Hornisgrinde von Achern

Höhenprofil Hornisgrinde von Achern
Höhenprofil Hornisgrinde von Achern
Höhenprofil Hornisgrinde von Achern
872
Bergpunkte
5.5%
Durchschnittliche Steigung
18.2%
Die steilsten 100 Meter
18.4km
Länge
1043m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

1263

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Hornisgrinde von Achern ist ein Anstieg in der Region Schwarzwald. Die Strecke ist 18.4 Kilometer lang und überbrückt 1043 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 5.5%. Der Anstieg erzielt so 872 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 1159 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 6 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 14 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Hornisgrindestrasse, Talstrasse, Bergstrasse, Brandmatt, L86 & Bundesstrasse 500

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (14)

Hornisgrinde von Achern
Hornisgrinde von Achern
Hornisgrinde von Achern
Hornisgrinde von Achern
Hornisgrinde von Achern

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Statistiken

Hornisgrinde von Achern
Dieser Anstieg
Schwarzwald
52 Anstiege
Deutschland
1059 Anstiege
Europa
14801 Anstiege
Bergpunkte
872
1
Platz
1
Platz
7
58% einfacher als
Das Nebelhorn von Oberstdorf
Platz
722
Durchschnittlicher Anstieg
5.5%
Platz
33
41% weniger steil als
Löcherbergwasen von Löcherberg
Platz
398
70% weniger steil als
Lärchenweg Mettingen
Platz
6111
80% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
18.4km
Platz
4
Platz
8
Platz
638
Höhenmeter
1043m
Platz
1
Platz
3
5% weniger Anstieg als
Das Nebelhorn von Oberstdorf
Platz
666
62% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
4 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

100% 0% 0%
Basierend auf 6 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

0% 100% 0%
Basierend auf 6 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 02:37:31
11 km/Std. 01:40:14
15 km/Std. 01:13:30
19 km/Std. 00:58:02

Beliebt

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (6)


Englisch

BerthaVision
1 J

A really nice way up is from the Eastern Murg Valley side, its a very quiet narrow road that's really smooth with fiarly easy grades until the final part from the main road which is closed to cars

Hornisgrinde von Achern

Niederländisch

BrechtO
3 Wo

De eerste kilometers zijn erg zwaar, net voor het dorp valt het grotendeels wel mee. Als je in het dorp zit zijn de percentages toch al tegen de 10 procent. Na het dorp kom je in het bos terecht waar het echt wel harken is! Het is stampen en duwen tot je rechts kan afdraaien naat het 'vals plat' gedeelte. Op het einde nog de slagboom ontwijken en is het nog eens alle registers opentrekken voor de top te bereiken. Daarna wordt je wel beloont met een prachtig zicht.
Extra tip: bij het café ( aan de linkerkant als je toekomt van de beklimming) is er een waterkraantje waar je je bidon gratis kan bijvullen!

JohanR
1 M

Heb deze vandaag ook gedaan vanuit Achern. De 23% en 18% op het profiel boezemde we wel behoorlijk wat angst in. Maar dat was volledig onterecht. Omdat er geen stukken zijn van 23% of 18%. Dus daar klopt het profiel niet echt. De rest is al gezegd. Het middenstuk is echt ploeteren. Op een warme (of snikhete) dag fiets je op dat stuk ook vaak buiten het woud in de vlakke zon. En deze flank van de berg krijgt weinig wind. Eens je terug op de 500 (grote weg) zit, voel je plots wel de wind en dat kan echt deugd doen. Ik vond er wel redelijk veel verkeer. Zowel op de L83 als de B500. Alleen rijden ze op de B500 een pak sneller. Maar de Duitse chauffeurs hebben dan ook weer meer discipline en blijven rustig achter je hangen als voorbijsteken even niet kan. En ze scheren ook niet rakelijks naast je door zoals in Frankrijk of Italië. De laatste 1,6 km van de beklimming naar de top begint net voor een soort groot restaurant, vlak na de "Aussicht" post. Een weg met een hefboom, die ik voorbij was voor ik het wist. Die 1,6 km naar boven is eigenlijk het mooiste stuk van de hele 18 km. Trouwens, voor de uitzichten moet je deze klim niet doen. Je zou wel eens teleurgesteld kunnen zijn. Heel af en toe staan er eens geen bomen in de weg, maar een vergezicht op een immens vlak dal met daarin verspreid dorpen en steden, is nu niet echt iets waar ik persoonlijk warm van wordt. Dat geldt trouwens voor andere beklimmingen aan deze kant van het Zwarte Woud ook.

Ramon
7 M 01:31:00 (12.1km/Std.)

Prachtige beklimming waar je op sommige stukken goed kan afzien. Eerste 4 km trappen heerlijk weg en zijn een goede warming up voor wat er daarna gaat volgen. Wanneer je Sasbachwalden uit rijdt dan volgt er een stuk van ongeveer een km, tussen de wijngaarden door, waar je het goed zwaar kan hebben als je al te veel gegeven hebt. Vervolgens kan je even op adem komen voordat het echte feest begint. 3 á 4 km waar je moet blijven draaien anders is een voet aan de grond niet te voorkomen. Vervolgens een relatief makkelijk stuk met o.a. de Schwarzwaldhochstrasse. Wanneer je bij de Mummelsee links af slaat heb je nog het slotstuk. Nog een anderhalf km wat stijl omhoog gaat en zonder verkeer. Waar je alleen hoeft uit te kijken voor breed lopende groepen met voetgangers. Boven kan je genieten van het prachtige uitzicht, als het mooi weer is kijk je in de verte uit tot aan Strasbourg.

Hornisgrinde von Achern
AdriaanAndringa
1 J

Ben 'm opgefietst vanuit Baden-Baden over het vlakke naar Achern en dan omhoog. Erg mooie klim. Aanloop is goed te doen, maar het middenstuk is zwaar. Borden langs de weg zeggen 7km met een gemiddelde van 12%. Garmin toont in ieder geval lange stukken van 10% - 14%. Een vrij vlak stuk over de befaamde Schwarzwaldhochstrasse biedt mooie uitzichten, voor de eindklim naar de top vanaf de Mummelsee (waar je op weg naar boven of beneden goed kan stoppen voor een witbiertje).

Hornisgrinde von Achern
Mike-Smile
1 J 01:40:00 (11km/Std.)

Het stuk van Achern tot aan Sasbachwalden is een mooie opwarmer. Al in het dorp Sasbachwalden merk je dat het serieuzer wordt. Bij het verlaten van het dorp begint het feest echt. Tot aan de derde scherpe bocht na Sasbachwalden stijgt het met minimaal 11%. Je fietst hier links en rechts tussen de wijngaarden door, al zal je daar waarschijnlijk weinig oog voor hebben. Hierna gaan de percentages naar 6-8% en wordt het makkelijker. Een mooie, afwisselende beklimming met zelfs in het weekend weinig verkeer.

Hornisgrinde von Achern
Hornisgrinde von Achern
Hornisgrinde von Achern

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?