Kasteelstraat depuis Sinnich

Profil de hauteur Kasteelstraat depuis Sinnich
Profil de hauteur Kasteelstraat depuis Sinnich
Profil de hauteur Kasteelstraat depuis Sinnich
80
points de difficulté
7.7%
pente moyenne
10.8%
100 m les plus raides
1.2km
longueur
96m
dénivelé

Partager cette ascension

647

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Kasteelstraat depuis Sinnich est une montée située dans la région Pays de Herve. Cette montée est 1.2 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 96 mètres. Kasteelstraat depuis Sinnich a une pente moyenne de 7.7%. Avec cette raideur la montée comptabilise 80 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 258 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 25 expériences sur Kasteelstraat depuis Sinnich et ont téléchargés 20 photos.

Noms des rues: Kasteelstraat & Rue de Beusdael

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (20)

Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Les plus raides au sud de Limbourg
Les plus raides au sud de Limbourg
112.6km 1453m 17

Les statistiques

Kasteelstraat depuis Sinnich
Cette montée
Pays de Herve
230 montées
Belgique
3629 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
80
rang
54
57% plus facile que
Haute Folie
rang
683
77% plus facile que
Col de Haussire
rang
8200
Pente moyenne
7.7%
rang
45
55% moins raide que
Edelstrasse depuis Eupen
rang
371
55% moins raide que
Edelstrasse depuis Eupen
rang
2248
72% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
1.2km
rang
122
79% plus court que
Mospert depuis Raeren
rang
1689
rang
10833
Dénivelé
96m
rang
72
50% moins de montée que
Roetgener Strasse depuis Raeren
rang
832
rang
8855
97% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

100% 0% 0%
Basé sur 17 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

94% 6% 0%
Basé sur 18 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:10:37
11 km/h 00:06:45
15 km/h 00:04:57
19 km/h 00:03:54

Populaire

Rue Tesny

Rue Tesny

légendaire beau
Haute Folie

Haute Folie

beau inconnu
Drolenval

Drolenval

inconnu
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (25)


Néerlandais

Opdeberg
2 s

In Belgie (Vlaanderen), maar volledig onderdeel van het Limburgse Heuvelland. Het start al met een korte duik naar de voet en twee scherpe bochten. De klim gaat in een paar halen de helling op met als bijzondere eigenschap de haarspeldbochten. Het is een pittige klim en zeker in de genoemde bochten kan je nog een paar % erbij pakken in de binnenbocht. Of die juist vermijden. Bovenop een prachtig uitzicht op het Vijlenerbos, Aachenerwald en het Geuldal in.

Fedor
1 mois

Blijkbaar heb ik een voorkeur voor Belgische "lopers" (en minder voor kuitenbijters) want deze klim is een genot om te fietsen terwijl ik bij een Limburgse 80-punten-klim zo ongeveer uitgeput in de berm terecht kom ;-)

Prachtig asfalt (wel is de aanrijroute vanuit Sinnich een stuk slechter), drie harpins en (voor mij) de "perfecte" hellinggraad. Een heerlijke klim!

NB: Bovenaan kun je linksaf via een bosweg richting de "Gelato Farm" (en door naar Heijenrath). Leuk voor een (vol)geveerde MTB maar met een gravelbike is het zwaar afzien. Dan beter afdalen en via de mooie Gieveld.

Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
Kasteelstraat depuis Sinnich
YordiZ
2 mois

Wat deze klim zo leuk maakt is dat hij niet te vergelijken is met andere beklimmingen in de omgeving. Je klimt hier door een donker bos met haarspeldbochten. De klim blijft continu behoorlijk steil maar het heerlijke gladde asfalt maakt dat een stuk dragelijker.

KarelJan
4 mois

Dit is één van de mooiste beklimmingen in de regio, sinds een aantal jaren met strak nieuw asfalt. Hij loopt lekker lang door, een aantal gemeen steile haarspeldbochten die het extra leuk maken. Bovenop tevens een herinnering aan de "dodendraad" van de WW1.
Als je richting Sippenaken daalt, handen aan het stuur want het eerste stuk ligt er slecht bij. wel fantastisch uitzicht op het kasteel!

drogbaking
4 mois

Mooie klim met goed wegdek op de klim zelf, maar net ervoor is de weg slecht. Op mooie dagen is er vaak veel verkeer. Pluspunt van deze klim zijn de 3 haarspeldbochten.

Kasteelstraat depuis Sinnich
sennescheepers
4 mois

Perfect wegdek, door het bos, en haarspeldbochten. Eens boven uit het bos wordt je gegroet met een prachtig uitzicht. Ook als afdaling is deze weg een echte aanrader.

kgdg
4 mois

Erg mooie klim net over de grens. Prachtig asfalt tijdens de klim, maar net ervoor is het wat slechter. 3 mooie haarspeldbochten waar motorrijders ook op af komen. Asfalt is op de afdaling aan de Oostkant de eerste paar honderd meter niet al te best dus daar moet je je stuur goed vasthouden. Deze klim is erg goed te combineren met een rit in Zuid-Limburg. Tip: Daal af tot de weg genaamd 't Veld, als je deze uitrijdt/afrijdt kom je perfect onderaan de Camerig (of in Epen voor de klim van Eperheide) uit.

sylvainsmeets
6 mois

Heel slecht wegdek in het begin van de klim.
Mooi open stuk met mooi uitzicht na het eerste deel van de klim.
Mooie kuitenbijter.

daanmeels
7 mois

Dit is echt een pareltje. Zo dicht bij de Limburgse grens, maar de meeste wielrenners zullen hem niet kennen. Het Bovenste Bos is echt mijn favoriete klim in de buurt van Zuid-Limburg en omstreken. Deze klim is erg makkelijk te combineren in je fietsrit en absoluut de moeite waard. De meeste wielrenners volgen de standaard weg via Slenaken naar Epen, hierdoor is deze klim best onbekend. De klim ligt half in het bos en half er buiten, dit geeft een mooi en afwisselend effect. Het asfalt ligt er ook perfect bij. Kortom geweldig!

JurgenE
8 mois 00:06:25 (11.6km/h)

Mooie klim omhoog. Strak asfalt omhoog, maar aan de andere kant omlaag is het gatenkaas, dus oppassen!

JY88
8 mois 00:03:30 (21.3km/h)

Klimmetje met de wauwfactor! Ik pak de Kasteelstraat vaak na het afdalen van het even zo mooie 'Gieveld'. Over redelijk asfalt en door drie haarspeldbochten een prachtig klimmetje door het Bovenste bos. Wil je je maten eraf rijden, pas goed op. De top is lange tijd aan het zicht onttrokken, parcourskennis voor een splijtende demarrage is daarom essentieeel. Bovenop is het oppassen geblazen, daar de afdaling geschiedt over een betrekkelijk slechte weg. Geniet van het zicht op chateau Beusdael.

theduke
9 mois

Een van de mooiste beklimmingen in deze omgeving. Bos, haarspeldbochten en goed asfalt.

Kasteelstraat depuis Sinnich
Dannes
1 a

Mooie klim, nog mooier via smal paadje vanuit Obsinnich.

Roy
1 a

Bovenste Bos inderdaad. Goed wegdek, lekkere haarspeldbochten en door het uitzicht en de loop van de weg kom je dicht bij een Alpen gevoel. Voor Belgische begrippen druk (met fietsers), maar voor Zuid Limburgse begrippen uitgestorven.

Glen_Solana
1 a

Voor mij de mooiste helling in de regio van de Voerstreek.
Enkele haarspeldbochten, fietsen met uitzicht en doorheen bossen...
In vergelijking met andere nabijgelegen helling was deze helling ook de populairste (aantal fietsers dat naar boven reed).
Deze helling heeft ook de naam "Bovenste Bosch".

Random
Rudi
2 a

De weg ligt er nu prima bij, vorige week nog gefietst. Mooie rustige beklimming, weinig verkeer. En als beloning een mooie afdaling met schitterend uitzicht naar Beusdael. Als je dan iets verder linksaf slaat, kan je via mooie weggetjes weer terug naar Epen om dan onderaan Camerig te beginnen.

Random
Eric
3 a

Door het nieuwe asfalt is het eigenlijk een van de mooiste beklimmingen in de regio geworden. Vorig jar was Gieveld al vernieuwd en nu (eindelijk) deze Kasteelstraat. Voorheen zat je alleen maar naar de gaten in het wegdek te kijken en nu geniet je van het uitzicht, het bos en de haarspeldbochten.

Random
Paul
3 a

Asfalt is vernieuwd (was er in juni 2018), een enorme verbetering!!!

Random
Levi
3 a

Ben 'm gister nog opgefietst, wat mij juist opviel was hoe mooi het asfalt was en hoe weinig verkeer er was. Leuke en mooie klim met aan de andere kant een leuke afdaling. Zeker een aanrader.

Random
Bram
3 a

Asfalt is pas compleet vernieuwd. Maakt de klim een stuk aantrekkelijker!

Random
Koos
4 a

Ooit zat deze in de AGR toen ik deze voor het eerst reed en de stijle binnenbochten van haarspelden en de kwaliteit van het asfalt stonden me nog bij. Een 10 jaar later is dit nog zo, al maakt het minder indruk op me De afdaling richting Sippenaken licht er wel strak bij, dus vlieg je zo naar beneden onder het genot van mooi uitzicht.

Random
raymond
5 a

Mooie klim, maar belabberd asfalt

Random
Niels
6 a

Prachtig klimmetje! Hij loopt vrij gelijkmatig omhoog, waardoor je dus eenvoudig je tempo kunt pakken. De haarspeldbochten en het bos geven je even het gevoel alsof je in het middelgebergte aan het fietsen bent. Even fiets je door een open stuk veld heen, weg van de bewoonde wereld, waar het wat vlakker loopt. Zodra je uiteindelijk weer het bos uit bent bereik je ook de top. Even naar beneden afdalen naar de bocht staat een bankje op je te wachten met uitzicht op het Vijlenerbos en een mooi kasteel (voor de cultuursnuivers).
Enige nadeel is dus de staat van het asfalt. Met name de eerste haarspeldbocht raad ik aan met een zéér ruime bocht te nemen, al zien de overige twee er ook niet fraai uit. Verkeer kom je nauwelijks tegen op deze weg. Tien minuten á een kwartierje doorfietsen en je komt bij de voet van de Camerig uit.

Random
Bart
6 a

mooie klim. veel verkeer valt overigens wel mee

Random
Ties
6 a

In mijn rondje door zuid Limburg steek ik vaak bij Heijenrath op de Givelweg de grens over om de afdaling van de Gieveld te nemen om deze beklimming mee te pikken.
Het eerste gedeelte gaat lekker stijl omhoog met een mooie haarspeldbocht erin (Belgisch wegdek). Als je in het open veld komt neemt hij iets af om op adem te komen maar als je het bos induikt nemen de percentages weer toe.
Met nog twee mooie haarspeldbochten en een laatste knik naar de top is dit een mooie beklimming en zeker de moeite waard om te nemen.
Eenmaal over de top in de afdaling heb je een prachtig uitzicht over de Camerig en omgeving. Het bankje in de bocht is dan ook een ideale stop om even van dit uitzicht te genieten en op krachten te komen.
Een van mijn favoriete beklimmingen die nog lekker dichtbij Limburg ligt.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?