Elevation profile Kruisberg
Elevation profile Kruisberg
Elevation profile Kruisberg
58
difficulty points
7.9%
avg. gradient
14.8%
steepest 100 meter
0.7km
length
57m
total ascent

Share this climb

5

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Kruisberg is a climb in the region South Limburg. It is 0.7km long and bridges 57 vertical meters with an average gradient of 7.9%, resulting in a difficulty score of 58. The top of the ascent is located at 165 meters above sea level. Climbfinder users shared 28 reviews/stories of this climb and uploaded 18 photos.

Road name: Botterweck

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (18)

Kruisberg
Kruisberg
Kruisberg
Kruisberg
Kruisberg

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race
121.9km 1648m 20

Statistics

Kruisberg from Wahlwiller
This climb
South Limburg
325 climbs
Netherlands
825 climbs
Europe
12540 climbs
Difficulty points
58
rank
23
56% easier than
Camerig
rank
26
56% easier than
Camerig
rank
7726
Average gradient
7.9%
rank
16
45% less steep than
Oude Molenstraat
rank
24
45% less steep than
Oude Molenstraat
rank
1601
71% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
0.7km
rank
206
rank
514
92% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
10893
Total ascent
57m
rank
85
71% less ascent than
Camerig
rank
126
71% less ascent than
Camerig
rank
9052
98% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

85% 15% 0%
Based on 20 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

85% 15% 0%
Based on 20 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:06:12
11 km/h 00:03:56
15 km/h 00:02:53
19 km/h 00:02:17

Popular

Keutenberg

Keutenberg

famous
Camerig

Camerig

famous beautiful
Eyserbosweg

Eyserbosweg

famous
Cauberg

Cauberg

famous
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (28)


Dutch

Himmelsbla
3 d

Het begin is goed te vinden als je de Amstel Gold Race-bordjes volgt. Als je slim bent, neem je wat snelheid mee uit het korte stukje afdalen vlak voor de klim. Het is gelukkig vrij kort, maar in een ademteug naar boven poefen is echt te veel van het goede. Toch was ik positief verrast toen ik hem afgelopen week weer deed. Ik had besloten niet op mijn hartslag te letten en volle bak naar boven te gaan en dan valt hij door de lengte toch echt mee. Het plateau doet dan wel een beetje pijn, tot de vijfsprong gaat het net nog een beetje omhoog.

Vissie
4 d

Kort maar krachtig is de beschrijving die het beste de Kruisberg vertaalt. Middenstuk is een paar honderd meter behoorlijk steil. Als je te snel begint kan dit middenstuk je opbreken.

Fedor
2 Mo

Kort maar verdomd vies klimmetje. Als je deze niet kent is rustig beginnen het credo... voor zover dat lukt want deze gaat al snel steil omhoog. Gelukkig komt er op tijd een eind aan de zware helling maar dan zit het zuur wel in de benen.

MV_079
2 Mo 00:02:19 (18.8km/h)

Heerlijke aanloop naar de Eyserbosweg. Let aub heel goed op in de afdaling, die is link, maar wel leuk om ook eens te beklimmen.

KarelJan
2 Mo

Persoonlijk vind ik dit echt een rotding, zeker het middenstuk waar het echt steil wordt. Als je te enthousiast begonnen bent kan dit stuk je fors opbreken je bent dan blij als je het ziet afvlakken.

RobertS
2 Mo

Echt een vies ding. Wel heel rustig en in een mooie groene omgeving gelegen. Je moet op dagen met mooi weer een beetje om de wandelaars heen fietsen. Net als bij de Gulperberg vanuit Partij zie je deze al liggen vanuit het dorp Wahlwiller en dan kan de moed je in de schoenen zakken als je al een flink aantal kilometers en hoogtemeters achter de rug hebt.

kgdg
2 Mo 00:02:23 (18.2km/h)

Leuke en erg bekende klim, waardoor hij niet kan ontbreken als je in zuid-Limburg bent. Iets makkelijker dan de Gulperberg vanuit Partij en iets moeilijker dan de Vrakelberg. Vele fietsen door naar de Eyserbosweg, maar je kan ook: Dalen via de Goedenraadsbergweg en dan naar Simpelveld naar Huls naar boven, dan naar Trintelen, daar de Eyserweg naar beneden en dan de Eyserbosweg, voor als je niet de standaard route wilt doen die iedereen doet en wat extra kilometers wilt maken met een leuke klim in Simpelveld.

sylvainsmeets
4 Mo

De klim begint rustig.
Het middenstuk is zwaar.
Mooi asfalt.
Rustige weg qua verkeer maar wel wat landbouwverkeer.

sylvainsmeets
4 Mo

De klim begint rustig.
Het middenstuk is zwaar.
Mooi asfalt.
Rustige weg qua verkeer maar wel wat landbouwverkeer.

HarmenKetelaars
5 Mo

Typisch Limburgse lastige klim met een behoorlijk stijl tussenstuk, deze grafzerk vind je boven op de kruising!

Kruisberg
daanmeels
5 Mo

Een redelijk korte beklimming, maar oh wat kan deze pijn doen als je hem te hard begint. Als je goede benen hebt is het ook heerlijk, je kan je medefietsers er helemaal de vernieling in rijden. Sinds eind 2020 pas opnieuw geasfalteerd. Hierdoor is de klim een stuk aantrekkelijker geworden. De echte toppers kiezen er na de kruisberg voor om de eyserbosweg te nemen.

Tjaart
6 Mo

Korte maar stevige klim over nieuw asfalt vanuit Wahlwiller de Kruisberg op. Boven bij de vijfsprong met bankje en boom mooi uitzicht op het Eyserbos en de Kromhagerweg, om alvast te genieten van je volgende uitdaging

Kruisberg
Kruisberg
Kruisberg
Kruisberg
waltervandersnoek
10 Mo

Op 7 september deze kuitenbijter beklommen. De weg is inmiddels voorzien van een schitterende laag nieuw asfalt. Ik vond het een zeer zware klim!

Jurne
11 Mo

Vanaf 18-8 afgesloten, geen idee wanneer ie weer open is. Vandaag in ieder geval nog niet (22-8). Botterweck afgesloten met hekken vanaf onder, boven waren deze geopend.

Madfox
11 Mo

Heel steil, hakt er altijd in. Gelukkig bovenop heerlijk uitrusten onder de boom met een prachtig uitzicht (360 graden) op de omgeving.

Raphael
11 Mo

Vermoeid en nog zuur in de benen aan deze klim begonnen. Dat ging dus niet. Halverwege stond ik stil. Even uitpuffen, en gelukkig kon ik weer inklikken.
Ik kom hier zeker nog eens terug. :)

demeeuw
1 y 00:03:01 (14.4km/h)

Voor het eerst deze zware klim aangedaan op 13 juni. Weg was bezaaid met rotzooi door de hevige regen de nacht hiervoor. Een zware klim, maar als je rustig begint en ervoor zorgt dat je nog een paar tandjes overhebt op het zwaarste stuk, dan kom je toch nog vrij eenvoudig boven.

markniessen
1 y 00:03:02 (14.3km/h)

Kwam als een totale verrassing op mijn pad. Wat een lelijke kuitenbijter is dit zeg.

ruudsegers
1 y 00:02:42 (16.1km/h)

Op een of andere manier is dit de klim waar ik steeds terugkom. Mijn allereerste rit in het heuvelland op m'n oude gazelle tirreno maar ook mijn eerste rit op mijn nieuwe ros. Het maakt niet uit wat voor fiets, het blijft pijn doen maar het bankje met het prachtige kruis bovenop zijn een mooi doel om naartoe te werken. Ook de combinatie met Eyserbosweg en Fromberg is een mooie uitdaging!En: het is er eigenlijk nooit echt druk. Genieten dus!

Kruisberg
Random
Jelte
3 y

Korte maar venijnige klim.
Even op de tanden bijten, op tijd terug schakelen is de boodschap.

Random
Fietser
4 y

Deze klim kun je rustig oprijden, maar je kunt jezelf echt pijn doen als je hem de 1e keer opfietst. Op het stuk van 16% ging ik maar wist niet dat je nog een heel stuk moest van 12% toen werd het echt heel zwaar!

Random
Jasper
5 y

Vandaag de klim gedaan. Absoluut behoorlijk taai als je in de laatste bochten zit. In de afdaling had ik mij niet zo verdiept en dacht bij het kruispunt boven niet via de zwartebrugweg naar de Eyserbosweg te rijden, maar gewoon eens rechtdoor te gaan op de Kelderweg. Bleek een slechte keuze. De afdaling is gevaarlijk, slecht asfalt, onoverzichtelijk, her en der wat plasjes en rommel van het landbouwverkeer. Wat onverwacht verkeer maakte het feest compleet. Gelukkig overeind gebleven, maar de volgende keer pas ik hiervoor :-)

Random
Karlo
5 y

Aan het begin niet zoo heel steil maar bij het oorlogs monument komt een enorme muur voor je uit. vanaf dan worden je benen zuur en staa je bijna stil van de vermoeidheid daarna word het ook niet bijter tot de top, waar je een prachtig uitzicht hebt over de vallei van eys en de heuvels.

Random
Marko
5 y

Ik heb altijd een hekel aan deze klim. Met je hoofd zit je meestal al bij de Eyserbosweg en dan moet je eerst deze lelijke puist zien weg te werken. Geen mooi uitzicht tijdens de klim en behoorlijk steil. Pittige klim dus!

Random
Thomas
5 y

Net als een aantal andere beklimmigen in Zuid-Limburg, kort maar zeer krachtig. Mooie weg met bovenaan prachtige vergezichten.

Random
Robert
6 y

Ik vind de afdaling, met name het bochtje over het bruggetje van de oude spoorlijn veel erger(gevaarlijker) zeker als het wegdek nat is.

Random
Raymond
6 y

Niet schrikken, gewoon rustig door fietsen en je ben boven. Boven op het bankje links onder de boom kan je even uitrusten, eten, drinken en weer verder.

Random
Rob
6 y

Leuke klim en kan best zwaar zijn(heeft te maken met hoe getraind je bent) ligt ook aan waar je gestart bent wat route betreft. Wij hebben lus 3 van de Amstel Gold Race gereden en zijn gestart in Wijlre, dus is dit zo goed als de laatste klim in het parcour.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?