Profil de hauteur Oude Huls
Profil de hauteur Oude Huls
Profil de hauteur Oude Huls
69
points de difficulté
7.9%
pente moyenne
12.3%
100 m les plus raides
1km
longueur
77m
dénivelé

Partager cette ascension

280

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Oude Huls est une montée située dans la région Limbourg du Sud. Cette montée est 1 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 77 mètres. Oude Huls a une pente moyenne de 7.9%. Avec cette raideur la montée comptabilise 69 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 215 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 13 expériences sur Oude Huls et ont téléchargés 10 photos.

Noms des rues: Grachtstraat, Hulsbergweg & Sint Remigiusstraat

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (10)

Oude Huls
Oude Huls
Oude Huls
Oude Huls
Oude Huls

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Les plus raides au sud de Limbourg
Les plus raides au sud de Limbourg
112.6km 1453m 17

Les statistiques

Oude Huls
Cette montée
Limbourg du Sud
407 montées
Pays-Bas
955 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
69
rang
13
47% plus facile que
Camerig
rang
14
47% plus facile que
Camerig
rang
8646
Pente moyenne
7.9%
rang
18
45% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
26
45% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
2020
71% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
1km
rang
178
80% plus court que
Ubachsberg par Vrakelbergerweg
rang
425
89% plus court que
Tafelberg depuis Ellecom
rang
11776
Dénivelé
77m
rang
32
61% moins de montée que
Camerig
rang
45
61% moins de montée que
Camerig
rang
9612
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

100% 0% 0%
Basé sur 4 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 6 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:08:19
11 km/h 00:05:17
15 km/h 00:03:53
19 km/h 00:03:03

Populaire

Keutenberg

Keutenberg

légendaire
Camerig

Camerig

légendaire beau
Eyserbosweg

Eyserbosweg

légendaire
Cauberg

Cauberg

légendaire
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (13)


Néerlandais

Fedor
3 mois

Ondanks de zwaarte een zeer rustige klim. Eénrichtingsverkeer en een relatief brede weg dus geen belemmering van auto's - als die überhaupt voorbij komen -. Klim begint rustig in een mooie holle weg maar wordt al snel zwaarder. Bij het huis op rechts neemt de klim even af qua helling maar meteen daarna begint het zwaarste gedeelte. Op de T-splitsing moet je nog rechtsaf om de gifbeker compleet leeg te drinken want het wordt even nog niet lichter.

Om even te recupereren kan je evt. een rondje draaien op de parkeerplaats bij het uitzichtspunt (en meteen te genieten van het prachtige uitzicht. Ook vanaf het eindpunt is het uitzicht fraai.

Op Google Streetview zie je overigens een scholier op een loodzware Batavus Mambo met Nexus-7 naar boven fietsen, dat relativeert deze toch best zware klim wel weer een beetje ;-)

RobertS
4 mois

Ik had deze klim verkeerd ingeschat (ik dacht dat ie maar 40 klimpunten was). Hij was goed pijnlijk. Vrij steil en lang (je ziet het einde niet). En echt heel rustig. Hier en daar iemand aan de wandel, dat was het wel. Je kunt hier net zo hard stuk gaan als op veel van de bekendere beklimmingen in deze streek. Maar dan zonder veel verkeer en andere fietsers.

kgdg
4 mois 00:03:56 (14.8km/h)

Doordat het een eenrichtingsweg is komen er geen auto's tegemoet. Van Simpelveld is dit de zwaarste klim. De hoofdweg is ook zwaar, maar een drukke weg, waardoor ik deze meer aanraad. Helemaal aan het westen door de wijk naar boven is ook aan te raden naar boven, maar niet naar beneden door de vele bochten.
Tip: Rij door naar Huls, dan nog voor de rotonde de Loevemicherweg in en dan naar Trintelen (Via Weegerweg en Hamerstraat voor een extra daling en korte klim. Dan als je in Trintelen bent de Eyserweg naar beneden en in Eys weer Eyserbosweg weer naar boven.

Dannes
5 mois

Een stevige klim naar boven, met pittige stukjes. De route is vrij rustig qua auto's. Vreemd dat dit niet in de AGR zit.

demeeuw
8 mois 00:03:34 (16.3km/h)

Een heerlijke klim die zelfs een beetje loopt ondanks de percentages. Hij begint heel vriendelijk en voor je het doorhebt zit je al halverwege, maar dan begint het pas echt. Maar ook dan goed verzet kiezen en je komt boven. Het verraderlijke is zit in het vervolg. Als je denkt dat je er bent en rechtsaf slaat krijg je nog ff het restantje (en soms ook de nekslag) van de Hulsberg.

Tjaart
8 mois

Pittige klim zonder echt heel steile stukken, maar klimt behoorlijk door zonder vlakkere stukken. Je klimt eerst tussen huizen, dan wat begroeiing en dan met beperktuitzicht naar rechts tot je op de hoofdweg van Simpelveld naar Huls komt (Sint Remigius straat). Hier sla je rechts af voor de laatste loodjes naar Huls. Het steilste stuk is tegen het einde, vlak voor en na de splitsing. Weinig uitzicht behalve als je boven bij de Sint Remigius straat links kijkt voor je rechtsaf slaat voor het laatste stukje. Klim zit in een route met de top 10 van Limburg die ik op wikiloc heb gepost.:https://nl.wikiloc.com/routes-fietsen/top-10-limburgse-heuvels-81-km-954581

Oude Huls
Oude Huls
Oude Huls
Oude Huls
Oude Huls
Dennis
11 mois

Megazwaar. Ik wist dat het vrij steil zou zijn, maar had het exacte profiel niet meer scherp voor de geest... Elke keer hoop je dat het af gaat vlakken maar dat gebeurt gewoon niet. Rustig beginnen is het devies.

Random
Jeroen
1 a

De klim is niet de mooiste, ook niet de lelijkste. Wel vind ik de klim behoorlijk heavy. De klim gaat steeds een stukje steiler terwijl je dat niet echt aan ziet komen. Als je denkt dat je er bent en rechtsaf slaat richting Huls volgen er nog een paar honderd meter 'toetje'. Ik vind dit een van de zwaardere beklimmingen in de regio.

Random
Mart
3 a

Gisteren de klim gedaan, weg lag er niet geweldig bij met behoorlijk wat steenslag. Fietsers wordt verzocht af te stappen. Wat Niels zegt: de weg blijft onverwacht lang steil. Daarmee doet de Huls me denken aan de Doodeman. Al is de Doodeman met pieken tot 14-15 procent gemeen steil, de Huls komt niet boven de 11. Maar voor Limburgse begrippen niet misselijk.

Random
Niels
4 a

Een echt stevige klim naar boven dit. Net als je denkt dat je het naar boven gaat redden met een degelijk tempo als je tussen die bomen uit komt, begint het toch nog pittiger te worden. Voordeel is wel dat je wel dat de percentages geleidelijk oplopen, dat maakt het voor vele toch altijd wel een stukje "fijner" om omhoog te fietsen.

Random
b
4 a

lekker pittige klim met weinigg/geen verkeer en super uitzicht als je boven bent

Random
Ties
7 a

Een van 's Limburgs zwaarste beklimmingen.
Rechttoe rechtaan, je ziet van verre wat je te wachten staat en dat is niet misselijk.

Random
drpaul
7 a

Pittige, maar saaie klim. Weg stijgt regelmatig, vrijwel geen knik in de weg. Wel mooi is om boven linksaf te draaien, de bochtige Sint Remigiusstraat omlaag!

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?