Torri di Fraele

Profil de hauteur Torri di Fraele
Profil de hauteur Torri di Fraele
Profil de hauteur Torri di Fraele
501
points de difficulté
6.8%
pente moyenne
13.7%
100 m les plus raides
8.8km
longueur
616m
dénivelé

Partager cette ascension

902

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Torri di Fraele est une montée située dans la région Alpes italiennes. Cette montée est 8.8 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 616 mètres. Torri di Fraele a une pente moyenne de 6.8%. Avec cette raideur la montée comptabilise 501 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1955 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 19 expériences sur Torri di Fraele et ont téléchargés 27 photos.

Nom de la rue: Strada Fior d’Alpe Cancano

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (27)

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Torri di Fraele
Cette montée
Alpes italiennes
567 montées
Alpes
2617 montées
Italie
1085 montées
Europe
14833 montées
Points de difficulté
501
2
rang
331
rang
1267
rang
440
rang
2088
Pente moyenne
6.8%
rang
289
68% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
1233
68% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
407
70% moins raide que
Muro di Guardiagrele
rang
3466
75% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
8.8km
rang
325
rang
1233
rang
547
rang
3027
Dénivelé
616m
rang
322
71% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
1171
71% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
465
71% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
2166
78% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
21 épingles

Etat de la route

83% 17% 0%
Basé sur 6 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 6 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 01:15:31
11 km/h 00:48:03
15 km/h 00:35:14
19 km/h 00:27:49

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (19)


Anglais

MaximGeeroms
1 mois

I rented a Focus Izalco road bike in Bormio (Spot-On) for €60 and did this climb in July 2021. Very beautiful climb with hairpins to the towers, followed by a flat section along the Lago Scale, towards the Lago di Cancano and Lago di San Giacomo. The course around the Lago di Cancano and Lago di San Giacomo is unpaved, but, if you arrive by road bike, I highly recommend to rent a mountainbike in "Rent a Bike Cancano" (€4 per hour) so you can do the +/- 17 km course around the lakes. If I would have known, I would have rented a mountainbike from the beginning to do the ascent to the Torri di Fraele as well. Beautiful views on the lakes and surrounding mountains! Almost no cars as they have to pay a ticket to drive to the Torri. Not the toughest day on my biking holiday in Bormio but definitely the most beautiful.

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele

Néerlandais

F11ACE
1 mois 00:40:19 (13.1km/h)

Mooie opwarmer voor al het andere geweld wat Bormio en omgeving te bieden heeft. Niet te veel eten, alle bochten kunnen je misselijk maken. Uitzicht is prachtig en vooral even doorrijden tot en met het meertje.

baar10
1 mois

Fantastische klim. Mini Stelvio. Boven bij de torens nog even helemaal doorfietsen tot aan het stuwmeer. Hier kun je omlaag (onverhard maar te doen) en over de stuwdam naar de overkant. Ook als niet fotograaf kunnen de foto's niet mislukken.

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Ikke0604
1 mois

Een heerlijke klim om mee te beginnen als je in Bormio bent voor een paar dagen. De haarspeldbochten zijn erg leuk naar boven, de afdaling is daardoor technisch. Boven is het mooi bij het meer, wel even doorfietsen!!

patrickbaert
2 mois

Met Bormio als fietsstart zijn de beklimmingen van de iconische Stelvio en Gavia een essentie.
Hiervoor is de ideale opwarming en voorbereiding de wondermooie onbekende klim naar Torri di Fraele.
Aanloop start eerst gelijklopend met de Stelvio om dan in bocht 3 links af te draaien richting Livigno en vervolgens na het kerkje van Torri Piano rechtsaf de Via Cancano in te fietsen (wegwijzer Torri di.Fraele/lago Cancano).
Daar begint de klim met de eerste 4 haarspeldbochten en een lang stuk rechtsdraaiende weg op de dal flank om hoogte te winnen al voor het echte haarspeldbochtenfestival start. Binnen het bestek van enkele kilometers volgen dan een reeks van 17 bochten die leiden tot 2 korte donkere tunnels dwars door de rotswand,die de laatste 200 m. tot de oude burchttorens op de top afronden. Je hebt er fantastisch uitzicht op de bijna volledige klim en de vallei.
Via onverharde weg kan men nog verder licht dalen tot het Cancano stuwmeer. Startpunt van veel MTB mogelijkheden.
Nergens zijn er extreem steile stukken maar er lagen wel wat losse stenen langs de zijkanten op het wegdek en er stond een kudde berggeiten in de laatste tunnel.

Fantastische klim in het Nationaal Park weg van alle verkeersdrukte die je ABSOLUUT moet FIETSEN!!!!!

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Robert
4 mois

De Giro weet de laatste jaren deze klim te vinden, zowel voor dames als heren. De klim is heel overzichtelijk en goed te doen, met aantal plekken om bij te komen. Belangrijkste aandachtspunt is dat dit wel een klim vol in de zon kan zijn met weinig beschutting en dus heel heet, zeker in de middag. Voldoende drinken is belangrijk. Zeker door fietsen naar het meer, ook op de racefiets, want dit is echt wel een kers op de taart!

tomdetester
6 mois

Dit was mijn eerste serieuze buitenlandse beklimming, ik wist niet wat ik moest verwachten en ik wist niet hoelang die zou duren. maar de ervaring die ik toen heb opgedaan door te snel te starten en te gaan hyperventileren daar heb ik de rest van de week profijt van gehad door rustiger te starten. Het uitzicht boven aan de top is geweldig.

RRobbe
11 mois 01:00:00 (8.8km/h)

Als je het doet voor de beklimming op zich kan je met de koersfiets prima tot boven rijden. Doch deze parel is ideaal om met de mountainbike te doen, dan is niet alleen de klim is genieten, maar ook de prachtige uitzichten aan het kristalheldere meer van Cancano. Je kan er volledig rond rijden in beide richtingen op een zeer rustig onverhard pad (met koersfiets eigenlijk niet te doen). Een rondje rond de 2 delen van het meer is ongeveer 20km . Onderweg kom je ook nog een super gelegen fietsersterrasje tegen waat je wat drank kan nuttigen. Van deze beklimming alleen al kan je een prachtige fotoboek samenstellen.

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Ties
1 a

Augustus 2019 beklommen op een "rustdag" tussen de grote reuzen in.Mooie klim, nergens killing en dus tijd om te genieten.Wegdek is goed, mits je na de top doorfietst naar het stuwmeer voor een pintje want dan wordt het onverhard, maar ook dat is nog goed te doen met een racefiets.

Random
Jan
2 a

Ik vond dit de mooiste klim van het hele weekend (Mortirolo, Stelvio van beide kanten en deze). Misschien juist omdat het niet te zwaar is en je daardoor echt kan genieten. De bochten zijn ook zo goed als vlak itt de Stelvio vanuit Prato. Hierdoor kun je in de bochten weer vaart maken,

Random
Martin
2 a

Prachtige beklimming.
Gebruikt om benen te laten wennen voordat we de Stelvio etc gaan doen.
Als je boven bent, prachtig mooi uitzicht op de haarspeldbochten. Vergeet vooral niet door de fietsen naar het 2e grote meer. Daar lekker bakkie doen en klaarmaken voor de leuke afdaling

Random
Kris
3 a

Hiervoor doe je het. Schitterende gelijkmatige klim met bijzonder weinig verkeer. De onverharde weg na de top naar het meer is goed te doen met een racefiets.

Random
Alfred
4 a

Op donderdag 7 september deze beklimming gedaan direct nadat we vanuit Nederland (3 uur 's nachts vertrokken) aankwamen in Bormio. Prachtige rit! Begint in Bormio en na een stukje stijgen en dalen weg verlaten en richting Torri di Fraele. Met name de tornanti in de laatste kilometers zijn lekker om het klimritme te pakken te krijgen en bieden een fantastisch uitzicht. Boven aangekomen snel wat warmers aan getrokken en afgedaald richting Bormio.

Random
Jurgen
4 a

Absolute TOPPER! De mooiste beklimming in de regio. Geen verkeer, wegdek is goed, wel wat losliggend grind. De dag erna fietsten we de Stelvio van twee kanten op..., samen met ongeveer 12.000 motoren, 6000 auto's en 3000 campers ;-(

Random
Caestecker Kevin
5 a

Over Torre di Fraele kan ik kort zijn. Het is een ABSOLUTE aanrader !!!! Eens boven kan je mooie foto's nemen aan de restanten van 2 torens. TIP fiets nog even verder voorbij de top, de weg is er onverhard maar ongeveer 1 kilometer verderop kom je aan een meer en nog iets verderop aan een tweede meer dan iets lager ligt. Je kan daar zelfs over de stuwdam fietsen. Adembenemend mooi. Torre di Fraele, minder bekend maar mijn inziens zoveel mooier en rustiger dan de Stelvio.

Random
Jan-Willem M
5 a

Mooie klim over 'ok' wegdek. Zeker op het einde is het een prachtig gezicht, met alle haarspeldbochten. Gevoelsmatig was de klim veel gelijkmatiger dan het profiel suggereert. De 11% bovenin lijkt niet te kloppen, de 2% evenmin. Onderweg is een poortje waar automobilisten 6 euro moeten betalen om door te mogen rijden, maar fietsers mogen gratis naar boven. Verder fietsen richting de meren van Cancano levert mooie plaatjes op, maar ik had liever een mtb gehad voor de onverharde weg.

Random
Patrick
7 a

Vorig jaar in september waren we in Bormio. We 'deden' de Torri di Fraele, de Stelvio en Gavia en de Foscagno maar de Torri di Fraele vond ik toch de mooiste. Absolute aanrader!

Random
Dominique
7 a

Prachtige klim. Op een gegeven moment zie je de torentjes en de slingerende weg ernaartoe. Je weet waar je heen gaat. De weg is goed te noemen, geen gaten en hier en daar wat steentjes maar dat is geen probleem

Random
marc dewilde
7 a

Het is inderdaad een prachtige onbekende klim. Heb deze opgereden 17juni'14 en de weg is ondertussen al wel bijgewerkt en vormt helemaal geen probleem meer.

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?