Loorberg par Kersenpad

Profil de hauteur Loorberg par Kersenpad
Profil de hauteur Loorberg par Kersenpad
Profil de hauteur Loorberg par Kersenpad
74
points de difficulté
7.3%
pente moyenne
15.8%
100 m les plus raides
1.1km
longueur
79m
dénivelé

Partager cette ascension

248

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Loorberg par Kersenpad est une montée située dans la région Limbourg du Sud. Cette montée est 1.1 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 79 mètres. Loorberg par Kersenpad a une pente moyenne de 7.3%. Avec cette raideur la montée comptabilise 74 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 221 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 29 expériences sur Loorberg par Kersenpad et ont téléchargés 20 photos.

Noms des rues: Heijenratherweg & Rode Kruisweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (20)

Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Les plus raides au sud de Limbourg
Les plus raides au sud de Limbourg
112.6km 1453m 17

Les statistiques

Loorberg par Kersenpad
Cette montée
Limbourg du Sud
407 montées
Pays-Bas
955 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
74
rang
10
44% plus facile que
Camerig
rang
10
44% plus facile que
Camerig
rang
8439
Pente moyenne
7.3%
rang
36
49% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
48
49% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
2728
73% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
1.1km
rang
157
78% plus court que
Ubachsberg par Vrakelbergerweg
rang
379
88% plus court que
Tafelberg depuis Ellecom
rang
11410
Dénivelé
79m
rang
25
59% moins de montée que
Camerig
rang
36
59% moins de montée que
Camerig
rang
9525
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

92% 8% 0%
Basé sur 13 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 14 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:09:13
11 km/h 00:05:52
15 km/h 00:04:18
19 km/h 00:03:23

Populaire

Keutenberg

Keutenberg

légendaire
Camerig

Camerig

légendaire beau
Eyserbosweg

Eyserbosweg

légendaire
Cauberg

Cauberg

légendaire
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (29)


Néerlandais

Opdeberg
1 mois

Inmiddels is het goed geasfalteerd, maar vroeger was het het meest Waalse weggetje in Limburg. Slecht en heel steil. Het nieuwe wegdak haalt iets van de ervaring weg, maar het is nog steeds heel erg steil en de moeite waard. Let wel op met opdraaien van de smalle weg vanaf de gangbare Loorbergroute. Overigens is er een andere " illegale" versie die net zo pittig is van de Loorberg. In de haarspeldbocht rechtsaf de Flabberweg in. 200 meter steil en dan doorrijden naar uitspanning De Smockelaer. Deze route is eenrichtingsverkeer.......de andere kant op helaas.

Fedor
1 mois

Na zo'n 800 hm in het grensgebied (met o.a. de Kasteelstraat vanuit Sinnich (met meer klimpunten dan het Kersenpad) had ik het gevoel dat de benen wel goed waren dus toch maar het Kersenpad geprobeerd. De aanloop extra rustig genomen en daarna de afslag naar links. Hmm dat loopt best lekker. Ook het deel tot het bankje was zwaar maar ging prima dus de klim leek mee te vallen. Na het bankje is er echter nóg een steil stukje - het steilste deel - en daar liepen de benen vol met zuur en werd het happend naar adem naar boven harken (en ja het is gelukt). Toch een tegenvallertje dus, maar wel één met mooi uitzicht en perfect asfalt. Alleen de voetgangers keken me soms nogal raar aan.

Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Loorberg par Kersenpad
Houblon
2 mois

Een goede variant van de Loorberg. Als je de Loor gewend bent als opwarmer van je ronde, is dit een goede zwaardere variant om de benen wakker te maken. Kort, maar in het tweede gedeelte heel zwaar.

Sybe
3 mois

Deze optie toch ook maar eens geprobeerd. Bij het opdraaien van het kersenpad heb je direct een drempeltje. Dan de eerste 100 meter van het pad vallen nog mee, daarna krijg je 200 echt steile meters voor je. Gelukkig prachtig asfalt, dus je kunt het vermogen hier wel leveren. Zeker een aanrader om een keer mee te pakken om de benen even echt te testen.

drogbaking
4 mois

Begin van de Loorberg is goed te doen, maar zodra je linksaf het Kersenpad indraait begint het pas echt steil te worden. Asfalt op het Kersenpad ligt er prima bij en er is geen verkeer, afgezien van een paar wandelaars hier en daar. Aanrader!

Fietsmaatje
4 mois

Misschien wel de mooiste korte steile beklimming in Zuid-Limburg. Zeker nu de weg is bedekt met een mooi laagje asfalt. Een kuitenbijter pur sang! Fiets het stukje Loorberg in de "spaarstand" en schakel naar een van de lichtste versnellingen als je aan het Kersenpad begint. Onder het mom van "pijn is fijn" zeg ik alvast "Veel succes!" :-)

kgdg
4 mois

Heerlijk afsnijweggetje van de Loorberg, alhoewel je waarschijnlijk maar een heel klein beetje sneller boven bent. Fantastisch glad asfalt op deze muur, want dat vond ik 'm toen ik er tegenop keek. Heel andere klim dan de gewone Loorberg omdat deze gewoon echt steil is en de Loorberg eigenlijk een prima loper is.

Devin
4 mois 00:03:37 (17.9km/h)

Vanmorgen beklommen, je waant je even in de Zwitserse Alpen. Je fietst omhoog op een smal paadje langs een boerderij, in het weiland hoor je de koebellen, de bomen stonden in bloei, je zou bijna vergeten dat je flink aan het afzien bent.

Loorberg par Kersenpad
ArnHub
5 mois 00:03:50 (16.8km/h)

Na 3x Loorberg in een weekend leek het mij ook leuk om het Kersenpad te pakken. Er zat een andere renner in mijn wiel toen ik afsloeg en je voelde de verbazing gewoon 'waar gaat hij nou heen?!'. Het is zeker een leuke uitdaging, want je benen worden volledig leeg getrokken. De wandelaars die mij halverwege tegemoet kwamen en applaudiseerden, zorgden wel voor extra moraal. Je bent echt blij als het pad weer afvlakt, maar dan heb je ook een mooi stukje afgesneden.

Dannes
6 mois

Pracht klim met perfect asfalt. Wel uitkijken voor takjes, alle contact met de weg is nodig! Hopelijk wordt een volgende keer de weg niet 95% geblokkeerd door vrachtwagen :-(

sylvainsmeets
6 mois

De klim begint rustig.
Maar begint snel toe te nemen in percentage.
Mooi en goed wegdek.
Geen verkeer behalve fietsers en wandelaars.

Loorberg par Kersenpad
Vespavanbern
7 mois

Deze klim heb ik door Climbfinder ontdekt. Of ik de heren hier dankbaar voor moet zijn is een 2e.....
Dit is echt een gemene klim. Een onding. Er zitten 2 super steile stukjes in (20% schat ik). Als je een uitdaging zoekt: pak dan deze klim! Wil je lekker rustig klimmen: blijf op de loorberg.

Tjaart
9 mois

Verrassende doorsteek, inderdaad gemeen steil en als het nat is, of met bladeren, of ook met fijn grind, wat ik ook wel gehad heb, dan slippen de banden makkelijk: blijven zitten! Foto's zijn uit 2013. Deze klim is onderdeel van een route met de 10 moeilijkste klimmen van Zuid-Limburg die ik op Wikiloc heb gepost: https://nl.wikiloc.com/routes-fietsen/top-10-limburgse-heuvels-81-km-954581.

daanmeels
10 mois

Een van de steilste klimmetjes die je zult tegenkomen in Zuid-Limburg. Echt een aanrader om eens uit te proberen en sinds kort ook nog goed geasfalteerd. In de herfst raad ik deze klim wel af i.v.m alle bladeren en takjes die op de weg liggen (Bijna niet te doen, je wielen slippen gewoon weg). In de lente liggen er allemaal kersen op de weg. (Het heet niet voor niets "het kersenpad")

waltervandersnoek
11 mois

Helaas halverwege moeten afstappen thv het vakantiehuisje. Schitterend steil pad waarbij bij nat weer je achterwiel gegarandeerd slipt en je voorwiel omhoog komt. Leuke " move" in Slenaken!! Een echte aanrader.

Ramon
1 a

Door de reviews deze in m’n rondje opgenomen vorige week. Prachtig pad met net nieuw asfalt en een meter of 400 flink harken!

Etienne
1 a

Afgelopen maand is het Kersenpad opnieuw geasfalteerd. Iets minder charme van het kapotte asfalt, maar niet minder zwaar. Als je binnen 500m helemaal wilt verzuren, dan is dit zeker een aanrader!

Random
Joep van Leeuwen
3 a

Vandaag moesten we over het Kersenpad omdat de politie de tweede helft van de Loorberg had afgezet vanwege een ongeluk. Er ligt grint dus slippende achterwiel is zeker aan de orde en de op de steile stukken kan het voorwiel van de grond komen. Maar volgende keer neem ik gewoon de loorberg weer ook van wege de strava statistieken.

Random
Roman
4 a

Gisteren gefietst en het pad ligt er goed genoeg bij voor de racefiets. Altijd leuk om de verbaasde gezichten te zien van de fietsers die jou in het eerste stuk Loorberg voorbij zijn gegaan en je dan boven zien staan wachten op je metgezel.

Random
Karlo
5 a

Het begin is niet echt bijzonder,daarna sla je links af, heel rustig en mooi pad, de beste manier om hier nog op te raken is in je zadel te blijven en snelheid te maken. Ik ben er bij natte omstandigheden op gefietst ,viel eigenlijk nog wel mee.

Random
Thomas
5 a

Deze klim verschilt heel erg van de gewone Loorberg. Het is echt eventjes flink doorzetten om dit steile stukje te overmeesteren. De klim is echter vrij kort, dus heb je in principe genoeg energie om hem met een mooi tempo op te gaan.

Random
Jarno
6 a

@Bart, daar heb ik eergisteren niet veel van gemerkt, ik had zelfs een vlijmscherp steentje dwars door m'n buiten+binnenband.

Los daarvan is het een geweldige klim! Ik raad aan het komende winter echter te mijden.

Random
Bart
6 a

Voor de liefhebbers, gisteren hebben ze het pad vrijgemaakt van het meeste losse grind!! Dus het is weer beter omhoog te fietsen.

Random
J
6 a

Ik had toch even naar de reacties hier moeten kijken. Inderdaad alleen maar los grind. Met veel slippen en even de gedachte om af te stappen toch boven gekomen op de racefiets.

Random
Remco van der Weijde
6 a

Op het pad ligt nu een dikke laag met grind. Ik vond het niet geschikt om te fietsen.

Random
Tom
6 a

Ik had een dag voor Hendrik dezelfde ellende. Die steile stukken met los liggend grind zijn niet te doen. Het scheelde weinig of ik moest van de fiets. Achterwiel slipte weg, voorwiel kwam van de grond. Ben bang dat het alleen nog met een mountainbike te doen is. Als het er zo bij blijft liggen ga ik er niet meer met de racefiets tegen op.

Random
Hendrik
6 a

Gister het Kersenpad opgefietst, maar het is opnieuw bestraat. Met grind! Het is nog wel te fietsen maar houd rekening met slippende wielen :(

Random
Erik van K
7 a

Vandaag opgereden. In de herfst is deze weg bijna niet te doen. Overal takjes , blaadjes en smurrie van kastanjes.

Ben blij dat ik niet op slicks reed, want ik ben een paar keer op het steilste doorgeslipt.

Al met al een loeizware klim. Doe deze klim vooral wel! Hij is mooi, zwaar en een echte test!

Random
Frank
7 a

Wat een gemeen ding.
Over de aanloop over de Loorberg richting het Kersenpad valt weinig te zeggen.
Maar als je halverwege oversteekt, dan begint pas de ellende.
Het eerste gedeelte (en het zwaarste) heb je nog goede benen, maar als het pad het lichte knikje naar rechts maakt, val je compleet stil.
Het zijn maar 300 meter, maar ze slopen je helemaal.
Tip: blijf lekker op de Loorberg fietsen!!

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?