Kasteelstraat von Sinnich

Höhenprofil Kasteelstraat von Sinnich
Höhenprofil Kasteelstraat von Sinnich
Höhenprofil Kasteelstraat von Sinnich
80
Bergpunkte
7.7%
Durchschnittliche Steigung
10.8%
Die steilsten 100 Meter
1.2km
Länge
96m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

647

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Kasteelstraat von Sinnich ist ein Anstieg in der Region Herver Land. Die Strecke ist 1.2 Kilometer lang und überbrückt 96 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 7.7%. Der Anstieg erzielt so 80 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 258 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 26 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 20 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Kasteelstraat & Rue de Beusdael

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (20)

Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
De steepest of Zuid-Limburg
De steepest of Zuid-Limburg
112.6km 1453m 17

Statistiken

Kasteelstraat von Sinnich
Dieser Anstieg
Herver Land
273 Anstiege
Belgien
3831 Anstiege
Europa
15267 Anstiege
Bergpunkte
80
Platz
54
57% einfacher als
Haute Folie
Platz
699
77% einfacher als
Col de Haussire
Platz
8412
Durchschnittlicher Anstieg
7.7%
Platz
46
55% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
382
55% weniger steil als
Edelstrasse von Eupen
Platz
2305
72% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
1.2km
Platz
132
79% kürzer als
Mospert von Raeren
Platz
1764
Platz
11182
Höhenmeter
96m
Platz
72
50% weniger Anstieg als
Roetgener Strasse von Raeren
Platz
856
Platz
9100
97% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
0 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

100% 0% 0%
Basierend auf 17 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

94% 6% 0%
Basierend auf 18 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:10:37
11 km/Std. 00:06:45
15 km/Std. 00:04:57
19 km/Std. 00:03:54

Beliebt

Rue Tesny

Rue Tesny

berühmt schön
Haute Folie

Haute Folie

schön verborgen
Drolenval

Drolenval

verborgen
Côte des Trois Frontières

Côte des Trois Frontières

schön verborgen
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (26)


Niederländisch

JeroenKaspers
1 T

Deze gepasseerd in de Tour de Dumoulin. Mooie klim die gemeen steil is aan de binnenkant van de haarspeldbochten. Wel een aanrader!

Opdeberg
1 M

In Belgie (Vlaanderen), maar volledig onderdeel van het Limburgse Heuvelland. Het start al met een korte duik naar de voet en twee scherpe bochten. De klim gaat in een paar halen de helling op met als bijzondere eigenschap de haarspeldbochten. Het is een pittige klim en zeker in de genoemde bochten kan je nog een paar % erbij pakken in de binnenbocht. Of die juist vermijden. Bovenop een prachtig uitzicht op het Vijlenerbos, Aachenerwald en het Geuldal in.

Fedor
2 M

Blijkbaar heb ik een voorkeur voor Belgische "lopers" (en minder voor kuitenbijters) want deze klim is een genot om te fietsen terwijl ik bij een Limburgse 80-punten-klim zo ongeveer uitgeput in de berm terecht kom ;-)

Prachtig asfalt (wel is de aanrijroute vanuit Sinnich een stuk slechter), drie harpins en (voor mij) de "perfecte" hellinggraad. Een heerlijke klim!

NB: Bovenaan kun je linksaf via een bosweg richting de "Gelato Farm" (en door naar Heijenrath). Leuk voor een (vol)geveerde MTB maar met een gravelbike is het zwaar afzien. Dan beter afdalen en via de mooie Gieveld.

Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
Kasteelstraat von Sinnich
YordiZ
2 M

Wat deze klim zo leuk maakt is dat hij niet te vergelijken is met andere beklimmingen in de omgeving. Je klimt hier door een donker bos met haarspeldbochten. De klim blijft continu behoorlijk steil maar het heerlijke gladde asfalt maakt dat een stuk dragelijker.

KarelJan
4 M

Dit is één van de mooiste beklimmingen in de regio, sinds een aantal jaren met strak nieuw asfalt. Hij loopt lekker lang door, een aantal gemeen steile haarspeldbochten die het extra leuk maken. Bovenop tevens een herinnering aan de "dodendraad" van de WW1.
Als je richting Sippenaken daalt, handen aan het stuur want het eerste stuk ligt er slecht bij. wel fantastisch uitzicht op het kasteel!

drogbaking
5 M

Mooie klim met goed wegdek op de klim zelf, maar net ervoor is de weg slecht. Op mooie dagen is er vaak veel verkeer. Pluspunt van deze klim zijn de 3 haarspeldbochten.

Kasteelstraat von Sinnich
sennescheepers
5 M

Perfect wegdek, door het bos, en haarspeldbochten. Eens boven uit het bos wordt je gegroet met een prachtig uitzicht. Ook als afdaling is deze weg een echte aanrader.

kgdg
5 M

Erg mooie klim net over de grens. Prachtig asfalt tijdens de klim, maar net ervoor is het wat slechter. 3 mooie haarspeldbochten waar motorrijders ook op af komen. Asfalt is op de afdaling aan de Oostkant de eerste paar honderd meter niet al te best dus daar moet je je stuur goed vasthouden. Deze klim is erg goed te combineren met een rit in Zuid-Limburg. Tip: Daal af tot de weg genaamd 't Veld, als je deze uitrijdt/afrijdt kom je perfect onderaan de Camerig (of in Epen voor de klim van Eperheide) uit.

sylvainsmeets
7 M

Heel slecht wegdek in het begin van de klim.
Mooi open stuk met mooi uitzicht na het eerste deel van de klim.
Mooie kuitenbijter.

daanmeels
8 M

Dit is echt een pareltje. Zo dicht bij de Limburgse grens, maar de meeste wielrenners zullen hem niet kennen. Het Bovenste Bos is echt mijn favoriete klim in de buurt van Zuid-Limburg en omstreken. Deze klim is erg makkelijk te combineren in je fietsrit en absoluut de moeite waard. De meeste wielrenners volgen de standaard weg via Slenaken naar Epen, hierdoor is deze klim best onbekend. De klim ligt half in het bos en half er buiten, dit geeft een mooi en afwisselend effect. Het asfalt ligt er ook perfect bij. Kortom geweldig!

JurgenE
9 M 00:06:25 (11.6km/Std.)

Mooie klim omhoog. Strak asfalt omhoog, maar aan de andere kant omlaag is het gatenkaas, dus oppassen!

JY88
9 M 00:03:30 (21.3km/Std.)

Klimmetje met de wauwfactor! Ik pak de Kasteelstraat vaak na het afdalen van het even zo mooie 'Gieveld'. Over redelijk asfalt en door drie haarspeldbochten een prachtig klimmetje door het Bovenste bos. Wil je je maten eraf rijden, pas goed op. De top is lange tijd aan het zicht onttrokken, parcourskennis voor een splijtende demarrage is daarom essentieeel. Bovenop is het oppassen geblazen, daar de afdaling geschiedt over een betrekkelijk slechte weg. Geniet van het zicht op chateau Beusdael.

theduke
9 M

Een van de mooiste beklimmingen in deze omgeving. Bos, haarspeldbochten en goed asfalt.

Kasteelstraat von Sinnich
Dannes
1 J

Mooie klim, nog mooier via smal paadje vanuit Obsinnich.

Roy
1 J

Bovenste Bos inderdaad. Goed wegdek, lekkere haarspeldbochten en door het uitzicht en de loop van de weg kom je dicht bij een Alpen gevoel. Voor Belgische begrippen druk (met fietsers), maar voor Zuid Limburgse begrippen uitgestorven.

Glen_Solana
1 J

Voor mij de mooiste helling in de regio van de Voerstreek.
Enkele haarspeldbochten, fietsen met uitzicht en doorheen bossen...
In vergelijking met andere nabijgelegen helling was deze helling ook de populairste (aantal fietsers dat naar boven reed).
Deze helling heeft ook de naam "Bovenste Bosch".

Random
Rudi
2 J

De weg ligt er nu prima bij, vorige week nog gefietst. Mooie rustige beklimming, weinig verkeer. En als beloning een mooie afdaling met schitterend uitzicht naar Beusdael. Als je dan iets verder linksaf slaat, kan je via mooie weggetjes weer terug naar Epen om dan onderaan Camerig te beginnen.

Random
Eric
3 J

Door het nieuwe asfalt is het eigenlijk een van de mooiste beklimmingen in de regio geworden. Vorig jar was Gieveld al vernieuwd en nu (eindelijk) deze Kasteelstraat. Voorheen zat je alleen maar naar de gaten in het wegdek te kijken en nu geniet je van het uitzicht, het bos en de haarspeldbochten.

Random
Paul
3 J

Asfalt is vernieuwd (was er in juni 2018), een enorme verbetering!!!

Random
Levi
3 J

Ben 'm gister nog opgefietst, wat mij juist opviel was hoe mooi het asfalt was en hoe weinig verkeer er was. Leuke en mooie klim met aan de andere kant een leuke afdaling. Zeker een aanrader.

Random
Bram
3 J

Asfalt is pas compleet vernieuwd. Maakt de klim een stuk aantrekkelijker!

Random
Koos
5 J

Ooit zat deze in de AGR toen ik deze voor het eerst reed en de stijle binnenbochten van haarspelden en de kwaliteit van het asfalt stonden me nog bij. Een 10 jaar later is dit nog zo, al maakt het minder indruk op me De afdaling richting Sippenaken licht er wel strak bij, dus vlieg je zo naar beneden onder het genot van mooi uitzicht.

Random
raymond
5 J

Mooie klim, maar belabberd asfalt

Random
Niels
6 J

Prachtig klimmetje! Hij loopt vrij gelijkmatig omhoog, waardoor je dus eenvoudig je tempo kunt pakken. De haarspeldbochten en het bos geven je even het gevoel alsof je in het middelgebergte aan het fietsen bent. Even fiets je door een open stuk veld heen, weg van de bewoonde wereld, waar het wat vlakker loopt. Zodra je uiteindelijk weer het bos uit bent bereik je ook de top. Even naar beneden afdalen naar de bocht staat een bankje op je te wachten met uitzicht op het Vijlenerbos en een mooi kasteel (voor de cultuursnuivers).
Enige nadeel is dus de staat van het asfalt. Met name de eerste haarspeldbocht raad ik aan met een zéér ruime bocht te nemen, al zien de overige twee er ook niet fraai uit. Verkeer kom je nauwelijks tegen op deze weg. Tien minuten á een kwartierje doorfietsen en je komt bij de voet van de Camerig uit.

Random
Bart
6 J

mooie klim. veel verkeer valt overigens wel mee

Random
Ties
6 J

In mijn rondje door zuid Limburg steek ik vaak bij Heijenrath op de Givelweg de grens over om de afdaling van de Gieveld te nemen om deze beklimming mee te pikken.
Het eerste gedeelte gaat lekker stijl omhoog met een mooie haarspeldbocht erin (Belgisch wegdek). Als je in het open veld komt neemt hij iets af om op adem te komen maar als je het bos induikt nemen de percentages weer toe.
Met nog twee mooie haarspeldbochten en een laatste knik naar de top is dit een mooie beklimming en zeker de moeite waard om te nemen.
Eenmaal over de top in de afdaling heb je een prachtig uitzicht over de Camerig en omgeving. Het bankje in de bocht is dan ook een ideale stop om even van dit uitzicht te genieten en op krachten te komen.
Een van mijn favoriete beklimmingen die nog lekker dichtbij Limburg ligt.

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?