Moskesstraat von Terlanen

Höhenprofil Moskesstraat von Terlanen
Höhenprofil Moskesstraat von Terlanen
Höhenprofil Moskesstraat von Terlanen
asphaltiert
kopfsteinpflaster
82
Bergpunkte
9.2%
Durchschnittliche Steigung
14.9%
Die steilsten 100 Meter
0.5km
Länge
50m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

1743

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Moskesstraat von Terlanen ist ein Anstieg in der Region Brabander Ardennen. Die Strecke ist 0.5 Kilometer lang und überbrückt 50 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 9.2%. Der Anstieg erzielt so 82 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 88 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 24 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 16 Fotos hochgeladen.

Straßenname: Moskesstraat

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (16)

Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Der Pfeil von Brabant
Der Pfeil von Brabant
97.1km 858m 15

Statistiken

Moskesstraat von Terlanen
Dieser Anstieg
Brabander Ardennen
419 Anstiege
Belgien
3823 Anstiege
Europa
15239 Anstiege
Bergpunkte
82
Platz
4
Platz
667
76% einfacher als
Col de Haussire
Platz
8311
Durchschnittlicher Anstieg
9.2%
Platz
18
Platz
169
46% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
1094
67% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
0.5km
Platz
330
Platz
3206
Platz
14090
Höhenmeter
50m
Platz
157
53% weniger Anstieg als
Côte de Virginal-Samme von Asquemont
Platz
1887
Platz
11602
98% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

42% 25% 33%
Basierend auf 24 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

95% 0% 5%
Basierend auf 22 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:04:39
11 km/Std. 00:02:57
15 km/Std. 00:02:10
19 km/Std. 00:01:42

Beliebt

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (24)


Englisch

JohannesH
1 M

Mean little climb on the Brabantse Pijl. Cobbles on the second half create for an interesting path... Ridden recently after some showers and it is really slippery. Nice climb to complement a longer ride in the area.

JohanR
11 M

I do agree with Franck. Some parts are steeper than the indicated 15%. Or at least they feel like it, because of the horrible road surface. To be avoided during or after rainy weather. Your wheel will slip so much, you will come to a total stand still.


Niederländisch

FerryDelreu
7 Std. 00:03:46 (8.6km/Std.)

Tijdens het weekend van het WK gedaan. Een pittig straatje waar het heerlijk laveren is. Het begin is gemoedelijk, maar eenmaal tussen de bomen……

Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Nicco55
2 Wo 00:02:17 (14.3km/Std.)

Na het WK deze pittige klim eindelijk eens geprobeerd. Al voor de kasseistrook begon ging ik naar mijn kleinste versnelling voor de zekerheid, maar dat was niet echt nodig; het is nog niet heel erg steil in het begin. Dan kom je in de scherpe bocht, schiet het ineens naar boven de 10% en wordt het steeds maar zwaarder. Maar wanneer je de top ziet is het enkel nog stampen en ben je er. Leuke ervaring!

Moskesstraat von Terlanen
WouterDK
4 Wo

Toen ik hem een jaar geleden deed lagen er nog geen nieuwe kasseien en was deze enorm zwaar naar het einde toe. Voor het WK 2021 mooi heraangelegd waardoor het echt nog heel doenbaar is. Denk aan kasseien à la Paterberg (ook een gelijkaardig stijgingspercentage)

Tompie
1 M

Pittig klimmetje, maar wel doenbaar want niet zo lang. De kasseien liggen er goed bij. Als je in de buurt bent, moet je dit lokale icoon zeker meenemen op je route.

JohanR
1 M

Toen de kasseien pas waren heraangelegd, waren de voegen nog opgevuld met zand. Hierdoor was het wegdek vrij vlak.

Intussen is dat zand weggespoeld. Waardoor het een heel ander verhaal is geworden. Nu het zand weg is, valt het pas op dat de kasseien vrij ver uit elkaar liggen (soms zelfs meer dan een bandbreedte dik) met diepe voegen ertussen. Het is dus oppassen dat je niet met je wiel klem komt te zitten in zo'n voeg. Hierdoor is het op het bovenste stuk toch weer wat puzzelen om een mooi pad te volgen.

Ossie158
2 M

Rondje WK parcours gedaan met ook de herlegde Moskensstraat. Lastig genoeg door combinatie kasseien en steile laatste 100-200m meter. De aanloop is zacht en op zich kort genoeg om door te duwen tot boven. Vooral lastig als je van in het begin doorgeeft en net ook de andere klimmetjes hebt doorgeduwd.
Het herlegd stuk neemt een beetje de charme weg, de kasseien liggen er ongeveer hetzelfde bij, maar er is vooral meer plaats langs de kant zodat je alles goed ziet. Daarvoor waande je iets meer in afgesloten bos.

Moskesstraat von Terlanen
Robbe_Buls
3 M

Een typisch Vlaamse helling in Brabant. Een holle, steile, bekasseide weg. Als je een tussenstop plant, kies dan voor Terlanen aan de voet, want dat is een prachtig dorpje. Ik zou dat wel pas doen na de beklimming van de Moskesstraat doen, want als je vanuit een stoel op je fiets kruipt en direct hier omhoog moet, dan zal het pijn doen. De kasseien waren tot midden 2020 abominabel slecht. Maar met oog op het WK in Leuven is de Moskesstraat heraangelegd. Nu liggen er immens gladde plaveien. Daardoor is hij eenvoudiger geworden, maar wees gerust: je zal nog voelen dat je omhoog rijdt. Wat een verschrikkelijk lastige helling. Wat mij betreft: de mooiste van de regio, en misschien zelfs van heel Vlaanderen.

Jarryd
4 M

Een van de zwaarste beklimmingen in de buurt. Ook al zijn de kasseien heraangelegd, het laatste stuk is echt wel zwaar. Er lag ook nog veel zand en grind om de voegen te vullen wat voor veel minder grip zorgt. Er zijn passages die tot 20% gaan op het einde. Zitten, klein verzetje en stompen maar tot boven! Afzien doe je sowieso hier...

Gorgorbey
4 M

Recent heraangelegd en nu dus goed te doen.
Er blijft natuurlijk het steile stuk, maar je fiets ziet er niet meer zo hard van af als voorheen.
Deze klim is ook opgenomen in het Flandrien Circuit van het Wereldkampioenschap 2021 in Leuven.

Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
JohanR
5 M

Leuke klim, waar je alleen bent met de natuur. Er rijden nauwelijks auto's door. De nieuwe kasseien vind ik wel een verbetering. Zo komt het terug neer op klimmen en minder op stuuracrobatie om recht te blijven. Er ligt nog veel zand op (om de voegen te vullen denk ik). Waardoor een "slippend" wiel wel eens je deel kan zijn op het steilste stuk bovenaan. Als het tijdens het WK regent, staan volgens mij zelfs de profs hier gewoon stil. Dan slipt alles gewoon door.

Yokke
5 M

Al vaak afgezien op deze klim. Vroeger lagen de kasseien er slecht bij waardoor het meestal stoempen was tot boven. Met de nieuwe kasseien is het wel een stuk makkelijker geworden. Al bij al blijft het wel een pittige en leuke klim!

Fd1970
6 M

Nieuwe kasseien zodat deze klim niet langer stuuracrobatie vereist. Blijft uiteraard een venijnig klimmetje

MrTembo
6 M

De nieuwe kasseien nemen een deel van de charme weg, maar zorgt ervoor dat de klim beter te doen is. Gedaan met zwalpen van stukje asfalt naar stukje asfalt. Gewoon vanuit het zadel stoempen tot boven.

Rik_DZVG
6 M

Een van de fijnste kasseihellingen die er zijn. Goed afzien de laatste 200meter.. Sinds 2021 nieuwe kasseien, qua comfort een pak beter, maar neemt jammer genoeg wel wat van de authenticiteit van de klim weg.

Timo
7 M

Het is goed om te weten dat de weg nu gesloten is door werkzaamheden waarschijnlijk voor de wk in 2021. Het lijkt erop dat er nieuwe kasseien erop komen te liggen dus de klim wordt wel makkelijker

Glen_Solana
1 J

Ik vind de Moskesstraat "de Koppenberg van Vlaams-Brabant". Voor mij één van de lastigste hellingen uit de buurt.
Het venijn zit hem op het einde.
Pas in het bos wordt het lastig en de kasseien liggen er echt niet goed bij. Hier en daar plakjes asfalt op de rijbaan om "en danseuse" op de pedalen te trappen om wat snelheid bij te maken. Die heb je nodig om niet stil te vallen en voor de steile knik op het einde.
Ik vermoed bijna onmogelijk om boven te raken als het geregend heeft en er bladeren op de kasseien liggen.
Deze helling zal meer bekendheid genieten aangezien het deel zal uitmaken van het WK 2021.

Timo
1 J

Het mooie van de beklimming is dat er weinig tot geen verkeer is dus je kunt in alle rust omhoog klimmen. De kasseien en de steilte van de beklimming maakte het toch echt een pittige beklimming.


Französisch

bigigodin
4 Wo

Cette montée est comme une chanson de l'Eurovision : ça commence doucement, puis ça augmente progressivement et ça finit en feu d'artifice ! A la forte pente au sommet (entre 15 et 20%), ajoutez les pavés, refaits mais assez écartés et qui empêchent de se mettre en danseuse. Terrible !

Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Thib
5 M

La moskestraat c est un lieu sacré comme le mur de Grammont.
Bon c est moins dur mais il faut quand même s arracher sur la fin.
Le pavé a été refait mais il reste un peu de sable sur le sommet qui ne permet pas vraiment de se dresser sur les pédales.

franckvillano
5 M

La plus difficile de la région, si on excepte un tout petit sentier pavé bien caché au coeur d'Overijse (repris sur Cotacol comme "Kardaan" mais franchement pas faisable en vélo route, mieux vaut un gravel et ne pas croiser un piéton tellement c'est étroit!). Cette Moskestraat a vu Julina Alaphilippe démarrer vers la victoire en 2020 lors de la Flèche Brabançonne. Elle a malheureusement été refaite en vue des championnats du monde de septembre 2021 et a perdu de son charme et ses pavés tout disloqués (voir photo avant/après) même si elle est sans doute moins dangereuse maintenant...

Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Moskesstraat von Terlanen
Zafonk
7 M 00:02:38 (12.4km/Std.)

Er zijn inderdaad nieuwe kasseien. Montée faite le 6 mars 21. Mais il y a encore du sable. De ce fait, il faut rester assis et c'est plus compliqué pour faire la montée car ça patine. Mais au moins la route est en bon état :-)

Moskesstraat von Terlanen
Franck
1 J

Ruelle pavée dans sa deuxième moitié, délicate à gérer, avec des pourcentages augmentant graduellement pour finir par un véritable mur. Pour les amateurs de côtes coriaces, c'est à combiner avec le Smeysberg voisin. NB: les pourcentages indiqués sur la fin du parcours ne me semblent pas corrects, les cinquante derniers mètres étant en réalité les plus pentus.

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?