Oude Holleweg

Profil de hauteur Oude Holleweg
Profil de hauteur Oude Holleweg
Profil de hauteur Oude Holleweg
72
points de difficulté
8.3%
pente moyenne
13.9%
100 m les plus raides
0.9km
longueur
73m
dénivelé

Partager cette ascension

2

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Oude Holleweg est une montée située dans la région Nimègue. Cette montée est 0.9 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 73 mètres. Oude Holleweg a une pente moyenne de 8.3%. Avec cette raideur la montée comptabilise 72 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 89 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 24 expériences sur Oude Holleweg et ont téléchargés 10 photos.

Noms des rues: Nieuwe Holleweg & Oude Holleweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (10)

Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg
Oude Holleweg

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Entre Nimègue et Kleve
Entre Nimègue et Kleve
95.9km 906m 19
Zigzag à travers les Zevenheuvelen
Zigzag à travers les Zevenheuvelen
48.9km 505m 10

Les statistiques

Oude Holleweg
Cette montée
Nimègue
90 montées
Crête du Bas-Rhin
148 montées
Pays-Bas
1025 montées
Europe
16128 montées
Points de difficulté
72
rang
1
rang
1
rang
11
45% plus facile que
Camerig
rang
9131
Pente moyenne
8.3%
rang
3
20% moins raide que
Beekmansdalseweg
rang
3
20% moins raide que
Beekmansdalseweg
rang
17
42% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
1810
70% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
0.9km
rang
35
78% plus court que
Nijmeegsebaan depuis Groesbeek
rang
64
78% plus court que
Nijmeegsebaan depuis Groesbeek
rang
528
90% plus court que
Tafelberg depuis Ellecom
rang
13265
Dénivelé
73m
rang
7
5% moins de montée que
Nieuwe Holleweg
rang
10
12% moins de montée que
Klever Berg par Grenzallee
rang
62
63% moins de montée que
Camerig
rang
10541
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

81% 17% 2%
Basé sur 47 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

43% 43% 15%
Basé sur 47 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:07:24
11 km/h 00:04:43
15 km/h 00:03:27
19 km/h 00:02:43

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (23)


Anglais

RobertS
1 mois

The toughest climb in the Netherlands, outside of the Limburg area in the far south where the Amstel Gold Race is held. To be honest, this climb would fit great in that race. You hate it or you love it.

You start on a bumby road in the picturesque village of Beek. It's not the smoothest road and you're already dealing with a decent gradient here. There might be some cars here too. And then, all of a sudden you turn right and find yourself on the best road surface there is, in a forest on a real sunken road (holleweg) and all the noise fades away. The gradient has picked up as well. It can really hurt here if you want to go up as fast as possible. When you get to the top and you've come to your senses, look to the right through an opening in the forest. In the distance you'll see the church tower of the smallest church village of the Netherlands. Not a bad view.


Néerlandais

MerijnvH
1 mois

Dit is echt mijn favoriete klim. Ik woon in de regio Nijmegen en rijd hier regelmatig mijn rondjes. De 'Oude Holle' sla ik zelden over, hoe slecht mijn conditie ook is. Waar de eerste paar honderd meter nog over een beklinkerde weg in het dorp gaan, rijd je zodra je halverwege de bocht naar rechts neemt ineens op een iconisch bosweggetje met zeer uitdagende percentages. Zoals velen aangeven zit er bijna altijd wel een auto te drukken achter je, vaak hoor je ze al met grote snelheid van ver aankomen. Maar vaak tonen ze wel respect zodra ze je zien rijden, al is het maar omdat ze geen aanrijding op hun geweten willen hebben :)

demeeuw
4 mois 00:06:30 (8km/h)

Wat een killer is dit, die idd zomaar in Zuid-Limburg kan leggen. Percentages die geleidelijk oplopen volgens de grafiek, maar op de fiets lijkt het of je tegen een muur oprijdt die langer duurt dan je wil. Ik had het geluk dat er geduldige automobilisten achter mij zaten die wachtte tot ik linksaf was geslagen, maar het is wel heel smal hier. Voor het mooie zouden ze er een fietspad van moeten maken.

Patsknal
6 mois

Een uitdagende klim! Ik heb al meermaals te veel gegeven op het eerste beklinkerde deel. Verdelen is de kunst en het venijn zit hem in de staart. Soms pak ik om te variëren eerst de van der Veurweg en de Bosweg om vervolgens een klein stukje te dalen via de Nieuwe Holleweg en dan links af naar boven het steile stuk van de Oude Holleweg. Het enige wat ik jammer vind is dat 50% van de keren dat ik er fiets er een ongeduldige automobilist achter mij zit.

MV_079
7 mois

Mijn favoriete beklimming in Nederland buiten Limburg. Het begin gaat al lekker omhoog, maar zodra je de oude Holleweg zelf in gaat kan het echte afzien beginnen. Enige nadeel zijn de passerende auto's, dus echt goed aan de kant omhoog

artesuave
7 mois

Mijn favoriete klim rondom nijmegen. Waarom lijkt me duidelijk. Wanneer je met veel snelheid de v Randwijck afkomt en dan al weet dat je twee minuten laten met je tong over je stuur hangt.

RobertS
10 mois

Nog een aanvulling: je kunt deze klim ook starten door de Elzenweg te nemen. Weliswaar moet je de Nieuwe Holleweg oversteken om verder richting de Oude Holleweg te klimmen, maar de Elzenweg is veel rustiger en het wegdek is veel beter.

Coppi
1 a

Is edn pittige klim Stukje 13% Echte kuitenbijter! Vooral met mijn oude stalen legnano 1967 met geen bergverzet!

Oude Holleweg
Madfox
1 a

Mijn favoriet in de buurt van Nijmegen. Steil, een echte kuitenbijter, vergelijkbaar met menig Limburgse beklimming.

nijmegenfietsen_nl
1 a

De zwaarste klim rond Nijmegen, al is het verschil met de nabijgelegen Nieuwe Holleweg niet heel groot. De Oude Holleweg begint echter een stuk zwaarder. Als je op de klinkerweg rechtsaf slaat, loopt de stijging meteen op naar een goeie 10%. Doe het dus nog even rustig aan in Beek, anders ga je geheid kapot op de eerste paar honderd meter.

Om (relatief) fris aan de Oude Holleweg te beginnen kun je in Beek ook de Van der Veurweg nemen en doorklimmen tot aan de Nieuwe Holleweg. Bij de kleine rotonde sla je rechtsaf, waarna je een paar honderd meter afdaalt - en dus tijd krijgt om even bij te komen. Knijp vervolgens flink in de remmen en neem de scherpe, bijna haakse bocht naar links de Oude Holleweg op. Je begint meteen aan het steilste gedeelte van de klim, maar zonder de lastige aanloop door Beek, waar je stiekem ook al percentages van 4 tot 5 procent aantikt.

Oude Holleweg
DNK
1 a

Mooie klim. Lengte is korter dan ik had verwacht waar door je hem op het buitenblad red. Prachtige omgeving. Als je rechtsaf slaat richting nijmegen daal je naar beneden naar de rijksstraatweg daar om draaien en weer terug of onderlangs rechtdoor voor een mooi rondje.

Coen
1 a

Mooie klim hoor, dit is wel echt een stukje Zuid-Limburg rond Nijmegen. Alleen het uitzicht ontbreekt.

RobertS
1 a

Dit is zo'n klim waar je een haat-liefde verhouding mee kan hebben. Je begint onder in Beek over een erg hobbelige klinkerweg tussen de huizen. Je fietst schudt alle kanten op, terwijl je al aardig moet klimmen. Er rijden hier en daar ook nog auto's. En dan rij je ineens op prachtig glad asfalt, in een bos en op een echte holleweg en valt al het lawaai weg. Maar het wordt wel een stuk steiler. Hier kun je flink stuk gaan als je hard naar boven wil. Wanneer je met je tong op je stuur boven bent en je geen sterretjes meer ziet, kijk dan even naar rechts. Je ziet dan in de verte de kerktoren van het kleine dorp Persingen in de Ooijpolder. Geen verkeerd uitzicht.

Random
Alexander
3 a

Je kunt deze beklimming anders en moeilijker maken (en eigenlijk ook veel leuker!) Neem de eerste weg links: van der Veursweg en houdt rechtdoor aan: Bosweg. Hier zitten ook stukjes van rond de 15 procent. Aan het eind kom je dan uit op de Nieuwe Holleweg. Ga hier rechtsaf, waarna je een stukje kunt dalen. Vervolgens ga je linksaf en kom je uit op de Oude Holleweg. Dit alternatief is dus een beklimming opgesplitst in twee. Ik ben benieuwd hoeveel klimpunten dit alternatief scoort. Iemand?

Random
Merlijn
3 a

Asfalt onlangs vernieuwd. Nog net zo steil, maar door het spiegelgladde asfalt loopt ie toch wat lekkerder. Gevoelsmatig tenminste!

Random
Florens
4 a

Vandaag naar boven gegaan. Pittige klim vooral nadat je de bijna haakse bocht door bent. Auto achter mij heb ik genegeerd; ik moet meer moeite doen dan de bestuurder in kwestie en bovendien is het zondag en dus haast is uit den boze.

Random
Paul
4 a

Topklimmetje. Je komt jezelf tegen als je niet goed doceert en te snel van start gaat. Het middenstuk is het zwaarst voor en na de haakse bocht naar links. Inderdaad oppassen voor auto's en motoren en wandelaars. Hou voor de haakse bocht naar links het best het midden van de weg aan. Het is een relatief kort stukje en voor je het weet drukken ze je anders bij het passeren van de weg en in het hek. Weer op gang komen is dan lastig. Na de bocht is er meer ruimte om te passeren. Leuk om vaker te herhalen in combi met afdaling van de Van Randwijckweg en Nieuwe Holleweg. Als dat lukt ben je klaar voor het betere klimwerk waar ook in Europa.

Random
Fred
4 a

leuke maar smalle weg waar je goed op moet letten. bovenaan kom je bij een vakantiepark uit wat ook wel druk is.

Random
Gerard
5 a

Een mooie klim, maar voor een fietser een gruwel met de uitlaatgassen die je MOET inademen. Voor auto's zijn er genoeg alternatieven, maar uitgerekend dit stukje natuur moet ook zo nodig van uitlaatgassen doordrenkt worden.

Random
Mark
6 a

Het eerste gedeelte door het dorp langs de kerk vind ik er eigenlijk niet bij horen. In het begin kun je niet zien hoe ver de klim doorloopt. Je gaat een bocht naar rechts en dan naar links. Vanaf het plaatsnaambordje van Berg en Dal begint eigenlijk het zware stuk voor de wielrenner. Wat wel echt vervelend is zijn de vele auto's die er door moeten. Soms kom je dan ook in de verharde berm terecht. Boven aangekomen kun je genieten van het uitzicht op de Ooypolder en Persingen (tussen de bomen door kijken).

Random
Miquel
6 a

Met recht de zwaarste klim in midden-Nederland! De enige klim in de regio Arnhem-Nijmegen die ik niet met mijn stadsfiets omhoog kom, maar waar toch echt de mountainbike de schuur voor uit moest. Dat stuk van 14% procent deed me denken aan de Eysersebosweg en Keutenberg die ik jaren geleden in Zuid-Limburg opgefietst ben. Verder inderdaad een mooie rustige weg, met een mooi stuk natuur aan je rechterzijde. De weg is wel smal, dus wanneer een auto passeert kan dat inderdaad lastig zijn.

Random
Piet Mulder
7 a

Toch meestal wel een of meerdere auto's die je willen passeren op de smalle weg.
Zeker bij de lagere snelheid/in combinatie met de klik pedalen echt wel opletten.

Random
Raymond
8 a

Leuke korte klim, maar steiler wordt niet in Midden Nederland. Let wel op auto's, want die rijden ook op deze weg die niet veel breder is dan een fietspad.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?