Profil de hauteur Baraque Michel
Profil de hauteur Baraque Michel
Profil de hauteur Baraque Michel
173
points de difficulté
2.9%
pente moyenne
7.8%
100 m les plus raides
14.1km
longueur
425m
dénivelé

Partager cette ascension

779

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Baraque Michel est une montée située dans la région Hautes Fagnes & les Cantons de l'Est. Cette montée est 14.1 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 425 mètres. Baraque Michel a une pente moyenne de 2.9%. Avec cette raideur la montée comptabilise 173 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 678 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 13 expériences sur Baraque Michel et ont téléchargés 2 photos.

Nom de la rue: N68

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (2)

Baraque Michel
Baraque Michel

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Baraque Michel depuis Eupen
Cette montée
Hautes Fagnes & les Cantons de l'Est
159 montées
Ardennes Belges
1316 montées
Ardennes
1629 montées
Belgique
4031 montées
Europe
16128 montées
Points de difficulté
173
4
rang
4
10% plus facile que
Ferme Libert
rang
59
50% plus facile que
Col de Haussire
rang
96
50% plus facile que
Col de Haussire
rang
62
50% plus facile que
Col de Haussire
rang
5933
Pente moyenne
2.9%
rang
143
83% moins raide que
Edelstrasse depuis Eupen
rang
1240
81% moins raide que
Les Communes
rang
1530
rang
3238
83% moins raide que
Edelstrasse depuis Eupen
rang
14005
89% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
14.1km
rang
1
rang
3
rang
3
rang
3
rang
1349
Dénivelé
425m
rang
1
rang
3
rang
3
rang
3
rang
3757
85% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

60% 40% 0%
Basé sur 10 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

0% 17% 83%
Basé sur 12 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:00:51
11 km/h 01:16:54
15 km/h 00:56:24
19 km/h 00:44:31

Populaire

Baraque Michel

Baraque Michel

légendaire
Ferme Libert

Ferme Libert

inconnu
Tros Marets

Tros Marets

beau inconnu
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (13)


Néerlandais

Fietsmaatje
2 mois

Recent nog een keer beklommen. Wil je geen last van razende motoren en (vracht)auto's, dan is het is zeker aan te bevelen deze klim vroeg in de ochtend te doen. Het wegdek is er in alle jaren dat ik hier naar boven fiets niet veel beter op geworden. In de laatste 4 kilometer - na de rotonde - krijg je pas een mooi geasfalteerde weg onder de wielen. Het echte klimwerk zit vooral in het begin en na de rotonde. Wat deze klim minder leuk maakt zijn de vreselijk lange stukken vals plat waar je fiets gevoelsmatig aan het asfalt kleeft. Na de afslag richting Jalhay mag je nog even aan de bak richting de top. De wind kan daar nog wat zand in de raderen strooien. Ideale klim om je voor te bereiden op de echte cols omdat je hier lang met flink wat spanning op de spieren bergop kunt fietsen.

JochenT
6 mois

Heel vroeg vertrekken is hier de boodschap, de weg vanuit Eupen is meestal onaangenaam druk en er wordt hard gereden. De andere zijde vanuit Malmedy is mooier en rustiger.

Jeroen
9 mois

De klim is nog niet eens zo verkeerd voor een weg met zo weinig bochten. De klim loopt door de bossen rustig omhoog. In het eerste deel zitten nog stukken tussen de 5 en 8%, daarna zwakt het wat af. Kort is deze klim zéker niet. Het probleem met deze klim zit hem vooral in het verkeer. Er wordt snoeihard gereden wat met z’n tweeën naast elkaar fietsen linke soep maakt.

Conrad
10 mois

Als je gaat trainen voor een uitdaging als de Ventoux, Stelvio of meer nog een Giro di Kika/The Ride etc is hier trainen onvermijdelijk voor ons Nederlanders. Ruim 14 kilometer omhoog tref je nergens anders zo dicht bij huis. De weg is breed en er is veel verkeer. Vanuit het lieve Eupen gaat het meteen stevig omhoog je meter tikt wel eens 10% aan maar dat zijn korte stukjes. Na de korte afdaling is het cruisen voor klimmers. Je kunt nu ruim 8 kilometer de druk op de benen zetten terwijl je op het buitenblad trapt. Het uitzicht is niet bijzonder en je krijgt heus geen medaille voor het volbrengen van deze klim. Let op het restaurant voor de afslag van Mont Rigi is goed maar neem de tijd de bediening is niet echt snel.

EE33
1 a

De weg is aardig druk en niet steil, maar toch: 15 kilometer achter elkaar omhoog fietsen op 20 km van de Nederlandse grens maakt de klim zeker de moeite waard. Het hoogste punt van België ligt nog een kilometer of twee voorbij waar deze klim ophoudt, dus je kunt er nog wat hoogtemeters extra aan toevoegen.

Random
Dirk
1 a

Is deze nu terug opnieuw verhard?

Random
pleun
1 a

ik heb vanmorgen deze beklimming gedaan en dat was super!

Random
Johan
3 a

Gisteren een iets andere route gedaan. Start vanuit de melkfabriek richting Jalhay (N629). Na ongeveer 1 km links af richting de La Gileppe. Op ongeveer 200 m. door een poortje (toegestaan) en direct een klim van ongeveer 1 km. á 8%. Van daaruit 7 km. langs het meer van de La Gileppe redelijk vlak met een mooi uitzicht. Op ongeveer 6 km na het poortje rechts aanhouden. Vanhier uit een klim van ongeveer 6 km. tot aan de rotonde naar de N68. (hoogte van 340 naar 500 m.) De N68 volgen tot aan de Baraque Michel naar een hoogte van 675 m. De lengte van deze klim is dan ongeveer 18 km. met daarin 6 km. vlak.

Random
Gunther74
4 a

Vanmorgen deze beklimming gedaan. Rue de hestreux is in verschrikkelijke staat en is eigenlijk een aanslag op een racefiets. Vanaf je op de N 68 komt is de klim naar baraque Michel kinderspel.wij vertrokken aan baraque Michel tot aan parking drossard (rotonde) daar naar links langs gileppe (super mooi) naar bethane. Je kan beter verder doorrijden om verderop terug naar N 68 te rijden.

Random
Patrick Coers
4 a

Helaas is deze route niet meer te rijden. Gelukkig is er een goed alternatief. Rij vanaf de voet richting Eupen. Ga nabij het dorpje Membacht rechtsaf (Rue Perkiets). Vanaf daar wijst de weg zich van zelf en kom je uiteindelijk ook op deze klim uit.

Random
Arnoud
5 a

Inderdaad niet meer te rijden. Route degradée, maar in plaats van het dan gebruikelijke slecht asfalt geen asfalt, maar kilometers lang losliggende stenen met een paar meter asfalt er nog tussen. Heb wel op de fiets kunnen blijven, maar leuk was anders. Weg is ook officieel verboden. Deze doe ik niet meer in ieder geval.

Random
Jasper
5 a

De eerste 3km zijn niet te doen met een racefiets, voorheen lag hier volgens mij mooi asfalt (google maps), maar nu is het MTB stenen parcour.. Hele stukken moeten lopen, geen doorkomen aan..

Jammer anders was het zeker een mooie klim geweest!

Random
Bram Mennen
5 a

Waarom staat de variant vanuit Eupen niet op jullie site? het eerste gedeelte tot de grote weg is op sommige plaatsen onverhard en zeker niet te doen met een racefiets. Ik hoop dat jullie er eens naar kijken

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?