Mur de Grammont

Profil de hauteur Mur de Grammont
Profil de hauteur Mur de Grammont
Profil de hauteur Mur de Grammont
goudronné
pavés
121
points de difficulté
7.8%
pente moyenne
13.5%
100 m les plus raides
1.2km
longueur
91m
ascension totale

Partager cette ascension

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Mur de Grammont est une montée située dans la région Pays des Paillotes. Cette montée est 1.2 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 91 mètres. Mur de Grammont a une pente moyenne de 7.8%. Avec cette raideur la montée comptabilise 121 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 108 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 14 expériences sur Mur de Grammont et ont téléchargés 1 photo.

Noms des rues: Brugstraat, Markt, Vesten, Oudenbergstraat & Oudeberg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos

Mur de Grammont
1 photo. Partagez votre propre photo de cette montée.

Itinéraires

Nom Distance Ascension totale Montées
Tour des Flandres
Tour des Flandres
113.8km 1257m 16
La plus difficile des Flandres
La plus difficile des Flandres
161.4km 2241m 36
Le meilleur du Pays des Paillotes
Le meilleur du Pays des Paillotes
113.6km 1089m 21

Les statistiques

Mur de Grammont
Cette montée
Pays des Paillotes
72 montées
Ardennes flamandes
91 montées
Belgique
1622 montées
Europe
4936 montées
Points de difficulté
121
4
rang
1
rang
3
27% plus facile que
Fiertelmeers
rang
150
65% plus facile que
Col de Haussire
rang
2278
Pente moyenne
7.8%
rang
8
30% moins raide que
Elbeekdries
rang
9
43% moins raide que
Paterberg
rang
198
54% moins raide que
Edelstraße depuis Eupen
rang
762
71% moins raide que
Camino El Monte depuis Farrobillo
Longueur
1.2km
rang
30
rang
35
74% plus court que
Hotond
rang
823
rang
3622
Ascension totale
91m
rang
1
rang
6
42% moins de montée que
Hotond
rang
404
79% moins de montée que
Baraque Michel
rang
2827
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

état de la route

17% 70% 13%
Basé sur 23 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

76% 24% 0%
Basé sur 21 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:09:59
11 km/h 00:06:21
15 km/h 00:04:39
19 km/h 00:03:40

Populaire

Expériences (14)


Néerlandais

Glen_Solana
1 m

Muur-Kapelmuur valt op zich wel mee in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg, waar je meer schrik moet hebben om boven te raken.. Zien dat je je niet te snel opbrandt.
Oppassen in het centrum van Geraardsbergen. Ik passeerde er juist toen het markt was en het was er gevaarlijk met stoppende auto's, wandelaars, ...
Aan de kerk en de Vesten loopt het al goed op. Kasseien liggen er daar goed bij.
Oudebergstraat loopt het al wat meer op en na de paaltjes komen de slechtere kasseien. Al vallen die weer mee in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg. Linkergedeelte van de rijbaan reed beter volgens mij.
Had het gevoel dat je bij de Muur-Kapelmuur meer "ruststukken" hebt dan bijvoorbeeld bij de Koppenberg waar het lijden nooit stopt tot op de top.
Op het einde krijg je vleugels omdat je weet dat het einde er is. Ook oppassen bij de kapel op de top omdat daar ook veel wandelaars zijn en die supporteren niet allemaal voor ons.

merre
1 m 00:04:36 (15.2km/h)

Aanrader!

KoenL
2 m 00:04:49 (14.5km/h)

Gewoon doen. Leuke, pittige kasseihelling. Hou wat in de tank voor het einde.

koenroggeman7
3 m 00:05:06 (13.7km/h)

Zalige klim, de reden spreekt voor zich. Blijf vooral op de steilste stukken in het zadel zitten, liefst nog de hele klim. Je denkt voor de kapel dat je er bent. Valt dat even tegen! Prachtige helling, must do voor elke wielertoerist!

Coen
3 m

Dit is natuurlijk een must do. Mooi begin over de Markt en over de Vesten. Langzaam laat je de gezellige bedrijvigheid achter je. Kasseien liggen hier ook nog redelijk tot goed. Na de scherpe bocht naar rechts wordt het lastiger, als je daarna het weggetje (met de paaltjes) in slaat wordt het nog wat lastiger. De kasseien liggen hier ook veel slechter. Als je al flink wat kilometers in de benen hebt ga je het hier lastig hebben. Als je fris zit kun je hier juist extra aanzetten. Laatste stukje naar de kapel is een mooi toetje.

Random
Jurgen
5 m

Voor Vlamingen een legendarische klim. Tot 2011 vaak de scherprechter tijdens de Ronde van Vlaanderen als voorlaatste beklimming. Deze begint aan de oevers van de Dender, een dikke 5 minuten later sta je te genieten van het vergezicht boven op de Kapelmuur. Het eerste stuk tot en met de Vesten is perfect doenbaar voor iedereen. Ook het eerste stuk op de kasseien valt best mee. Temporiseren is de boodschap, want na een bocht naar links komt er zwaarste stuk er nog aan. Bij regenweer blijf je best in het zadel, want je achterwiel zou wel eens kunnen doorslippen. Bijna boven, nog even naar rechts de laatste 50 meter naar de kapel. Zweten, puffen en dan extase.

Random
Ro
1 a

Eens met Michiel, probeer vanaf de rivier de Dender niet meteen vol gas te gaan anders houd je te weinig over voor de 'echte' klim rond de kapelmuur. Eerste ca honderd meter is meteen pittig en ook rond de kerk is het redelijk steil. Even later begint dan de 'echte klim' naar de kapel.

Random
Willma
2 a

Zorgen dat je banden niet te hard staan!!!

Random
Seba
2 a

De Muur is natuurlijk een absoluut monument, maar ik vind hem eigenlijk niet extreem lastig, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg. Er zitten in de Muur wel wat steile stukken, maar ze zijn niet lang en op de minder steile stukken tussenin kan je op je eigen tempo vlot peddelen. Maar het is natuurlijk de setting die het een en al genieten maakt: van beneden aan de Dender, dwars door de stad, door het bos tot aan de kapel.
Het kan op mooie dagen in het weekend wel bijzonder druk zijn in de stad zelf: moto's die al zoekend naar een parkeerplaats bijna stilstaan, auto's die midden op de weg halt houden met openzwaaiende deuren om passagiers af te zetten, ... En dat terwijl stilvallen het laatste is wat je wil. Opletten dus!

Random
Bruno Van Mieghem
3 a

Op 8 juli 2017 reed ik met de handbike "De Muur"…
https://www.youtube.com/watch?v=-u5K5DUXkQ8&feature=player_embedded

Random
Michiel
3 a

Wat een klim! Het begint eigenlijk al helemaal onderaan, als je net over de brug bent. Hier is een steil stuk, je ziet direct af. Ook naast de kerk is het steil. En natuurlijk het beroemde stuk in het bos, dat is ook steil. Gelukkig er tussenin wat minder steile stukken. Maar je hebt weinig tijd om op adem te komen... Het laatste stuk naar de kapel is echt een Verlossing. Geniet er van!

Random
Franck
4 a

De variante via de Denderstraat is inderdaad minder mooi maar stukken lastiger. Door deze variante is de Muur volgens Cotacol de op één na lastigste klim van de Vlaamse Ardennen (na de Koppenberg).

Random
Joris
4 a

Heilige grond voor de wielrenner !
En wat een uitzicht als beloning eens je boven de Kapelmuur staat.

Random
Steven
5 a

Twee weken geleden beklommen. Wat we van tevoren niet wisten was dat de Eneco Tour die dag ook 3 keer over de Muur zou gaan.. Ongeveer tien minuten voor het peloton uit de Muur beklommen.. Helemaal afgezet met dranghekken en belachelijk veel publiek. Wat gaaf en wat een mooie klim! Waande me even koploper in de Ronde.. Werd al snel uit die droom geholpen toen ik zag met wat voor snelheid de jongens uit de Eneco Tour naar boven kwamen. :-)

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?