Col Agnel

My climbs
Elevation profile Col Agnel
Elevation profile Col Agnel
Elevation profile Col Agnel
1030
difficulty points
6.6%
avg. gradient
12.8%
steepest 100 meter
20.7km
length
1364m
total ascent

Share this climb

36

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Col Agnel is a climb in the region Briançon. It is 20.7km long and bridges 1364 vertical meters with an average gradient of 6.6%, resulting in a difficulty score of 1030. The top of the ascent is located at 2744 meters above sea level. Climbfinder users shared 16 reviews/stories of this climb and uploaded 43 photos.

Road name: D5, D205, D205T

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (43)

Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
7 Majeurs
7 Majeurs
362.6km 10673m 7

Statistics

Col Agnel from Château-Ville-Vieille
This climb
Briançon
80 climbs
Serre Ponçon
113 climbs
French Alps
983 climbs
Alps
2576 climbs
France
4139 climbs
Europe
14513 climbs
Difficulty points
1030
1
rank
2
3% easier than
Col du Granon
rank
4
20% easier than
Col de la Bonette
rank
39
36% easier than
Col du Galibier
rank
306
rank
61
36% easier than
Col du Galibier
rank
411
Average gradient
6.6%
rank
42
45% less steep than
Chemin Vieux from Briançon
rank
45
37% less steep than
Mur de Pallon
rank
339
61% less steep than
Chemin des Riffroids
rank
1277
69% less steep than
Muro di Lundo from Lundo
rank
889
61% less steep than
Chemin des Riffroids
rank
3708
76% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
20.7km
rank
3
rank
4
rank
55
56% shorter than
Col de l'Iseran
rank
192
rank
127
56% shorter than
Col de l'Iseran
rank
453
Total ascent
1364m
rank
2
2% less ascent than
Col du Galibier from Briançon
rank
2
14% less ascent than
Col de la Bonette
rank
30
34% less ascent than
Col du Galibier
rank
130
36% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
43
34% less ascent than
Col du Galibier
rank
216
50% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
8 hairpin turns

Road surface condition

83% 17% 0%
Based on 6 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

60% 40% 0%
Based on 5 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 02:57:18
11 km/h 01:52:49
15 km/h 01:22:44
19 km/h 01:05:19

Popular

Col d'Izoard

Col d'Izoard

famous beautiful
Col Agnel

Col Agnel

famous beautiful
Col de Vars

Col de Vars

beautiful
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (16)


Dutch

Roel1972
4 w

Ik ben vanaf Embrun naar de Col gereden op zich al een prachtige route de col zelf is prachtig mooie omgeving ik vond de laatste kilometers het zwaarste, hou rekening met de motoren die voorbij komen scheuren

Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
Jeroen
1 Mo

De Col Agnel is een mooie klim. Als je op doorreis bent naar Italië is het leuke ook dat de Italiaanse kant écht anders is dan de Franse kant. Een smallere weg, slechter wegdek en nog wat steiler.
De Franse klim begint pittig, geeft je dan even rust en vanaf 8 kilometer te gaan komt het niet meer onder de 8%. Hele stukken zijn boven de 10% om dan weer even af te zwakken. De klim heeft weinig bochten, nagenoeg geen haarspeldbochten. Ik vond het een vrij ‘rechte’ route.
Onderweg kom je tot een kilometer of 10 van de top waterpunten tegen in de kleine dorpjes. Onderaan de klim zit nog een supermarkt om nog een broodje en een Snickers te scoren.
Op de top is het druk, er stond op deze zondag zelfs een hamburgerkraam. Het was ook grappig te zien waar mensen allemaal op boven geraken. Tandems, fietsen met zéker 20 kilo bepakking, opa’s op racefietsen die door oma op e-bike gepacet worden, fietsen uit de tachtiger jaren met een ketting die al 10 jaar niet meer gesmeerd is en uiteraard veel dikke fietsen van boven de 10k.

Col Agnel
Col Agnel
Col Agnel
keniske
2 Mo 01:28:00 (14.1km/h)

Zonet deze beklimming gedaan vanuit Guillestre ik had het helaas simpeler verwacht. De eerste kilometers gaan goed met hier en daar een ruststukje maar vanaf km 12 is het pompen naar de top sommige stukken 10-11% pfff. Eenmaal op de top heb je mooie uitzichten richting Italie en Frankrijk. Deze Col beland bij een van de mooiere cols!

Rogier
3 Mo 01:27:00 (14.3km/h)

Pfoe. De ene keer vind ik dit een loper en de andere keer rij ik mezelf kapot op de verschillende muren, want echt heel lopend is de klim ook niet. Het gaat best redelijk op en af, met een stevig einde. En op dagen dat je er iets minder goed inzit is het een zware klim die echt goed pijn doet. De natuur is echter altijd geweldig!

De laatste jaren is het asfalt wel slechter geworden wat vooral in de afdaling te merken is.

Arthuro
1 y

Heel mooie klim met goed asfalt! Prachtige vergezichten en marmotten die de weg over schieten. Lekker rustig ook.

Nergens echt superzwaar, maar misschien kwam dat omdat ik op reserve reed om te sparen voor de beklimming van de Italiaanse kant. En op het einde door de hoogte toch nog pittig!

Pino
1 y 02:39:27 (7.8km/h)

Mooie lopende klim. Met goed weer begonnen in Vieille Ville was de laatste kilometer kil in de wolken. Mooi Alpenlandschap. Veel marmotten gehoord, slechts 1 gezien. De afdaling had nogal wat linke lengtescheuren in het asfalt, opletten! Weer een bucketlijstklim afgevinkt!

Col Agnel
Brecht
1 y

Mooie klim naar de grens met Italië, weinig verkeer en een prachtige kloof waar je tussen fietst tot je helemaal boven op de grens aankomt. Fenomenaal panoramisch zicht op de top

Col Agnel
Col Agnel
Random
michael
3 y

vandaag gedaan. enorme aanrader!!! rustig, mooi, genoeg drankfonteintjes... voor echte berggeiten! let wel... geen makkie! zeker de laatste 7 km zijn erg zwaar.

Random
Camiel
4 y

Heel mooie klim door een hele rustige vallei, nauwelijks auto's en andere fietsers, terwijl ik 'm een paar weken geleden midden het hoogseizoen fietste. En eigenlijk best goed te doen. Laatste stuk is natuurlijk wel lekker steil. En als je vroeg gaat, zie je zeker veel bergmarmotten die inderdaad zo maar ineens de weg over schieten, dus let daarop bij de afdaling.

Random
Petermans Jean
4 y

Eindelijk staat de Agnel op mijn erelijst van gefietste cols. Ik had er reeds veel over gelezen maar de realiteit is nog zo veel meer spectaculair. Op woensdag 26/07/2017 in prachtig weer naar boven gefietst vanuit Guillestre. Een heerlijke klim. Dan afgedaald naar Casteldelfino en na een terrasje de aard lastige beklimming aan de Italiaanse zijde onder de wielen geschoven. Het moet gezegd dat de beklimming vanuit Italië nog zoveel zwaarder is dan aan Franse zijde. De laatste tien kilometers zijn immers loodzwaar maar toch een aanrader voor de echte klimmers. In één woord fantastisch.

Random
e.ehrlich
5 y

Geweldige beklimming en prachtige afdaling

Deze col in juli 2015 beklommen samen met mijn 13 jarige zoon, allebei op mid jaren 90, stalen racefietsen van 10kg, met triple cranckset.

Vanuit Ville Vieille begonnen (deel vanuit Guillestre geskipt). Superlekker geklommen, o.a. vanwege het schitterende Alpenlandschap in combinatie met praktisch geen verkeer. En dat op een zaterdag eind juli! Verrassend genoeg ook maar twee collega fietsers op weg naar boven en zelfs niet ook maar eentje die afdaalde.

Eenmaal op de col kwamen er wél veel fietsers naar boven, maar dan vanaf de Italiaanse zijde. En die daalden allemaal ook weer terug naar Italië af. De afdaling aan die kant zag er heel spectaculair uit – met allemaal stijle en scherpe haarspeldbochten – waarop we besloten naar het 950m lagere Chianale af te dalen. Erg comfortabel was die afdaling overigens niet, vooral vanwege het hobbelige asfalt.

Ondanks een prima lunch in Chianale bleek de klim terug naar de col zwaarder (max 15%) dan vanaf de Franse kant. Een kleinste (30/30) tandwielverhouding was nog net genoeg om ons terug boven te krijgen, met snelheden van soms niet meer dan 5 of 6 km/uur.

Eenmaal weer op de col, bleek de afdaling aan de Franse kant echt weergaloos! Dankzij opnieuw praktisch geen verkeer en werkelijk geweldig goed asfalt haalden we enorme (maar nog goed te controleren) snelheden.

Samen met de Mont Ventoux was dit onze favoriete klim!

Random
Eric
6 y

Heerlijk en mooi. Je waant je in een andere wereld. In het begin wakker worden en dan aan het eind weer volle bak. Start dan wel vroeg, want de wind kan de hele klim op de kop zijn, en dat is dan ook sterke wind.
Vanuit Guillestre is het lekker klimmen. Voor je echt begint heb je er al 25 km val plat op zitten. Leuk om eventuele mindere goden te laten starten vanaf de brug. Ben benieuwd of je ze voor het eind inhaalt.

Kortom, mooi in een prachtig landschap. Geen makkelijke col. Mocht je een leuke combo zoeken, ligt die in de combinatie met de L'Izoard vanuit Briancon.

Veel plezier, let wel op, het weer is zeker belangrijk!

gr, Eric

Random
GW Koenen
8 y

Ook weer een fantastische klim! Omdat ik al vanuit Guillestre langs de Guil naar de Ixoard was gefietst en ook weer 'snel' terug op de camping wilde zijn bij vrouw en kinderen, met de auto naar Ville-Vieille gereden. Van daar uit kan je nog lang genoeg klimmen;-)

Compleet andere natuur dan bijvoorbeeld de Izoard, maar niet minder mooi. Bereid je wel voor op de laatste 5 kilometers. Pittig, maar met de top in zicht goed te doen!

Ik had heerlijk weer, alleen armstukken bij de afdaling gebruikt. Toch schijnt het hier flink te kunnen spoken, dus zorg voor de juiste kleding en ga op een mooie dag (wat zeker geen garantie biedt overigens).

Random
Frank Boshuizen
8 y

Schitterende klim, eerste 14 km zeer goed te doen, daarna wordt het een stuk steiler.

Random
Bart Deblauwe
8 y

Prachtige col, wondermooie natuur!


French

Zafonk
2 Mo

Très beau col à gravir. Beaux paysages. Montée variée
La météo ne m'a pas permis de basculer en Italie mais ça doit valoir la peine.
Très belle descente à faire. Etat de la route assez bon.
Resto et parking juste au pied du col.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?