Moskesstraat from Terlanen

Elevation profile Moskesstraat from Terlanen
Elevation profile Moskesstraat from Terlanen
Elevation profile Moskesstraat from Terlanen
paved
cobbles
82
difficulty points
9.2%
avg. gradient
14.9%
steepest 100 meter
0.5km
length
50m
total ascent

Share this climb

1743

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Moskesstraat from Terlanen is a climb in the region Ardennes Brabançonnes. It is 0.5km long and bridges 50 vertical meters with an average gradient of 9.2%, resulting in a difficulty score of 82. The top of the ascent is located at 88 meters above sea level. Climbfinder users shared 24 reviews/stories of this climb and uploaded 16 photos.

Road name: Moskesstraat

Mean little climb on the Brabantse Pijl. Cobbles on the second half create for an interesting path... Ridden recently after some showers and it is really slippery. Nice climb to complement a longer ride in the area.... read more

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (16)

Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
De Brabantse Pijl
De Brabantse Pijl
97.1km 858m 15

Statistics

Moskesstraat from Terlanen
This climb
Ardennes Brabançonnes
430 climbs
Belgium
3892 climbs
Europe
15448 climbs
Difficulty points
82
rank
4
rank
669
76% easier than
Col de Haussire
rank
8409
Average gradient
9.2%
rank
18
rank
169
46% less steep than
Edelstrasse from Eupen
rank
1105
67% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
0.5km
rank
338
rank
3269
rank
14285
Total ascent
50m
rank
157
rank
1909
rank
11745
98% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

42% 25% 33%
Based on 24 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

95% 0% 5%
Based on 22 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:04:39
11 km/h 00:02:57
15 km/h 00:02:10
19 km/h 00:01:42

Popular

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (24)

JohannesH
1 Mo

Mean little climb on the Brabantse Pijl. Cobbles on the second half create for an interesting path... Ridden recently after some showers and it is really slippery. Nice climb to complement a longer ride in the area.

JohanR
12 Mo

I do agree with Franck. Some parts are steeper than the indicated 15%. Or at least they feel like it, because of the horrible road surface. To be avoided during or after rainy weather. Your wheel will slip so much, you will come to a total stand still.


Dutch

FerryDelreu
1 w 00:03:46 (8.6km/h)

Tijdens het weekend van het WK gedaan. Een pittig straatje waar het heerlijk laveren is. Het begin is gemoedelijk, maar eenmaal tussen de bomen……

Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Nicco55
4 w 00:02:17 (14.3km/h)

Na het WK deze pittige klim eindelijk eens geprobeerd. Al voor de kasseistrook begon ging ik naar mijn kleinste versnelling voor de zekerheid, maar dat was niet echt nodig; het is nog niet heel erg steil in het begin. Dan kom je in de scherpe bocht, schiet het ineens naar boven de 10% en wordt het steeds maar zwaarder. Maar wanneer je de top ziet is het enkel nog stampen en ben je er. Leuke ervaring!

Moskesstraat from Terlanen
WouterDK
1 Mo

Toen ik hem een jaar geleden deed lagen er nog geen nieuwe kasseien en was deze enorm zwaar naar het einde toe. Voor het WK 2021 mooi heraangelegd waardoor het echt nog heel doenbaar is. Denk aan kasseien à la Paterberg (ook een gelijkaardig stijgingspercentage)

Tompie
1 Mo

Pittig klimmetje, maar wel doenbaar want niet zo lang. De kasseien liggen er goed bij. Als je in de buurt bent, moet je dit lokale icoon zeker meenemen op je route.

JohanR
1 Mo

Toen de kasseien pas waren heraangelegd, waren de voegen nog opgevuld met zand. Hierdoor was het wegdek vrij vlak.

Intussen is dat zand weggespoeld. Waardoor het een heel ander verhaal is geworden. Nu het zand weg is, valt het pas op dat de kasseien vrij ver uit elkaar liggen (soms zelfs meer dan een bandbreedte dik) met diepe voegen ertussen. Het is dus oppassen dat je niet met je wiel klem komt te zitten in zo'n voeg. Hierdoor is het op het bovenste stuk toch weer wat puzzelen om een mooi pad te volgen.

Ossie158
2 Mo

Rondje WK parcours gedaan met ook de herlegde Moskensstraat. Lastig genoeg door combinatie kasseien en steile laatste 100-200m meter. De aanloop is zacht en op zich kort genoeg om door te duwen tot boven. Vooral lastig als je van in het begin doorgeeft en net ook de andere klimmetjes hebt doorgeduwd.
Het herlegd stuk neemt een beetje de charme weg, de kasseien liggen er ongeveer hetzelfde bij, maar er is vooral meer plaats langs de kant zodat je alles goed ziet. Daarvoor waande je iets meer in afgesloten bos.

Moskesstraat from Terlanen
Robbe_Buls
3 Mo

Een typisch Vlaamse helling in Brabant. Een holle, steile, bekasseide weg. Als je een tussenstop plant, kies dan voor Terlanen aan de voet, want dat is een prachtig dorpje. Ik zou dat wel pas doen na de beklimming van de Moskesstraat doen, want als je vanuit een stoel op je fiets kruipt en direct hier omhoog moet, dan zal het pijn doen. De kasseien waren tot midden 2020 abominabel slecht. Maar met oog op het WK in Leuven is de Moskesstraat heraangelegd. Nu liggen er immens gladde plaveien. Daardoor is hij eenvoudiger geworden, maar wees gerust: je zal nog voelen dat je omhoog rijdt. Wat een verschrikkelijk lastige helling. Wat mij betreft: de mooiste van de regio, en misschien zelfs van heel Vlaanderen.

Jarryd
5 Mo

Een van de zwaarste beklimmingen in de buurt. Ook al zijn de kasseien heraangelegd, het laatste stuk is echt wel zwaar. Er lag ook nog veel zand en grind om de voegen te vullen wat voor veel minder grip zorgt. Er zijn passages die tot 20% gaan op het einde. Zitten, klein verzetje en stompen maar tot boven! Afzien doe je sowieso hier...

Gorgorbey
5 Mo

Recent heraangelegd en nu dus goed te doen.
Er blijft natuurlijk het steile stuk, maar je fiets ziet er niet meer zo hard van af als voorheen.
Deze klim is ook opgenomen in het Flandrien Circuit van het Wereldkampioenschap 2021 in Leuven.

Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
JohanR
5 Mo

Leuke klim, waar je alleen bent met de natuur. Er rijden nauwelijks auto's door. De nieuwe kasseien vind ik wel een verbetering. Zo komt het terug neer op klimmen en minder op stuuracrobatie om recht te blijven. Er ligt nog veel zand op (om de voegen te vullen denk ik). Waardoor een "slippend" wiel wel eens je deel kan zijn op het steilste stuk bovenaan. Als het tijdens het WK regent, staan volgens mij zelfs de profs hier gewoon stil. Dan slipt alles gewoon door.

Yokke
6 Mo

Al vaak afgezien op deze klim. Vroeger lagen de kasseien er slecht bij waardoor het meestal stoempen was tot boven. Met de nieuwe kasseien is het wel een stuk makkelijker geworden. Al bij al blijft het wel een pittige en leuke klim!

Fd1970
6 Mo

Nieuwe kasseien zodat deze klim niet langer stuuracrobatie vereist. Blijft uiteraard een venijnig klimmetje

MrTembo
7 Mo

De nieuwe kasseien nemen een deel van de charme weg, maar zorgt ervoor dat de klim beter te doen is. Gedaan met zwalpen van stukje asfalt naar stukje asfalt. Gewoon vanuit het zadel stoempen tot boven.

Rik_DZVG
7 Mo

Een van de fijnste kasseihellingen die er zijn. Goed afzien de laatste 200meter.. Sinds 2021 nieuwe kasseien, qua comfort een pak beter, maar neemt jammer genoeg wel wat van de authenticiteit van de klim weg.

Timo
7 Mo

Het is goed om te weten dat de weg nu gesloten is door werkzaamheden waarschijnlijk voor de wk in 2021. Het lijkt erop dat er nieuwe kasseien erop komen te liggen dus de klim wordt wel makkelijker

Glen_Solana
1 y

Ik vind de Moskesstraat "de Koppenberg van Vlaams-Brabant". Voor mij één van de lastigste hellingen uit de buurt.
Het venijn zit hem op het einde.
Pas in het bos wordt het lastig en de kasseien liggen er echt niet goed bij. Hier en daar plakjes asfalt op de rijbaan om "en danseuse" op de pedalen te trappen om wat snelheid bij te maken. Die heb je nodig om niet stil te vallen en voor de steile knik op het einde.
Ik vermoed bijna onmogelijk om boven te raken als het geregend heeft en er bladeren op de kasseien liggen.
Deze helling zal meer bekendheid genieten aangezien het deel zal uitmaken van het WK 2021.

Timo
1 y

Het mooie van de beklimming is dat er weinig tot geen verkeer is dus je kunt in alle rust omhoog klimmen. De kasseien en de steilte van de beklimming maakte het toch echt een pittige beklimming.


French

bigigodin
1 Mo

Cette montée est comme une chanson de l'Eurovision : ça commence doucement, puis ça augmente progressivement et ça finit en feu d'artifice ! A la forte pente au sommet (entre 15 et 20%), ajoutez les pavés, refaits mais assez écartés et qui empêchent de se mettre en danseuse. Terrible !

Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Thib
5 Mo

La moskestraat c est un lieu sacré comme le mur de Grammont.
Bon c est moins dur mais il faut quand même s arracher sur la fin.
Le pavé a été refait mais il reste un peu de sable sur le sommet qui ne permet pas vraiment de se dresser sur les pédales.

franckvillano
5 Mo

La plus difficile de la région, si on excepte un tout petit sentier pavé bien caché au coeur d'Overijse (repris sur Cotacol comme "Kardaan" mais franchement pas faisable en vélo route, mieux vaut un gravel et ne pas croiser un piéton tellement c'est étroit!). Cette Moskestraat a vu Julina Alaphilippe démarrer vers la victoire en 2020 lors de la Flèche Brabançonne. Elle a malheureusement été refaite en vue des championnats du monde de septembre 2021 et a perdu de son charme et ses pavés tout disloqués (voir photo avant/après) même si elle est sans doute moins dangereuse maintenant...

Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Moskesstraat from Terlanen
Zafonk
7 Mo 00:02:38 (12.4km/h)

Er zijn inderdaad nieuwe kasseien. Montée faite le 6 mars 21. Mais il y a encore du sable. De ce fait, il faut rester assis et c'est plus compliqué pour faire la montée car ça patine. Mais au moins la route est en bon état :-)

Moskesstraat from Terlanen
Franck
1 y

Ruelle pavée dans sa deuxième moitié, délicate à gérer, avec des pourcentages augmentant graduellement pour finir par un véritable mur. Pour les amateurs de côtes coriaces, c'est à combiner avec le Smeysberg voisin. NB: les pourcentages indiqués sur la fin du parcours ne me semblent pas corrects, les cinquante derniers mètres étant en réalité les plus pentus.

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?