Hornisgrinde depuis Achern

Profil de hauteur Hornisgrinde depuis Achern
Profil de hauteur Hornisgrinde depuis Achern
Profil de hauteur Hornisgrinde depuis Achern
872
points de difficulté
5.5%
pente moyenne
18.2%
100 m les plus raides
18.4km
longueur
1043m
dénivelé

Partager cette ascension

1263

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Hornisgrinde depuis Achern est une montée située dans la région Forêt-Noire. Cette montée est 18.4 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 1043 mètres. Hornisgrinde depuis Achern a une pente moyenne de 5.5%. Avec cette raideur la montée comptabilise 872 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1159 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 6 expériences sur Hornisgrinde depuis Achern et ont téléchargés 14 photos.

Noms des rues: Hornisgrindestrasse, Talstrasse, Bergstrasse, Brandmatt, L86 & Bundesstrasse 500

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (14)

Hornisgrinde depuis Achern
Hornisgrinde depuis Achern
Hornisgrinde depuis Achern
Hornisgrinde depuis Achern
Hornisgrinde depuis Achern

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Hornisgrinde depuis Achern
Cette montée
Forêt-Noire
53 montées
Allemagne
1100 montées
Europe
15328 montées
Points de difficulté
872
1
rang
1
rang
7
58% plus facile que
Nebelhorn depuis Oberstdorf
rang
729
Pente moyenne
5.5%
rang
34
rang
413
70% moins raide que
Lärchenweg Mettingen
rang
6276
80% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
18.4km
rang
4
rang
8
rang
645
Dénivelé
1043m
rang
1
rang
3
5% moins de montée que
Nebelhorn depuis Oberstdorf
rang
672
62% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
4 épingles

Etat de la route

100% 0% 0%
Basé sur 6 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

0% 100% 0%
Basé sur 6 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 02:37:31
11 km/h 01:40:14
15 km/h 01:13:30
19 km/h 00:58:02

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (6)


Anglais

BerthaVision
1 a

A really nice way up is from the Eastern Murg Valley side, its a very quiet narrow road that's really smooth with fiarly easy grades until the final part from the main road which is closed to cars

Hornisgrinde depuis Achern

Néerlandais

BrechtO
1 mois

De eerste kilometers zijn erg zwaar, net voor het dorp valt het grotendeels wel mee. Als je in het dorp zit zijn de percentages toch al tegen de 10 procent. Na het dorp kom je in het bos terecht waar het echt wel harken is! Het is stampen en duwen tot je rechts kan afdraaien naat het 'vals plat' gedeelte. Op het einde nog de slagboom ontwijken en is het nog eens alle registers opentrekken voor de top te bereiken. Daarna wordt je wel beloont met een prachtig zicht.
Extra tip: bij het café ( aan de linkerkant als je toekomt van de beklimming) is er een waterkraantje waar je je bidon gratis kan bijvullen!

JohanR
2 mois

Heb deze vandaag ook gedaan vanuit Achern. De 23% en 18% op het profiel boezemde we wel behoorlijk wat angst in. Maar dat was volledig onterecht. Omdat er geen stukken zijn van 23% of 18%. Dus daar klopt het profiel niet echt. De rest is al gezegd. Het middenstuk is echt ploeteren. Op een warme (of snikhete) dag fiets je op dat stuk ook vaak buiten het woud in de vlakke zon. En deze flank van de berg krijgt weinig wind. Eens je terug op de 500 (grote weg) zit, voel je plots wel de wind en dat kan echt deugd doen. Ik vond er wel redelijk veel verkeer. Zowel op de L83 als de B500. Alleen rijden ze op de B500 een pak sneller. Maar de Duitse chauffeurs hebben dan ook weer meer discipline en blijven rustig achter je hangen als voorbijsteken even niet kan. En ze scheren ook niet rakelijks naast je door zoals in Frankrijk of Italië. De laatste 1,6 km van de beklimming naar de top begint net voor een soort groot restaurant, vlak na de "Aussicht" post. Een weg met een hefboom, die ik voorbij was voor ik het wist. Die 1,6 km naar boven is eigenlijk het mooiste stuk van de hele 18 km. Trouwens, voor de uitzichten moet je deze klim niet doen. Je zou wel eens teleurgesteld kunnen zijn. Heel af en toe staan er eens geen bomen in de weg, maar een vergezicht op een immens vlak dal met daarin verspreid dorpen en steden, is nu niet echt iets waar ik persoonlijk warm van wordt. Dat geldt trouwens voor andere beklimmingen aan deze kant van het Zwarte Woud ook.

Ramon
8 mois 01:31:00 (12.1km/h)

Prachtige beklimming waar je op sommige stukken goed kan afzien. Eerste 4 km trappen heerlijk weg en zijn een goede warming up voor wat er daarna gaat volgen. Wanneer je Sasbachwalden uit rijdt dan volgt er een stuk van ongeveer een km, tussen de wijngaarden door, waar je het goed zwaar kan hebben als je al te veel gegeven hebt. Vervolgens kan je even op adem komen voordat het echte feest begint. 3 á 4 km waar je moet blijven draaien anders is een voet aan de grond niet te voorkomen. Vervolgens een relatief makkelijk stuk met o.a. de Schwarzwaldhochstrasse. Wanneer je bij de Mummelsee links af slaat heb je nog het slotstuk. Nog een anderhalf km wat stijl omhoog gaat en zonder verkeer. Waar je alleen hoeft uit te kijken voor breed lopende groepen met voetgangers. Boven kan je genieten van het prachtige uitzicht, als het mooi weer is kijk je in de verte uit tot aan Strasbourg.

Hornisgrinde depuis Achern
AdriaanAndringa
1 a

Ben 'm opgefietst vanuit Baden-Baden over het vlakke naar Achern en dan omhoog. Erg mooie klim. Aanloop is goed te doen, maar het middenstuk is zwaar. Borden langs de weg zeggen 7km met een gemiddelde van 12%. Garmin toont in ieder geval lange stukken van 10% - 14%. Een vrij vlak stuk over de befaamde Schwarzwaldhochstrasse biedt mooie uitzichten, voor de eindklim naar de top vanaf de Mummelsee (waar je op weg naar boven of beneden goed kan stoppen voor een witbiertje).

Hornisgrinde depuis Achern
Mike-Smile
1 a 01:40:00 (11km/h)

Het stuk van Achern tot aan Sasbachwalden is een mooie opwarmer. Al in het dorp Sasbachwalden merk je dat het serieuzer wordt. Bij het verlaten van het dorp begint het feest echt. Tot aan de derde scherpe bocht na Sasbachwalden stijgt het met minimaal 11%. Je fietst hier links en rechts tussen de wijngaarden door, al zal je daar waarschijnlijk weinig oog voor hebben. Hierna gaan de percentages naar 6-8% en wordt het makkelijker. Een mooie, afwisselende beklimming met zelfs in het weekend weinig verkeer.

Hornisgrinde depuis Achern
Hornisgrinde depuis Achern
Hornisgrinde depuis Achern

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?