekens waren een knipoog
(Ik blijf vergeten dat emoticons niet werken) ;)

Random
Joëy
3 a

Soms is het zo jammer dat er veel verkeer is op een beklimming!
Als afdaling zalig; goed wegdek en lang naar beneden; pas als je beneden komt in Münster besef je op welke lage hoogte je zit en dat je hierna het duo petit ballon-platzerwasel op moet

Random
Hayes
3 a

Heerlijke klim vanuit Munster. Bijna volledig in nieuw, glad asfalt. Gemiddeld zowat 5% stijgingspercentage. Ook voor niet-klimmers dus goed doenbaar. De afdaling is ook heerlijk door het wegdek en de breedte van de weg. Ik ben geen held in afdalingen maar haalde 78 km/u. Het is inderdaad wel een departementale weg maar viel qua verkeer eind oktober best mee. Fransen hebben ook d egewoont eom bij het inhalen veel plaats te laten. Zoals hier eerder gezegd, kan je op de top inderdaad de Route des Crêtes volgen. Heel mooi qua uitzichten en je rijdt over een 5-tal bergtoppen. Hou hier wel rekening met laterale wind! Ik werd bij soms bijna van m'n fiets geduwd...

Random
Jaap
3 a

In juli opgereden. Goede klim om mee te beginnen als onervaren klimmer. De klim wordt nergens echt steil en biedt de mogelijkheid om af en toe even het dal van Munster in te kijken. De beperkte steilte i.c.m. de lengte van de klim, maakt het soms wat saai.

Afdalen is ook een optie. Er is echter veel verkeer en omdat het nergens echt steil is, moet je het niet doen voor de sensatie van hoge snelheid.

Random
Evert
5 a

Mooie, lopende klim over goed asfalt. Nergens steil, veel door het bos en wel veel verkeer. Ideaal om met een flink tempo naar boven te rijden.

Random
Jasper
6 a

Gistere deze wondermooie klim nog opgereden, vandaag zit ik weer in het saaie Vlaanderen! :p Het is echt 1 van de beste cols in de Vogezen voor wie houdt van lange, mooie, regelmatige en niet zo steile beklimmingen. Ik had 2 dagen ervoor de Ballon d'Alscace beklommen vanuit Giromagny en ik dacht toen dat die col wellicht 1 van de mooiste was in de Vogezen (toen nog maar mn 2e col ooit, die dag ng ballon de Servance vanuit Le Thillot gedaan en dag ervoor Grand ballon), maar dan op de laatste dag mn 7e col op 4 dagen tijd gedaan, Col de la Schlucht, en ik moet zeggen dat die col gwn de perfecte col was: lang, regelmatig, schitterend wegdek, prachtige natuur, geluk gehad met zonnig weer, niet te steil want meestal rond 4-5%, een col om puur van te genieten en waarop je echt op een mooi tempo van rond de 15km/u of hoger naar boven kan rijden! Het verkeer dat er wel was, was helemaal niet hinderend, maar jammer dat er wel zo veel verkeer was... :D

Random
Gunnar
6 a

Inderdaad mooie rustige klim. Schitterend nieuw asfalt aangelegd in 2014 voor de Tour de France

Random
Martijn
6 a

Ik reed deze klim afgelopen augustus. Jammer genoeg had ik een paar regenachtige dagen uitgekozen, maar toch deze klim meegepakt.

Vanaf Munster begint het voorspel tot Stosswihr maar pas vanaf Soultzeren had ik het gevoel dat ik echt aan het klimmen was. Een paar bochten vanaf Soultzeren kan je genieten van een uitzicht op het dal van Munster. Daarna rij je tot de laatste paar kilometer bijna alleen maar tussen de bomen, die indrukwekkend opzetten vanuit het dal en naast de berg omhoog gegroeid zijn. Het is een gelijkmatige lopende klim die nergens lastig is.

Het wegdek was volgens mij juist heel goed, hier en daar was het ook hagelnieuw. De drukte viel me ook alles mee, maar ik was er dan ook op een doordeweekse dag rond het middaguur. Het is er wel drukker dan andere klimmen in de buurt waar je hooguit door een auto of drie wordt gepasseerd. Voor een mooi uitzicht kan ik iedereen aanraden om bovenaan de weg linksaf te nemen. Je komt dan op de Route des Crêtes en slinger je langs de bergkam van het ene vergezicht naar het andere.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?