Alpe d'Huez

Elevation profile Alpe d'Huez
Elevation profile Alpe d'Huez
Elevation profile Alpe d'Huez
994
difficulty points
8%
avg. gradient
15%
steepest 100 meter
13.9km
length
1118m
total ascent

Share this climb

32

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Alpe d'Huez is a climb in the region Bourg d'Oisans. It is 13.9km long and bridges 1118 vertical meters with an average gradient of 8%, resulting in a difficulty score of 994. The top of the ascent is located at 1840 meters above sea level. Climbfinder users shared 76 reviews/stories of this climb and uploaded 50 photos.

Road name: D211

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (50)

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
La Marmotte
La Marmotte
176.7km 5368m 3

Statistics

Alpe d'Huez from Le Bourg-d'Oisans
This climb
Bourg d'Oisans
57 climbs
Grenoble
95 climbs
French Alps
1020 climbs
Alps
2644 climbs
France
4279 climbs
Europe
15357 climbs
Difficulty points
994
1
rank
10
38% easier than
Col du Galibier
rank
12
17% easier than
Col du Sabot via Vaujany
rank
54
38% easier than
Col du Galibier
rank
370
rank
81
38% easier than
Col du Galibier
rank
493
Average gradient
8%
rank
12
19% less steep than
Oulles
rank
21
38% less steep than
Bastille de Grenoble
rank
137
53% less steep than
Chemin des Riffroids
rank
781
62% less steep than
Muro di Lundo from Lundo
rank
352
53% less steep than
Chemin des Riffroids
rank
1984
71% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
13.9km
rank
20
60% shorter than
Col du Galibier
rank
21
rank
180
71% shorter than
Col de l'Iseran
rank
557
rank
456
71% shorter than
Col de l'Iseran
rank
1354
Total ascent
1118m
rank
13
46% less ascent than
Col du Galibier
rank
11
rank
78
46% less ascent than
Col du Galibier
rank
336
48% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
124
46% less ascent than
Col du Galibier
rank
540
59% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
21 hairpin turns

Road surface condition

63% 34% 3%
Based on 38 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

16% 27% 57%
Based on 37 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 01:59:19
11 km/h 01:15:56
15 km/h 00:55:41
19 km/h 00:43:57

Popular

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

famous beautiful
Col du Galibier

Col du Galibier

famous beautiful
Col de la Croix-de-Fer

Col de la Croix-de-Fer

famous beautiful
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (74)


Dutch

Frank1896
6 d

Deze klim moet je natuurlijk gedaan hebben. Dankzij de reviews hier dacht ik dat het geen hele mooie klim zou zijn maar ik heb er toch wel van genoten. Helaas hadden wij ons veel te warm aangekleed waardoor we al vrij snel moesten stoppen om wat kleren uit te trekken en te verstoppen in de berg. Uiteindelijk bovengekomen maar het was zwaarder dan ik dacht. Nog heel wat werk aan de winkel voordat ik deze volgend jaar 6x op een dag ga fietsen.

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
WouterDK
1 Mo

Leuke klim waarbij de haarspeldbochten elkaar niet al te snel opvolgen. Een tip is om wanneer je een haarspeldbocht langs buiten neemt dit op het gemak te doen. De buitenkanten van de haarspeldbochten van l´Alpe d´Huez zijn nagenoeg vlak en zorgen er zo voor dat je steeds een aantal meters kunt recupereren!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
MarcelLeNoble
1 Mo

In 2016 gereden, tijdens Alpe d'HuZes.
Helaas in nogal miezerige omstandigheden.
Maar wat een prachtige ervaring, zowel het evenement als sec het beklimmen van de Alpe!
Natuurlijk is het omdat het de Alpe d'Huez, niet omdat het de mooiste klim in de omgeving is. Zat meer moois aan natuurschoon te zien in de directe omgeving en minder druk ook!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Jeroen
2 Mo 01:20:00 (10.4km/h)

Ik denk dat het plezier van de Alpe d’Huez echt afhangt van de drukte op de berg. Ik deed hem vorig jaar op een maandagmiddag en ik zat anderhalf uur tussen de vrachtwagens, files en uitlaatgassen. Vreselijk vond ik het. Vandaag op een zondagmorgen om 11 uur aan de klim begonnen en ik heb dik genoten. Lekker rustig, veel andere fietsers in nog meer verschillende tempi en bovenop zelfs supermarkten die open zijn op zondag. Ik vond het een hartstikke leuke klim op deze manier. Kortom: kies je moment.
De klim zelf is vrij pittig met veel onregelmatige stukken. Hou er vooral rekening mee dat als je voor de Tour de France versie gaat met de finish voorbij het dorp, je nog bochten 0 en -1 te gaan hebt.
Qua natuurschoon zijn er echt mooiere klimmen in de regio. Maar toch vind ik dat de Alpe in je klimverzameling thuis hoort.

Alpe d'Huez
WTHE
2 Mo

Het is gewoon een legendarische klim! Deze klim ademt wielrennen! Ik ben dan ook van mening dat je deze klim zeker moet doen! Voor mij is hij in ieder geval heel speciaal!

jurgensol74
2 Mo 00:54:47 (15.2km/h)

Eigenlijk helemaal geen mooie klim vergeleken met alle andere alpen reuzen in de buurt. Maar toch het is een iconische berg met af en toe prachtige vergezichten over het dal en dus de moeite waard vooral als hollander moet je hem gedaan hebben. De klim zelf is zwaar de eerste bochten lijkt het wel een rijksweg met vrachtwagens en veel verkeer ik heb hem met het KWF gefietst in 2012 en dan is het toch een stuk toffer als de berg is afgezet voor verkeer. De beklimming van dezelfde berg maar dan vanuit Villard Reculas over de Pas de la confession is veel mooier en zonder verkeer.

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Velo
4 Mo

Een icoon uit de wielerhistorie. Wanneer je de Alpe opdraait na de scherpe bocht bij La Cascade voel je direct de magie van deze gigant. Plots doemt een enorme muur voor je op en weet je dat jouw tocht langs de mythische 21 bochten is begonnen. In tegenstelling tot veel andere Alpencols stijgt Huez tot ruim boven de grens van 7%. Dat maakt het een ijzingwekkende beklimming die amper afvlakt alvorens het skidorp is bereikt. Ja, er zijn zwaardere, steilere, en langere bergen te vinden, maar Alpe d'Huez is een onmisbaar wielerwalhalla voor elke coureur!

Robert
5 Mo

De historie maakt deze klim. Hier omhoog fietsend zie je de eerste aankomst bergop ooit in de Tour met Coppi als winnaar voor ogen, net als de vele Nederlandse ritzeges en de finish van Hinault-Lemond. Zelfs de plaats van the Look van Armstrong is niet te missen. Persoonlijk ken ik deze klim na 12 beklimmingen (2x deelname Alpe d'Hu6) zeer goed en is het vooral die 4e en 5e beklimming op die dagen die mij nog steeds grimassen bezorgen. De beklimming zelf is zwaar, maar te doen. De eerste paar bochten zijn bekend, maar zelf vind ik het open stuk in de laatste 5 bochten met wind op de kop heftig. Ieder zijn eigen verhaal, maar dat maakt deze berg zo mooi, de verhalen!

franckydhoop
5 Mo

De dag voor ik de Alpe d'Huez opfietste ben ik eerst nog de berg
vanuit de camping in Bourg d'Oisans volledig tot boven gewandeld, in de Tourist Office boven mijn wandelbrevet opgehaald en daarna terug naar beneden gewandeld. Een pittige wandeltocht van bijna 35 km die moest dienen als opwarmertje voor de fietstocht de volgende dag. Zo kon ik ook rustig van de prachtige omgeving en uitzichten genieten en rustig foto's nemen.
De beklimming met de fiets verliep eveneens vlekkeloos met schitterend weer en ondanks de drukte van auto's en andere fietsers een prachtige beklimming. Via de Col de Sarenne (een verborgen parel en te weinig gekend bij veel fietsers) terug afgedaald tot aan het Lac du Chambon.
Daar ben ik toen nog begonnen aan de beklimming van Les Deux Alpes maar ongeveer halverwege terug omgedraaid daar het al laat werd en ik nog moest terugfietsen naar Le Bourg d'Oisans. Ik had me in al mijn enthousiasme wat misrekend met de tijd en kwam net voor het donker op de camping aan, en met een koersfiets zonder verlichting is het niet aangeraden in het donker rond te fietsen, al zeker niet in het onverlichte gebergte.
Met deze beide zware wandel- en fietsdagen was het de dag erna rusten geblazen buiten wat gezellig rondkuieren in het stadje.

KarelJan
5 Mo 01:05:00 (12.9km/h)

Een historische klim die je zeker 1x in je leven gereden moet hebben ook al is het zeker niet mijn favoriete klim. Dat het niet mijn favoriete klim is geworden komt vooral door het vele verkeer op deze weg.
Door de vlakke haarspeldbochten heb je me grote regelmaat een moment om even bij te komen, sommigen draaien hier zelfs een extra rondje om wat meer rus te pakken.
Onderweg heb je wel vele mooie vergezichten de vallei in en met regelmaat zie je ook Alpe d'Huez boven je liggen. De eerste 2km tot aan la Garde zijn eigenlijk het lastigst. In de zomer kan het vooral dit stuk erg heet worden omdat de zon vol op de rotsen staat te branden.

keniske
7 Mo

Als ik in de buurt ben van deze Berg doe ik hem steeds weer, blijft een mooie aankomst boven in het stadje Huez

Nikos
8 Mo

Deze Nederlandse berg hoor je gewoon beklommen te hebben. Vond het een leuke klim alhoewel er mooiere beklimmingen zijn.

Alpe d'Huez
daanmeels
8 Mo

Elke wielrenner zou de Alpe d'huez een keertje moeten beklimmen. Voor Nederlanders is dit echt een mythische berg. Toen ik klein was heb ik hem alleen vanaf bocht 7 opgereden, hopelijk kan ik snel weer eens terug om hem helemaal te beklimmen.

Zappatrik
9 Mo 01:15:00 (11.1km/h)

Wat een beklimming, en geniet van de ongeving

Wilfred
9 Mo 01:18:00 (10.7km/h)

De Alpe d'Huez . Tijdens de voorbereiding van deelname aan Alpe Duzes 2019 krijgt deze berg een speciale betekenis.
Dat het geen prachtige klim met adembenemende vergezichten is, dat is wel duidelijk. Een mooi dorpje bij de finish kun je ook vergeten. Weinig redenen om deze klim 4 sterren te geven. Echter tijdens de dag zelf was dat niet meer aan de orde.
De hele ambiance was fantastisch. Daardoor krijgt deze klim een andere betekenis waardoor je deze toch wel een keer gedaan moet hebben. Ben je daar toch, dan even doorfietsen naar boven, Lac Besson.
Alternatief om naar de boven te fietsen is de Pas de la Confession vanuit Allemond, uitzicht onderweg is fantastisch!

Conrad
9 Mo 01:29:00 (9.4km/h)

Vanwege Corona mijn route naar Zuid Spanje aangepast en een extra stop ingepland in Grenoble. Mooie kans om de Alpe eens op te fietsen. Het is ruim 33 graden als ik aan de voet sta en ik kijk uit naar de frisse wind op de top. De eerste kilometers zouden het zwaarst moeten zijn en mijn vrienden hadden al gezegd dat het eigenlijk geen mooie klim is... Dat bepaal ik zelf wel zeg ik altijd maar. De weg is idd druk, wel lekker breed en goed asfalt. Het is altijd genieten om in de bergen te mogen fietsen. Het uitzicht, de andere "zwoegers" en de beloning van de prestatie. Met de warmte en ruim 1000 autokilometers in de benen niet geheel ontspannen onderweg. Boven doorgereden naar de echte top en dat valt toch een beetje tegen moet ik zeggen, geen echt fotomoment. Heerlijk een hamburger bij de finish van AD6 in het dorp genuttigd en dan afdalen, veel remmen ivm 21 bochten en veel verkeer. Ik ga nog eens terug en zal dan zeker de Alpe weer opfietsen, ik verwacht wel dat de omliggende bergen meer voldoening geven. Je moet hem een keer doen, maar hij is minder imposant dan vele anderen.

patrickbaert
9 Mo

Deze mythische "hollandse berg" op gefietst in Juni 2019.
Als je jezelf niet kapot rijd in de eerste kilometers die de zwaarste zijn is het allemaal best te doen.
Na de 21 aftellende haarspeldbochten op de brede drukke weg kan men het mastodont skidorp doorfietsen en achterlaten via de Route du Lac die het smaller vervolg is op het einde van de brede avenue waar de aankomst van de Tour steeds plaatsvind. Via de Col du Poutran (1996m) klim je dan nog ongeveer 5 extra kilometers en 275 hoogtemeters zo goed als verkeersvrij over hobbelig asfalt in een meer natuurlijk kader tot de parking van Lac Besson (2080m) het hoogste fietspunt waar de weg echt stopt en waar in het 360° uitzicht duidelijk wordt hoe lelijk het skidorp is ten opzichte van de rest van de bergomgeving

Was wel ontroerd door de soms zeer persoonlijke en emotionele teksten op het wegdek naar aanleiding van
Alpe d'Huzes dat de week voordien plaats had gevonden en het belang van deze klim voor mijn noorderburen illustreert.
Vanuit Tourhistorisch belang is deze klim een morele fietsverplichting!!!!!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Ferre
10 Mo 01:00:29 (13.8km/h)

Mythische klim maar zeker niet de mooiste. De Sarenne-kant en de Pas De La Confession zijn mooier maar het blijft een must. Met goede benen kan je lekker knallen, met slechte benen is het aftellen tot de top in het skidorp. Rij zeker voorbij het skidorp tot aan het meer verderop, dat is namelijk het mooiste stuk.

Alpe d'Huez
JY88
1 y 01:09:35 (12km/h)

Een keer is genoeg. Besloten om deze vakantie een keer vol gas te geven en verder vooral te genieten. Dat gas geven is gelukt. Met 6000 trainingskilometers(Posbank, veel Veluwe en een klein beetje Zuid-Limburg) was de voorbereiding goed.
In de vlakke bochten nog wat kunnen opschakelen en op deze manier vrij maximaal omhoog gereden. Na de '1e' finish, Veille Alpe, was het even zoeken naar de officiele Tourfinish. Misschien had ik er beter niet naar gezocht.
Wat een stom dorp, zonder charme. Als Nederlander wilde ik hier graag een keer omhoog en dat is goed gelukt. Esthetisch is er echter niets aan. Afgedaald via de vele malen mooiere, doch zeer gevaarlijke afdaling van de Col de Sarenne. Het is duidelijk. Volgende keer de Sarenne omhoog, snel door dit rotdorp heen en het asfalt van de Alphe d'Huez gebruiken om lekker te dalen.

Juan
1 y

Deze beklimming is elke trap waard!

Mauricemoes
1 y

Vandaag de Alpe d Huez gefietst! Lekker rustig vanwege laag seizoen en het Coronavirus ! Tm bocht 16 relatief steil daarna goed te doen! Een tip fiets nog even door in richting van het vliegveld en klim verder naar de Col de Sarenne mooie rustige omgeving! Eerste stuk afdaling slecht asfalt daarna mooie brede weg om te dalen!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Stevenf
1 y 01:12:52 (11.5km/h)

Pittig maar te doen!

ThijsvandeReep
1 y

Lang geleden heb ik deze Alpe beklommen, 1x op de MTb en 1x race. In beide gevallen een hele uitdaging.

MarkG
1 y 01:15:00 (11.1km/h)

Fantastische ervaring! Op zondag in augustus om 8:30 begonnen aan de klim. Op dit tijdstip relatief weinig auto’s. Prima asfalt, ook in de afdaling. Schitterende uitzichten.

Jeroen
1 y

De Alpe d’Huez heeft voor ons Hollanders natuurlijk een mythische status. Technisch en esthetisch een uitdagende klim met al die haarspeldbochten en stevige percentages. Het grote nadeel is de enorme hoeveelheid verkeer. Constant klimmen in uitlaatgassen, voorbijrazend vrachtverkeer en knetterende motoren deed me verlangen naar meer rustiger klimmen. Voor de fervente Zwifter is het wel echt leuk de overeenkomsten tussen de Col du Zwift en de Alpe d’Huez te zien.

Alpe d'Huez
VDB
1 y

Na de Ventoux dacht ik, die Alpe die zal wel meevallen, maar dat was dan wel buiten de hitte gerekend.
Iets te laat beginnen fietsen, zoals gewoonlijk, met als gevolg 32 graden (not my kind of weather).
En ondanks dat de lengte van de klim best meevalt, is er niet echt veel ruimte om te recuperen.
Gemiddelde hartslag van 182 voor de hele klim dus. Qua verkeer had ik meer geluk, het was vrij rustig op de weg, dus toch nog wat kunnen genieten tijdens het afzien. Eénmaal boven aan de Tour-finish even de drinkbus bijgevuld en vervolgens via de Route des Lacs verder omhoog geklommen richting Lac Besson, dat geeft deze iconische klim ook de mooie finish die hij verdient i.p.v. die lelijke parkeerplaats waar de Tour altijd aankomt. Dus zeker die paar extra kilometers meepakken.

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
merre
1 y 01:12:47 (11.5km/h)

Vechten tot aan bocht 16, daarna verloopt het toch wat vlotter. Prachtig uitzicht!

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Jarmo
1 y 00:56:11 (14.9km/h)

De Alpe d'Huez, tja. Qua schoonheid maximaal één ster in vergelijking tot de omgeving. Enorm brede weg, niet enorm steil en lang, maar het is nou eenmaal de Nederlandse berg dus moet hij wel mooi zijn volgens vele Nederlanders. 'Al de Alpe D'Huez beklommen? Hoe vaak?' Natuurlijk moet je hem eens gedaan hebben als je toch in de buurt bent, maar ga niet speciaal vanuit Nederland naar deze berg om de Glandon, Sarenne en de Galibier links te laten liggen, want die zijn vele malen mooier en een grotere uitdaging!

Rogier
1 y

De Alpe is geweldig qua sportieve uitdaging want het is echt een pittige weg. De haarspeldbochten zijn beroemd en mooi. Puur landschappelijk is er mooier te vinden in de Alpen (en ook in de buurt van Bourg d'oisans). Dat zeggende iedereen moet de Alpe een keer gedaan hebben!

Random
Peter
1 y

In september dit jaar ging ik eindelijk met mijn 2 beste vrienden de Alpe op. Na een half jaar goed trainen was het doel gezet om de "Vieil Alpe" onder het uur te rijden. Na een rustige start vanuit Allemond was de voet van de berg er in 1 keer. Schrikken! Meteen stijl omhoog, de fitste van ons drieën knalde er vandoor. Dat ging ik nooit bijhouden. Dus houden aan het plan, proberen niet onder 12km/h te komen. Dat lukte niet de hele rit, maar op de iets vlakkere stukken kon ik het weer redelijk bij trekken. Uiteindelijke tijd: 1:02:16. Net niet de beoogde tijd, maar toch zeer tevreden. Ik vond het een fantastische klim, zeker door de bekendheid van de TDF en Huzes. Doorfietsen naar de Col de Sarenne is echt een aanrader! En in September was het extreem rustig, ook op de andere fantastische Collen in de buurt.

Random
Robyn
2 y

ik ga dit ook doen! Heb er zin in :33

Random
Roy
2 y

Waarom gedaan? Om zijn naam, onderweg soms even figuurlijk stilstaan bij de teksten op de weg en blij zijn dat je gezondheid hebt om deze te kunnen fietsen, maar jeetje wat een teleurstellende berg, eerste bochten zijn wat pittig daarna eenvoudig te doen, weinig tot geen natuur, stinkende vrachtwagens die maar blijven komen, auto's die maar blijven langs scheuren, er zijn zoveel mooiere routes te vinden (glandon/Croix de Fer) maarja sommige colletjes moet je nou eenmaal doen, been there, done that

Random
Chris
2 y

Het is dat het de Nederlandse berg is, maar eigenlijk helemaal geen mooie klim. Druk met verkeer en bovenop ook niets bijzonders.

Random
Kees Cornelissen,Zuid Afr
2 y

Een grandioze klim,veral omdat ik heel vroeg begonne was en dus in stilte mijn eigen tempo kon rijden met haast geen verkeer.De wegdek is heel goed voor zo n majestieuse berg

Random
patrick velo
2 y

Als Belg op 13/6 de "hollandse berg" opgefietst. Niet alleen genoten van de prachtige omgeving maar ook van de ontroerende en stimulerende teksten op het asfalt,die mij duidelijk maakten hoe belangrijk en betekenisvol deze klim voor jullie is.
Doorgefietst tot het echte "puur natuur" einde Lac Besson (2080 m.) een mooier eindpunt dan het volgebouwde skioord.

Random
spinnenkop
2 y

mijn spinnenweb is mooier

Random
Bart
2 y

Deze is zeker niet voor mij weggelegd

Random
robot
2 y

lol dit is leuk

Random
Lucas
3 y

Deze klim ligt me normaal behoorlijk goed en ik had hem al jaren geleden gedaan in een tijd iets minder dan 1 uur. Maar deze keer heb ik afgezien, ik vond het ritme niet, al snel verzuring waardoor mijn hart ook boven 165 slagen ging en dat is niet zo goed op 61-jarige leeftijd. Het blijft een moeilijke klim, wel stabiel en vooral afwisselend. De reden waarom het niet lukte was omdat ik slechts 1500 km voordien had gefietst zonder noemenswaardige hoogtemeters en dan moet je dit bekopen. Volgende keer zeker beter en dat zal in 2019 zijn, dit moet beter !Zowel de klim als de omgeving is prachtig.

Random
Gerben
3 y

Wat een mooie klim, aantal zware stukken maar over het algemeen heel constant dus lekker in 1 tempo naar boven. Helemaal mooi dat alles nu al klaar is voor de finish van de Tour volgende week.

Henk, alle bochten staan nu (zaterdag 14 juli) al nagenoeg vol...

Random
Johan-Paul
3 y

Dit is echt een zware klim. Heb hem gereden nadat ik 's morgens de Croix de Fer had beklommen. Het was inmiddels 14.30 uur, en ruim boven de 30 graden. En dan loop je toch wel leeg. Dus een paar keer moeten stoppen onderweg.
De meest lastige van deze klim vind ik dat je eigenlijk nergens een rustmomentje hebt, het blijft continue klimmen tegen 8 of 10%. Alleen de laatste 2 km zijn vlakker.
Dus met recht is dit een berg van de buitencategorie.

Random
Christiaan
3 y

Als je tijdens de TdF op de Alpe d'Huez wilt staan met een camper, zou ik zeker vier dagen van te voren al omhoog gaan. Plekken langs de weg gaan zeker bij deze berg heel snel weg.

Random
henk
3 y

wij willen 19 juli naar de nederlandse berg met onze camper. Is er iemand die ervaring heeft en ons kan vertellen wanneer wij er al moeten zijn, maandag, dinsdag of woensdag? Ik heb eens gelezen dat het wel ff duurt voor je omhoog kunt en dat de terugreis ook wel een dag kan duren. Graag ff een berichtje

Random
George
3 y

Afgelopen donderdag tijdens de koers Alpe d'HuZes een paar keer omhoog geweest.
Dat was een fantastische rit samen met bijzondere mensen en voor een nog mooier doel!!
De koers goed kunnen voorbereiden in de afgelopen periode door veelvuldig klimmetjes te selecteren op deze website - waarvoor hartelijk dank.

Random
George
3 y

Afgelopen donderdag tijdens de koers Alpe d'HuZes een paar keer omhoog geweest.
Dat was een fantastische rit samen met bijzondere mensen en voor een nog mooier doel!!
De koers goed kunnen voorbereiden in de afgelopen periode door veelvuldig klimmetjes te selecteren op deze website - waarvoor hartelijk dank.

Random
Jolanda
3 y

Ik fiets al ruim 5 jaar en mijn uitdaging is in de bergen te fietsen, dus waarom niet de Alpe d'Huez dan maar? 1x getraind in Limburg en veel tegenwind fietsen en door het duingebied. 1e dag in Oz en Oisans, eerst maar de Col d'Ornon proberen, dit is voor mij de eerste keer om een berg beklimmen op de fiets, het lukte aardig en de afdaling was leuk. Volgende dag de Alpe d'Huez, hmmmmm het ging, niet makkelijk, maar het ging. Afdaling vond ik minder leuk, te veel scherpe bochten en te steil. Gelukkig was ik in mei aanwezig, dus weinig last van veel fietsers en verkeer. Dagen erna heb ik meer in de buurt van Oz en Oisans gefietst, en inderdaad wat een prachtige natuur daar met veel klimmetjes en pittige ook. Dat vond ik leuker dan de Alpe d'Huez zelf.

Random
Huub Smid
4 y

Het is 29 september, de laatste dag van mijn vakantie. Het wordt deze dag 25 graden, daarom besluit ik al vroeg in de ochtend aan mijn laatste beklimming te beginnen. Weinig of geen fietser te bekennen rond een uur of negen.
De dagen ervoor had ik de mont ventoux van alle kante al beklommen. Zelfs de dag ervoor vanuit Allemont de col de la croix de fer nog " even " beklommen. Toen ik na een goede warming-up begon aan de Alpe Huez had ik zoiets van, dat moet geen probleem zijn. Maar dat viel me toch zwaar tegen. Eenmaal de bocht naar links schrok ik me rot van de steile klim. Of waren mijn benen nog niet hersteld. Vanaf al vrij snel moest ik al schakelen op tandje hopeloos, voor mij 34-32. Eigenlijk heb ik de hele col op dit verzet gereden. Ik vond de klim erg zwaar en deed er een uur en 20 minuten over. Ben 56 jaar en best wel goed getraind vind ik zelf. Toch was ik blij weer zonder afstappen de top te halen. Dat wil zeggen de finish waar iedereen stopt voor de tijd. De klim gaat echter nog even door omhoog. Daarna nog even een stukje terug gereden en lekker op een terrasje in de zon. Eerlijk gezegd zijn er leukere plekjes om een terrasje te nemen dan op het commerciële Alpe Huez. De afdaling is gevaarlijk met al die haarspeldbochten, dus goed uitkijken.

Random
Mark
4 y

Waarom moet ik deze gedaan hebben?
Tsja, een moetje. Als buitenlandse toerist in Nederland ga je ook naar Volendam. En dan wat? Genieten? Commerciele puist. Oisons ligt vol met mooie klimmetjes, die opgaan in de natuur, mooie weggetjes waarbij je jezelf haast verliest in de schoonheid van de natuur en waar je gedachten je meenemen in alle rust om je heen. Als dat al mogelijk is, de Alpe is heel erg doceerbaar, maar er zijn klimmetjes waar je echt alles uit de kast moet trekken ondanks hun schoonheid. Deze is (d)ruk, veel verkeer, weinig uitzichten, en behalve de eerste 3 km niet al te moeilijk. De Sarenne is wellicht een veel mooiere en betere optie, kom je ook in Las Vegas uit, na kilometers natuurgeweld, maar dan mag je hem vanaf daar afdalen. Zo snel mogelijk.

Random
Ed
4 y

Lelijke klim. Hij heeft de naam, het is best grappig om alle naambordjes in de bochten te zien, maar wat een drukte met fietsers, auto's en bussen. De hele weg in de stank van benzine en oververhitte remblokken. Ik weet het, je wilt hem een keer gedaan hebben, maar mijn advies is om daarna nog wel vaak naar Bourg te gaan maar die Alpe zelf nooit meer op te rijden. Er zijn zoveel andere mooie klimmen. Lautaret/Galibier, tegen de klok in Le Frenay/Col de Sarenne over en dan Alpe afdalen, Les Deux Alpes, La Berarde met prachtige natuur, rondje Grand-Serre/Valbonnais/Ornon, Col du Croix de Fer, en voor de beter getrainde liefhebber de Marmotte of alleen het rondje Croix-de-Fer/St Jean de Maurienne/Col de Telegraphe/Col de Galibier. Oh ja ook een leuke: Col d' Ornon helemaal over en dan aan de achterkant even de Col de Parquetout (14%) op

Random
Di Bello
4 y

In Nederland kun je je eigenlijk niet voorbereiden op de AD6 .
Je kunt bergjes pakken in Limburg of 20 x de van Brienenoordbrug nemen maar dan wordt je steeds beloond met een rustpauze waardoor he prima kunt herstellen. Op de berg heb Je geen enkel moment rust! Iedere bocht geeft iets adem voor een teug uit he bidon maar dan moet je weer verder. Heerlijk on te doen.
Een goede training is vooral duurtraining.
Zes keer de verg op betekent negen uur op je fiets zitten...

Random
Raul
4 y

Zit iets raars aan het einde vd route, je hebt de weg niet gevolgd.
En onderweg ook boel 'franje', wat ik nog nooit gezien heb. Heel vaak stilgestaan? GPS drift?

Wat ik vd klim vind weet ik niet want ik moet 'm nog rijden.
En ach, een klim betekent omhoog rijden, het is wat het is.
Doe ik graag. Maar liefst in de natuur, in stilte. Dingen die hier maar heel beperkt te vinden zijn.
Dus msn blijft het wel bij stationary varianten..

Random
DZM
4 y

Een commerciële klim, moet je gedaan hebben. Puur om zn naam en historie hebben we deze op dag 1 bij de ballen gepakt. Mooie gelijkmatig klimmen, op de eerste 3km na, oef die doen zeer. Wel veel te druk.

Random
Astrid pluijmaekers
4 y

Prachtige klim

Random
Timo van Zuilekom
4 y

Vorig jaar heb ik mijn eerste meters op een racefiets gereden en gelijk de alp d'huez op vrijwel ongetraind, de klim is dan wel vrij zwaar. het dorpje bovenaan is eigenlijk best wel lelijk, maar toen ik boven was heb ik daar niet opgelet.

Random
Frans Van De Wiel
4 y

In feite een vrij gemakkelijke beklimming doordat de 21 haarspeld bochten vrij vlak liggen, dit geeft telkens de tijd om wat te drinken en te recupereren.

Random
Arnoud
5 y

Blijft een heerlijke klim om op te knallen: kort, redelijk stabiel stijgingspercentage. Even de eerste paar km door en dan heb je he zwaarste gehad. Nooit saai door de bochten. Maar toch, onder het uur lijkt too much: vandaag 1.02.21 neergezet, maar toen was het ook helemaal klaar..:-)

Random
raymond
5 y

Leuke klim, niet mooi maar wel 21 bochten waarop je flink kapot kunt gaan. Je moet wel doorrijden tot de echte top en niet stoppen bij chrono streep. En rijd je nog verder omhoog....dan wordt het mooier, groen en bovenal rustiger.

Random
Gerwin
5 y

Na Alpe d'Huez absoluut snel doorfietsen naar Lac Besson of naar de Col de Sarenne..adembenemend mooi daar!

Random
Oscar
5 y

Spontane actie om afgelopen zaterdag na de Col d'Ornon deze legendarische berg te beklimmen. Niet bijzonder mooi, maar voor een beginnende bergklimmer een stevige kluif. Ben goed omhoog gekomen, maar heb bijzonder veel respect voor renners die er 6 X achter elkaar op zijn gegaan bij Alpe d'Huzes. Respect!

Random
Tischo
5 y

In juni 2013 heb ik de Alp d'Huez 6 x keer beklommen in het kader van Alpe d’HuZes (KWF), natuurlijk was dat zwaar en moet je op letten dat je zeer steady rijdt, maar het was te doen. Het is een mooie col, maar toch ook een beetje een kermis berg, vanwege het feit dat het lijkt of elke NL fietser en gillende begeleidingsploeg heeft Overigens is deze berg absoluut niet te vergelijken met de Mont Ventoux, die veel zwaarder is.

Random
Ties
5 y

Joey, je hebt de Ventoux beklommen zoals je beschrijft bij de Dodeman en dan ben je bang voor Alpe d'Huez??
Je moet Limburgse klimmetjes niet vergelijken met de Alpen.
Alhoewel, fiets 14x de Camerig op (tot aan restaurant Buitenlust) en je komt in de buurt met Alpe d'Huez.

Random
Joey
5 y

Ik wil deze klim heel graag doen, maar ik ben bang dat deze te zwaar voor mij is Ik heb wel de dode man beklommen, is deze vergelijkbaar?

Random
Gordo
5 y

Ik ben het ermee eens dat dit absoluut niet de mooiste klim is in de oisans maar deze moet je toch wel eens gedaan hebben. Omgeving is toch echt nog steeds meer dan de moeite waard en de nostalgie van deze berg maakt het alleen nog maar mooier.
Begin is inderdaad heftig omdat je van nagenoeg vlak ineens op tien procent zit en pas bij de eerste bocht heb je heel even tijd om op adem te komen, en laat dit nou net een van de langste rechte stukken zijn.....
Het is ook een aanrader om eenmaal boven nog even door te klimmen. Of naar Sarenne of naar Lac Besson. Prachtige uitzichten!

Random
Jarin Nijhof
6 y

Een beklimming die je absoluut een keer gedaan moet hebben! Door de vele haarspeldbochten krijg je ook af en toe de gelegenheid om op adem te komen. Ik ben zelf via de Col de Sarenne weer terug naar Bourg-d'Oisans gefietst; een ronde van in totaal ruim 50 km en een absolute aanrader indien de weersomstandighen goed zijn. Het is (na een redelijk pittige beklimming aan het begin) een prachtige afdaling met een mooi uitzicht op Les Deux Alpes (een beklimming van 9 kilometer die je er ook nog achter aan zou kunnen plakken).

Random
Jan-Willem M
6 y

Mooie weg, maar wel aan de drukke kant. De Alpe moet je natuurlijk een keer gedaan hebben, maar valt wat mij betreft niet in de hoogste categorie qua schoonheid. Als je met een clubje de berg opfietst, spreek dan van tevoren af waar je de streep legt; er zijn nogal wat finishlocaties/routes

Random
Geert Linders
6 y

2 keer gedaan maar de col de Sarenne is vele malen mooier en daar geniet je van de rust en omgeving
Daar heb je weinig tot geen verkeer

Random
Arnaud75
6 y

Heerlijke berg met veel afzien en strijd. Ben het ook zeker niet eens met de mening van de schrijver.

Random
Argon18
6 y

Deze moet je zeker een keer hebben opgereden. Ben te snel begonnen en da was nie ek slim. Maar als ge dan boven kom dan weet ge wel woarvoor ge het he gedaan.

Random
Ties
6 y

Als fietsliefhebber moet je deze beklommen hebben.
Ongeacht het toeristische karakter, de massa wielrenners of het hoge Hollandse gehalte van de berg.
Alpe d'Huez moet je gedaan hebben, punt uit....;)

Random
jef verdonck belgie
7 y

alpe d huez opgefietst juli 2010 niet zo een lange beklimming maar toch best heftig vooral de eerste kilometers steile stukken bij , is ook een berg waar je nooit alleen bent druk fiets en autoverkeer, ik dacht soms dat ik in nederland was ze noemen hem niet voor niks den hollandse berg , maar is een naam een topper moet ge zeker ook gedaan hebben als fietsliefhebber staat ook in mijn top zes


French

tug
2 Mo

Ma première expérience de montagne.
Les premiers kilomètres font un peu peur pour la suite, mais la pente s'adoucit suffisamment.
L'enchainement assez rapides des virages aide bien à garder la motivation. En revanche après le virage 4, les lignes droites sont un peu longues et démoralisantes.
Néanmoins un excellent souvenir puisque j'avais même assez de motivation en haut pour enchainer sur le col de Sarenne...

devision2002
2 Mo

J'ai effectué l'ascencion le vendredi 30 juillet 2021, 2 jours après le Ventoux depuis Bédoin. Les 2 premiers kms sont assez raides, mais dès que l'on trouve son rythme, on est mieux. J'ai eu la chance de me faire photographier par 2 photographes qui vous donnent leur carte de visite. C'est du business bien sûr, mais quelques photos étaient bien réussies, donc cela peut valoir la peine de se procurer de souvenirs d'une montée légendaire.

sergenavetat
5 Mo

Pour le cycliste amateur, la montée des 21 virages numérotés de l’Alpe d’Huez est toujours un moment d’émotion intense sur une route chargée d’histoire qui a vue défiler les plus grands noms du cyclisme toutes générations confondues.
Pendant la période estivale des centaines de sportifs de toutes nationalités si côtoient chaque jours. Préférer la plage horaire 8H-13H car la circulation automobile est intense l’Après-midi.
Aussi bizarre que cela puisse paraître, je n’ai pas trouvé cette ascension aussi difficile qu’elle le laisse supposer, tous les virages sont plats et le cycliste bien entraîné peu souffler et se ré-oxygéner sur quelques dizaines de mètres.
Malgré cela, il ne faut pas la prendre à la légère, la pente moyenne proche de 8% en témoigne d’ailleurs.
Départ au cœur de Bourg d’Oisans d’où l’on aperçoit la station tout là haut, prendre la direction Briançon, Col du Lautaret puis après 1,5km tourner à gauche D211, encore quelques centaines de mètres de plats, traverser le pont sur un ruisseau puis début de la montée avec une pente très raide d’entrée.
Pour l’arrivée style Tour de France il restera environs 2 kilomètres à parcourir dans l’Alpe d’Huez, si un panneau matérialise la ligne finale, il faut bien suivre les indications ( si vous les voyez ) car nombreux sont les cyclistes qui déambulent à la recherche de se point de ralliement. Ma surprise fut grande lors de ma première ascension d’arriver à contresens.
Un photographe professionnel immortalise votre exploit dans l’un des derniers lacets avant la station, surtout saisissez bien au vol la petite carte qu’il vous tendra, celle-ci vous permettra de visualiser directement au magasin ou sur Internet les clichés vous concernant. Les formats et les options sont nombreux. Vous ne serez pas peu fière auprès de la famille et des copains.

Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Alpe d'Huez
Franck
11 Mo 01:10:00 (11.9km/h)

Je ne l'ai grimpé qu'une fois. Ce fut une déception. J'en attendais monts et merveilles, et j'ai trouvé un boulevard, pas particulièrement pentu ni difficile par rapport à bien d'autres ascensions locales, avec de véritables replats à chaque épingle à cheveu. Évidemment c'est une autre histoire s'il s'agit de la dernière ascension d'un long périple. Mais globalement, seuls les points de vue se dégageant sur la vallée m'ont plu ce jour-là. À faire une fois, comme classique du Tour, mais pas plus.

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?