Elevation profile Baraque Michel
Elevation profile Baraque Michel
Elevation profile Baraque Michel
173
difficulty points
2.9%
avg. gradient
7.8%
steepest 100 meter
14.1km
length
425m
total ascent

Share this climb

779

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Baraque Michel is a climb in the region High Fens & East Cantons. It is 14.1km long and bridges 425 vertical meters with an average gradient of 2.9%, resulting in a difficulty score of 173. The top of the ascent is located at 678 meters above sea level. Climbfinder users shared 13 reviews/stories of this climb and uploaded 2 photos.

Road name: N68

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (2)

Baraque Michel
Baraque Michel

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Statistics

Baraque Michel from Eupen
This climb
High Fens & East Cantons
136 climbs
Belgian Ardennes
1292 climbs
Ardennes
1600 climbs
Belgium
3823 climbs
Europe
15239 climbs
Difficulty points
173
4
rank
4
10% easier than
Ferme Libert
rank
57
50% easier than
Col de Haussire
rank
94
50% easier than
Col de Haussire
rank
60
50% easier than
Col de Haussire
rank
5731
Average gradient
2.9%
rank
123
83% less steep than
Edelstrasse from Eupen
rank
1217
81% less steep than
Les Communes
rank
1505
rank
3105
83% less steep than
Edelstrasse from Eupen
rank
13263
89% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
14.1km
rank
1
rank
3
rank
3
rank
3
rank
1309
Total ascent
425m
rank
1
rank
3
rank
3
rank
3
rank
3655
85% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

60% 40% 0%
Based on 10 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

0% 17% 83%
Based on 12 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 02:00:51
11 km/h 01:16:54
15 km/h 00:56:24
19 km/h 00:44:31

Popular

Ferme Libert

Ferme Libert

hidden
Tros Marets

Tros Marets

beautiful hidden
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (13)


Dutch

Fietsmaatje
3 w

Recent nog een keer beklommen. Wil je geen last van razende motoren en (vracht)auto's, dan is het is zeker aan te bevelen deze klim vroeg in de ochtend te doen. Het wegdek is er in alle jaren dat ik hier naar boven fiets niet veel beter op geworden. In de laatste 4 kilometer - na de rotonde - krijg je pas een mooi geasfalteerde weg onder de wielen. Het echte klimwerk zit vooral in het begin en na de rotonde. Wat deze klim minder leuk maakt zijn de vreselijk lange stukken vals plat waar je fiets gevoelsmatig aan het asfalt kleeft. Na de afslag richting Jalhay mag je nog even aan de bak richting de top. De wind kan daar nog wat zand in de raderen strooien. Ideale klim om je voor te bereiden op de echte cols omdat je hier lang met flink wat spanning op de spieren bergop kunt fietsen.

JochenT
4 Mo

Heel vroeg vertrekken is hier de boodschap, de weg vanuit Eupen is meestal onaangenaam druk en er wordt hard gereden. De andere zijde vanuit Malmedy is mooier en rustiger.

Jeroen
8 Mo

De klim is nog niet eens zo verkeerd voor een weg met zo weinig bochten. De klim loopt door de bossen rustig omhoog. In het eerste deel zitten nog stukken tussen de 5 en 8%, daarna zwakt het wat af. Kort is deze klim zéker niet. Het probleem met deze klim zit hem vooral in het verkeer. Er wordt snoeihard gereden wat met z’n tweeën naast elkaar fietsen linke soep maakt.

Conrad
8 Mo

Als je gaat trainen voor een uitdaging als de Ventoux, Stelvio of meer nog een Giro di Kika/The Ride etc is hier trainen onvermijdelijk voor ons Nederlanders. Ruim 14 kilometer omhoog tref je nergens anders zo dicht bij huis. De weg is breed en er is veel verkeer. Vanuit het lieve Eupen gaat het meteen stevig omhoog je meter tikt wel eens 10% aan maar dat zijn korte stukjes. Na de korte afdaling is het cruisen voor klimmers. Je kunt nu ruim 8 kilometer de druk op de benen zetten terwijl je op het buitenblad trapt. Het uitzicht is niet bijzonder en je krijgt heus geen medaille voor het volbrengen van deze klim. Let op het restaurant voor de afslag van Mont Rigi is goed maar neem de tijd de bediening is niet echt snel.

EE33
1 y

De weg is aardig druk en niet steil, maar toch: 15 kilometer achter elkaar omhoog fietsen op 20 km van de Nederlandse grens maakt de klim zeker de moeite waard. Het hoogste punt van België ligt nog een kilometer of twee voorbij waar deze klim ophoudt, dus je kunt er nog wat hoogtemeters extra aan toevoegen.

Random
Dirk
1 y

Is deze nu terug opnieuw verhard?

Random
pleun
1 y

ik heb vanmorgen deze beklimming gedaan en dat was super!

Random
Johan
3 y

Gisteren een iets andere route gedaan. Start vanuit de melkfabriek richting Jalhay (N629). Na ongeveer 1 km links af richting de La Gileppe. Op ongeveer 200 m. door een poortje (toegestaan) en direct een klim van ongeveer 1 km. á 8%. Van daaruit 7 km. langs het meer van de La Gileppe redelijk vlak met een mooi uitzicht. Op ongeveer 6 km na het poortje rechts aanhouden. Vanhier uit een klim van ongeveer 6 km. tot aan de rotonde naar de N68. (hoogte van 340 naar 500 m.) De N68 volgen tot aan de Baraque Michel naar een hoogte van 675 m. De lengte van deze klim is dan ongeveer 18 km. met daarin 6 km. vlak.

Random
Gunther74
4 y

Vanmorgen deze beklimming gedaan. Rue de hestreux is in verschrikkelijke staat en is eigenlijk een aanslag op een racefiets. Vanaf je op de N 68 komt is de klim naar baraque Michel kinderspel.wij vertrokken aan baraque Michel tot aan parking drossard (rotonde) daar naar links langs gileppe (super mooi) naar bethane. Je kan beter verder doorrijden om verderop terug naar N 68 te rijden.

Random
Patrick Coers
4 y

Helaas is deze route niet meer te rijden. Gelukkig is er een goed alternatief. Rij vanaf de voet richting Eupen. Ga nabij het dorpje Membacht rechtsaf (Rue Perkiets). Vanaf daar wijst de weg zich van zelf en kom je uiteindelijk ook op deze klim uit.

Random
Arnoud
5 y

Inderdaad niet meer te rijden. Route degradée, maar in plaats van het dan gebruikelijke slecht asfalt geen asfalt, maar kilometers lang losliggende stenen met een paar meter asfalt er nog tussen. Heb wel op de fiets kunnen blijven, maar leuk was anders. Weg is ook officieel verboden. Deze doe ik niet meer in ieder geval.

Random
Jasper
5 y

De eerste 3km zijn niet te doen met een racefiets, voorheen lag hier volgens mij mooi asfalt (google maps), maar nu is het MTB stenen parcour.. Hele stukken moeten lopen, geen doorkomen aan..

Jammer anders was het zeker een mooie klim geweest!

Random
Bram Mennen
5 y

Waarom staat de variant vanuit Eupen niet op jullie site? het eerste gedeelte tot de grote weg is op sommige plaatsen onverhard en zeker niet te doen met een racefiets. Ik hoop dat jullie er eens naar kijken

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?