Smeysberg

Höhenprofil Smeysberg
Höhenprofil Smeysberg
Höhenprofil Smeysberg
57
Bergpunkte
7.9%
Durchschnittliche Steigung
16.3%
Die steilsten 100 Meter
0.6km
Länge
51m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

1644

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Smeysberg ist ein Anstieg in der Region Brabander Ardennen. Die Strecke ist 0.6 Kilometer lang und überbrückt 51 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 7.9%. Der Anstieg erzielt so 57 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 93 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 20 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 5 Fotos hochgeladen.

Straßenname: Smeysberg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (5)

Smeysberg
Smeysberg
Smeysberg
Smeysberg
Smeysberg

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Der Pfeil von Brabant
Der Pfeil von Brabant
97.1km 858m 15

Statistiken

Smeysberg
Dieser Anstieg
Brabander Ardennen
419 Anstiege
Belgien
3823 Anstiege
Europa
15239 Anstiege
Bergpunkte
57
Platz
33
Platz
1097
83% einfacher als
Col de Haussire
Platz
9530
Durchschnittlicher Anstieg
7.9%
Platz
38
Platz
338
54% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
2082
71% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
0.6km
Platz
288
Platz
2947
Platz
13593
Höhenmeter
51m
Platz
145
52% weniger Anstieg als
Côte de Virginal-Samme von Asquemont
Platz
1838
Platz
11522
98% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

93% 7% 0%
Basierend auf 30 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

35% 61% 3%
Basierend auf 31 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:05:33
11 km/Std. 00:03:32
15 km/Std. 00:02:35
19 km/Std. 00:02:02

Beliebt

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (20)


Englisch

JohannesH
3 Wo

A classic climb in the brabantse pijl. Long enough to make you consider your choices but short enough to avoid much debate!

KoenM
1 J 00:01:44 (22.5km/Std.)

This climb is featured in the "Brabantse Pijl" every year and it's a beast, it's short but very steep! If u want a good time u should try to speed up before it, u have enough space to take a fast corner!


Niederländisch

FerryDelreu
6 Std. 00:02:34 (15.2km/Std.)

Een echte aanrader als je in Huldenberg bent. Ook hier heb je percentages die de 20% aantikken. Omdat het een rechte weg is kan je prima omhoog kijken.

ElShakaVelo
2 Wo 00:02:43 (14.3km/Std.)

Het duurt niet lang maar je voelt het wel in de benen. Mooi asfalt, niet veel verkeer en wat een mooi uitzicht over een prachtige streek eens je boven bent.

WouterDK
2 Wo

Je draait van de grote baan de Smeysberg op en het is gewoon een soort van asfaltmuur waar je recht op kijkt. Schijn bedriegt (mede doordat je eerst nog wat afdaalt naar het riviertje en dan lijken hellingen die voor je liggen extra stijl) want de percentages vallen al bij al nog te verdragen en het is snel voorbij.

Bench
3 Wo

Deze beklommen tijdens de Flanders Ride 2021 voor liefhebbers die eens op het wk-parcours wilden rijden. Heel stijl en idd goed om eens je maximale hartslag te weten, had zelf nog nooit 190 hsm gezien 😉. Heel goed wegdek wat zorgt voor een aangename beklimming.

Tompie
1 M

Als je even wil weten wat je maximale hartslag is, moet je de Smeysberg zeker beklimmen. Hevig klimmetje, rechttoe rechtaan. Maar de beloning boven is wel de moeite waard. Je krijgt een prima zicht op de mooie Druivenstreek.

Robbe_Buls
3 M

De Smeysberg is een lokale bekendheid in de regio Leuven, maar iets minder gekend door renners die van verder komen. Dat komt waarschijnlijk omdat hij niet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Schavei, in de finale van een belangrijke koers ligt (namelijk de Brabantse Pijl). Misschien brengt het WK in Leuven daar verandering in. Want het is best een muurtje. Een streep rechtdoor, maar die best wel pijn doet. Gelukkig is hij niet zo lang. Geniet van de omgeving, want die is niet te versmaden.

Jarryd
4 M

Pittig beestje, die je ook helemaal ziet aankomen doordat het een brede loodrechte straat is. Na een kort stukje bergaf krijg je hier meteen stevige percentages voor de kiezen. Gaat stevig omhoog, maar zeker doenbaar. Een van de leukere klimmetjes in de regio.

Gorgorbey
4 M

Deze klim verschijnt traditioneel een paar keer in de profkoers 'De Brabantse Pijl'. En wordt ook meermaals aangedaan in op het Wereldkampioenschap 2021 in Leuven in het Flandrien Circuit.
Onoverkomelijk is deze helling niet. Voor een prof nauwelijks noemenswaardig. Een beetje te vergelijken met de Kluisberg in Kluisbergen. Iets korter, iets steiler, maar bij de profs onvoldoende om er iemand af te rijden.

Yokke
6 M

Een angstaanjagend beeld wanneer je ervoor staat en stelt zeker niet teleur wanneer je erop rijdt. Blijft zelfs lastig voor vele ervaren fietsers onder ons die hem al meerdere keren bedwongen hebben (voor mij een makkie). Eentje die je niet mag missen.

Riff
6 M

Je ziet hem goed aankomen en je ziet hoe moeilijk het gaat worden. Leuk om te doen en ook heel hard.

MrTembo
6 M

Elke keer onderschat ik de Smeysberg toch weer een beetje. Dan zie je die muur weer opdoemen en is het toch stoempen om het steile deel te overwinnen. Vanaf dan gaat het nog tergend langzaam naar boven om dan de Holstheide af te vliegen. Het toppunt van fietsen tussen de Brabantse heuvelruggen.

Wakkie
9 M 00:01:45 (22.3km/Std.)

Na de bocht naar rechts vanuit Huldenberg doemt de Smeysberg als een muur op na een lichte afdaling . Dit geeft een overweldigend gevoel, maar voordeel is wel dat je van in het begin weet waar je aan toe bent. Probeer vlot te schakelen zodat je zo weinig mogelijk snelheid verliest, en dan is het in één ruk doorstampen tot aan de top, althans zo lijkt het. Een echte top is er namelijk niet echt, en als je niet voorbereid bent op de uitloper kan deze wel nog even pijn doen. Op een goede dag bent doe je het hele ding gewoon uit het zadel, en ga je bij de uitloper zitten om nog even door te trekken richting de afdaling van de Holstheide.

JohanR
10 M

Het speciale aan deze klim, is dat de weg eerst daalt, waardoor het effect versterkt wordt dat de klim als een verticale muur voor je opduikt. Het moeilijke stuk (met de hoge percentages) is niet zo lang. Maar echt uitblazen is het niet omdat het nadien nog "vervelend" lichtjes stijgt.

Nicco55
1 J

Echt monster, maar als je alles geeft geraak je er wel, ook met weinig training

Timo
1 J

Mooie beklimming. Inderdaad, hij is kort en steil. Je daalt eerst een stukje naar beneden voordat je de beklimming opknalt.


Französisch

Thib
5 M

Difficile vraiment difficile.
Un vrai mur au pourcentage important pas moyen de faire autrement que de pousser pour arriver en haut et récupérer ensuite car pas loin la moskestraat est la seconde redoutable du coin

bigigodin
5 M

C'est un épouvantail, un véritable mur ! La pente "moyenne" de 7,3% est trompeuse car la véritable difficulté, c'est la première partie qui avoisine les 15%. Pas facile d'autant plus que la circulation automobile est assez importante.

Smeysberg
Franck
1 J

La principale difficulté du Dijleland avec la Moskesstraat toute proche. D'abord un joli mur en ligne bien droite dont la fin est bien en vue, mais pourtant paraît de plus en plus lointaine au fur et à mesure qu'on s'en approche :-) Après cette partie raide, un faux plat montant assez long qui peut servir à « faire le trou » avec vos camarades de sortie s'ils sont éprouvés et s'il vous reste à vous-même un peu d'énergie. Fait partie de la Brabantse Pijl Cycling Route: https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/fietsen/fietsproducten/brabantse-pijl-cycling-route/

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?