Profil de hauteur Doodeman
Profil de hauteur Doodeman
Profil de hauteur Doodeman
80
points de difficulté
7.5%
pente moyenne
14.1%
100 m les plus raides
1km
longueur
77m
dénivelé

Partager cette ascension

10

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Doodeman est une montée située dans la région Limbourg du Sud. Cette montée est 1 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 77 mètres. Doodeman a une pente moyenne de 7.5%. Avec cette raideur la montée comptabilise 80 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 167 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 39 expériences sur Doodeman et ont téléchargés 22 photos.

Nom de la rue: Doodemanweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (22)

Doodeman
Doodeman
Doodeman
Doodeman
Doodeman

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Les plus raides au sud de Limbourg
Les plus raides au sud de Limbourg
112.6km 1453m 17

Les statistiques

Doodeman
Cette montée
Limbourg du Sud
407 montées
Pays-Bas
955 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
80
rang
5
39% plus facile que
Camerig
rang
5
39% plus facile que
Camerig
rang
8199
Pente moyenne
7.5%
rang
30
48% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
39
48% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
2491
73% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
1km
rang
164
78% plus court que
Ubachsberg par Vrakelbergerweg
rang
399
88% plus court que
Tafelberg depuis Ellecom
rang
11530
Dénivelé
77m
rang
30
61% moins de montée que
Camerig
rang
41
61% moins de montée que
Camerig
rang
9608
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

96% 0% 4%
Basé sur 25 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

96% 4% 0%
Basé sur 26 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:08:54
11 km/h 00:05:40
15 km/h 00:04:09
19 km/h 00:03:16

Populaire

Keutenberg

Keutenberg

légendaire
Camerig

Camerig

légendaire beau
Eyserbosweg

Eyserbosweg

légendaire
Cauberg

Cauberg

légendaire
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (39)


Néerlandais

Fedor
3 j

Na een paar maanden hoogtekilometers gemaakt te hebben vond ik het wel tijd om deze klimkoe bij de horens te vatten, maar het bleek eerder een rodeostier te zijn met een ernstige maandagochtendhumeur te zijn, dus de timing bleek niet optimaal.
Zodra je aan deze klim begint moet je al laag in je versnellingen zitten want daarna heb je niet veel tijd meer om terug te schakelen. Zodra je de kapel voorbij bent gaat het heel hard omhoog. Gelukkig zie je al snel het bankje opdoemen en daarna wordt het even "vlakker" wat echt even opluchting biedt. Dat duurt niet lang want dan mag je met al zure benen de tweede bult op. Daarna vlakt het definitief af en kan je voor het eerst van het uitzicht achter je genieten. Tot de boerderij is verder vrijwel vlak.

Doodeman
Doodeman
Doodeman
Doodeman
KarelJan
2 s

Een typische Limburgse klim in de categorie Keutenberg, Gulperberg en Kruisberg, kortom de kortste weg van A naar B is een rechte lijn (naar boven), In Wijlre moet je wel even goed in de gaten hebben waar je naar toe moet (Stokhem) want het is geen doorgaande weg.
Zoals het profiel al aangeeft is het een steil ding, bovenop loopt het nog wat vals plat door tot aan de boerderij waar ook de weg naar de Keutenberg uitkomt.

HansvanWaas
1 mois

Fan van de Keutenberg? Probeer dan de onbekende Doodeman eens! De klim is gemiddeld steiler en wat onregelmatiger dan de Keutenberg, echt de moeite waard!

Himmelsbla
2 mois

Het begint steil, blijft steil en wordt dan nog iets steiler. Dan denk je na een halve kilometer "hee, het wordt makkelijker, opschakelen maar." En dan krijg je nog een extra nekslagje en moet je weer terugschakelen. Het is de kunst om nog een klein beetje energie over te houden om het laatste nagenoeg vlakke stuk naar de boerderij tempo te maken (en de grootste winst te pakken ten opzichte van die keer op Strava dat je daar wel helemaal dood zat).

Roy
2 mois

Pittige klim, maar relatief kort dus wel te doen. Komt een beetje uit het niets, maar is mijn ogen wel leuker dan de keuterberg. Ben je op de gravelbike, dan gewoon rechtdoor gaan!

RudiStegen
4 mois

Al even geleden dat ik hem nog beklommen had, maar de conditie was goed, dus tijd voor een hernieuwde kennismaking. Het blijft gewoon een kwestie van klein schakelen en dan blijven trappen. Het gaat meteen steil omhoog. Tenzij je een begenadigd klimmer met een goede conditie bent, niet meteen vol erin vliegen, want dan kom je jezelf zeker tegen. Wel grappig dat je bij het ondertussen befaamde bankje denkt : hè dat rijdt lekker, terwijl je nog altijd aan 9% aan het klimmen bent. Daarna nog een laatste stukje boven de 10% en dan mag je terug groter schakelen. Ook niet vergeten even achterom te kijken om van het uitzicht te genieten. Als je naar Limburg komt om kuitenbijters te beklimmen, mag je deze zeker niet overslaan...

kgdg
4 mois 00:04:43 (13.2km/h)

Wauw wat een ding. Zo steil voor zo lang. Tot het bankje is het echt steil en daarna wordt het iets minder steil maar blijft het enorm zwaar. Zeker zwaarder dan de Keutenberg. Ik zou afdalen naar Gulpen, dus bij de kruising links en dan alleen maar links aanhouden. Of op de 'hoogvlakte doorfietsen naar Sibbe om daar af te dalen, want de Keutenberg naar beneden is niet aan te raden door de fietsers die slingerend over de weg naar boven ploeteren, waardoor je continu aan het remmen bent. Met een 39-26 is de Dodemanweg trouwens maar net te doen, volgende keer voor Zuid-Limburg maar wat lichters erop.

Doodeman
artesuave
5 mois

Veel zwaarder dan de andere kant van de Keutenberg. Een bonk ellende wanneer je het straatnaam bordje ziet. Mollemalend naar boven.

Stevenplat
5 mois

Pijnlijk, de straatnaam doet de berg eer aan. Vooral leuk om te rijden met vrienden die hem niet kennen, want ze ziet hem vanuit Stockhelm niet aankomen. Keutenberg is leuker om op te rijden, maar de Doodeman geeft meer voldoening. En als je het bankje ziet, ben je er nog zeker niet..!

daanmeels
7 mois

De naam verklapt het al een beetje. Het is echt allesbehalve een fijne klim. Persoonlijk zwaarder dan de keutenberg. De doodeman en de brakkenberg zijn samen de twee killers van het heuvelland.

demeeuw
8 mois 00:06:55 (9km/h)

Een regelrechte killer dit. Als je aan de voet omhoog kijkt denk je 'waar begin ik aan' zo'n steile muur doemt er voor je op.
Het is ook niet ff lekker inkomen, maar van pats van 3% naar 12, 14 en zelfs even 16%. Klein schakelen en cadans blijven houden en dan kom je leeg boven.

RobertS
8 mois 00:05:04 (12.3km/h)

Wat een heerlijke klim (als je van steil houdt)! De eerste keer ging ik 'm op in de regen en de kou en nog vond ik het heerlijk. Leuk, die Keutenberg, maar deze blijft veel langer goed steil en moet alleen daarom al op de bucketlist. En zeg nou zelf, een beklimming met zo'n naam in Nederland moet je toch gewoon hebben gedaan?

JY88
8 mois 00:03:50 (16.3km/h)

De Doodeman: Zoals al voldoende aangestipt het wat onbekendere broertje van de Keutenberg. Wat mij betreft leuker en uitdagender. De Keutenberg kent een zwaar begin, waarna alles erna wat lichter is, niet meevalt.
De Doodeman begint en eindigt zwaar. Slechts bij het bankje is er de mogelijkheid om even op krachten te komen, voor de rest is het duwen op de pedalen. Gewoon een vies steil ding en daarom een beste uitdaging. Een kilometer knallen!

Tjaart
8 mois

Mooie klim; minder bekend dan de Keutenberg die op hetzelfde punt boven komt (bij boerderij Berghof). In Stokhem gaat de klim gelijk recht omhoog met een stuk van 300 meter met 13% en een steilste stuk van 18%. Bij het bankje wordt het iets minder steil, waarna er nog 200 meter met meer dan 10% volgen alvorens de klim afvlakt en aankomt bij boerderij Berghof. De weg is ook onderdeel van de afdaling van een populaire mountainbike route, dus oppassen met slingeren! De klim zit in een route met de top 10 heuvels van Limburg die ik op Wikiloc heb gepost: https://nl.wikiloc.com/routes-fietsen/top-10-limburgse-heuvels-81-km-954581

Doodeman
Doodeman
Doodeman
Doodeman
Doodeman
Dennis
11 mois

Geenszins moeilijker dan de Keutenberg. Goed indelen en dan is ie prima te doen. Nergens zo'n moordstuk zoals op de Keut.

jorisvanbrug
1 a

Hele mooie klim, nauwelijks verkeer en andere fietsers, dus je hebt de weg voor jezelf. Stokkem is zo'n verlaten dorpje waar je het liefst zou willen stilstaan en wat drinken, maar de benen moeten op spanning zijn voor de klim, want deze is pittig. De continue steilte maakt hem pittig!

Philippefromthehill
1 a 00:05:22 (11.6km/h)

Mooie pittige klim!

Doodeman
Random
Jilles
1 a

Gisteren voor het eerst beklommen en wie weet ook voor het laatst.Hij is vergelijkbaar met de Kruisberg, ook die begint direct en de lengte is ook vergelijkbaar maar ik doe liever de Kruisberg. Als je aan de beklimming begint zie je een gedrocht van een muur voor je maar al snel krijg je aan de rechterkant een bankje in 't zicht en daar word het wat makkelijker. Ik vind de Keutenberg zwaarder door dat begin van 22%, de Doodeman is iets "milder".

Random
Carla Tielen
2 a

Heb hem nog nooit beklommen. Wel afgedaald: maar wel met remmen een stuk dicht...

Random
Jos
3 a

Ik had nog nooit van de Dodeman gehoord. Bij een koffiestop na de beklimming van de Keutenberg wees een oude man ons op de Dodeman en wees ons de route. Zo gezegd, zo gedaan. Persoonlijk vind ik de Keutenberg iets zwaarder vanwege de extreme 22% aan het begin.

Random
R.Lengemann
3 a

deze klim is met een verzet van 34 voren en 24 achter goed te doen, soms staat er wind en dan moet ik kleiner gaan trappen, persoonlijk vind ik deze zwaarder dan de Eyserbosweg, daar is alleen dat laatste stuk lastig.

ik heb meer moeite met de gulperberg, hoewel die een stuk korter is.

Random
limburg kenner
3 a

smerige klim die wat langer steil blijft dan de Keutenberg en goed te combineren in het rondje eyserbosweg keutenberg gulperberg. je waant je zelf even in de waalse ardennen

Random
Jaap
3 a

Fantastisch klimmetje. Heftig beginnen, daarna even tijd voor herstel, om dan nog even volle bak te gaan.
Rijdt wat mij betreft prettiger op dan de nabijgelegen Keutenberg.

Random
Robin
4 a

De laatste 350m van het profiel horen er eigenlijk niet bij maar het is dat dat de hellingen in Limburg zo zwaar maakt die uitlopers zoals hier zijn best lang nadat je vrij steil geklommen hebt een beetje wind tegen op die
uitlopers en het direct sterven.

Random
B
4 a

Heerlijke klim ITT de keutenberg, deze keer gedaan zonder uit t zadel te komen(wel met 9 pu ofzo hehe). Als afdaling veel angst gehad en niet aan te raden

Random
Mulderij
5 a

Heb als 11 jarige deze klim gedaan echt verschrikkelijk! Kan ook komen omdat ik daarvoor de keutenberg en eyserbosweg had beklommen, maar was echt heel moeilijk!

Random
Fietser
5 a

Zware klim, maar net iets minder zwaar dan de keutenberg omdat de 22% toch echt een extra dreun geeft

Random
Arthur
5 a

Tot aan de eerste bank is het afzien. Dan redelijk te doen. Prachtige klim

Random
roy
5 a

gister nog op gereden maar moest toch afstappen naar dat ik langs het bankje kwam terwijl ik keutenberg gemakkelijk opkom dus voor mij is dit egt de zwaarste van de 2

Random
Arthur
5 a

Tot aan de eerste bank is het afzien. Dan redelijk te doen. Prachtige klim

Random
Miriam
5 a

Fijne klim. Je gaat kapot, maar je komt boven. De Keutenberg red ik niet. Voor mij te steil dat allereerste stuk.

Random
raymond
5 a

Eerst deze op gereden en daarna de Keutenberg, vond deze toch vervelender omdat het veel langer duurt totdat je het vals platte deel bereikt.

Random
Marko
5 a

Ik ben het niet eens met de beschrijving dat deze moeilijker is dan de Keutenberg. Op de Keutenberg trap je je lens op de eerst 100 meter, daarna komt er nog een rotstuk waar je echt doorheen moet zien te komen terwijl je al je sprintenergie al op de eerste 100m hebt verbruikt.
De Dodeman kan je rustig beginnen op je kleinste blad en door blijven peddelen tot je boven bent. Je hoeft jezelf niet in het begin al op te blazen. Ik kom tenminste altijd frisser aan op de top van de Dodeman dan op de top van de Keutenberg. Eenieder zal dit anders ervaren, maar dit is in ieder geval mijn ervaring.

Random
Joey
5 a

Dit is de zwaarste klim die ik ooit heb gedaan. En ik heb er heel veel gedaan, zoals de Mont Ventoux

Random
Ebeltje2
5 a

Met mijn speed pedelec(R&M, blue label) goed te doen hoewel mijn snelheid maar 10km p/h was, op de Camerig ging ik 20 en trapte alle liefhebbers voorbij. Mooie rechte en zware klim.

Random
Thomas
6 a

Erg mooie en pittige klim in een mooi stukje Zuid-Limburg. Ook fantastisch (mits je voorzichtig bent) als afdaling na de Keutenberg te hebben beklommen.

Random
Ties
6 a

Een echte kuitenbijter die zelfs gevorderde renners naar adem doet snakken.
Zelf heb ik altijd halverwege spijt dat ik eraan begonnen ben, maar eenmaal boven bij de boerderij ben je dat weer snel vergeten.
Hij is gewoon gruwelijk stijl en dat 600 meter lang zodat zelfs de uitloop zwaar aanvoelt.
Ik zou graag de AGR hier overheen zien gaan ipv de Keutenberg, aangezien ze op dezelfde weg uitkomen.
Als je bovenop de Fromberg bent zie je weg tegenover het dal omhoog lopen, en dat ziet al zwaar uit!!

Random
Jarno
6 a

Vandaag gereden, de weg lag er weer prachtig bij! Wat een heerlijke klim!

Random
drpaul
7 a

Beschrijving klopt helemaal. Lastiger dan de Keutenberg, want langer en gemiddeld net zo steil. Het zware is dat de weg rechtdoor gaat en daardoor steil lijkt te blijven gaan. De laatste 400 meter brengen het gemiddelde stijgingspercentage helaas omlaag. Wat mij betreft de op één na zwaarste beklimming in Zuid-Limburg, na de Eyserbosweg.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?