Muur van Geraardsbergen

Elevation profile Muur van Geraardsbergen
Elevation profile Muur van Geraardsbergen
Elevation profile Muur van Geraardsbergen
paved
cobbles
121
difficulty points
7.8%
avg. gradient
13.5%
steepest 100 meter
1.2km
length
91m
total ascent

Share this climb

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Muur van Geraardsbergen is a climb in the region Pajottenland. It is 1.2km long and bridges 91 vertical meters with an average gradient of 7.8%, resulting in a difficulty score of 121. The top of the ascent is located at 108 meters above sea level. Climbfinder users shared 14 reviews/stories of this climb and uploaded 2 photos.

Road names: Brugstraat, Markt, Vesten, Oudenbergstraat & Oudeberg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (2)

Muur van Geraardsbergen
Muur van Geraardsbergen

Cycling routes

Name Distance Total ascent Climbs
Tour of Flanders
Tour of Flanders
113.8km 1257m 16
Flanders toughest
Flanders toughest
161.4km 2241m 36
The best of Pajottenland
The best of Pajottenland
113.6km 1089m 21

Statistics

Muur van Geraardsbergen
This climb
Pajottenland
77 climbs
Flemish Ardennes
93 climbs
Belgium
1741 climbs
Europe
5628 climbs
Difficulty points
121
4
rank
1
rank
3
27% easier than
Fiertelmeers
rank
152
65% easier than
Col de Haussire
rank
2698
Average gradient
7.8%
rank
8
30% less steep than
Elbeekdries
rank
9
43% less steep than
Paterberg
rank
208
54% less steep than
Edelstraße from Eupen
rank
909
71% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
1.2km
rank
33
rank
36
74% shorter than
Hotond
rank
881
rank
4205
Total ascent
91m
rank
1
rank
6
42% less ascent than
Hotond
rank
419
79% less ascent than
Baraque Michel
rank
3336
97% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

17% 71% 13%
Based on 24 votes
Share your knowledge. Whats was the condition of the road during your ascent?

Traffic

77% 23% 0%
Based on 22 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:09:59
11 km/h 00:06:21
15 km/h 00:04:39
19 km/h 00:03:40

Popular

Reviews/stories (14)


Dutch

Glen_Solana
2 Mo

Muur-Kapelmuur valt op zich wel mee in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg, waar je meer schrik moet hebben om boven te raken.. Zien dat je je niet te snel opbrandt.
Oppassen in het centrum van Geraardsbergen. Ik passeerde er juist toen het markt was en het was er gevaarlijk met stoppende auto's, wandelaars, ...
Aan de kerk en de Vesten loopt het al goed op. Kasseien liggen er daar goed bij.
Oudebergstraat loopt het al wat meer op en na de paaltjes komen de slechtere kasseien. Al vallen die weer mee in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg. Linkergedeelte van de rijbaan reed beter volgens mij.
Had het gevoel dat je bij de Muur-Kapelmuur meer "ruststukken" hebt dan bijvoorbeeld bij de Koppenberg waar het lijden nooit stopt tot op de top.
Op het einde krijg je vleugels omdat je weet dat het einde er is. Ook oppassen bij de kapel op de top omdat daar ook veel wandelaars zijn en die supporteren niet allemaal voor ons.

merre
2 Mo 00:04:36 (15.2km/h)

Aanrader!

KoenL
3 Mo 00:04:49 (14.5km/h)

Gewoon doen. Leuke, pittige kasseihelling. Hou wat in de tank voor het einde.

koenroggeman7
4 Mo 00:05:06 (13.7km/h)

Zalige klim, de reden spreekt voor zich. Blijf vooral op de steilste stukken in het zadel zitten, liefst nog de hele klim. Je denkt voor de kapel dat je er bent. Valt dat even tegen! Prachtige helling, must do voor elke wielertoerist!

Coen
4 Mo

Dit is natuurlijk een must do. Mooi begin over de Markt en over de Vesten. Langzaam laat je de gezellige bedrijvigheid achter je. Kasseien liggen hier ook nog redelijk tot goed. Na de scherpe bocht naar rechts wordt het lastiger, als je daarna het weggetje (met de paaltjes) in slaat wordt het nog wat lastiger. De kasseien liggen hier ook veel slechter. Als je al flink wat kilometers in de benen hebt ga je het hier lastig hebben. Als je fris zit kun je hier juist extra aanzetten. Laatste stukje naar de kapel is een mooi toetje.

Random
Jurgen
6 Mo

Voor Vlamingen een legendarische klim. Tot 2011 vaak de scherprechter tijdens de Ronde van Vlaanderen als voorlaatste beklimming. Deze begint aan de oevers van de Dender, een dikke 5 minuten later sta je te genieten van het vergezicht boven op de Kapelmuur. Het eerste stuk tot en met de Vesten is perfect doenbaar voor iedereen. Ook het eerste stuk op de kasseien valt best mee. Temporiseren is de boodschap, want na een bocht naar links komt er zwaarste stuk er nog aan. Bij regenweer blijf je best in het zadel, want je achterwiel zou wel eens kunnen doorslippen. Bijna boven, nog even naar rechts de laatste 50 meter naar de kapel. Zweten, puffen en dan extase.

Random
Ro
1 y

Eens met Michiel, probeer vanaf de rivier de Dender niet meteen vol gas te gaan anders houd je te weinig over voor de 'echte' klim rond de kapelmuur. Eerste ca honderd meter is meteen pittig en ook rond de kerk is het redelijk steil. Even later begint dan de 'echte klim' naar de kapel.

Random
Willma
2 y

Zorgen dat je banden niet te hard staan!!!

Random
Seba
2 y

De Muur is natuurlijk een absoluut monument, maar ik vind hem eigenlijk niet extreem lastig, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld de Koppenberg. Er zitten in de Muur wel wat steile stukken, maar ze zijn niet lang en op de minder steile stukken tussenin kan je op je eigen tempo vlot peddelen. Maar het is natuurlijk de setting die het een en al genieten maakt: van beneden aan de Dender, dwars door de stad, door het bos tot aan de kapel.
Het kan op mooie dagen in het weekend wel bijzonder druk zijn in de stad zelf: moto's die al zoekend naar een parkeerplaats bijna stilstaan, auto's die midden op de weg halt houden met openzwaaiende deuren om passagiers af te zetten, ... En dat terwijl stilvallen het laatste is wat je wil. Opletten dus!

Random
Bruno Van Mieghem
3 y

Op 8 juli 2017 reed ik met de handbike "De Muur"…
https://www.youtube.com/watch?v=-u5K5DUXkQ8&feature=player_embedded

Random
Michiel
3 y

Wat een klim! Het begint eigenlijk al helemaal onderaan, als je net over de brug bent. Hier is een steil stuk, je ziet direct af. Ook naast de kerk is het steil. En natuurlijk het beroemde stuk in het bos, dat is ook steil. Gelukkig er tussenin wat minder steile stukken. Maar je hebt weinig tijd om op adem te komen... Het laatste stuk naar de kapel is echt een Verlossing. Geniet er van!

Random
Franck
4 y

De variante via de Denderstraat is inderdaad minder mooi maar stukken lastiger. Door deze variante is de Muur volgens Cotacol de op één na lastigste klim van de Vlaamse Ardennen (na de Koppenberg).

Random
Joris
5 y

Heilige grond voor de wielrenner !
En wat een uitzicht als beloning eens je boven de Kapelmuur staat.

Random
Steven
5 y

Twee weken geleden beklommen. Wat we van tevoren niet wisten was dat de Eneco Tour die dag ook 3 keer over de Muur zou gaan.. Ongeveer tien minuten voor het peloton uit de Muur beklommen.. Helemaal afgezet met dranghekken en belachelijk veel publiek. Wat gaaf en wat een mooie klim! Waande me even koploper in de Ronde.. Werd al snel uit die droom geholpen toen ik zag met wat voor snelheid de jongens uit de Eneco Tour naar boven kwamen. :-)

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?