Alpe d'Huez

Mes ascensions
Profil de hauteur Alpe d'Huez
Profil de hauteur Alpe d'Huez
Profil de hauteur Alpe d'Huez
994
points de difficulté
8%
pente moyenne
15%
100 m les plus raides
13.9km
longueur
1118m
ascension totale

Partager cette ascension

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Alpe d'Huez est une montée située dans la région Bourg d'Oisans. Cette montée est 13.9 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1118 mètres. Alpe d'Huez a une pente moyenne de 8%. Avec cette raideur la montée comptabilise 994 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1840 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 55 expériences sur Alpe d'Huez et ont téléchargés 7 photos.

Nom de la rue: D211

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
7 photos. Partagez votre propre photo de cette montée.

Itinéraires

Nom Distance Ascension totale Montées
La Marmotte
La Marmotte
175km 5170m 3

Les statistiques

Alpe d'Huez depuis Le Bourg-d'Oisans
Cette montée
Bourg d'Oisans
40 montées
Grenoble
58 montées
French Alps
423 montées
Alpes
1054 montées
France
1069 montées
Europe
4750 montées
Points de difficulté
994
1
rang
9
38% plus facile que
Col du Galibier
rang
13
rang
42
38% plus facile que
Col du Galibier
rang
188
rang
63
38% plus facile que
Col du Galibier
rang
255
Pente moyenne
8%
rang
6
18% moins raide que
Oulles
rang
9
37% moins raide que
Bastille de Grenoble
rang
51
38% moins raide que
Mur de Monieux depuis Monieux
rang
271
62% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
84
38% moins raide que
Mur de Monieux depuis Monieux
rang
638
70% moins raide que
Camino El Monte depuis Farrobillo
Longueur
13.9km
rang
17
60% plus court que
Col du Galibier
rang
19
rang
125
71% plus court que
Col de l'Iseran
rang
302
rang
248
71% plus court que
Col de l'Iseran
rang
510
Ascension totale
1118m
rang
11
46% moins de montée que
Col du Galibier
rang
10
rang
58
46% moins de montée que
Col du Galibier
rang
204
48% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
94
46% moins de montée que
Col du Galibier
rang
288
59% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
21 épingles

état de la route

57% 43% 0%
Basé sur 28 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

15% 26% 59%
Basé sur 27 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 01:59:19
11 km/h 01:15:56
15 km/h 00:55:41
19 km/h 00:43:57

Populaire

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

légendaire beau
Col du Galibier

Col du Galibier

légendaire beau
Col du Sabot

Col du Sabot

beau inconnu
 

Expériences (55)


Néerlandais

JY88
4 s 01:09:35 (12km/h)

Een keer is genoeg. Besloten om deze vakantie een keer vol gas te geven en verder vooral te genieten. Dat gas geven is gelukt. Met 6000 trainingskilometers(Posbank, veel Veluwe en een klein beetje Zuid-Limburg) was de voorbereiding goed.
In de vlakke bochten nog wat kunnen opschakelen en op deze manier vrij maximaal omhoog gereden. Na de '1e' finish, Veille Alpe, was het even zoeken naar de officiele Tourfinish. Misschien had ik er beter niet naar gezocht.
Wat een stom dorp, zonder charme. Als Nederlander wilde ik hier graag een keer omhoog en dat is goed gelukt. Esthetisch is er echter niets aan. Afgedaald via de vele malen mooiere, doch zeer gevaarlijke afdaling van de Col de Sarenne. Het is duidelijk. Volgende keer de Sarenne omhoog, snel door dit rotdorp heen en het asfalt van de Alphe d'Huez gebruiken om lekker te dalen.

Juan
1 m

Deze beklimming is elke trap waard!

Mauricemoes
1 m

Vandaag de Alpe d Huez gefietst! Lekker rustig vanwege laag seizoen en het Coronavirus ! Tm bocht 16 relatief steil daarna goed te doen! Een tip fiets nog even door in richting van het vliegveld en klim verder naar de Col de Sarenne mooie rustige omgeving! Eerste stuk afdaling slecht asfalt daarna mooie brede weg om te dalen!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Stevenf
1 m 01:12:52 (11.5km/h)

Pittig maar te doen!

ThijsvandeReep
1 m

Lang geleden heb ik deze Alpe beklommen, 1x op de MTb en 1x race. In beide gevallen een hele uitdaging.

MarkG
2 m 01:15:00 (11.1km/h)

Fantastische ervaring! Op zondag in augustus om 8:30 begonnen aan de klim. Op dit tijdstip relatief weinig auto’s. Prima asfalt, ook in de afdaling. Schitterende uitzichten.

Jeroen
2 m

De Alpe d’Huez heeft voor ons Hollanders natuurlijk een mythische status. Technisch en esthetisch een uitdagende klim met al die haarspeldbochten en stevige percentages. Het grote nadeel is de enorme hoeveelheid verkeer. Constant klimmen in uitlaatgassen, voorbijrazend vrachtverkeer en knetterende motoren deed me verlangen naar meer rustiger klimmen. Voor de fervente Zwifter is het wel echt leuk de overeenkomsten tussen de Col du Zwift en de Alpe d’Huez te zien.

Alpe d'Huez
VDB
2 m

Na de Ventoux dacht ik, die Alpe die zal wel meevallen, maar dat was dan wel buiten de hitte gerekend.
Iets te laat beginnen fietsen, zoals gewoonlijk, met als gevolg 32 graden (not my kind of weather).
En ondanks dat de lengte van de klim best meevalt, is er niet echt veel ruimte om te recuperen.
Gemiddelde hartslag van 182 voor de hele klim dus. Qua verkeer had ik meer geluk, het was vrij rustig op de weg, dus toch nog wat kunnen genieten tijdens het afzien. Eénmaal boven aan de Tour-finish even de drinkbus bijgevuld en vervolgens via de Route des Lacs verder omhoog geklommen richting Lac Besson, dat geeft deze iconische klim ook de mooie finish die hij verdient i.p.v. die lelijke parkeerplaats waar de Tour altijd aankomt. Dus zeker die paar extra kilometers meepakken.

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
merre
2 m 01:12:47 (11.5km/h)

Vechten tot aan bocht 16, daarna verloopt het toch wat vlotter. Prachtig uitzicht!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Jarmo
3 m 00:56:11 (14.9km/h)

De Alpe d'Huez, tja. Qua schoonheid maximaal één ster in vergelijking tot de omgeving. Enorm brede weg, niet enorm steil en lang, maar het is nou eenmaal de Nederlandse berg dus moet hij wel mooi zijn volgens vele Nederlanders. 'Al de Alpe D'Huez beklommen? Hoe vaak?' Natuurlijk moet je hem eens gedaan hebben als je toch in de buurt bent, maar ga niet speciaal vanuit Nederland naar deze berg om de Glandon, Sarenne en de Galibier links te laten liggen, want die zijn vele malen mooier en een grotere uitdaging!

Rogier
4 m

De Alpe is geweldig qua sportieve uitdaging want het is echt een pittige weg. De haarspeldbochten zijn beroemd en mooi. Puur landschappelijk is er mooier te vinden in de Alpen (en ook in de buurt van Bourg d'oisans). Dat zeggende iedereen moet de Alpe een keer gedaan hebben!

Random
Peter
11 m

In september dit jaar ging ik eindelijk met mijn 2 beste vrienden de Alpe op. Na een half jaar goed trainen was het doel gezet om de "Vieil Alpe" onder het uur te rijden. Na een rustige start vanuit Allemond was de voet van de berg er in 1 keer. Schrikken! Meteen stijl omhoog, de fitste van ons drieën knalde er vandoor. Dat ging ik nooit bijhouden. Dus houden aan het plan, proberen niet onder 12km/h te komen. Dat lukte niet de hele rit, maar op de iets vlakkere stukken kon ik het weer redelijk bij trekken. Uiteindelijke tijd: 1:02:16. Net niet de beoogde tijd, maar toch zeer tevreden. Ik vond het een fantastische klim, zeker door de bekendheid van de TDF en Huzes. Doorfietsen naar de Col de Sarenne is echt een aanrader! En in September was het extreem rustig, ook op de andere fantastische Collen in de buurt.

Random
Robyn
1 a

ik ga dit ook doen! Heb er zin in :33

Random
Roy
1 a

Waarom gedaan? Om zijn naam, onderweg soms even figuurlijk stilstaan bij de teksten op de weg en blij zijn dat je gezondheid hebt om deze te kunnen fietsen, maar jeetje wat een teleurstellende berg, eerste bochten zijn wat pittig daarna eenvoudig te doen, weinig tot geen natuur, stinkende vrachtwagens die maar blijven komen, auto's die maar blijven langs scheuren, er zijn zoveel mooiere routes te vinden (glandon/Croix de Fer) maarja sommige colletjes moet je nou eenmaal doen, been there, done that

Random
Chris
1 a

Het is dat het de Nederlandse berg is, maar eigenlijk helemaal geen mooie klim. Druk met verkeer en bovenop ook niets bijzonders.

Random
Kees Cornelissen,Zuid Afr
1 a

Een grandioze klim,veral omdat ik heel vroeg begonne was en dus in stilte mijn eigen tempo kon rijden met haast geen verkeer.De wegdek is heel goed voor zo n majestieuse berg

Random
patrick velo
1 a

Als Belg op 13/6 de "hollandse berg" opgefietst. Niet alleen genoten van de prachtige omgeving maar ook van de ontroerende en stimulerende teksten op het asfalt,die mij duidelijk maakten hoe belangrijk en betekenisvol deze klim voor jullie is.
Doorgefietst tot het echte "puur natuur" einde Lac Besson (2080 m.) een mooier eindpunt dan het volgebouwde skioord.

Random
spinnenkop
1 a

mijn spinnenweb is mooier

Random
Bart
1 a

Deze is zeker niet voor mij weggelegd

Random
robot
1 a

lol dit is leuk

Random
Lucas
2 a

Deze klim ligt me normaal behoorlijk goed en ik had hem al jaren geleden gedaan in een tijd iets minder dan 1 uur. Maar deze keer heb ik afgezien, ik vond het ritme niet, al snel verzuring waardoor mijn hart ook boven 165 slagen ging en dat is niet zo goed op 61-jarige leeftijd. Het blijft een moeilijke klim, wel stabiel en vooral afwisselend. De reden waarom het niet lukte was omdat ik slechts 1500 km voordien had gefietst zonder noemenswaardige hoogtemeters en dan moet je dit bekopen. Volgende keer zeker beter en dat zal in 2019 zijn, dit moet beter !Zowel de klim als de omgeving is prachtig.

Random
Gerben
2 a

Wat een mooie klim, aantal zware stukken maar over het algemeen heel constant dus lekker in 1 tempo naar boven. Helemaal mooi dat alles nu al klaar is voor de finish van de Tour volgende week.

Henk, alle bochten staan nu (zaterdag 14 juli) al nagenoeg vol...

Random
Johan-Paul
2 a

Dit is echt een zware klim. Heb hem gereden nadat ik 's morgens de Croix de Fer had beklommen. Het was inmiddels 14.30 uur, en ruim boven de 30 graden. En dan loop je toch wel leeg. Dus een paar keer moeten stoppen onderweg.
De meest lastige van deze klim vind ik dat je eigenlijk nergens een rustmomentje hebt, het blijft continue klimmen tegen 8 of 10%. Alleen de laatste 2 km zijn vlakker.
Dus met recht is dit een berg van de buitencategorie.

Random
Christiaan
2 a

Als je tijdens de TdF op de Alpe d'Huez wilt staan met een camper, zou ik zeker vier dagen van te voren al omhoog gaan. Plekken langs de weg gaan zeker bij deze berg heel snel weg.

Random
henk
2 a

wij willen 19 juli naar de nederlandse berg met onze camper. Is er iemand die ervaring heeft en ons kan vertellen wanneer wij er al moeten zijn, maandag, dinsdag of woensdag? Ik heb eens gelezen dat het wel ff duurt voor je omhoog kunt en dat de terugreis ook wel een dag kan duren. Graag ff een berichtje

Random
George
2 a

Afgelopen donderdag tijdens de koers Alpe d'HuZes een paar keer omhoog geweest.
Dat was een fantastische rit samen met bijzondere mensen en voor een nog mooier doel!!
De koers goed kunnen voorbereiden in de afgelopen periode door veelvuldig klimmetjes te selecteren op deze website - waarvoor hartelijk dank.

Random
George
2 a

Afgelopen donderdag tijdens de koers Alpe d'HuZes een paar keer omhoog geweest.
Dat was een fantastische rit samen met bijzondere mensen en voor een nog mooier doel!!
De koers goed kunnen voorbereiden in de afgelopen periode door veelvuldig klimmetjes te selecteren op deze website - waarvoor hartelijk dank.

Random
Jolanda
2 a

Ik fiets al ruim 5 jaar en mijn uitdaging is in de bergen te fietsen, dus waarom niet de Alpe d'Huez dan maar? 1x getraind in Limburg en veel tegenwind fietsen en door het duingebied. 1e dag in Oz en Oisans, eerst maar de Col d'Ornon proberen, dit is voor mij de eerste keer om een berg beklimmen op de fiets, het lukte aardig en de afdaling was leuk. Volgende dag de Alpe d'Huez, hmmmmm het ging, niet makkelijk, maar het ging. Afdaling vond ik minder leuk, te veel scherpe bochten en te steil. Gelukkig was ik in mei aanwezig, dus weinig last van veel fietsers en verkeer. Dagen erna heb ik meer in de buurt van Oz en Oisans gefietst, en inderdaad wat een prachtige natuur daar met veel klimmetjes en pittige ook. Dat vond ik leuker dan de Alpe d'Huez zelf.

Random
Huub Smid
3 a

Het is 29 september, de laatste dag van mijn vakantie. Het wordt deze dag 25 graden, daarom besluit ik al vroeg in de ochtend aan mijn laatste beklimming te beginnen. Weinig of geen fietser te bekennen rond een uur of negen.
De dagen ervoor had ik de mont ventoux van alle kante al beklommen. Zelfs de dag ervoor vanuit Allemont de col de la croix de fer nog " even " beklommen. Toen ik na een goede warming-up begon aan de Alpe Huez had ik zoiets van, dat moet geen probleem zijn. Maar dat viel me toch zwaar tegen. Eenmaal de bocht naar links schrok ik me rot van de steile klim. Of waren mijn benen nog niet hersteld. Vanaf al vrij snel moest ik al schakelen op tandje hopeloos, voor mij 34-32. Eigenlijk heb ik de hele col op dit verzet gereden. Ik vond de klim erg zwaar en deed er een uur en 20 minuten over. Ben 56 jaar en best wel goed getraind vind ik zelf. Toch was ik blij weer zonder afstappen de top te halen. Dat wil zeggen de finish waar iedereen stopt voor de tijd. De klim gaat echter nog even door omhoog. Daarna nog even een stukje terug gereden en lekker op een terrasje in de zon. Eerlijk gezegd zijn er leukere plekjes om een terrasje te nemen dan op het commerciële Alpe Huez. De afdaling is gevaarlijk met al die haarspeldbochten, dus goed uitkijken.

Random
Mark
3 a

Waarom moet ik deze gedaan hebben?
Tsja, een moetje. Als buitenlandse toerist in Nederland ga je ook naar Volendam. En dan wat? Genieten? Commerciele puist. Oisons ligt vol met mooie klimmetjes, die opgaan in de natuur, mooie weggetjes waarbij je jezelf haast verliest in de schoonheid van de natuur en waar je gedachten je meenemen in alle rust om je heen. Als dat al mogelijk is, de Alpe is heel erg doceerbaar, maar er zijn klimmetjes waar je echt alles uit de kast moet trekken ondanks hun schoonheid. Deze is (d)ruk, veel verkeer, weinig uitzichten, en behalve de eerste 3 km niet al te moeilijk. De Sarenne is wellicht een veel mooiere en betere optie, kom je ook in Las Vegas uit, na kilometers natuurgeweld, maar dan mag je hem vanaf daar afdalen. Zo snel mogelijk.

Random
Ed
3 a

Lelijke klim. Hij heeft de naam, het is best grappig om alle naambordjes in de bochten te zien, maar wat een drukte met fietsers, auto's en bussen. De hele weg in de stank van benzine en oververhitte remblokken. Ik weet het, je wilt hem een keer gedaan hebben, maar mijn advies is om daarna nog wel vaak naar Bourg te gaan maar die Alpe zelf nooit meer op te rijden. Er zijn zoveel andere mooie klimmen. Lautaret/Galibier, tegen de klok in Le Frenay/Col de Sarenne over en dan Alpe afdalen, Les Deux Alpes, La Berarde met prachtige natuur, rondje Grand-Serre/Valbonnais/Ornon, Col du Croix de Fer, en voor de beter getrainde liefhebber de Marmotte of alleen het rondje Croix-de-Fer/St Jean de Maurienne/Col de Telegraphe/Col de Galibier. Oh ja ook een leuke: Col d' Ornon helemaal over en dan aan de achterkant even de Col de Parquetout (14%) op

Random
Di Bello
3 a

In Nederland kun je je eigenlijk niet voorbereiden op de AD6 .
Je kunt bergjes pakken in Limburg of 20 x de van Brienenoordbrug nemen maar dan wordt je steeds beloond met een rustpauze waardoor he prima kunt herstellen. Op de berg heb Je geen enkel moment rust! Iedere bocht geeft iets adem voor een teug uit he bidon maar dan moet je weer verder. Heerlijk on te doen.
Een goede training is vooral duurtraining.
Zes keer de verg op betekent negen uur op je fiets zitten...

Random
Raul
3 a

Zit iets raars aan het einde vd route, je hebt de weg niet gevolgd.
En onderweg ook boel 'franje', wat ik nog nooit gezien heb. Heel vaak stilgestaan? GPS drift?

Wat ik vd klim vind weet ik niet want ik moet 'm nog rijden.
En ach, een klim betekent omhoog rijden, het is wat het is.
Doe ik graag. Maar liefst in de natuur, in stilte. Dingen die hier maar heel beperkt te vinden zijn.
Dus msn blijft het wel bij stationary varianten..

Random
DZM
3 a

Een commerciële klim, moet je gedaan hebben. Puur om zn naam en historie hebben we deze op dag 1 bij de ballen gepakt. Mooie gelijkmatig klimmen, op de eerste 3km na, oef die doen zeer. Wel veel te druk.

Random
Grote piemel
3 a

Eet veel piemels piemels zijn gezond

Random
Grote piemel
3 a

Eet veel piemels piemels zijn gezond

Random
memebigboy
3 a

me snek snek siss snek electronic me are be am snek yes

Random
Astrid pluijmaekers
3 a

Prachtige klim

Random
Timo van Zuilekom
3 a

Vorig jaar heb ik mijn eerste meters op een racefiets gereden en gelijk de alp d'huez op vrijwel ongetraind, de klim is dan wel vrij zwaar. het dorpje bovenaan is eigenlijk best wel lelijk, maar toen ik boven was heb ik daar niet opgelet.

Random
Frans Van De Wiel
3 a

In feite een vrij gemakkelijke beklimming doordat de 21 haarspeld bochten vrij vlak liggen, dit geeft telkens de tijd om wat te drinken en te recupereren.

Random
Arnoud
4 a

Blijft een heerlijke klim om op te knallen: kort, redelijk stabiel stijgingspercentage. Even de eerste paar km door en dan heb je he zwaarste gehad. Nooit saai door de bochten. Maar toch, onder het uur lijkt too much: vandaag 1.02.21 neergezet, maar toen was het ook helemaal klaar..:-)

Random
raymond
4 a

Leuke klim, niet mooi maar wel 21 bochten waarop je flink kapot kunt gaan. Je moet wel doorrijden tot de echte top en niet stoppen bij chrono streep. En rijd je nog verder omhoog....dan wordt het mooier, groen en bovenal rustiger.

Random
Gerwin
4 a

Na Alpe d'Huez absoluut snel doorfietsen naar Lac Besson of naar de Col de Sarenne..adembenemend mooi daar!

Random
Oscar
4 a

Spontane actie om afgelopen zaterdag na de Col d'Ornon deze legendarische berg te beklimmen. Niet bijzonder mooi, maar voor een beginnende bergklimmer een stevige kluif. Ben goed omhoog gekomen, maar heb bijzonder veel respect voor renners die er 6 X achter elkaar op zijn gegaan bij Alpe d'Huzes. Respect!

Random
Tischo
4 a

In juni 2013 heb ik de Alp d'Huez 6 x keer beklommen in het kader van Alpe d’HuZes (KWF), natuurlijk was dat zwaar en moet je op letten dat je zeer steady rijdt, maar het was te doen. Het is een mooie col, maar toch ook een beetje een kermis berg, vanwege het feit dat het lijkt of elke NL fietser en gillende begeleidingsploeg heeft Overigens is deze berg absoluut niet te vergelijken met de Mont Ventoux, die veel zwaarder is.

Random
Ties
4 a

Joey, je hebt de Ventoux beklommen zoals je beschrijft bij de Dodeman en dan ben je bang voor Alpe d'Huez??
Je moet Limburgse klimmetjes niet vergelijken met de Alpen.
Alhoewel, fiets 14x de Camerig op (tot aan restaurant Buitenlust) en je komt in de buurt met Alpe d'Huez.

Random
Joey
4 a

Ik wil deze klim heel graag doen, maar ik ben bang dat deze te zwaar voor mij is Ik heb wel de dode man beklommen, is deze vergelijkbaar?

Random
Gordo
4 a

Ik ben het ermee eens dat dit absoluut niet de mooiste klim is in de oisans maar deze moet je toch wel eens gedaan hebben. Omgeving is toch echt nog steeds meer dan de moeite waard en de nostalgie van deze berg maakt het alleen nog maar mooier.
Begin is inderdaad heftig omdat je van nagenoeg vlak ineens op tien procent zit en pas bij de eerste bocht heb je heel even tijd om op adem te komen, en laat dit nou net een van de langste rechte stukken zijn.....
Het is ook een aanrader om eenmaal boven nog even door te klimmen. Of naar Sarenne of naar Lac Besson. Prachtige uitzichten!

Random
Jarin Nijhof
5 a

Een beklimming die je absoluut een keer gedaan moet hebben! Door de vele haarspeldbochten krijg je ook af en toe de gelegenheid om op adem te komen. Ik ben zelf via de Col de Sarenne weer terug naar Bourg-d'Oisans gefietst; een ronde van in totaal ruim 50 km en een absolute aanrader indien de weersomstandighen goed zijn. Het is (na een redelijk pittige beklimming aan het begin) een prachtige afdaling met een mooi uitzicht op Les Deux Alpes (een beklimming van 9 kilometer die je er ook nog achter aan zou kunnen plakken).

Random
Jan-Willem M
5 a

Mooie weg, maar wel aan de drukke kant. De Alpe moet je natuurlijk een keer gedaan hebben, maar valt wat mij betreft niet in de hoogste categorie qua schoonheid. Als je met een clubje de berg opfietst, spreek dan van tevoren af waar je de streep legt; er zijn nogal wat finishlocaties/routes

Random
Geert Linders
5 a

2 keer gedaan maar de col de Sarenne is vele malen mooier en daar geniet je van de rust en omgeving
Daar heb je weinig tot geen verkeer

Random
Arnaud75
5 a

Heerlijke berg met veel afzien en strijd. Ben het ook zeker niet eens met de mening van de schrijver.

Random
Argon18
5 a

Deze moet je zeker een keer hebben opgereden. Ben te snel begonnen en da was nie ek slim. Maar als ge dan boven kom dan weet ge wel woarvoor ge het he gedaan.

Random
Ties
5 a

Als fietsliefhebber moet je deze beklommen hebben.
Ongeacht het toeristische karakter, de massa wielrenners of het hoge Hollandse gehalte van de berg.
Alpe d'Huez moet je gedaan hebben, punt uit....;)

Random
jef verdonck belgie
6 a

alpe d huez opgefietst juli 2010 niet zo een lange beklimming maar toch best heftig vooral de eerste kilometers steile stukken bij , is ook een berg waar je nooit alleen bent druk fiets en autoverkeer, ik dacht soms dat ik in nederland was ze noemen hem niet voor niks den hollandse berg , maar is een naam een topper moet ge zeker ook gedaan hebben als fietsliefhebber staat ook in mijn top zes

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?