Col de Sarenne

Profil de hauteur Col de Sarenne
Profil de hauteur Col de Sarenne
Profil de hauteur Col de Sarenne
868
points de difficulté
7.4%
pente moyenne
15.2%
100 m les plus raides
12.8km
longueur
960m
dénivelé

Partager cette ascension

318

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col de Sarenne est une montée située dans la région Bourg d'Oisans. Cette montée est 12.8 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 960 mètres. Col de Sarenne a une pente moyenne de 7.4%. Avec cette raideur la montée comptabilise 868 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1999 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 22 expériences sur Col de Sarenne et ont téléchargés 23 photos.

Noms des rues: D25, Vierge de Mizoen, D25a & Route du Col de Sarenne

Fait 21/07/2019 pendant 'Sur les balcons de L'oisans à la rencontre du 50eme BRA' Fantastique ! Sur STRAVA col Hors Category (HC) ... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (23)

Col de Sarenne
Col de Sarenne
Col de Sarenne
Col de Sarenne
Col de Sarenne

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col de Sarenne depuis Lac du Chambon
Cette montée
Bourg d'Oisans
57 montées
Alpes Françaises
1004 montées
Alpes
2617 montées
France
4198 montées
Europe
14801 montées
Points de difficulté
868
1
rang
15
46% plus facile que
Col du Galibier
rang
91
46% plus facile que
Col du Galibier
rang
527
rang
136
46% plus facile que
Col du Galibier
rang
728
Pente moyenne
7.4%
rang
16
25% moins raide que
Oulles
rang
208
56% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
985
65% moins raide que
Muro di Lundo depuis Lundo
rang
530
56% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
2620
73% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
12.8km
rang
24
63% plus court que
Col du Galibier
rang
215
73% plus court que
Col de l'Iseran
rang
667
rang
554
73% plus court que
Col de l'Iseran
rang
1585
Dénivelé
960m
rang
20
54% moins de montée que
Col du Galibier
rang
131
54% moins de montée que
Col du Galibier
rang
532
55% moins de montée que
Colle del Nivolet
rang
217
54% moins de montée que
Col du Galibier
rang
852
65% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
20 épingles

Etat de la route

0% 75% 25%
Basé sur 12 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

100% 0% 0%
Basé sur 12 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 01:50:01
11 km/h 01:10:00
15 km/h 00:51:20
19 km/h 00:40:32

Populaire

Alpe d'Huez

Alpe d'Huez

légendaire beau
Col du Galibier

Col du Galibier

légendaire beau
Col de la Croix-de-Fer

Col de la Croix-de-Fer

légendaire beau
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (22)

LucJansen
11 mois 01:31:39 (8.4km/h)

Fait 21/07/2019 pendant 'Sur les balcons de L'oisans à la rencontre du 50eme BRA'
Fantastique !
Sur STRAVA col Hors Category (HC)


Anglais

frankostyn
1 mois

This is the better way to climb Alpes d'Huez: less people and better views. If you are in the area: put it on your list and you will not be disappointed.

GeertH
4 mois

Beautiful Climb. Like other reviews indicate, the complete opposite of the Alpe d'Huez. Quit, no cars, rough roads, beautiful views. A must-do when you are in the Bourg d'Oissan area. Geert

Col de Sarenne
Col de Sarenne
Col de Sarenne
Col de Sarenne

Néerlandais

KarelJan
3 s

Zonder meer een van de mooiere klimmen in deze regio en zeker niet te onderschatten. Bij het Lac du Chambon draai je direct de klim op waarbij de stijgingspercentages fors oplopen tot aan Mizoen. Na een wat vlakker stuk en een korte afdaling slingert de weg zich tussen de bossen en door 2 kleine plaatsjes omhoog. Bij Clavans le Haut gaat de weg weer serieus omhoog en volgen meerdere haarspeldbochten. Boven de boomgrens (de laatste 4km) is het serieus steil en naar boven buffelen. Met schitterende uitzichten tot gevolg.

Col de Sarenne
Col de Sarenne
daanvink
2 mois

Vanuit Bourg d'Oisans de standaardweg richting Alpe d'Huez genomen. Bij bocht 16 eraf. Balcons d'Auris. Bijna geen verkeer. Prachtig in steen gesneden weg met eng laag randje. Dat is nog steeds klimmen. Afdalen naar Freney en weg naar stuwmeertje en Mizoën nemen. Er wordt gezegd dat je meer schapen dan auto's tegenkomt. We hebben van beide weinig gezien. Wel de dorpsgek van Haut Clavan. Op gegeven moment rij je op de bomengrens. Links bomen rechts grassige berghelling. In de verte sneeuwtoppen. Rue pastorale. Geen vangrails of muurtjes meer. De col is heerlijk eenvoudig. Een minuscuul bordje. Daarna naar beneden stuiteren richting Alpe d'Huez. In Huez (dat is paar haarspeldbochten onder de Alpe) afslag richting Villard Reculas. Weer smal weggetje maar deze was drukker dan gedacht. Wel grappig, auto's die om de haverklap stilstaan om langs elkaar te kunnen. De afdaling na Villard Reculas naar Allemont is rustiger wat verkeer betreft.

Wenny
2 mois

Beklommen via eerste deel van Alp d’Huez, balcon d’Auris en dan vanaf Mizoën de Sarenne op. Prachtige klim!! Echt een aanrader. Laatste km’s zijn steil maar het uitzicht is schitterend.

Robert
4 mois

De achterkant van Alpe d'Huez en in alles een tegenpool: een imposant landschap, slecht wegdek, zo onregelmatig als maar zijn kan en heel rustig. Klinkt vreemd, maar voelt een beetje als de Pyreneeën. Ook plateau vanaf top richting Alpe d'Huez is aanrader qua landschap. Überhaupt zou ik afdalen via de Alpe. Afdalen via Sarenne is tricky.

forzayves
4 mois

dus voor alle duidelijkheid: de afdaling vanop de Sarenne richting Alpe is goed te doen qua wegdek?

franckydhoop
4 mois

Deze schitterende berg niet beklommen maar afgedaald na mijn beklimming van de Alpe d'Huez. Best gevaarlijk, het is op bepaalde plaatsen behoorlijk steil en het wegdek lag er ook niet al te best bij. Het is dus opletten geblazen. De streek hier is zo prachtig dat het de moeite loont om eens de remmen dicht te knijpen en te stoppen om van het prachtige uitzicht en de omgeving te genieten. De rust die hier heerst staat in groot contrast met de drukte rond de beroemde alp.

patrickbaert
11 mois

Fantastisch mooie desolate col gefietst op 31/08/2020.
Het contrast van deze ongerepte natuurklim met de drukke brede weg naar het volgebouwde skidorp Alpe d'Huez kan niet groter zijn. Niet voor niks omschreven als "Alpe d'Huez, La montée Sauvage" (de wilde klim) in de toeristische fietsbrochure "Cyclo en Oisans".
Smalle korrelige asfaltweg, geen verkeer, puur natuur , stevige percentages bij de start en het slot van de klim,uitzicht op de besneeuwde toppen van het Park National des Ecrins.
!!!!! opgelet kwam naast schapen toch wel enkele grote keien tegen midden op het wegdek .
Absoluut op fietsen als je daar in de buurt bent.

Col de Sarenne
Col de Sarenne
Col de Sarenne
Random
Mark
2 a

Één van de mooiste klimmen in de regio. Één van de zwaarste ook (echt veel zwaarder dan alle andere kanten de Alpe of de Sarenne op), zeker als je zoals velen deze beklimt vanaf Bourg d'Oisans, dus het eerste deel op van de Alpe d'Huez en bij het eerste kerkje rechtsaf slaan de Route de la Roche op. Adembenemend uitzicht vanaf dit smalle weggetje met serieus stijle afgeronden, weer even naar beneden en dan weer klimmen om tot de afdaling te komen naar het stuwmeer. Daar ga je de dam over en het weggetje linksaf nemen, wat je dan ziet voor je ziet is echt niet normaal meer. De weg naar Mizoën. Stijl, het doet pijn. Van Mizoën beklim je de Sarenne, eerst door bosachtig gebied en dan in een desolaat hooggebergte, met een uitzicht waar je U tegen zegt. De weg kronkelt omhoog, en de laatste kilometers zijn wederom erg stijl. Als je bovenop de Sarenne staat ben je er nog niet, ga nog even door naar de Alpe d'Huez en pak daar als een malle de afdaling, weg uit dat lelijke ski dorp. Maar om daar te komen na die beklimming is nog niet zo makkelijk, deze gaat pittig op en neer door het Alpine gebied, dus de Sarenne is niet de laatste klim van de dag geweest. In het kort, veel mooier dan de Alpe d'Huez, veel uitdagender, een smal wegje dat naar boven meandert in Alpine gebied, en veel meer echt klimmen.

Random
Edmond Heijboer
2 a

Wat een mooie klim zeg, nauwelijks verkeer, dus lekker rustig.
Het eerste en het laatste gedeelte zijn zwaar, verder is het genieten.

Random
Sebastian
3 a

Een mooie alternatieve manier om vanuit Bourg d'Oisans bij het roestige gebouw aan de voet van de Sarenne te komen vind je wanneer je na de eerste 5 bochten van de Alpe d'Huez voorbij het kerkje rechts naar beneden de Reu D'en Bas af daalt (D211A). Je zult het weggetje misschien al wel hoog tegen de rotswand hebben zien lopen vanuit Bourg, maar er zelf overheen rijden is op zijn zachtst gezegd spectaculair. Daarnaast gaat het ook nog 'ns lekker omhoog.

Random
Ronald
3 a

Prachtige klim, eerst steil tot aan mizoen, dan lang onder de bomen rijden. Wat de klim wat lastig maakt is het onregelmatige, alpe d’huez is wat mij betreft makkelijker omdat je daar één ritme kunt rijden. En het laatste stuk is echt steil, maar het uitzicht op de gletsjer van les Deux Alpes met de bloeiende alpenweide op de voorgrond is adembenemend.
Tip: rij ook eens naar les Deux Alpes via de kleine weg door het bos en via Le ponteil.

Random
Heidi
4 a

Vandaag dezelfde route gereden als Hans hieronder beschrijft. Wat de afdaling tussen de Col de Sarenne en Alpe d'Huez betreft, dat wegdek is inderdaad wat slechter, maar niet zoals in de Ardennen bijvoorbeeld. Zolang je maar in de beugels rijdt is dat geen probleem. Zo'n 3 km voor de top staat aangegeven dat de too nog 2,5km is, maar reken maar op 3.

Random
Geuens
4 a

Prachtige klim, zeer zwaar maar rijd eigenlijk vlot, de ene berg ligt je en de andere niet?

Random
Hans
4 a

Prachtige klim waar het venijn in de laatste 5 km zit.
Wij zijn via Bourg d' Oisans richting Alp d' Huez gereden. Afgeslagen naar de D211a naar de D25 om de col de Sarenne te beklimmen. Via Alp d'Huez over de D211b en D44b naar Allemond gereden. Prachtig rondje. Rond de 2100 hoogte meters.

Random
Wiljan
6 a

Mooie omgeving om doorheen te fietsen. Aan het eind ook best zwaar.

Random
Rogier
6 a

@Joost en Matrin Het klopt dat je moet klimmen omaan de start van de klim te komen, maar deze start rekenen we expres niet mee omdat je niet weet hoe je daar komt (via de lautaret, via les deux alpes, via bourg d'oisans) maar als je hem vanuit Bourg fietst is ie zeker even zwaar, of zwaarder dan de alpe...

Random
Joost
6 a

Super mooie klim, idd ik denk niet dat deze 18% lichter is dan de Alpe d 'Huez.

Random
Martin Bel
6 a

Prachtige klim maar of hij werkelijk 18% lichter is dan de Alpe d'Huez?
Gefietst op maandag voor Alpe d'Huzes en in de brandende zon is hij best zwaar.
Wel vreemd dat de klim zou beginnen bij het stuwmeer want om daar met de fiets te komen moet je vanuit le Bourg d'Oisans toch ook nog een aardig stuk fietsen en klimmen, wat op een totale klim van zo'n 20-25Km komt.
Als je via Alpe d'Huez teruggaat, houdt er dan rekening mee dat je na het eerste stukje afdalen over een bar slecht wegdek, weer een stukje moet klimmen voordat je aan de echte afdaling naar le Bourg d'Oisans kunt beginnen.

Random
Arnold Breen
7 a

Mooiste klim die ik ooit gefietst heb. Prachtig! verschillende natuurlijke omgevingen. Door bos, langs rotsen en marmotten. Schitterend uitzicht! Als je met je racefiets langs Le Bourg d'Oisans komt moet je zeker deze klim bedwingen

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?