Oude Holleweg

Elevation profile Oude Holleweg
Elevation profile Oude Holleweg
Elevation profile Oude Holleweg
72
difficulty points
8.3%
avg. gradient
13.9%
steepest 100 meter
0.9km
length
73m
total ascent

Share this climb

2

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Oude Holleweg is a climb in the region Nijmegen. It is 0.9km long and bridges 73 vertical meters with an average gradient of 8.3%, resulting in a difficulty score of 72. The top of the ascent is located at 89 meters above sea level. Climbfinder users shared 21 reviews/stories of this climb and uploaded 10 photos.

Road names: Nieuwe Holleweg & Oude Holleweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (10)

Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
Between Nijmegen and Kleve
Between Nijmegen and Kleve
95.9km 906m 19
Zigzagging through Zevenheuvelen
Zigzagging through Zevenheuvelen
48.9km 505m 10

Statistics

Oude Holleweg
This climb
Nijmegen
86 climbs
Lower Rhine Heights
144 climbs
Netherlands
957 climbs
Europe
14722 climbs
Difficulty points
72
rank
1
rank
1
rank
11
45% easier than
Camerig
rank
8547
Average gradient
8.3%
rank
3
20% less steep than
Beekmansdalseweg
rank
3
20% less steep than
Beekmansdalseweg
rank
18
42% less steep than
Oude Molenstraat
rank
1657
70% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
0.9km
rank
33
78% shorter than
Nijmeegsebaan from Groesbeek
rank
62
78% shorter than
Nijmeegsebaan from Groesbeek
rank
483
90% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
12223
Total ascent
73m
rank
7
5% less ascent than
Nieuwe Holleweg
rank
10
12% less ascent than
Klever Berg
rank
61
63% less ascent than
Camerig
rank
9847
97% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

80% 18% 2%
Based on 44 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

44% 40% 16%
Based on 45 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:07:24
11 km/h 00:04:43
15 km/h 00:03:27
19 km/h 00:02:43

Popular

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (21)


Dutch

demeeuw
2 Mo 00:06:30 (8km/h)

Wat een killer is dit, die idd zomaar in Zuid-Limburg kan leggen. Percentages die geleidelijk oplopen volgens de grafiek, maar op de fiets lijkt het of je tegen een muur oprijdt die langer duurt dan je wil. Ik had het geluk dat er geduldige automobilisten achter mij zaten die wachtte tot ik linksaf was geslagen, maar het is wel heel smal hier. Voor het mooie zouden ze er een fietspad van moeten maken.

Patsknal
4 Mo

Een uitdagende klim! Ik heb al meermaals te veel gegeven op het eerste beklinkerde deel. Verdelen is de kunst en het venijn zit hem in de staart. Soms pak ik om te variëren eerst de van der Veurweg en de Bosweg om vervolgens een klein stukje te dalen via de Nieuwe Holleweg en dan links af naar boven het steile stuk van de Oude Holleweg. Het enige wat ik jammer vind is dat 50% van de keren dat ik er fiets er een ongeduldige automobilist achter mij zit.

MV_079
5 Mo

Mijn favoriete beklimming in Nederland buiten Limburg. Het begin gaat al lekker omhoog, maar zodra je de oude Holleweg zelf in gaat kan het echte afzien beginnen. Enige nadeel zijn de passerende auto's, dus echt goed aan de kant omhoog

artesuave
5 Mo

Mijn favoriete klim rondom nijmegen. Waarom lijkt me duidelijk. Wanneer je met veel snelheid de v Randwijck afkomt en dan al weet dat je twee minuten laten met je tong over je stuur hangt.

RobertS
8 Mo

Nog een aanvulling: je kunt deze klim ook starten door de Elzenweg te nemen. Weliswaar moet je de Nieuwe Holleweg oversteken om verder richting de Oude Holleweg te klimmen, maar de Elzenweg is veel rustiger en het wegdek is veel beter.

Coppi
11 Mo

Is edn pittige klim Stukje 13% Echte kuitenbijter! Vooral met mijn oude stalen legnano 1967 met geen bergverzet!

Oude Holleweg
Madfox
1 y

Mijn favoriet in de buurt van Nijmegen. Steil, een echte kuitenbijter, vergelijkbaar met menig Limburgse beklimming.

nijmegenfietsen_nl
1 y

De zwaarste klim rond Nijmegen, al is het verschil met de nabijgelegen Nieuwe Holleweg niet heel groot. De Oude Holleweg begint echter een stuk zwaarder. Als je op de klinkerweg rechtsaf slaat, loopt de stijging meteen op naar een goeie 10%. Doe het dus nog even rustig aan in Beek, anders ga je geheid kapot op de eerste paar honderd meter.

Om (relatief) fris aan de Oude Holleweg te beginnen kun je in Beek ook de Van der Veurweg nemen en doorklimmen tot aan de Nieuwe Holleweg. Bij de kleine rotonde sla je rechtsaf, waarna je een paar honderd meter afdaalt - en dus tijd krijgt om even bij te komen. Knijp vervolgens flink in de remmen en neem de scherpe, bijna haakse bocht naar links de Oude Holleweg op. Je begint meteen aan het steilste gedeelte van de klim, maar zonder de lastige aanloop door Beek, waar je stiekem ook al percentages van 4 tot 5 procent aantikt.

Oude Holleweg
DNK
1 y

Mooie klim. Lengte is korter dan ik had verwacht waar door je hem op het buitenblad red. Prachtige omgeving. Als je rechtsaf slaat richting nijmegen daal je naar beneden naar de rijksstraatweg daar om draaien en weer terug of onderlangs rechtdoor voor een mooi rondje.

Coen
1 y

Mooie klim hoor, dit is wel echt een stukje Zuid-Limburg rond Nijmegen. Alleen het uitzicht ontbreekt.

RobertS
1 y

Dit is zo'n klim waar je een haat-liefde verhouding mee kan hebben. Je begint onder in Beek over een erg hobbelige klinkerweg tussen de huizen. Je fietst schudt alle kanten op, terwijl je al aardig moet klimmen. Er rijden hier en daar ook nog auto's. En dan rij je ineens op prachtig glad asfalt, in een bos en op een echte holleweg en valt al het lawaai weg. Maar het wordt wel een stuk steiler. Hier kun je flink stuk gaan als je hard naar boven wil. Wanneer je met je tong op je stuur boven bent en je geen sterretjes meer ziet, kijk dan even naar rechts. Je ziet dan in de verte de kerktoren van het kleine dorp Persingen in de Ooijpolder. Geen verkeerd uitzicht.

Random
Alexander
2 y

Je kunt deze beklimming anders en moeilijker maken (en eigenlijk ook veel leuker!) Neem de eerste weg links: van der Veursweg en houdt rechtdoor aan: Bosweg. Hier zitten ook stukjes van rond de 15 procent. Aan het eind kom je dan uit op de Nieuwe Holleweg. Ga hier rechtsaf, waarna je een stukje kunt dalen. Vervolgens ga je linksaf en kom je uit op de Oude Holleweg. Dit alternatief is dus een beklimming opgesplitst in twee. Ik ben benieuwd hoeveel klimpunten dit alternatief scoort. Iemand?

Random
Merlijn
3 y

Asfalt onlangs vernieuwd. Nog net zo steil, maar door het spiegelgladde asfalt loopt ie toch wat lekkerder. Gevoelsmatig tenminste!

Random
Florens
4 y

Vandaag naar boven gegaan. Pittige klim vooral nadat je de bijna haakse bocht door bent. Auto achter mij heb ik genegeerd; ik moet meer moeite doen dan de bestuurder in kwestie en bovendien is het zondag en dus haast is uit den boze.

Random
Paul
4 y

Topklimmetje. Je komt jezelf tegen als je niet goed doceert en te snel van start gaat. Het middenstuk is het zwaarst voor en na de haakse bocht naar links. Inderdaad oppassen voor auto's en motoren en wandelaars. Hou voor de haakse bocht naar links het best het midden van de weg aan. Het is een relatief kort stukje en voor je het weet drukken ze je anders bij het passeren van de weg en in het hek. Weer op gang komen is dan lastig. Na de bocht is er meer ruimte om te passeren. Leuk om vaker te herhalen in combi met afdaling van de Van Randwijckweg en Nieuwe Holleweg. Als dat lukt ben je klaar voor het betere klimwerk waar ook in Europa.

Random
Fred
4 y

leuke maar smalle weg waar je goed op moet letten. bovenaan kom je bij een vakantiepark uit wat ook wel druk is.

Random
Gerard
4 y

Een mooie klim, maar voor een fietser een gruwel met de uitlaatgassen die je MOET inademen. Voor auto's zijn er genoeg alternatieven, maar uitgerekend dit stukje natuur moet ook zo nodig van uitlaatgassen doordrenkt worden.

Random
Mark
6 y

Het eerste gedeelte door het dorp langs de kerk vind ik er eigenlijk niet bij horen. In het begin kun je niet zien hoe ver de klim doorloopt. Je gaat een bocht naar rechts en dan naar links. Vanaf het plaatsnaambordje van Berg en Dal begint eigenlijk het zware stuk voor de wielrenner. Wat wel echt vervelend is zijn de vele auto's die er door moeten. Soms kom je dan ook in de verharde berm terecht. Boven aangekomen kun je genieten van het uitzicht op de Ooypolder en Persingen (tussen de bomen door kijken).

Random
Miquel
6 y

Met recht de zwaarste klim in midden-Nederland! De enige klim in de regio Arnhem-Nijmegen die ik niet met mijn stadsfiets omhoog kom, maar waar toch echt de mountainbike de schuur voor uit moest. Dat stuk van 14% procent deed me denken aan de Eysersebosweg en Keutenberg die ik jaren geleden in Zuid-Limburg opgefietst ben. Verder inderdaad een mooie rustige weg, met een mooi stuk natuur aan je rechterzijde. De weg is wel smal, dus wanneer een auto passeert kan dat inderdaad lastig zijn.

Random
Piet Mulder
7 y

Toch meestal wel een of meerdere auto's die je willen passeren op de smalle weg.
Zeker bij de lagere snelheid/in combinatie met de klik pedalen echt wel opletten.

Random
Raymond
8 y

Leuke korte klim, maar steiler wordt niet in Midden Nederland. Let wel op auto's, want die rijden ook op deze weg die niet veel breder is dan een fietspad.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?