Kasteelstraat from Sinnich

Elevation profile Kasteelstraat from Sinnich
Elevation profile Kasteelstraat from Sinnich
Elevation profile Kasteelstraat from Sinnich
80
difficulty points
7.7%
avg. gradient
10.8%
steepest 100 meter
1.2km
length
96m
total ascent

Share this climb

647

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Kasteelstraat from Sinnich is a climb in the region Pays de Herve. It is 1.2km long and bridges 96 vertical meters with an average gradient of 7.7%, resulting in a difficulty score of 80. The top of the ascent is located at 258 meters above sea level. Climbfinder users shared 25 reviews/stories of this climb and uploaded 20 photos.

Road names: Kasteelstraat & Rue de Beusdael

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (20)

Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
De steepest of Zuid-Limburg
De steepest of Zuid-Limburg
112.6km 1453m 17

Statistics

Kasteelstraat from Sinnich
This climb
Pays de Herve
230 climbs
Belgium
3629 climbs
Europe
14722 climbs
Difficulty points
80
rank
54
57% easier than
Haute Folie
rank
683
77% easier than
Col de Haussire
rank
8225
Average gradient
7.7%
rank
45
55% less steep than
Edelstrasse from Eupen
rank
371
55% less steep than
Edelstrasse from Eupen
rank
2256
72% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
1.2km
rank
122
79% shorter than
Mospert from Raeren
rank
1689
rank
10865
Total ascent
96m
rank
72
50% less ascent than
Roetgener Strasse from Raeren
rank
832
rank
8881
97% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

100% 0% 0%
Based on 17 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

94% 6% 0%
Based on 18 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:10:37
11 km/h 00:06:45
15 km/h 00:04:57
19 km/h 00:03:54

Popular

Rue Tesny

Rue Tesny

famous beautiful
Haute Folie

Haute Folie

beautiful hidden
Drolenval

Drolenval

hidden
Côte des Trois Frontières

Côte des Trois Frontières

beautiful hidden
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (25)


Dutch

Opdeberg
2 w

In Belgie (Vlaanderen), maar volledig onderdeel van het Limburgse Heuvelland. Het start al met een korte duik naar de voet en twee scherpe bochten. De klim gaat in een paar halen de helling op met als bijzondere eigenschap de haarspeldbochten. Het is een pittige klim en zeker in de genoemde bochten kan je nog een paar % erbij pakken in de binnenbocht. Of die juist vermijden. Bovenop een prachtig uitzicht op het Vijlenerbos, Aachenerwald en het Geuldal in.

Fedor
1 Mo

Blijkbaar heb ik een voorkeur voor Belgische "lopers" (en minder voor kuitenbijters) want deze klim is een genot om te fietsen terwijl ik bij een Limburgse 80-punten-klim zo ongeveer uitgeput in de berm terecht kom ;-)

Prachtig asfalt (wel is de aanrijroute vanuit Sinnich een stuk slechter), drie harpins en (voor mij) de "perfecte" hellinggraad. Een heerlijke klim!

NB: Bovenaan kun je linksaf via een bosweg richting de "Gelato Farm" (en door naar Heijenrath). Leuk voor een (vol)geveerde MTB maar met een gravelbike is het zwaar afzien. Dan beter afdalen en via de mooie Gieveld.

Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
Kasteelstraat from Sinnich
YordiZ
2 Mo

Wat deze klim zo leuk maakt is dat hij niet te vergelijken is met andere beklimmingen in de omgeving. Je klimt hier door een donker bos met haarspeldbochten. De klim blijft continu behoorlijk steil maar het heerlijke gladde asfalt maakt dat een stuk dragelijker.

KarelJan
4 Mo

Dit is één van de mooiste beklimmingen in de regio, sinds een aantal jaren met strak nieuw asfalt. Hij loopt lekker lang door, een aantal gemeen steile haarspeldbochten die het extra leuk maken. Bovenop tevens een herinnering aan de "dodendraad" van de WW1.
Als je richting Sippenaken daalt, handen aan het stuur want het eerste stuk ligt er slecht bij. wel fantastisch uitzicht op het kasteel!

drogbaking
4 Mo

Mooie klim met goed wegdek op de klim zelf, maar net ervoor is de weg slecht. Op mooie dagen is er vaak veel verkeer. Pluspunt van deze klim zijn de 3 haarspeldbochten.

Kasteelstraat from Sinnich
sennescheepers
4 Mo

Perfect wegdek, door het bos, en haarspeldbochten. Eens boven uit het bos wordt je gegroet met een prachtig uitzicht. Ook als afdaling is deze weg een echte aanrader.

kgdg
4 Mo

Erg mooie klim net over de grens. Prachtig asfalt tijdens de klim, maar net ervoor is het wat slechter. 3 mooie haarspeldbochten waar motorrijders ook op af komen. Asfalt is op de afdaling aan de Oostkant de eerste paar honderd meter niet al te best dus daar moet je je stuur goed vasthouden. Deze klim is erg goed te combineren met een rit in Zuid-Limburg. Tip: Daal af tot de weg genaamd 't Veld, als je deze uitrijdt/afrijdt kom je perfect onderaan de Camerig (of in Epen voor de klim van Eperheide) uit.

sylvainsmeets
6 Mo

Heel slecht wegdek in het begin van de klim.
Mooi open stuk met mooi uitzicht na het eerste deel van de klim.
Mooie kuitenbijter.

daanmeels
7 Mo

Dit is echt een pareltje. Zo dicht bij de Limburgse grens, maar de meeste wielrenners zullen hem niet kennen. Het Bovenste Bos is echt mijn favoriete klim in de buurt van Zuid-Limburg en omstreken. Deze klim is erg makkelijk te combineren in je fietsrit en absoluut de moeite waard. De meeste wielrenners volgen de standaard weg via Slenaken naar Epen, hierdoor is deze klim best onbekend. De klim ligt half in het bos en half er buiten, dit geeft een mooi en afwisselend effect. Het asfalt ligt er ook perfect bij. Kortom geweldig!

JurgenE
8 Mo 00:06:25 (11.6km/h)

Mooie klim omhoog. Strak asfalt omhoog, maar aan de andere kant omlaag is het gatenkaas, dus oppassen!

JY88
8 Mo 00:03:30 (21.3km/h)

Klimmetje met de wauwfactor! Ik pak de Kasteelstraat vaak na het afdalen van het even zo mooie 'Gieveld'. Over redelijk asfalt en door drie haarspeldbochten een prachtig klimmetje door het Bovenste bos. Wil je je maten eraf rijden, pas goed op. De top is lange tijd aan het zicht onttrokken, parcourskennis voor een splijtende demarrage is daarom essentieeel. Bovenop is het oppassen geblazen, daar de afdaling geschiedt over een betrekkelijk slechte weg. Geniet van het zicht op chateau Beusdael.

theduke
9 Mo

Een van de mooiste beklimmingen in deze omgeving. Bos, haarspeldbochten en goed asfalt.

Kasteelstraat from Sinnich
Dannes
1 y

Mooie klim, nog mooier via smal paadje vanuit Obsinnich.

Roy
1 y

Bovenste Bos inderdaad. Goed wegdek, lekkere haarspeldbochten en door het uitzicht en de loop van de weg kom je dicht bij een Alpen gevoel. Voor Belgische begrippen druk (met fietsers), maar voor Zuid Limburgse begrippen uitgestorven.

Glen_Solana
1 y

Voor mij de mooiste helling in de regio van de Voerstreek.
Enkele haarspeldbochten, fietsen met uitzicht en doorheen bossen...
In vergelijking met andere nabijgelegen helling was deze helling ook de populairste (aantal fietsers dat naar boven reed).
Deze helling heeft ook de naam "Bovenste Bosch".

Random
Rudi
2 y

De weg ligt er nu prima bij, vorige week nog gefietst. Mooie rustige beklimming, weinig verkeer. En als beloning een mooie afdaling met schitterend uitzicht naar Beusdael. Als je dan iets verder linksaf slaat, kan je via mooie weggetjes weer terug naar Epen om dan onderaan Camerig te beginnen.

Random
Eric
3 y

Door het nieuwe asfalt is het eigenlijk een van de mooiste beklimmingen in de regio geworden. Vorig jar was Gieveld al vernieuwd en nu (eindelijk) deze Kasteelstraat. Voorheen zat je alleen maar naar de gaten in het wegdek te kijken en nu geniet je van het uitzicht, het bos en de haarspeldbochten.

Random
Paul
3 y

Asfalt is vernieuwd (was er in juni 2018), een enorme verbetering!!!

Random
Levi
3 y

Ben 'm gister nog opgefietst, wat mij juist opviel was hoe mooi het asfalt was en hoe weinig verkeer er was. Leuke en mooie klim met aan de andere kant een leuke afdaling. Zeker een aanrader.

Random
Bram
3 y

Asfalt is pas compleet vernieuwd. Maakt de klim een stuk aantrekkelijker!

Random
Koos
4 y

Ooit zat deze in de AGR toen ik deze voor het eerst reed en de stijle binnenbochten van haarspelden en de kwaliteit van het asfalt stonden me nog bij. Een 10 jaar later is dit nog zo, al maakt het minder indruk op me De afdaling richting Sippenaken licht er wel strak bij, dus vlieg je zo naar beneden onder het genot van mooi uitzicht.

Random
raymond
5 y

Mooie klim, maar belabberd asfalt

Random
Niels
6 y

Prachtig klimmetje! Hij loopt vrij gelijkmatig omhoog, waardoor je dus eenvoudig je tempo kunt pakken. De haarspeldbochten en het bos geven je even het gevoel alsof je in het middelgebergte aan het fietsen bent. Even fiets je door een open stuk veld heen, weg van de bewoonde wereld, waar het wat vlakker loopt. Zodra je uiteindelijk weer het bos uit bent bereik je ook de top. Even naar beneden afdalen naar de bocht staat een bankje op je te wachten met uitzicht op het Vijlenerbos en een mooi kasteel (voor de cultuursnuivers).
Enige nadeel is dus de staat van het asfalt. Met name de eerste haarspeldbocht raad ik aan met een zéér ruime bocht te nemen, al zien de overige twee er ook niet fraai uit. Verkeer kom je nauwelijks tegen op deze weg. Tien minuten á een kwartierje doorfietsen en je komt bij de voet van de Camerig uit.

Random
Bart
6 y

mooie klim. veel verkeer valt overigens wel mee

Random
Ties
6 y

In mijn rondje door zuid Limburg steek ik vaak bij Heijenrath op de Givelweg de grens over om de afdaling van de Gieveld te nemen om deze beklimming mee te pikken.
Het eerste gedeelte gaat lekker stijl omhoog met een mooie haarspeldbocht erin (Belgisch wegdek). Als je in het open veld komt neemt hij iets af om op adem te komen maar als je het bos induikt nemen de percentages weer toe.
Met nog twee mooie haarspeldbochten en een laatste knik naar de top is dit een mooie beklimming en zeker de moeite waard om te nemen.
Eenmaal over de top in de afdaling heb je een prachtig uitzicht over de Camerig en omgeving. Het bankje in de bocht is dan ook een ideale stop om even van dit uitzicht te genieten en op krachten te komen.
Een van mijn favoriete beklimmingen die nog lekker dichtbij Limburg ligt.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?