Thier de Coo

Profil de hauteur Thier de Coo
Profil de hauteur Thier de Coo
Profil de hauteur Thier de Coo
230
points de difficulté
8.3%
pente moyenne
16.6%
100 m les plus raides
2.6km
longueur
213m
dénivelé

Partager cette ascension

736

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Thier de Coo est une montée située dans la région Les Vallées de la Vesdre, de l'Amblève et de l'Ourthe. Cette montée est 2.6 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 213 mètres. Thier de Coo a une pente moyenne de 8.3%. Avec cette raideur la montée comptabilise 230 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 467 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 34 expériences sur Thier de Coo et ont téléchargés 9 photos.

Noms des rues: Biester, Thier de Coo & Chemin des Mazures

Côte vraiment très difficile avec des pourcentages élevées à certains endroits. Attention, dans la 2e partie, l'état de la route n'est vraiment pas bon du tout. Au sommet descente vers Stavelot pour faire par exemple Stockeu.... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (9)

Thier de Coo
Thier de Coo
Thier de Coo
Thier de Coo
Thier de Coo

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Trois fois Trois-Ponts
Trois fois Trois-Ponts
49.3km 1248m 6

Les statistiques

Thier de Coo
Cette montée
Les Vallées de la Vesdre, de l'Amblève et de l'Ourthe
243 montées
Ardennes Belges
1303 montées
Ardennes
1613 montées
Belgique
3860 montées
Europe
15402 montées
Points de difficulté
230
4
rang
2
7% plus facile que
Stockeu
rang
4
33% plus facile que
Col de Haussire
rang
10
33% plus facile que
Col de Haussire
rang
4
33% plus facile que
Col de Haussire
rang
4764
Pente moyenne
8.3%
rang
30
rang
132
44% moins raide que
Les Communes
rang
161
rang
278
51% moins raide que
Edelstrasse depuis Eupen
rang
1714
70% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
2.6km
rang
119
rang
410
rang
530
rang
548
rang
8096
Dénivelé
213m
rang
41
rang
81
rang
138
rang
82
rang
6326
92% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

100% 0% 0%
Basé sur 19 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 19 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:21:59
11 km/h 00:13:59
15 km/h 00:10:15
19 km/h 00:08:06

Populaire

Côte de la Redoute

Côte de la Redoute

légendaire
Stockeu

Stockeu

légendaire
Col du Rosier

Col du Rosier

légendaire beau
Côte de Wanne

Côte de Wanne

légendaire
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (33)

devision2002
4 mois

Côte vraiment très difficile avec des pourcentages élevées à certains endroits. Attention, dans la 2e partie, l'état de la route n'est vraiment pas bon du tout. Au sommet descente vers Stavelot pour faire par exemple Stockeu.


Néerlandais

Tjaart
3 s

Tegenwoordig strak asfalt, maar het blijft steil. Eerste deel al grotendeels boven de 10%, maar in het bos wordt het pas echt steil met 16%. Je kunt na dat steile stuk links aanhouden naar Ster op de Chemin des Mazures en dan klimt het nog even door, of rechts aanhouden en via Route de Coo afdalen richting Stavelot (bijvoorbeeld voor de Stockeu). Tot aan de splitsing is het gemiddeld ruim 10% over 1.2 km (eigen meting). Rustige weg, eerste stuk tussen huizen, daarna gezicht over de Amblève vallei, en dan het bos in.

Thier de Coo
Thier de Coo
Thier de Coo
Thier de Coo
Thier de Coo
christiaan01
1 mois

Geweldige ervaring om hier naar boven te rijden. Het eerste stuk gaat wel, totdat de beruchte bocht in het zicht komt. Die is echt wel intimiderend. Je hebt hier al een kilometer klimwerk in de benen op het moment dat je aan de bocht begint. Meermaals zat ik me voor te bereiden om uit de pedalen te klikken, maar ik heb 'em overleeft.

DJEBBA
3 mois

Wat een klim! Echt ongekend lastig als je hem voor het eerst fietst. Na ruim 1km denk je het zwaarste gehad te hebben, tot de weg iets naar rechts gaat en je oneindig lange en stijle bocht naar links ziet. Zeker een aanrader!!

Robbe_Buls
3 mois

Rotklim! Deze heeft alles om gehaat te worden: steile stroken, slecht wegdek, geen uitzicht op de top tot je er ook effectief bent en toch wel best lang. Al lijkt hij langer te duren dan hij effectief is. Het profiel stopt aan het kruispunt waar een bankje staat, maar daar kan je ook nog naar links om nog een rotstrook te krijgen met nog slechter asfalt en best wel hoge percentages. Let wel op voor welke afdaling je neemt. Sommigen liggen slecht en soms kom je uit op een weg die je niet ziet komen. Handen bij de remmen dus!

Maarten
4 mois

Sja, wat kan ik nog toevoegen aan de beschrijvingen? Een absolute must als je hier in de buurt bent. Werkelijk een prachtige klim waarbij je op het lichtste verzet trekkend aan je stuur buiten adem boven komt. Maar met een trevreden gevoel!

BrechtO
5 mois

Wat een draak van een beklimming! Van zodra je denkt dat het steile gedeelte gedaan is, draai je nog eens links op en krijg je opnieuw een muur voorgeschoteld! Voor elke wielrenner een must-do.

Zwareklimmer
5 mois

Inderdaad in en nabij de bocht het lastigst. Op één of andere manier heb ik daar altijd spijt dat ik niet met een lichter verzet begonnen ben.

Robert
5 mois

Eén van mijn eerste klimervaringen, inmiddels 15 jaar terug, en bijna was ik voor altijd genezen. Wist ik veel....; gewoon direct volle bak omhoog. En als het iets begint af te vlakken, direct nog overmoediger, tandje erbij. Maar dan kom je in het bos, kijk je voor je en weet je even niet wat te denken. Een muur rijst op voor je neus. Is dit echt of is dit een vertekening, dit kan toch niet? Het ergste had ik toch net gehad? Hoe trek ik dit? Ik weet niet hoe ik boven ben gekomen, maar het was in stilte, verbroken door mijn gehijg..... Als je de bocht door bent, heb je het ergste gehad. Maar zo voelde dat toen voor mij niet; elke procentpunt stijging doet pijn. Ik heb de klim daarna nooit meer gedaan, maar ooit......

Menno
5 mois

Als je in de buurt bent moet je hem wel oprijden natuurlijk. Voor de krachtpatsers. Rustig beginnen maar gelijk steil. En dan zie je richting bos de imposante bocht opdoemen. Slik. Op de pedalen staan en harken. Boven linksaf de klim vervolgen, wegdek is dan wel slecht maar omdat je toch zo langzaam gaat stuur je wel om de kuilen heen :)

Jeroen
5 mois

De Thier de Coo is een zware beklimming voor de kleine verzetjes. De klim begint meteen vrij steil tussen de huizen, en daar denk je nog “is dit het nou”. Als je bij de bocht in het bos aankomt ben je bij de zware muur van deze klim. Ik ging daar zo langzaam dat mijn wahoo riep “rit gepauzeerd”. Na de bocht vlakt het af en dan heb je het ergste gehad. Op de wat slechtere weg na de splitsing wordt het nog een keer steil voordat je jezelf mag feliciteren.
Verkeer is er nauwelijks, het wegdek is goed. Zéker in het eerste deel. Het gedeelte in de bossen is erg mooi klimmen.

Thier de Coo
keniske
7 mois

Op deze klim is het altijd pijn lijden, heb onlangs Remco Evenepoel hier zien afstappen waar hij fors in het rood was gegaan :D het blijft een beest!

Jozef-Kempen
7 mois

Eenmaal deze rotonde bereikt kan je niet meer hoger gaan, maar kan je beginnen aan de afdaling van de Thier de Coo.

Thier de Coo
Jozef-Kempen
7 mois

Het eerste deel is het moeilijkste, tweede deel gemakkelijk. Het tweede deel van het eerste deel is wel mooi fietsen in de natuur.

Thier de Coo
RobPolus
8 mois

Staat terecht op nr. 4. Zware, steile beklimming. Mooi uitzicht op Plopsa Coo. Je moet hem toch minstens 1x opgereden hebben. Zeker doen als je in de buurt bent.

henkvandehavenzangers
9 mois

Voor een beetje klimmer is dit een must in de Ardennen. De omgeving is op zich niet supermooi, maar het wegdek is goed genoeg en van heel veel verkeer was in mijn geval geen sprake. Bovenaan heb je overigens wel een aardig bankje om uit te rusten :P

Jurne
11 mois

Een van de klimmen die je zeker niet mag missen als je in de Ardennen bent.
Het begin vond ik al zwaar maar de bocht in de bossen, poh je kon me opvegen.
Het wegdek in de afdaling is wel erg slecht en gevaarlijk dus pas op!
Ohja, leuke omgeving die bossen.

Dennis
1 a

Heel zwaar. Asfalt tijdens de klim onberispelijk, maar op en na de top veel minder.

Wannes
1 a

Heb deze klim vandaag gedaan met mijn vader . Het was afzien ben in het bos echt kapot gegaan ,toch boven geraakt. Kleine tip zodra je hem opdraait direct klein schakelen want het is meteen erg stijl.

Merlingraphy
1 a

Een absolute killer. In het begin lijkt het nog mee te vallen, maar in de langzame bocht naar links schieten de percentages omhoog en blijven ze daar langer dan je wil.

Coen
1 a

Mooie klim. Het begin is onregelmatig en zit veelal tussen de 10% en de 15%. Als je denkt dat het iets makkelijker wordt rij je tegen een muur aan. Eenmaal door de bocht heb je op een vervelende knik na het moeilijkste wel gehad. Goed wegdek en ook een leuke afdaling richting Stavelot mogelijk.

Timo
1 a

Weinig tot geen verkeer, de tweede deel wel slecht wegdek. Zorg ervoor dat je nog iets in de tank overhoudt wanneer je de bocht tegenkomt in het bos. Een lange stuk van 16 procet. Laat je ook niet afschrikken door zulke percentages, gewoon proberen.

JanTCNooitgedagt
1 a

Echt een stoere klim. Beetje doseren zodra je opdraait vanaf de grote weg want het is meteen steil hoewel dat vertekent door de bebouwing (á la Stockeu eigenlijk) want al snel doemt er een linksom- draaiende bocht op van het kaliber waarom ik in de Ardennen toch graag 32 als laatste krans monteer. Een echte aanrader als je er toch bent!

Random
Oval cyclist
2 a

Inderdaad een goed weg en weinig verkeer. Ook eigenlijk nooit andere renners tegengekomen. Als je de auto parkeert in Coo, is het wel raadzaam om eerst een beetje op te warmen aleer deze te beginnen.

Random
RG
3 a

Deze beklimming is lang en zwaar. De percentages liegen er niet om en omdat het vrij lang door gaat vraagt het veel van je lichaam. Het ene momentje van herstel is lekker, maar daarna komt hij nog harder terug. Prachtige klim op goed asfalt en zeer rustige omgeving. Boven heb je een prachtig uitzicht over Stavelot en krijg je een mooie afdaling die je redelijk op snelheid kunt doen.

Random
Sybe
3 a

Dit jaar tijdens de Waalse Pijl toertocht gereden. Klim is lang stijl. Tijdens de toertocht veel mensen lopend naar boven zien gaan. Zeker een klim waar je jezelf op kunt blazen als je te hard begint.

Random
Pieter
3 a

Mooie klim. Als je geen ervaren klimmer bent, kan de grote bocht heel pijnlijk zijn, deze percentages blijven tussen de 17 en 19 procent hangen. Zit in mijn wekelijkse rondje in Stavelot. Tot aan de splitsing perfect asfalt nadien als je wilt doorklimmen naar Ster wordt de weg slecht.

Random
Guy
4 a

2 jaar geleden op een snikhete zomerdag hier mij volledig choco gereden. Was één van de laatste hellingen na een slopende fietsdag met o.a. Stockeu, Wanneranval, Le Rosier etc. Steil, steiler, steilst: na een kilometer zwaar afzien gehoopt het zwaarste achter de rug te hebben, bleek de weg in het bos nog met een forse knik de hoogte in te gaan. Verschillende keren willen afstappen, toch met het nodige karakter de top bereikt. Behoord tot één van de zwaarste hellingen in deze regio, maar wel door een mooi landschap met weinig of geen verkeer. Topper.

Random
milan
4 a

moeilijke klim die in het bos heel lang steil blijft, wel veel zwaarder dan de wanne.

Random
Franck
5 a

Waarom stopt deze recensie aan 1800 m lengte? Als je tot Ster zelf rijdt, wordt het een klim van "maar" 8.5 % gemiddeld, maar met 221 m hoogteverschil en een lengte van 2600 m. Nog meer klimmen is mogelijk maar het wordt dan doodlopend. Genoeg toch om de Thier de Coo zo moeilijk als de Stockeu te maken.

Random
Vincent
6 a

Mooie klim! Ik kende de klim niet toen ik hem onlangs reed en het aanblik van het 17%-gedeelte in het bos deed wel even pijn, vooral mentaal ;-)

Goed asfalt overigens!

Random
ton
6 a

zeer pittige klim,die je nog 700 meter kunt doortrekken richting Stavelot.

Random
Vincent
7 a

Ik vond 'm makkelijker dan de Wanne. Je weet het wordt steil (en dat wordt het ook echt), maar het is verder wel echt een leuke klim. Ik heb er van genoten in ieder geval. Aanrader.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?