Cauberg

Profil de hauteur Cauberg
Profil de hauteur Cauberg
Profil de hauteur Cauberg
53
points de difficulté
5.8%
pente moyenne
11.8%
100 m les plus raides
1.2km
longueur
69m
dénivelé

Partager cette ascension

245

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Cauberg est une montée située dans la région Limbourg du Sud. Cette montée est 1.2 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 69 mètres. Cauberg a une pente moyenne de 5.8%. Avec cette raideur la montée comptabilise 53 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 143 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 31 expériences sur Cauberg et ont téléchargés 8 photos.

Noms des rues: Cauberg & Rijksweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (8)

Cauberg
Cauberg
Cauberg
Cauberg
Cauberg

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race
121.9km 1648m 20

Les statistiques

Cauberg
Cette montée
Limbourg du Sud
407 montées
Pays-Bas
955 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
53
rang
27
60% plus facile que
Camerig
rang
32
60% plus facile que
Camerig
rang
9490
Pente moyenne
5.8%
rang
75
60% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
106
60% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
5315
79% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
1.2km
rang
133
75% plus court que
Ubachsberg par Vrakelbergerweg
rang
328
87% plus court que
Tafelberg depuis Ellecom
rang
10998
Dénivelé
69m
rang
49
65% moins de montée que
Camerig
rang
76
65% moins de montée que
Camerig
rang
10026
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

94% 6% 0%
Basé sur 18 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

25% 15% 60%
Basé sur 20 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:10:12
11 km/h 00:06:29
15 km/h 00:04:45
19 km/h 00:03:45

Populaire

Keutenberg

Keutenberg

légendaire
Camerig

Camerig

légendaire beau
Eyserbosweg

Eyserbosweg

légendaire
Cauberg

Cauberg

légendaire
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (31)


Néerlandais

JustRider
1 s 00:03:21 (21.3km/h)

Een steile, maar relatief makkelijke klim. Hij lastig vanaf het begin, en erg constant, en wordt makkelijker naar het einde. Vanwege de relatief korte afstand kan je er een aardig tempo inhouden. De omgeving is fraai, hoewel er niet zoiets als vergezichten te zien zijn.

eagle2505
3 s

Deze is een stevige maar niet super lang. Deze is voor de gemiddelde fietser zeker te doen denk ik. Maar wel de moeite waard, alleen al door de naam ;-)

Robbe_Buls
1 mois

Velen onder ons proberen een Gilbertje te doen en vanaf de voet knallen. Maar weinigen slagen erin. Daarvoor is de helling toch wel net iets te lastig. Maar voorts valt hij mee, toch t.o.v. hetgeen je ervan verwacht. Spijtig van het vele verkeer, maar om zo'n naam op je palmares te kunnen zetten, trotseer je dat graag.

HansvanWaas
1 mois 00:02:17 (31.3km/h)

De Cauberg is de bekendste, maar zeker niet de zwaarste klim in Zuid-Limburg. Toch lukt het me altijd om helemaal verzuurd boven te komen! Vanuit Valkenburg begint hij vriendelijk, maar als de bocht naar rechts draait, wordt het steil. Al snel zie je het viaduct en de top van de klim. Dan zijn er twee keuzes: lekker rustig uitrijden, of toch dat sprintje naar boven!

Dobbe
1 mois

Valt helemaal tegen naar mijn verwachting. Geen mooie beklimming weinig uitstraling van een zogezegde belangrijke beklimming. Verschrikkelijk saai

Eelco02
1 mois

Deze beklimming is leuk om mee te pakken, en wegens de historie. Wat er allemaal gebeurd is op de Cauberg. Het beruchte bochtje is lekker pittig. Vanaf het viaduct kun je een sprintje trekken naar boven. Het is wel erg druk met verkeer, dus goed rechts houden.

MariusH
2 mois 00:03:09 (22.7km/h)

Deze beklimming doe je voor de naam. Verder niet heel bijzonder, en zeker niet de zwaarste klim in de omgeving.

Velo
3 mois

Niet heel mooi, niet heel rustig, maar absoluut een icoon in de vaderlandse wielerhistorie. Je waant je hier bijna tussen Raas en Gilbert als je omhoog rijdt, hoewel je goed op moet passen voor de auto's op de drukke weg.

Vespavanbern
4 mois

Tja, zwaar overschat in mijn ogen. Goed, het is wel even steil, maar dat is maar heel kort. Renners in vorm hebben hier aan het buitenblad voldoende.

sennescheepers
4 mois

De Cauberg heeft natuurlijk geen introductie nodig, of je hier nu goede of slechte reviews leest maakt ook niet uit, je moet hem toch ooit een keer beklimmen. Een berg kan je het niet noemen, maar hij haalt zeker wel heel veel uit je benen. De drukte maakt hem het niet echt waard, er zijn mooiere en rustigere beklimmingen in de buurt, de Cauberg heeft echter de meeste status.

MV_079
4 mois

Leuk om te doen vanwege de historie en de magie van de AGR en het WK. Echter, het is er zo druk, en je moet vaak afremmen voor de zebrapaden beneden aan de voet. Je moet hem doen vanwege de status, maar zonder die status laat je hem liever links liggen

KarelJan
4 mois

Dit is eigenlijk 1 van de beklimmingen die ik altijd oversla omdat er veel leukere in de buurt zijn. Veel verkeer, weinig bochten en geen uitzicht, daar doen we het toch niet voor? Maar wel een iconische klim door de AGR

kgdg
4 mois 00:03:29 (20.5km/h)

Zo bekend en daarom moet je deze natuurlijk gedaan hebben. Er zijn veel zwaardere klimmetjes in de omgeving maar je mag de Cauberg toch ook niet onderschatten. Veel verkeer en een brede weg waardoor het niet zo steil lijkt als dat het is, stop pas met hard fietsen bij het huis net na de Camping (laatste huis voor een weiland), want daar is pas de top (en de strava segmentjes haha).

artesuave
5 mois

Mijn aller eerste beklimming ooit, startend vanuit de AGR Xperience. Sindsdien echt een haat liefde relatie met deze klim. Hoewel er veel zwaardere klims zijn, is het toch altijd meer afzien dan je zou willen.

sylvainsmeets
6 mois

Mooie brede weg tijdens de klim.
Veel verkeer.
Steilste stuk vanaf de bocht naar links tot aan de houten brug.
Vaak op gefietst tijdens div. tochten als laatste klim.
Echt een kuitenbijter.

Cauberg
Conrad
7 mois

De Cauberg; misschien wel de meest bekende Nederlandse beklimming van een berg kun je niet spreken maar dat velen er als een berg tegenop zien is duidelijk.
Met het drukke en gezellige Valkenburg aan de voet voel je de ogen van de terrassen op je gericht.
het zicht naar boven is duidelijk; het gaat omhoog!. Velen wanen zich in de kopgroep in de finale van de Amstel Gold race, na 100 meter kun je die gevoelens wel laten varen want je benen geven andere ongewenste, signalen!
De stoep is in 2020 vernieuwd en de weg lijkt smaller, opgelet dus met het verkeer om je heen.

Na het kapelletje links komt het steilste stuk en als je onder de brug doorkomt is het einde in zicht. Als je hier op je computer kijkt en de snelheid begint niet met een 3 dan hoef je niet te dromen van deelname aan de AGR.....

Kobe94
7 mois

Ondanks dat het de bekendste helling van de regio is, wat mij betreft zeker niet de mooiste. Aan de voet van de klim was het erg druk. De klim zelf was voor mij redelijk zwaar, ook misschien omdat hij aan het einde van mijn ritje zat.

daanmeels
7 mois

Zeker niet de mooiste en zwaarste beklimming maar wel de beruchtste. De Cauberg begint makkelijk en kan op het steile stuk nog vies tegenvallen. Dat is de plek waar het verschil wordt gemaakt. Als je de Cauberg naar beneden komt, moet je goed opletten. Je gaat namelijk heel snel heel hard en onderaan is een druk kruispunt. Ik spreek uit ervaring.

Cauberg
Lex
7 mois 00:03:16 (21.9km/h)

oktober 2018 na een lange rit door de Limburgse heuvels afgesloten door de kuitenbijter de Cauberg op

RobertS
8 mois

De meeste mensen die voor het eerst de heuvels van Zuid-Limburg willen trotseren, starten in Valkenburg. Je kunt deze klim dan prima bij de start of juist na de finish meepakken, dan kun je tenminste thuis zeggen dat je de Cauberg op bent geweest. Maar indrukwekkend is ie niet. Te druk, te lelijk. Er zijn zo 10 beklimmingen in Limburg die leuker, mooier en interessanter zijn om op te fietsen dan de Cauberg.

Jeroen
11 mois

De Cauberg is niet de mooiste en ook niet de zwaarste klim uit de regio. Maar als je hem regelmatig opfietst om je eigen snelste tijd te verbeteren, is dit een hartslagverhogende rakker. Op het afvlakkende laatste stuk kan je compleet leeglopen.

Glen_Solana
1 a

Met wat geluk qua verkeer kan je wat vaart nemen als je de Daalhemmerweg afdaalt naar de Cauberg.
Op zich valt de Cauberg qua lengte en stijging goed mee, maar kan wel snappen dat het na een reeks hellingen bijzonder pijn kan doen.
Blijft een klim met heel wat historie! Is zelfs een helling van 3e categorie geweest in de Tour de France.

Yassin
1 a

Goed te doen maar het steile stuk kan wel pijn doen op het einde van een lange training met veel hoogtemeters.
Het is ook niet echt aan te raden om een terrasje te doen in Valkenburg en dan de Cauberg op te knallen. Ik reed in de verzuring tot het einde van m'n rit.

Roy
1 a

Zoals wel vaker met bekende namen, valt het in het echt een klein beetje tegen. Dat ligt niet alleen aan de klim, die is best leuk en in het midden behoorlijk zwaar, maar Valkenburg is veel te druk en de weg langs de Cauberg is ook druk. Het fietspad is breed genoeg, maar blijf daar dan ook op.

Hij hoort erbij, hij is zeker leuk, maar er is echt leuker en mooier in Limburg

Random
henk
1 a

ben deze berg op een véél te kleine stadsfiets met 3 versnellingen op gefietst hahahaha dus prima te doen zou ik zeggen

Random
Christine van denBoogert
2 a

Ben onder de indruk van de Cauberg. Heb vandaag deze voor het eerst gereden op mijn E-Bike samen met mijn man en ging van de Parkinsonvereniging uit. Alleen was ik wat verbaasd terwijl ik bijna bovenaan was en wielrenners voor mij bijna stil stonden ben ik hen gepasseerd en kwam gedeeltelijk op de rijbaan terecht met als gevolg een flink toeterende auto achter mij die mij weer in haalde en vervolgens de snelheid liet zakken.
Gelukkig trok zij op tijd weer op en kon ik trots naar de finish. Misschien is het een tip om deelnemers tijdig te waarschuwen vooral zich niet buiten het fietspad te begeven daar dat ook erg gevaarlijk kan zijn.heb dit ook op mijn 70ste voor het eerst mee gemaakt

Random
Ro11voor28achter
4 a

Intens...dat zeker, ,maar wel te doen.

Random
Roady
5 a

De Cauberg valt reuze mee hij zit in ieder training rondje 2 a 3 keer en ieder weekend opnieuw. In Limburg zijn veel langere mooiere en zwaardere klimmen dan deze.

Random
Thomas
6 a

Op de verkeersdrukte na is de Cauberg zeker zijn status waard, alhoewel de moeilijkheidsgraad een stuk minder is als andere Zuid-Limburgse kuitenbijters, zoals de Eyserbosweg en de Camerig.

Random
Ties
6 a

De bekendste beklimming van Nederland.
Geen reuzendoder als je er toevallig langskomt, maar wel zoals in de AGR als de finish na 250 km bovenop ligt.
Je moet hem een keer zijn op gefietst om hem af te vinken op je lijstje, maar Limburg herbergt vele mooiere beklimmingen dan deze.

Random
Raymond
7 a

Gek genoeg is dit een vrij makkelijke helling om te nemen, ondanks de 13%. Misschien door de vloeiende opbouw loopt deze zeer makkelijk en houd je genoeg lucht over voor de laatste 300 m.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?