Loorberg via Kersenpad

My climbs
Elevation profile Loorberg via Kersenpad
Elevation profile Loorberg via Kersenpad
Elevation profile Loorberg via Kersenpad
74
difficulty points
7.3%
avg. gradient
15.8%
steepest 100 meter
1.1km
length
79m
total ascent

Share this climb

248

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Loorberg via Kersenpad is a climb in the region South Limburg. It is 1.1km long and bridges 79 vertical meters with an average gradient of 7.3%, resulting in a difficulty score of 74. The top of the ascent is located at 221 meters above sea level. Climbfinder users shared 28 reviews/stories of this climb and uploaded 20 photos.

Road names: Heijenratherweg & Rode Kruisweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (20)

Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
De steepest of Zuid-Limburg
De steepest of Zuid-Limburg
112.6km 1453m 17

Statistics

Loorberg via Kersenpad
This climb
South Limburg
333 climbs
Netherlands
834 climbs
Europe
13016 climbs
Difficulty points
74
rank
10
44% easier than
Camerig
rank
10
44% easier than
Camerig
rank
7415
Average gradient
7.3%
rank
34
49% less steep than
Oude Molenstraat
rank
45
49% less steep than
Oude Molenstraat
rank
2324
73% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
1.1km
rank
134
rank
339
88% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
10110
Total ascent
79m
rank
24
59% less ascent than
Camerig
rank
35
59% less ascent than
Camerig
rank
8366
97% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

92% 8% 0%
Based on 13 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

100% 0% 0%
Based on 14 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:09:13
11 km/h 00:05:52
15 km/h 00:04:18
19 km/h 00:03:23

Popular

Keutenberg

Keutenberg

famous
Camerig

Camerig

famous beautiful
Eyserbosweg

Eyserbosweg

famous
Cauberg

Cauberg

famous
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (28)


Dutch

Fedor
1 w

Na zo'n 800 hm in het grensgebied (met o.a. de Kasteelstraat vanuit Sinnich (met meer klimpunten dan het Kersenpad) had ik het gevoel dat de benen wel goed waren dus toch maar het Kersenpad geprobeerd. De aanloop extra rustig genomen en daarna de afslag naar links. Hmm dat loopt best lekker. Ook het deel tot het bankje was zwaar maar ging prima dus de klim leek mee te vallen. Na het bankje is er echter nóg een steil stukje - het steilste deel - en daar liepen de benen vol met zuur en werd het happend naar adem naar boven harken (en ja het is gelukt). Toch een tegenvallertje dus, maar wel één met mooi uitzicht en perfect asfalt. Alleen de voetgangers keken me soms nogal raar aan.

Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Loorberg via Kersenpad
Houblon
2 w

Een goede variant van de Loorberg. Als je de Loor gewend bent als opwarmer van je ronde, is dit een goede zwaardere variant om de benen wakker te maken. Kort, maar in het tweede gedeelte heel zwaar.

Sybe
1 Mo

Deze optie toch ook maar eens geprobeerd. Bij het opdraaien van het kersenpad heb je direct een drempeltje. Dan de eerste 100 meter van het pad vallen nog mee, daarna krijg je 200 echt steile meters voor je. Gelukkig prachtig asfalt, dus je kunt het vermogen hier wel leveren. Zeker een aanrader om een keer mee te pakken om de benen even echt te testen.

drogbaking
2 Mo

Begin van de Loorberg is goed te doen, maar zodra je linksaf het Kersenpad indraait begint het pas echt steil te worden. Asfalt op het Kersenpad ligt er prima bij en er is geen verkeer, afgezien van een paar wandelaars hier en daar. Aanrader!

Fietsmaatje
2 Mo

Misschien wel de mooiste korte steile beklimming in Zuid-Limburg. Zeker nu de weg is bedekt met een mooi laagje asfalt. Een kuitenbijter pur sang! Fiets het stukje Loorberg in de "spaarstand" en schakel naar een van de lichtste versnellingen als je aan het Kersenpad begint. Onder het mom van "pijn is fijn" zeg ik alvast "Veel succes!" :-)

kgdg
3 Mo

Heerlijk afsnijweggetje van de Loorberg, alhoewel je waarschijnlijk maar een heel klein beetje sneller boven bent. Fantastisch glad asfalt op deze muur, want dat vond ik 'm toen ik er tegenop keek. Heel andere klim dan de gewone Loorberg omdat deze gewoon echt steil is en de Loorberg eigenlijk een prima loper is.

Devin
3 Mo 00:03:37 (17.9km/h)

Vanmorgen beklommen, je waant je even in de Zwitserse Alpen. Je fietst omhoog op een smal paadje langs een boerderij, in het weiland hoor je de koebellen, de bomen stonden in bloei, je zou bijna vergeten dat je flink aan het afzien bent.

Loorberg via Kersenpad
ArnHub
3 Mo 00:03:50 (16.8km/h)

Na 3x Loorberg in een weekend leek het mij ook leuk om het Kersenpad te pakken. Er zat een andere renner in mijn wiel toen ik afsloeg en je voelde de verbazing gewoon 'waar gaat hij nou heen?!'. Het is zeker een leuke uitdaging, want je benen worden volledig leeg getrokken. De wandelaars die mij halverwege tegemoet kwamen en applaudiseerden, zorgden wel voor extra moraal. Je bent echt blij als het pad weer afvlakt, maar dan heb je ook een mooi stukje afgesneden.

Dannes
4 Mo

Pracht klim met perfect asfalt. Wel uitkijken voor takjes, alle contact met de weg is nodig! Hopelijk wordt een volgende keer de weg niet 95% geblokkeerd door vrachtwagen :-(

sylvainsmeets
5 Mo

De klim begint rustig.
Maar begint snel toe te nemen in percentage.
Mooi en goed wegdek.
Geen verkeer behalve fietsers en wandelaars.

Loorberg via Kersenpad
Vespavanbern
5 Mo

Deze klim heb ik door Climbfinder ontdekt. Of ik de heren hier dankbaar voor moet zijn is een 2e.....
Dit is echt een gemene klim. Een onding. Er zitten 2 super steile stukjes in (20% schat ik). Als je een uitdaging zoekt: pak dan deze klim! Wil je lekker rustig klimmen: blijf op de loorberg.

Tjaart
7 Mo

Verrassende doorsteek, inderdaad gemeen steil en als het nat is, of met bladeren, of ook met fijn grind, wat ik ook wel gehad heb, dan slippen de banden makkelijk: blijven zitten! Foto's zijn uit 2013. Deze klim is onderdeel van een route met de 10 moeilijkste klimmen van Zuid-Limburg die ik op Wikiloc heb gepost: https://nl.wikiloc.com/routes-fietsen/top-10-limburgse-heuvels-81-km-954581.

daanmeels
8 Mo

Een van de steilste klimmetjes die je zult tegenkomen in Zuid-Limburg. Echt een aanrader om eens uit te proberen en sinds kort ook nog goed geasfalteerd. In de herfst raad ik deze klim wel af i.v.m alle bladeren en takjes die op de weg liggen (Bijna niet te doen, je wielen slippen gewoon weg). In de lente liggen er allemaal kersen op de weg. (Het heet niet voor niets "het kersenpad")

waltervandersnoek
10 Mo

Helaas halverwege moeten afstappen thv het vakantiehuisje. Schitterend steil pad waarbij bij nat weer je achterwiel gegarandeerd slipt en je voorwiel omhoog komt. Leuke " move" in Slenaken!! Een echte aanrader.

Ramon
1 y

Door de reviews deze in m’n rondje opgenomen vorige week. Prachtig pad met net nieuw asfalt en een meter of 400 flink harken!

Etienne
1 y

Afgelopen maand is het Kersenpad opnieuw geasfalteerd. Iets minder charme van het kapotte asfalt, maar niet minder zwaar. Als je binnen 500m helemaal wilt verzuren, dan is dit zeker een aanrader!

Random
Joep van Leeuwen
3 y

Vandaag moesten we over het Kersenpad omdat de politie de tweede helft van de Loorberg had afgezet vanwege een ongeluk. Er ligt grint dus slippende achterwiel is zeker aan de orde en de op de steile stukken kan het voorwiel van de grond komen. Maar volgende keer neem ik gewoon de loorberg weer ook van wege de strava statistieken.

Random
Roman
4 y

Gisteren gefietst en het pad ligt er goed genoeg bij voor de racefiets. Altijd leuk om de verbaasde gezichten te zien van de fietsers die jou in het eerste stuk Loorberg voorbij zijn gegaan en je dan boven zien staan wachten op je metgezel.

Random
Karlo
5 y

Het begin is niet echt bijzonder,daarna sla je links af, heel rustig en mooi pad, de beste manier om hier nog op te raken is in je zadel te blijven en snelheid te maken. Ik ben er bij natte omstandigheden op gefietst ,viel eigenlijk nog wel mee.

Random
Thomas
5 y

Deze klim verschilt heel erg van de gewone Loorberg. Het is echt eventjes flink doorzetten om dit steile stukje te overmeesteren. De klim is echter vrij kort, dus heb je in principe genoeg energie om hem met een mooi tempo op te gaan.

Random
Jarno
5 y

@Bart, daar heb ik eergisteren niet veel van gemerkt, ik had zelfs een vlijmscherp steentje dwars door m'n buiten+binnenband.

Los daarvan is het een geweldige klim! Ik raad aan het komende winter echter te mijden.

Random
Bart
5 y

Voor de liefhebbers, gisteren hebben ze het pad vrijgemaakt van het meeste losse grind!! Dus het is weer beter omhoog te fietsen.

Random
J
6 y

Ik had toch even naar de reacties hier moeten kijken. Inderdaad alleen maar los grind. Met veel slippen en even de gedachte om af te stappen toch boven gekomen op de racefiets.

Random
Remco van der Weijde
6 y

Op het pad ligt nu een dikke laag met grind. Ik vond het niet geschikt om te fietsen.

Random
Tom
6 y

Ik had een dag voor Hendrik dezelfde ellende. Die steile stukken met los liggend grind zijn niet te doen. Het scheelde weinig of ik moest van de fiets. Achterwiel slipte weg, voorwiel kwam van de grond. Ben bang dat het alleen nog met een mountainbike te doen is. Als het er zo bij blijft liggen ga ik er niet meer met de racefiets tegen op.

Random
Hendrik
6 y

Gister het Kersenpad opgefietst, maar het is opnieuw bestraat. Met grind! Het is nog wel te fietsen maar houd rekening met slippende wielen :(

Random
Erik van K
6 y

Vandaag opgereden. In de herfst is deze weg bijna niet te doen. Overal takjes , blaadjes en smurrie van kastanjes.

Ben blij dat ik niet op slicks reed, want ik ben een paar keer op het steilste doorgeslipt.

Al met al een loeizware klim. Doe deze klim vooral wel! Hij is mooi, zwaar en een echte test!

Random
Frank
7 y

Wat een gemeen ding.
Over de aanloop over de Loorberg richting het Kersenpad valt weinig te zeggen.
Maar als je halverwege oversteekt, dan begint pas de ellende.
Het eerste gedeelte (en het zwaarste) heb je nog goede benen, maar als het pad het lichte knikje naar rechts maakt, val je compleet stil.
Het zijn maar 300 meter, maar ze slopen je helemaal.
Tip: blijf lekker op de Loorberg fietsen!!

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?