Torri di Fraele

Elevation profile Torri di Fraele
Elevation profile Torri di Fraele
Elevation profile Torri di Fraele
501
difficulty points
6.8%
avg. gradient
13.7%
steepest 100 meter
8.8km
length
616m
total ascent

Share this climb

902

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Torri di Fraele is a climb in the region Italian Alps. It is 8.8km long and bridges 616 vertical meters with an average gradient of 6.8%, resulting in a difficulty score of 501. The top of the ascent is located at 1955 meters above sea level. Climbfinder users shared 19 reviews/stories of this climb and uploaded 27 photos.

Road name: Strada Fior d’Alpe Cancano

I rented a Focus Izalco road bike in Bormio (Spot-On) for €60 and did this climb in July 2021. Very beautiful climb with hairpins to the towers, followed by a flat section along the Lago Scale, towards the Lago di Cancano and Lago di San Giacomo. The course around the Lago di Cancano and Lago di S... read more

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (27)

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Statistics

Torri di Fraele
This climb
Italian Alps
567 climbs
Alps
2617 climbs
Italy
1083 climbs
Europe
14801 climbs
Difficulty points
501
2
rank
331
rank
1267
rank
439
rank
2086
Average gradient
6.8%
rank
289
68% less steep than
Muro di Lundo from Lundo
rank
1233
68% less steep than
Muro di Lundo from Lundo
rank
405
70% less steep than
Muro di Guardiagrele
rank
3458
75% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
8.8km
rank
325
rank
1233
rank
547
rank
3021
Total ascent
616m
rank
322
71% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
1171
71% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
465
71% less ascent than
Colle del Nivolet
rank
2164
78% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
21 hairpin turns

Road surface condition

83% 17% 0%
Based on 6 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

100% 0% 0%
Based on 6 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 01:15:31
11 km/h 00:48:03
15 km/h 00:35:14
19 km/h 00:27:49

Popular

Passe dello Stelvio

Passe dello Stelvio

famous beautiful
Monte Zoncolan

Monte Zoncolan

famous beautiful
Mortirolo

Mortirolo

famous beautiful
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (19)

MaximGeeroms
1 Mo

I rented a Focus Izalco road bike in Bormio (Spot-On) for €60 and did this climb in July 2021. Very beautiful climb with hairpins to the towers, followed by a flat section along the Lago Scale, towards the Lago di Cancano and Lago di San Giacomo. The course around the Lago di Cancano and Lago di San Giacomo is unpaved, but, if you arrive by road bike, I highly recommend to rent a mountainbike in "Rent a Bike Cancano" (€4 per hour) so you can do the +/- 17 km course around the lakes. If I would have known, I would have rented a mountainbike from the beginning to do the ascent to the Torri di Fraele as well. Beautiful views on the lakes and surrounding mountains! Almost no cars as they have to pay a ticket to drive to the Torri. Not the toughest day on my biking holiday in Bormio but definitely the most beautiful.

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele

Dutch

F11ACE
1 Mo 00:40:19 (13.1km/h)

Mooie opwarmer voor al het andere geweld wat Bormio en omgeving te bieden heeft. Niet te veel eten, alle bochten kunnen je misselijk maken. Uitzicht is prachtig en vooral even doorrijden tot en met het meertje.

baar10
1 Mo

Fantastische klim. Mini Stelvio. Boven bij de torens nog even helemaal doorfietsen tot aan het stuwmeer. Hier kun je omlaag (onverhard maar te doen) en over de stuwdam naar de overkant. Ook als niet fotograaf kunnen de foto's niet mislukken.

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Ikke0604
1 Mo

Een heerlijke klim om mee te beginnen als je in Bormio bent voor een paar dagen. De haarspeldbochten zijn erg leuk naar boven, de afdaling is daardoor technisch. Boven is het mooi bij het meer, wel even doorfietsen!!

patrickbaert
2 Mo

Met Bormio als fietsstart zijn de beklimmingen van de iconische Stelvio en Gavia een essentie.
Hiervoor is de ideale opwarming en voorbereiding de wondermooie onbekende klim naar Torri di Fraele.
Aanloop start eerst gelijklopend met de Stelvio om dan in bocht 3 links af te draaien richting Livigno en vervolgens na het kerkje van Torri Piano rechtsaf de Via Cancano in te fietsen (wegwijzer Torri di.Fraele/lago Cancano).
Daar begint de klim met de eerste 4 haarspeldbochten en een lang stuk rechtsdraaiende weg op de dal flank om hoogte te winnen al voor het echte haarspeldbochtenfestival start. Binnen het bestek van enkele kilometers volgen dan een reeks van 17 bochten die leiden tot 2 korte donkere tunnels dwars door de rotswand,die de laatste 200 m. tot de oude burchttorens op de top afronden. Je hebt er fantastisch uitzicht op de bijna volledige klim en de vallei.
Via onverharde weg kan men nog verder licht dalen tot het Cancano stuwmeer. Startpunt van veel MTB mogelijkheden.
Nergens zijn er extreem steile stukken maar er lagen wel wat losse stenen langs de zijkanten op het wegdek en er stond een kudde berggeiten in de laatste tunnel.

Fantastische klim in het Nationaal Park weg van alle verkeersdrukte die je ABSOLUUT moet FIETSEN!!!!!

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Robert
4 Mo

De Giro weet de laatste jaren deze klim te vinden, zowel voor dames als heren. De klim is heel overzichtelijk en goed te doen, met aantal plekken om bij te komen. Belangrijkste aandachtspunt is dat dit wel een klim vol in de zon kan zijn met weinig beschutting en dus heel heet, zeker in de middag. Voldoende drinken is belangrijk. Zeker door fietsen naar het meer, ook op de racefiets, want dit is echt wel een kers op de taart!

tomdetester
6 Mo

Dit was mijn eerste serieuze buitenlandse beklimming, ik wist niet wat ik moest verwachten en ik wist niet hoelang die zou duren. maar de ervaring die ik toen heb opgedaan door te snel te starten en te gaan hyperventileren daar heb ik de rest van de week profijt van gehad door rustiger te starten. Het uitzicht boven aan de top is geweldig.

RRobbe
11 Mo 01:00:00 (8.8km/h)

Als je het doet voor de beklimming op zich kan je met de koersfiets prima tot boven rijden. Doch deze parel is ideaal om met de mountainbike te doen, dan is niet alleen de klim is genieten, maar ook de prachtige uitzichten aan het kristalheldere meer van Cancano. Je kan er volledig rond rijden in beide richtingen op een zeer rustig onverhard pad (met koersfiets eigenlijk niet te doen). Een rondje rond de 2 delen van het meer is ongeveer 20km . Onderweg kom je ook nog een super gelegen fietsersterrasje tegen waat je wat drank kan nuttigen. Van deze beklimming alleen al kan je een prachtige fotoboek samenstellen.

Torri di Fraele
Torri di Fraele
Torri di Fraele
Ties
1 y

Augustus 2019 beklommen op een "rustdag" tussen de grote reuzen in.Mooie klim, nergens killing en dus tijd om te genieten.Wegdek is goed, mits je na de top doorfietst naar het stuwmeer voor een pintje want dan wordt het onverhard, maar ook dat is nog goed te doen met een racefiets.

Random
Jan
2 y

Ik vond dit de mooiste klim van het hele weekend (Mortirolo, Stelvio van beide kanten en deze). Misschien juist omdat het niet te zwaar is en je daardoor echt kan genieten. De bochten zijn ook zo goed als vlak itt de Stelvio vanuit Prato. Hierdoor kun je in de bochten weer vaart maken,

Random
Martin
2 y

Prachtige beklimming.
Gebruikt om benen te laten wennen voordat we de Stelvio etc gaan doen.
Als je boven bent, prachtig mooi uitzicht op de haarspeldbochten. Vergeet vooral niet door de fietsen naar het 2e grote meer. Daar lekker bakkie doen en klaarmaken voor de leuke afdaling

Random
Kris
3 y

Hiervoor doe je het. Schitterende gelijkmatige klim met bijzonder weinig verkeer. De onverharde weg na de top naar het meer is goed te doen met een racefiets.

Random
Alfred
4 y

Op donderdag 7 september deze beklimming gedaan direct nadat we vanuit Nederland (3 uur 's nachts vertrokken) aankwamen in Bormio. Prachtige rit! Begint in Bormio en na een stukje stijgen en dalen weg verlaten en richting Torri di Fraele. Met name de tornanti in de laatste kilometers zijn lekker om het klimritme te pakken te krijgen en bieden een fantastisch uitzicht. Boven aangekomen snel wat warmers aan getrokken en afgedaald richting Bormio.

Random
Jurgen
4 y

Absolute TOPPER! De mooiste beklimming in de regio. Geen verkeer, wegdek is goed, wel wat losliggend grind. De dag erna fietsten we de Stelvio van twee kanten op..., samen met ongeveer 12.000 motoren, 6000 auto's en 3000 campers ;-(

Random
Caestecker Kevin
5 y

Over Torre di Fraele kan ik kort zijn. Het is een ABSOLUTE aanrader !!!! Eens boven kan je mooie foto's nemen aan de restanten van 2 torens. TIP fiets nog even verder voorbij de top, de weg is er onverhard maar ongeveer 1 kilometer verderop kom je aan een meer en nog iets verderop aan een tweede meer dan iets lager ligt. Je kan daar zelfs over de stuwdam fietsen. Adembenemend mooi. Torre di Fraele, minder bekend maar mijn inziens zoveel mooier en rustiger dan de Stelvio.

Random
Jan-Willem M
5 y

Mooie klim over 'ok' wegdek. Zeker op het einde is het een prachtig gezicht, met alle haarspeldbochten. Gevoelsmatig was de klim veel gelijkmatiger dan het profiel suggereert. De 11% bovenin lijkt niet te kloppen, de 2% evenmin. Onderweg is een poortje waar automobilisten 6 euro moeten betalen om door te mogen rijden, maar fietsers mogen gratis naar boven. Verder fietsen richting de meren van Cancano levert mooie plaatjes op, maar ik had liever een mtb gehad voor de onverharde weg.

Random
Patrick
7 y

Vorig jaar in september waren we in Bormio. We 'deden' de Torri di Fraele, de Stelvio en Gavia en de Foscagno maar de Torri di Fraele vond ik toch de mooiste. Absolute aanrader!

Random
Dominique
7 y

Prachtige klim. Op een gegeven moment zie je de torentjes en de slingerende weg ernaartoe. Je weet waar je heen gaat. De weg is goed te noemen, geen gaten en hier en daar wat steentjes maar dat is geen probleem

Random
marc dewilde
7 y

Het is inderdaad een prachtige onbekende klim. Heb deze opgereden 17juni'14 en de weg is ondertussen al wel bijgewerkt en vormt helemaal geen probleem meer.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?