Mauer von Geraardsbergen

Höhenprofil Mauer von Geraardsbergen
Höhenprofil Mauer von Geraardsbergen
Höhenprofil Mauer von Geraardsbergen
asphaltiert
kopfsteinpflaster
121
Bergpunkte
7.8%
Durchschnittliche Steigung
13.5%
Die steilsten 100 Meter
1.2km
Länge
91m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

549

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Mauer von Geraardsbergen ist ein Anstieg in der Region Pajottenland. Die Strecke ist 1.2 Kilometer lang und überbrückt 91 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 7.8%. Der Anstieg erzielt so 121 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 108 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 31 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 18 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Brugstraat, Markt, Vesten, Oudenbergstraat & Oudeberg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (18)

Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Tour of Flanders
Tour of Flanders
113.8km 1257m 16
Flanders toughest
Flanders toughest
161.4km 2241m 36
The best of Pajottenland
The best of Pajottenland
112.3km 1079m 24
Das mystische Geraardsbergen
Das mystische Geraardsbergen
129.3km 1302m 27

Statistiken

Mauer von Geraardsbergen
Dieser Anstieg
Pajottenland
143 Anstiege
Flämische Ardennen
271 Anstiege
Belgien
3799 Anstiege
Europa
15214 Anstiege
Bergpunkte
121
4
Platz
1
Platz
4
27% einfacher als
Fiertelmeers
Platz
245
65% einfacher als
Col de Haussire
Platz
6906
Durchschnittlicher Anstieg
7.8%
Platz
8
30% weniger steil als
Elbeekdries
Platz
12
40% weniger steil als
Paterberg
Platz
355
54% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
2177
72% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
1.2km
Platz
54
74% kürzer als
Zwarteberg über Ten Bos
Platz
98
74% kürzer als
Hotond
Platz
1862
Platz
11408
Höhenmeter
91m
Platz
1
Platz
14
42% weniger Anstieg als
Hotond
Platz
904
Platz
9263
97% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

20% 71% 10%
Basierend auf 41 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

79% 21% 0%
Basierend auf 38 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:09:59
11 km/Std. 00:06:21
15 km/Std. 00:04:39
19 km/Std. 00:03:40

Beliebt

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (31)


Niederländisch

Mathe
2 M

Eén brok historie om op te rijden.
Begint al aardig te stijgen op de markt langs de kerk en daarna naar de kapel.
Venijn zit in de staart richting kapel.
Nog meer respect voor de profs die daar nog zelfs kunnen demarreren.

Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen
Dobbe
2 M

Valt opzich wel mee op vlak van zwaarte. Is een van de langere beklimmingen in de Vlaamse koersen en ook mythisch maar ik vind het allesbehalve de zwaarste.

cwille
4 M

Een klim met een drieluik: eerst rijd je nog middenin de drukte van het centrum van Geraardsbergen via de Vesten om vervolgens het autoluwe (en steilere) stuk in te slaan met de Oudeberg als zwaartepunt. Eens je aan restaurant 't Hemelrijck bent zie je de Kapelmuur en is het puur genieten. Een must-do!

Klessens
4 M 00:05:18 (13.2km/Std.)

top beklimming!! moet je gedaan hebben! ter voorbereiding voor de Ventoux gedaan wat eigenlijk niet echt te vergelijken valt maar wouden deze toch absoluut doen.. ;-)

neverest
5 M

als je aan de dender vertrekt en over de slechtliggende klinkers van de winkelstraat rijdt, langs de markt, de vesten en de muur; ben je toch een goed kilometer aan het klimmen/dokkeren; persoonlijk vind ik stuk naast de kerk naar de vesten toe het lastigste gedeelte eigenlijk; vesten zelf liggen in mooie kasseien; en op de muur heb je paar vlakkere stukken, net voor je de voetgangerszone indraait en verder aan het hemelrijk waar je eventjes kan bekomen

Maarten_C
5 M 00:07:43 (9.1km/Std.)

Afzien, maar zeker de moeite. Mijn eerste ervaring in de Vlaamse Ardennen, samen met de Bosberg een mooie finale!

WouterDK
5 M

Een absoluut wielermonument, maar als je op deze klim goed doseert valt het zeker te doen. Ik kies steeds om mijn klim al aan de brug over de Dender te beginnen. Dan heb je voor de kerk al een tamelijk steil stuk op asfalt mee. De echte klim start op het plein voor de kerk en bestaat volledig uit kasseien. De Muur wordt gekenmerkt door zeer steile stukken afgewisseld met iets minder steile stroken die kunnen gebruikt worden om toch een beetje op adem te komen. Het loont om deze klim dus uit het hoofd te kennen. De zwaarste stukken liggen naast de kerk aan het begin, vlak voor het bos en na de bocht in het bos zelf, daar liggen de kasseien er als trappen bij, maar dit duurt niet lang. Nog een laatste push wanneer je rechts de bocht naar de kapel maakt en je kan van het mooie uitzicht genieten. Ik heb deze klim zelf ook al gedaan met volledige bikepacking uitrusting dus zeker mogelijk met een deftige koersfiets.

nbraeckmans
5 M

Blijft een mythisch klimmetje. Op zich niet de zwaarste, langste of steilste klim in Vlaanderen, doch wel een plek waar al veel geschiedenis werd geschreven! Een must voor elke wielertoerist in Vlaanderen.

Vespavanbern
6 M

Geweldige klim. Echt een aanrader voor iedereen die van de voorjaarskoersen houd. Wat je via de tv niet meekrijgt, is dat je op de top een geweldig uitzicht hebt! Een aangename verassing na een pittige klim (want dat is ie zeker).

reteiP
6 M

Deze verdiend wel 5 sterren, op een goeie dag heb je hier altijd supporters en voel je echt de koers. Het stuk rond de kapel is het lastigste, de kasseien liggen wel best goed.

MrTembo
6 M

Wat moet er nog gezegd worden over deze mythische muur? Een absolute must voor elke klassiekerliefhebber. De schoonheid van de klim ligt vooral toch in de afwisseling. Vertrekkende aan de oevers van de Dender en dwars door het mooie centrum van "Giesbaarge" om dan het donkere bos in te duiken en vervolgens de wielerhemel te betreden aan de kapelmuur. Hier uitblazen met een Felix oudbruin, mattetortje en prachtige uitzichten:
Dit is de reden waarvoor je begint te fietsen.

keniske
6 M

Altijd moeilijk deze klim om omhoog te fietsen door de kasseien die je langs de oren vliegen, je fiets stuitert heen en weer tot het kappelletje boven op de top :)

henkvandehavenzangers
7 M

Legendarische klim, pittig en heel mooi. Beginstuk fiets je nog door het dorp, met een grote kans op auto's om je heen. Hoe verder je klimt, hoe rustiger het gelukkig wordt. Het verbaast me dat men het wegdek hier niet goed vindt...wat verwacht je bij kasseien :D

Ik heb hier ooit een vriend van me omhoog laten fietsen na 2 minuten infietsen. Hij had geen enkele ervaring met klimmen. Dat in combinatie met kasseien kan ik achteraf een beginner toch niet aanraden.

Gorgorbey
7 M

De Muur van Geraardsbergen is een beetje overroepen. Een muur is het eigenlijk zelfs niet echt, want maar een klein stukje echt steil. Door zijn ligging in het oude parcours van de Ronde van Vlaanderen en de city-marketing van Geraardsbergen heeft deze klim een beetje een mythische status gekregen.
Ok, als je vol door trekt onderaan de Vesten kom je stik-kapot boven. Doe je hem op souplesse. Is dit easy peasy.

Wakkie
9 M 00:03:50 (18.3km/Std.)

De Muur is niet voor niets een absoluut monument. De heerlijke kasseien brengen je vanaf de markt van Geraardsbergen naar een van de mooiste uitkijkpunten over de streek. Onderweg is het wel even afzien, maar als je in je achterhoofd houdt dat het niet langer dan 5 minuten duurt, dan is alles te doen. Mijn tip: probeer zolang mogelijk net onder je limiet te blijven, om er in het bos (het steilste stuk op het eind) even over te gaan en te vermijden dat je stilvalt. Op de Kapelmuur komt het er gewoon op neer het laatste greintje energie eruit te persen. Als je geluk hebt kan je na de afdaling de drukke N495 oversteken zonder al te lang te moeten wachten en in één ruk af te dalen richting Bosberg.

Jegga
9 M

Een echte klassieker en een must voor elke wielrenner!
Vanaf de Vesten begint het al serieus te stijgen en voel je elke vezel in je spieren, nadien kan je heel even tot rust komen maar dan beginnen de kasseien en de voetgangerszone waarin je echt alles moet geven, in de verte zie je al de kapel maar eerst moet je nog langs het restaurant.
In de herfst/winter is dit zeker de moeite om te doen maar blijf dan zeker in het zadel zitten zodat je zeker geen slippertje maakt

Glen_Solana
1 J

Muur-Kapelmuur valt op zich wel mee in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg, waar je meer schrik moet hebben om boven te raken.. Zien dat je je niet te snel opbrandt.
Oppassen in het centrum van Geraardsbergen. Ik passeerde er juist toen het markt was en het was er gevaarlijk met stoppende auto's, wandelaars, ...
Aan de kerk en de Vesten loopt het al goed op. Kasseien liggen er daar goed bij.
Oudebergstraat loopt het al wat meer op en na de paaltjes komen de slechtere kasseien. Al vallen die weer mee in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg. Linkergedeelte van de rijbaan reed beter volgens mij.
Had het gevoel dat je bij de Muur-Kapelmuur meer "ruststukken" hebt dan bijvoorbeeld bij de Koppenberg waar het lijden nooit stopt tot op de top.
Op het einde krijg je vleugels omdat je weet dat het einde er is. Ook oppassen bij de kapel op de top omdat daar ook veel wandelaars zijn en die supporteren niet allemaal voor ons.

merre
1 J 00:04:36 (15.2km/Std.)

Aanrader!

KoenL
1 J 00:04:49 (14.5km/Std.)

Gewoon doen. Leuke, pittige kasseihelling. Hou wat in de tank voor het einde.

koenroggeman7
1 J 00:05:06 (13.7km/Std.)

Zalige klim, de reden spreekt voor zich. Blijf vooral op de steilste stukken in het zadel zitten, liefst nog de hele klim. Je denkt voor de kapel dat je er bent. Valt dat even tegen! Prachtige helling, must do voor elke wielertoerist!

Coen
1 J

Dit is natuurlijk een must do. Mooi begin over de Markt en over de Vesten. Langzaam laat je de gezellige bedrijvigheid achter je. Kasseien liggen hier ook nog redelijk tot goed. Na de scherpe bocht naar rechts wordt het lastiger, als je daarna het weggetje (met de paaltjes) in slaat wordt het nog wat lastiger. De kasseien liggen hier ook veel slechter. Als je al flink wat kilometers in de benen hebt ga je het hier lastig hebben. Als je fris zit kun je hier juist extra aanzetten. Laatste stukje naar de kapel is een mooi toetje.

Random
Jurgen
1 J

Voor Vlamingen een legendarische klim. Tot 2011 vaak de scherprechter tijdens de Ronde van Vlaanderen als voorlaatste beklimming. Deze begint aan de oevers van de Dender, een dikke 5 minuten later sta je te genieten van het vergezicht boven op de Kapelmuur. Het eerste stuk tot en met de Vesten is perfect doenbaar voor iedereen. Ook het eerste stuk op de kasseien valt best mee. Temporiseren is de boodschap, want na een bocht naar links komt er zwaarste stuk er nog aan. Bij regenweer blijf je best in het zadel, want je achterwiel zou wel eens kunnen doorslippen. Bijna boven, nog even naar rechts de laatste 50 meter naar de kapel. Zweten, puffen en dan extase.

Random
Ro
2 J

Eens met Michiel, probeer vanaf de rivier de Dender niet meteen vol gas te gaan anders houd je te weinig over voor de 'echte' klim rond de kapelmuur. Eerste ca honderd meter is meteen pittig en ook rond de kerk is het redelijk steil. Even later begint dan de 'echte klim' naar de kapel.

Random
Willma
3 J

Zorgen dat je banden niet te hard staan!!!

Random
Seba
3 J

De Muur is natuurlijk een absoluut monument, maar ik vind hem eigenlijk niet extreem lastig, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg. Er zitten in de Muur wel wat steile stukken, maar ze zijn niet lang en op de minder steile stukken tussenin kan je op je eigen tempo vlot peddelen. Maar het is natuurlijk de setting die het een en al genieten maakt: van beneden aan de Dender, dwars door de stad, door het bos tot aan de kapel.
Het kan op mooie dagen in het weekend wel bijzonder druk zijn in de stad zelf: moto's die al zoekend naar een parkeerplaats bijna stilstaan, auto's die midden op de weg halt houden met openzwaaiende deuren om passagiers af te zetten, ... En dat terwijl stilvallen het laatste is wat je wil. Opletten dus!

Random
Bruno Van Mieghem
4 J

Op 8 juli 2017 reed ik met de handbike "De Muur"…
https://www.youtube.com/watch?v=-u5K5DUXkQ8&feature=player_embedded

Random
Michiel
4 J

Wat een klim! Het begint eigenlijk al helemaal onderaan, als je net over de brug bent. Hier is een steil stuk, je ziet direct af. Ook naast de kerk is het steil. En natuurlijk het beroemde stuk in het bos, dat is ook steil. Gelukkig er tussenin wat minder steile stukken. Maar je hebt weinig tijd om op adem te komen... Het laatste stuk naar de kapel is echt een Verlossing. Geniet er van!

Random
Franck
5 J

De variante via de Denderstraat is inderdaad minder mooi maar stukken lastiger. Door deze variante is de Muur volgens Cotacol de op één na lastigste klim van de Vlaamse Ardennen (na de Koppenberg).

Random
Joris
5 J

Heilige grond voor de wielrenner !
En wat een uitzicht als beloning eens je boven de Kapelmuur staat.

Random
Steven
6 J

Twee weken geleden beklommen. Wat we van tevoren niet wisten was dat de Eneco Tour die dag ook 3 keer over de Muur zou gaan.. Ongeveer tien minuten voor het peloton uit de Muur beklommen.. Helemaal afgezet met dranghekken en belachelijk veel publiek. Wat gaaf en wat een mooie klim! Waande me even koploper in de Ronde.. Werd al snel uit die droom geholpen toen ik zag met wat voor snelheid de jongens uit de Eneco Tour naar boven kwamen. :-)


Französisch

devision2002
2 M

C'est toujours un plaisir de monter le mur de Grammont, sans doute la côte la plus emblématique de toute la Flandres. Au sommet, on jouit d'une très belle vue sur la vallée et il y a presque toujours quelques cyclos qui récupèrent de leur effort. A faire absolument, à condition d'avoir un minimum de condition physique

Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen
Mauer von Geraardsbergen

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?