Profil de hauteur Col du Grand Colombier
Profil de hauteur Col du Grand Colombier
Profil de hauteur Col du Grand Colombier
1078
points de difficulté
7.2%
pente moyenne
14.7%
100 m les plus raides
17.7km
longueur
1273m
dénivelé

Partager cette ascension

1116

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col du Grand Colombier est une montée située dans la région Ain. Cette montée est 17.7 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1273 mètres. Col du Grand Colombier a une pente moyenne de 7.2%. Avec cette raideur la montée comptabilise 1078 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1501 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 13 expériences sur Col du Grand Colombier et ont téléchargés 6 photos.

Nom de la rue: D120 / Route du Grand Colombier

par tug

Belle ascension avec vue magnifique sur la vallée dans les premiers lacets. Départ bien pentu, une partie pour récupérer, puis 2ème mur surprenant car dans les sapins sans réel repère visuel de pente. Peut-être moins mythique que les cols des Alpes, mais bien physique... ... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (6)

Col du Grand Colombier
Col du Grand Colombier
Col du Grand Colombier
Col du Grand Colombier
Col du Grand Colombier

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col du Grand Colombier depuis Culoz
Cette montée
Ain
71 montées
Massif du Jura
208 montées
France
4400 montées
Europe
16128 montées
Points de difficulté
1078
1
rang
4
rang
7
rang
52
33% plus facile que
Col du Galibier
rang
361
Pente moyenne
7.2%
rang
12
rang
52
45% moins raide que
Balmberg depuis Welschenrohr
rang
681
57% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
3124
74% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
17.7km
rang
4
rang
10
30% plus court que
Col de la Faucille depuis Morez
rang
217
63% plus court que
Col de l'Iseran
rang
759
Dénivelé
1273m
rang
1
rang
1
rang
64
38% moins de montée que
Col du Galibier
rang
313
54% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
18 épingles

Etat de la route

92% 8% 0%
Basé sur 13 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

83% 17% 0%
Basé sur 12 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:31:28
11 km/h 01:36:23
15 km/h 01:10:41
19 km/h 00:55:48

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (13)

tug
3 mois

Belle ascension avec vue magnifique sur la vallée dans les premiers lacets.
Départ bien pentu, une partie pour récupérer, puis 2ème mur surprenant car dans les sapins sans réel repère visuel de pente.
Peut-être moins mythique que les cols des Alpes, mais bien physique...

gaugau7
4 mois

Ascension de très belle qualité ! Bon revêtement, assez peu de trafic. Quelques lacets qui s'enchaînent et qui sont très sympathiques à descendre ! Au sommet, superbe vue sur la vallée de l'Ain et le Lac du Bourget par temps clair


Néerlandais

Kevin
3 j

Vorige zomer in juni deze heerlijk rustige klim opgereden. Na een lange autorit kroop deze toch in de kleren. Vrij lange klim met toch stevige percentages. Helaas begon het te regenen op de top, dus genieten van het fraaie uitzicht was er niet bij.

Col du Grand Colombier
Col du Grand Colombier
DavidNoteboom
2 mois 01:27:58 (12.1km/h)

Vanuit Culoz start het gezapig en op nieuw asfalt maar al snel stijgt het aan percentages boven de 8%. Het nieuwe asfalt is al vlug voorbij maar toch is het wegdek in zeer goeie staat. Na enkele kilometers rond 8% of daarboven heb je enkele minder steile stukken. Ter hoogte van de gekende korte bochtjes is het heel steil met lange stukken rond of boven de 10%. De steilste kilometer staat aangeduid aan gem. 12%. Voor je aan de laatste steile kilometers begint is het even rusten met kilometers aan bvb. 2%, 3% of 4% maar let op zelfs de kilometer aan 4% daalt eerst om daarna toch terug richting 8% te gaan. Het laatste deel is nog wel zwaar maar door de iets rustigere voorgaande kilometers kun je nog één keer voluit gaan met het zicht op de top. Boven is er een chalet en terras waar je iets kan drinken, souvenir kan kopen en toen wij daar waren begin september ook nog iets eten zoals pannenkoek of frieten. Boven heb je een gigantisch mooi zicht over de streek en Lac Du Bourget. Wanneer je in de streek van deze col verblijft is het een mist om te doen. Zo goed als geen verkeer dus ook dat is zeer positief.

Col du Grand Colombier
Luminol
3 mois 01:20:59 (13.1km/h)

Klim gedaan in de zomer van 2021. Hij begint al direct zwaar vanaf het dorp met stukken van ca 9/10%. Daarna is de klim zoals andere recensenten aangeven zeer onregelmatig op kilometer niveau. Je hebt lange stukken van 10% maar ook lange stukken van "maar" 4%. Dus in je ritme komen is best lastig. Nauwelijks verkeer tegengekomen. Helaas geen uitzicht op de top daar het die dag laaghangende bewolking had. Bovenop de klim zit een soort van onoverdekte snackbar.

Indien je afdaalt richting Virieu-le-Petit/Artemarte (de andere kant). Een linke afdaling met stukken van 19%, dus houdt je remmen goed vast ;).

Col du Grand Colombier
NicodeBree
3 mois 01:35:00 (11.2km/h)

Een prachtige, maar zware klim door zijn onregelmatigheid. Een serie haarspeldbochten in het begin en dan het bos in. Schitterend uitzicht bovenop de top. De afdaling, aan de andere kant is steil en zeer hobbelig. De verleiding in groot om veel vaart te maken, maar dan hobbel je van de fiets.

Stravaslet069
4 mois 01:16:15 (13.9km/h)

Lastige maar prachtige beklimming, moet je ooit eens gedaan hebben! Begint met veel haarspelbochten en kan enorm warm zijn rond de middag, amper schaduw. Naar mate de kilometers vorderen is er meer schaduw en koelt het gelukkig wat af. Er is amper verkeer op de weg en het uitzicht boven is fenomenaal!

Nog een handige tip: aan de voet van de col is een openbaar toilet en mogelijkheid om water te vullen aan een kraantje.

Col du Grand Colombier
Scissors
5 mois

Zware beklimming maar erg mooi. Nauwelijks tot geen verkeer. De afdaling is wel zwaar werken. Afdalen naar Culoz lijkt me niet echt aan te raden. Veel gruis en stenen op de weg.

PelotonDesArdennes
6 mois

Dit is de zijde waar je in Vive le Velo vaak een luchtbeeld krijgt van de korte haarspeldbochten op een kam. Jammer genoeg besef je dit niet goed wanneer je zelf er op zit - je hebt geen zicht op de bochtjes tenzij je afstapt en over de rand gaat kijken.
Het uitzicht over de Alpen is schitterend.

Random
Wim Egas
1 a

Deze heb ik vorig jaar beklommen vanuit Culoz.Dit was een deel van de route van de 100 Cols tocht.Dus ik had ook nog 25 kilo bagage op m’n fiets zitten
Ik had er al 45 km opzitten en ben toen aan de beklimming begonnen.
Hij is inderdaad qua verkeer erg rustig maar het is echt een loodzware beklimming!
Ik had geluk dat er bijna de hele weg een wolk voor de zon zat anders was ik waarschijnlijk oververhit geraakt.
Het uitzicht op de top maakt echter veel goed.
De afdaling aan de andere kant is prachtig maar helaas héél véél grind dus voorzichtig

Random
Bas
3 a

Gedaan op 18-09-2018 het was een warme zonnige dag, dat maakte de klim zwaar vooral omdat het lastig was wat verkoeling te vinden in de schaduw. De weg ligt grotendeels namelijk N Z v.v. Wat betekent dat in het middaguur de zon precies boven je staat! Dus bij deze mijn tip: Op een warme dag vertrekken voor 9 uur of v.a. een uur of 1400 dan heb je lekker schaduw van de bomen. Groetjes Bas

Random
wouter
5 a

Afgelopen augustus gefietst en echt een aanrader. Mooie gelijkmatige klim met een aantal 'rustpunten' en schitterend uitzicht op de Mont Blanc. Tip: vanaf mei t/m september is de beklimming elke 2e zaterdag van de maand afgesloten voor autoverkeer. Het wegdek is overigens goed (wellicht verbetert voor TdF 2016?)

Random
Sander
6 a

Hele stomme vergissing gemaakt door de dag van te voren de col du Grand Colombiere te bestuderen. Tja, dat is een heel ander verhaal. Hierdoor vond ik deze beklimming stukken zwaarder dan ik had gedacht en had het moeilijk. In plaats van 1x 9%, bleven de percentages boven de 10% maar komen. Desalniettemin een prachtige tocht en vooral de haarspeldbochten in het begin vond ik een fantastische ervaring. Eenmaal boven aangekomen is het uitzicht werkelijk prachtig. Ga deze klim zeker nog een keer doen!

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?