Oude Holleweg

Höhenprofil Oude Holleweg
Höhenprofil Oude Holleweg
Höhenprofil Oude Holleweg
72
Bergpunkte
8.3%
Durchschnittliche Steigung
13.9%
Die steilsten 100 Meter
0.9km
Länge
73m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

2

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Oude Holleweg ist ein Anstieg in der Region Nimwegen. Die Strecke ist 0.9 Kilometer lang und überbrückt 73 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 8.3%. Der Anstieg erzielt so 72 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 89 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 24 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 10 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Nieuwe Holleweg & Oude Holleweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (10)

Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Between Nijmegen and Kleve
Between Nijmegen and Kleve
95.9km 906m 19
Im Zickzack durch Zevenheuveln
Im Zickzack durch Zevenheuveln
48.9km 505m 10

Statistiken

Oude Holleweg
Dieser Anstieg
Nimwegen
89 Anstiege
Niederrheinischer Höhenzug
147 Anstiege
Niederlande
985 Anstiege
Europa
15448 Anstiege
Bergpunkte
72
Platz
1
Platz
1
Platz
11
45% einfacher als
Camerig
Platz
8838
Durchschnittlicher Anstieg
8.3%
Platz
3
20% weniger steil als
Beekmansdalseweg
Platz
3
20% weniger steil als
Beekmansdalseweg
Platz
17
42% weniger steil als
Oude Molenstraat
Platz
1710
70% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
0.9km
Platz
35
78% kürzer als
Nijmeegsebaan von Groesbeek
Platz
64
78% kürzer als
Nijmeegsebaan von Groesbeek
Platz
503
90% kürzer als
Tafelberg von Ellecom
Platz
12770
Höhenmeter
73m
Platz
7
5% weniger Anstieg als
Nieuwe Holleweg
Platz
10
12% weniger Anstieg als
Klever Berg über Grenzallee
Platz
61
63% weniger Anstieg als
Camerig
Platz
10197
97% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

80% 17% 2%
Basierend auf 46 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

43% 43% 15%
Basierend auf 47 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:07:24
11 km/Std. 00:04:43
15 km/Std. 00:03:27
19 km/Std. 00:02:43

Beliebt

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (23)


Englisch

RobertS
2 Wo

The toughest climb in the Netherlands, outside of the Limburg area in the far south where the Amstel Gold Race is held. To be honest, this climb would fit great in that race. You hate it or you love it.

You start on a bumby road in the picturesque village of Beek. It's not the smoothest road and you're already dealing with a decent gradient here. There might be some cars here too. And then, all of a sudden you turn right and find yourself on the best road surface there is, in a forest on a real sunken road (holleweg) and all the noise fades away. The gradient has picked up as well. It can really hurt here if you want to go up as fast as possible. When you get to the top and you've come to your senses, look to the right through an opening in the forest. In the distance you'll see the church tower of the smallest church village of the Netherlands. Not a bad view.


Niederländisch

MerijnvH
3 Wo

Dit is echt mijn favoriete klim. Ik woon in de regio Nijmegen en rijd hier regelmatig mijn rondjes. De 'Oude Holle' sla ik zelden over, hoe slecht mijn conditie ook is. Waar de eerste paar honderd meter nog over een beklinkerde weg in het dorp gaan, rijd je zodra je halverwege de bocht naar rechts neemt ineens op een iconisch bosweggetje met zeer uitdagende percentages. Zoals velen aangeven zit er bijna altijd wel een auto te drukken achter je, vaak hoor je ze al met grote snelheid van ver aankomen. Maar vaak tonen ze wel respect zodra ze je zien rijden, al is het maar omdat ze geen aanrijding op hun geweten willen hebben :)

demeeuw
3 M 00:06:30 (8km/Std.)

Wat een killer is dit, die idd zomaar in Zuid-Limburg kan leggen. Percentages die geleidelijk oplopen volgens de grafiek, maar op de fiets lijkt het of je tegen een muur oprijdt die langer duurt dan je wil. Ik had het geluk dat er geduldige automobilisten achter mij zaten die wachtte tot ik linksaf was geslagen, maar het is wel heel smal hier. Voor het mooie zouden ze er een fietspad van moeten maken.

Patsknal
5 M

Een uitdagende klim! Ik heb al meermaals te veel gegeven op het eerste beklinkerde deel. Verdelen is de kunst en het venijn zit hem in de staart. Soms pak ik om te variëren eerst de van der Veurweg en de Bosweg om vervolgens een klein stukje te dalen via de Nieuwe Holleweg en dan links af naar boven het steile stuk van de Oude Holleweg. Het enige wat ik jammer vind is dat 50% van de keren dat ik er fiets er een ongeduldige automobilist achter mij zit.

MV_079
6 M

Mijn favoriete beklimming in Nederland buiten Limburg. Het begin gaat al lekker omhoog, maar zodra je de oude Holleweg zelf in gaat kan het echte afzien beginnen. Enige nadeel zijn de passerende auto's, dus echt goed aan de kant omhoog

artesuave
6 M

Mijn favoriete klim rondom nijmegen. Waarom lijkt me duidelijk. Wanneer je met veel snelheid de v Randwijck afkomt en dan al weet dat je twee minuten laten met je tong over je stuur hangt.

RobertS
9 M

Nog een aanvulling: je kunt deze klim ook starten door de Elzenweg te nemen. Weliswaar moet je de Nieuwe Holleweg oversteken om verder richting de Oude Holleweg te klimmen, maar de Elzenweg is veel rustiger en het wegdek is veel beter.

Coppi
1 J

Is edn pittige klim Stukje 13% Echte kuitenbijter! Vooral met mijn oude stalen legnano 1967 met geen bergverzet!

Oude Holleweg
Madfox
1 J

Mijn favoriet in de buurt van Nijmegen. Steil, een echte kuitenbijter, vergelijkbaar met menig Limburgse beklimming.

nijmegenfietsen_nl
1 J

De zwaarste klim rond Nijmegen, al is het verschil met de nabijgelegen Nieuwe Holleweg niet heel groot. De Oude Holleweg begint echter een stuk zwaarder. Als je op de klinkerweg rechtsaf slaat, loopt de stijging meteen op naar een goeie 10%. Doe het dus nog even rustig aan in Beek, anders ga je geheid kapot op de eerste paar honderd meter.

Om (relatief) fris aan de Oude Holleweg te beginnen kun je in Beek ook de Van der Veurweg nemen en doorklimmen tot aan de Nieuwe Holleweg. Bij de kleine rotonde sla je rechtsaf, waarna je een paar honderd meter afdaalt - en dus tijd krijgt om even bij te komen. Knijp vervolgens flink in de remmen en neem de scherpe, bijna haakse bocht naar links de Oude Holleweg op. Je begint meteen aan het steilste gedeelte van de klim, maar zonder de lastige aanloop door Beek, waar je stiekem ook al percentages van 4 tot 5 procent aantikt.

Oude Holleweg
DNK
1 J

Mooie klim. Lengte is korter dan ik had verwacht waar door je hem op het buitenblad red. Prachtige omgeving. Als je rechtsaf slaat richting nijmegen daal je naar beneden naar de rijksstraatweg daar om draaien en weer terug of onderlangs rechtdoor voor een mooi rondje.

Coen
1 J

Mooie klim hoor, dit is wel echt een stukje Zuid-Limburg rond Nijmegen. Alleen het uitzicht ontbreekt.

RobertS
1 J

Dit is zo'n klim waar je een haat-liefde verhouding mee kan hebben. Je begint onder in Beek over een erg hobbelige klinkerweg tussen de huizen. Je fietst schudt alle kanten op, terwijl je al aardig moet klimmen. Er rijden hier en daar ook nog auto's. En dan rij je ineens op prachtig glad asfalt, in een bos en op een echte holleweg en valt al het lawaai weg. Maar het wordt wel een stuk steiler. Hier kun je flink stuk gaan als je hard naar boven wil. Wanneer je met je tong op je stuur boven bent en je geen sterretjes meer ziet, kijk dan even naar rechts. Je ziet dan in de verte de kerktoren van het kleine dorp Persingen in de Ooijpolder. Geen verkeerd uitzicht.

Random
Alexander
3 J

Je kunt deze beklimming anders en moeilijker maken (en eigenlijk ook veel leuker!) Neem de eerste weg links: van der Veursweg en houdt rechtdoor aan: Bosweg. Hier zitten ook stukjes van rond de 15 procent. Aan het eind kom je dan uit op de Nieuwe Holleweg. Ga hier rechtsaf, waarna je een stukje kunt dalen. Vervolgens ga je linksaf en kom je uit op de Oude Holleweg. Dit alternatief is dus een beklimming opgesplitst in twee. Ik ben benieuwd hoeveel klimpunten dit alternatief scoort. Iemand?

Random
Merlijn
3 J

Asfalt onlangs vernieuwd. Nog net zo steil, maar door het spiegelgladde asfalt loopt ie toch wat lekkerder. Gevoelsmatig tenminste!

Random
Florens
4 J

Vandaag naar boven gegaan. Pittige klim vooral nadat je de bijna haakse bocht door bent. Auto achter mij heb ik genegeerd; ik moet meer moeite doen dan de bestuurder in kwestie en bovendien is het zondag en dus haast is uit den boze.

Random
Paul
4 J

Topklimmetje. Je komt jezelf tegen als je niet goed doceert en te snel van start gaat. Het middenstuk is het zwaarst voor en na de haakse bocht naar links. Inderdaad oppassen voor auto's en motoren en wandelaars. Hou voor de haakse bocht naar links het best het midden van de weg aan. Het is een relatief kort stukje en voor je het weet drukken ze je anders bij het passeren van de weg en in het hek. Weer op gang komen is dan lastig. Na de bocht is er meer ruimte om te passeren. Leuk om vaker te herhalen in combi met afdaling van de Van Randwijckweg en Nieuwe Holleweg. Als dat lukt ben je klaar voor het betere klimwerk waar ook in Europa.

Random
Fred
4 J

leuke maar smalle weg waar je goed op moet letten. bovenaan kom je bij een vakantiepark uit wat ook wel druk is.

Random
Gerard
4 J

Een mooie klim, maar voor een fietser een gruwel met de uitlaatgassen die je MOET inademen. Voor auto's zijn er genoeg alternatieven, maar uitgerekend dit stukje natuur moet ook zo nodig van uitlaatgassen doordrenkt worden.

Random
Mark
6 J

Het eerste gedeelte door het dorp langs de kerk vind ik er eigenlijk niet bij horen. In het begin kun je niet zien hoe ver de klim doorloopt. Je gaat een bocht naar rechts en dan naar links. Vanaf het plaatsnaambordje van Berg en Dal begint eigenlijk het zware stuk voor de wielrenner. Wat wel echt vervelend is zijn de vele auto's die er door moeten. Soms kom je dan ook in de verharde berm terecht. Boven aangekomen kun je genieten van het uitzicht op de Ooypolder en Persingen (tussen de bomen door kijken).

Random
Miquel
6 J

Met recht de zwaarste klim in midden-Nederland! De enige klim in de regio Arnhem-Nijmegen die ik niet met mijn stadsfiets omhoog kom, maar waar toch echt de mountainbike de schuur voor uit moest. Dat stuk van 14% procent deed me denken aan de Eysersebosweg en Keutenberg die ik jaren geleden in Zuid-Limburg opgefietst ben. Verder inderdaad een mooie rustige weg, met een mooi stuk natuur aan je rechterzijde. De weg is wel smal, dus wanneer een auto passeert kan dat inderdaad lastig zijn.

Random
Piet Mulder
7 J

Toch meestal wel een of meerdere auto's die je willen passeren op de smalle weg.
Zeker bij de lagere snelheid/in combinatie met de klik pedalen echt wel opletten.

Random
Raymond
8 J

Leuke korte klim, maar steiler wordt niet in Midden Nederland. Let wel op auto's, want die rijden ook op deze weg die niet veel breder is dan een fietspad.

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?