Profil de hauteur Col du Petit Ballon depuis Whir au Val
Profil de hauteur Col du Petit Ballon depuis Whir au Val
Profil de hauteur Col du Petit Ballon depuis Whir au Val
696
points de difficulté
5.9%
pente moyenne
13.6%
100 m les plus raides
14.4km
longueur
861m
dénivelé

Partager cette ascension

1022

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col du Petit Ballon depuis Whir au Val est une montée située dans la région Vosges. Cette montée est 14.4 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 861 mètres. Col du Petit Ballon depuis Whir au Val a une pente moyenne de 5.9%. Avec cette raideur la montée comptabilise 696 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1162 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 16 expériences sur Col du Petit Ballon depuis Whir au Val et ont téléchargés 2 photos.

Nom de la rue: D43

Prémière partie d'ascension sur une bonne route, ça se gâte à partir du Ried. Les 3 derniers kilomètre offre un paysage magnifique. <3<3<3... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (2)

Col du Petit Ballon depuis Whir au Val
Col du Petit Ballon depuis Whir au Val

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col du Petit Ballon depuis Whir au Val
Cette montée
Vosges
293 montées
France
4274 montées
Europe
15328 montées
Points de difficulté
696
2
rang
7
rang
294
57% plus facile que
Col du Galibier
rang
1255
Pente moyenne
5.9%
rang
96
61% moins raide que
Chemin des Acacias depuis Obernai
rang
1378
65% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
5279
79% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
14.4km
rang
20
45% plus court que
Col du Grand Ballon depuis Buhl
rang
416
70% plus court que
Col de l'Iseran
rang
1251
Dénivelé
861m
rang
9
26% moins de montée que
Col du Grand Ballon depuis Cernay
rang
315
58% moins de montée que
Col du Galibier
rang
1165
69% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
7 épingles

Etat de la route

33% 67% 0%
Basé sur 3 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 4 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:03:23
11 km/h 01:18:31
15 km/h 00:57:34
19 km/h 00:45:27

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (16)

KokolaniuM
2 mois

Prémière partie d'ascension sur une bonne route, ça se gâte à partir du Ried. Les 3 derniers kilomètre offre un paysage magnifique. <3<3<3


Néerlandais

janvdhoogen
3 mois

Erg mooie klim. De steile meters halverwege kunnen je wel opbreken. Het voordeel is wel dat daarna de slotkilometers als vals plat aanvoelen. Mocht je echt stuk zitten, dan kan je bij de Auberge du Ried na het steile stuk een fijne versnapering nemen!

dwelleke
10 mois

Heeft niet de allure van zijn grote broer, maar is in mijn ogen een pak leuker: geen massa volk boven op de top, geen commerciële bedoening, amper verkeer en slechts enkelingen die deze naar boven rijden. Het uitzicht op de top is bovendien prachtig en je kan er heerlijk tot rust komen. Let wel op: als je in Wasserbourg aan het echte klimwerk begint is er eerst een zeer steil (maar kort) stuk aan de rand van het dorp dat niet te zien is in de statistieken hierboven. Hier moest ik even mijn maten lossen, maar ik kon daarna wel weer tempo maken en aanpikken.

Random
Walen nico
2 a

Vandaag beklommen. 14 leuke kilometers met enkele pittige stukken.

Random
Alie
2 a

Prachtige omgeving mooie klim.
En heel mooi uitzicht op de top

Random
Niek
3 a

15-07-2018: Mooie vlakke aanloop van 5 km, waarna je in een dorpje komt met 2 loodzware kilometers. Vervolgens ga je de bossen in waar het lekker klimmen is. Bij het uitkomen van het bos zie je de top al liggen, hierbij heb je mooie vergezichten. Vergis je niet, het zijn nog zware kilometers naar het einde. Op de top is er verder niks te doen. Let op met de afdaling (grind, geen glad asfalt). Weinig verkeer in deze beklimming.

Random
Joëy
3 a

Ik hoop dat het grind ondertussen verdwenen is, want binnen 2 weken staat hij gepland!

Random
Thijs
3 a

Petit ballon is niet heel petit! Ik heb hem als 2e van 3 cols gereden, vanuit Wassenbourg. Laat je niet afschrikken door de steile korte stukken in Wassenbourg, hierna kom je wel in een ritme. Je kan de klim zo zwaar maken als je zelf wilt.
Ik vond het wegdek redelijk, wel veel plakkaten, maar geen los grind. In vergelijking met andere omringende cols is het een relatief smalle weg (1,5-baan, beide kanten), maar absoluut de moeite waard.
Het lijkt misschien een beetje op een mini Mont Ventoux. Lang beschutting in het bos en het laatste stuk kaal met 9% gemiddeld.

Random
Hans
3 a

De beklimming ligt er goed bij, maar nog steeds een aantal plakkaten met los grind. De stijlste stukken in en na het dorp werden op m'n Garmin aangegeven als 15%! Dit maakt de klim wat zwaarder dan verwacht. Afdalen via Sundernach is een aanrader en dan lekker uitrollen tot (voorbij) Munster. Die afdaling lijkt een stuk veiliger en mooier dan het stuk dat je vanaf Wasserbourg naar boven fietst.

Random
Mario
3 a

Wasserbourg / Wihr-au-val
21 okt 2017 de beklimming vanuit Wasserbourg ondernomen. Er is onlangs aan het wegdek gewerkt. Dat heeft geresulteerd in vele plakaten op het wegdek met een dikke laag plakkerig grind. Levensgevaarlijke met afdalen. Maar ook storend tijdens het klimmen, de steentjes blijven aan je banden plakken. Wij reden die stukken door de berm omhoog.
Dus: nog een paar maanden wachten totdat het grind is ingereden.

Random
ThiemoProCycling
4 a

Heerlijke klim!
Als je al 5km rustig aan het klimmen bent,voelen de 2km's aan 11% moordend aan maar je kan wel een strak ritme vasthouden en doorklimmen.
De laatste kilometers zijn nog een pak steiler dan je zou denken,maar wel te doen!

Random
Jelle
4 a

Beklimmen vanuit Wihr-au-val (eigenlijk wasserbourg). Deze klim dus Afdalen naar Sondernach (deze afdaling is het meest veilig, beter wegdek) vanuit Sodernach kan je weer naar Munster of gelijk links de platzerwasel. Petit ballon Platzerwasel is een pittige combi

Random
Joëy
4 a

Ik ga eind augustus naar de Vogezen om te fietsen, raden jullie mij de petit ballon vanuit Wihr-au-val aan of vanuit Munster?

Random
Le Professeur
4 a

Petit Ballon vanuit Whir au Val. Wordt mooi ingeleid met een soort interval van afwisselend steeds steilere stukken en dan nagenoeg even vlak. In Wasserbruch gaf mn garmin tussen 13 en 14% aan, in ieder geval flink heftig, ook de laatste km zijn stevig. Afdaling naar Sondernach en dan met 50 km/uur licht dalend naar de camping in Wihr terug. Superklim.

Random
Jasper
6 a

Zeeeeer zware klim voor een niet-geoefend klimmer zoals ik! Mijn 5e col was het eergisteren in 3 dagen tijd (in totaal 7 cols op 4 dagen: 1-2-3-1) en het was toch echt wel afzien terwijl de warmte het er niet makkelijker op maakte. Vanaf Wasserbourg botst ge gwn direct op een ganse muur en da blijft maar doorgaan, nooit echt grote recuperatiestukken, dus afzien tot aan de top...Maar het was wel een mooie col en echt de moeite waard om ooit eens te hebben gedaan :)

Random
Arnoud
6 a

Vanuit Whir au Val 6km lekker warm fietsen op vals plat naar Wasserbourgh. Dan is het direct aan de bak, in het dorp zelf twee stukken van 12%. Kort, maar heftig. Na deze twee kilometer, want ook na het dorp is het nog even steil, vlak het af wat als een verademing voelt. Daarna wordt het eigenlijk niet meer echt zwaar. Voor mij de beste kant vanwege de steile stukken vanaf het begin. Vanuit Munster of Sondernach (de andere kant) is het allemaal redelijk geleidelijk rond de 6%.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?