Col de Platzerwasel depuis Metzeral

Profil de hauteur Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Profil de hauteur Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Profil de hauteur Col de Platzerwasel depuis Metzeral
612
points de difficulté
7.1%
pente moyenne
13.9%
100 m les plus raides
10km
longueur
707m
dénivelé

Partager cette ascension

1031

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Col de Platzerwasel depuis Metzeral est une montée située dans la région Vosges. Cette montée est 10 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 707 mètres. Col de Platzerwasel depuis Metzeral a une pente moyenne de 7.1%. Avec cette raideur la montée comptabilise 612 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 1184 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 12 expériences sur Col de Platzerwasel depuis Metzeral et ont téléchargés 9 photos.

Noms des rues: D10 & Route des Crêtes

Premier col Vosgien grimpé. Très dur avec des passage à 12%. Col très boisé. Monté sous la pluie lors d'une petite sortie vélo. Descente faite prudemment.... en savoir plus

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (9)

Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Col de Platzerwasel depuis Metzeral

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Les statistiques

Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Cette montée
Vosges
288 montées
France
4173 montées
Europe
14681 montées
Points de difficulté
612
2
rang
12
rang
389
62% plus facile que
Col du Galibier
rang
1535
Pente moyenne
7.1%
rang
48
53% moins raide que
Chemin des Acacias depuis Obernai
rang
664
58% moins raide que
Chemin des Riffroids
rang
2996
74% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
10km
rang
60
62% plus court que
Col du Grand Ballon depuis Buhl
rang
922
79% plus court que
Col de l'Iseran
rang
2503
Dénivelé
707m
rang
17
40% moins de montée que
Col du Grand Ballon depuis Cernay
rang
489
66% moins de montée que
Col du Galibier
rang
1697
74% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
6 épingles

Etat de la route

92% 0% 8%
Basé sur 12 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

54% 31% 15%
Basé sur 13 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 01:25:20
11 km/h 00:54:18
15 km/h 00:39:49
19 km/h 00:31:26

Populaire

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (12)

Morgan-T
4 s 00:57:00 (10.5km/h)

Premier col Vosgien grimpé. Très dur avec des passage à 12%. Col très boisé. Monté sous la pluie lors d'une petite sortie vélo. Descente faite prudemment.

Col de Platzerwasel depuis Metzeral
Col de Platzerwasel depuis Metzeral

Néerlandais

Marcquintyn
3 s

Heb deze col beklommen in combinatie met Petit Ballon. Platzerwasel moet niet onderdoen voor Petit Ballon in stijgingspercentages. Hij is alleen wat korter, maar eens je op colhoogte bent, klimt de uitloper nog een 3-4 km door tot Route des Cretes. De percentages zijn wel iets lager op die uitloper. Beklimming niet zo mooi als Petit Ballon omdat je voortdurend in het bos zit. Wegdek heel goed en weinig verkeer. Ik reed deze col op tijdens rit vanuit Gerardmer naar Col de la Schlucht, Münster, Petit Ballon, Platzerwasel, Route de Cretes en terug richting Gerardmer. 92 mooie en lastige kilometers.

MV_079
1 mois

Wat een kutberg, in de positieve zin. Echt afzien, en daarom echt top. Het is niet mooi: brede weg, geen vergezichten. Leuk feitje: Alberto Contador viel ooit in de afdaling van de Petit Ballon, brak z'n scheenbeen, en fietste met dat gebroken been alsnog bijna de snelste tijd van het peleton op de Platzerwasel. Stapte even later alsnog af

Gorgorbey
7 mois

Dit is zowat samen met de Col du Bussang mijn meest gehate col in de Vogezen. Ik vind het helemaal geen mooie col. En eigenlijk is zo makkelijk er zitten best zware stukken in. Bovenop valt het uitzicht wel mee.
Ik heb hem ondertussen al een paar keer gedaan, maar dat is dan vooral om het feit dat het de snelste manier is om na de Petit Ballon bovenop de Grand Ballon te raken.

Random
Niek
2 a

15-07-2018: Bij het ontbreken van vergezichten is deze klim een gevecht met jezelf. De eerste kilometer is nieuw geasfalteerd, maar niet glad. Je banden plakken letterlijk aan het asfalt.

Random
Jaap
3 a

In juli op deze 'col' mijn eerste klimervaring buiten Zuid-Limburg op gedaan. Met de nodige trainingskilometers in de benen, vrij soepel naar boven gereden. Het wegdek is goed, de weg overzichtelijk en zeker doordeweeks is er zeer weinig verkeer. Rustig beginnen, ritme zoeken en jezelf niet opblazen. Wie wat over heeft, kan de laatste (deels) steile kilometer nog even knallen.

Random
Le Professeur
4 a

Plazerwasel gedaan en doorgereden naar route de crêtes. Je pakt dan ook de Breitfirst mee die nog hoger is maar nergens genoemd wordt. Al met al een stevige klim.

Random
Zoef
5 a

Op Vrijdag 9 September de Platzerwassel beklommen als eerste klim van een 3 daagse fietsvakantie in de Vogezen. Om eerlijk te zijn 2 maal doodgegaan en op karakter bovengekomen met een niet medisch verantwoorde hartslag.geen idee of dit lag omwille dat dit de eerste col was en ik problemen kende met mijn versnellingsapparaat.De dagen erna de petit en grand ballon beklommen zonder in de problemen te komen. Mijn advies : onderschat de col de Platserwassel niet

Random
Marijn
6 a

De Platzerwasel is gewoon een hele brede weg met zeer strak asfalt die heel steil maar gelijkmatig door een dicht bos omhoog kronkelt. Geen vergezichten dus, maar wel veel bomen, en daardoor helaas niet echt memorabel. Iedereen komt hier - uiteindelijk - wel boven. Pas wel op het grit aan de randen van de weg als je deze als afdaling doet!

Random
Jasper
6 a

Ik heb deze klim op woensdag 9/9 gedaan in een tocht van 105km met 3 beklimmingen erin, eerst de Col de Firstplan (zeer gelijkmatige klim, ongeveer 9km aan 4-5%), daarna afdaling om aan de Petit Ballon vanuit Wasserbourg te beginnen (daar botst ge direct op een muur voor een aantal kilometer en het betert er naar de top toe amper op) om dan afdaling naar Sondernach te doen om direct de Platzerwasel te beklimmen... Een echt monster (7km aan 8,4%), was dik afzien na een superzware klim van Petit Ballon er vlak voor nog in de benen, en nergens in de beklimming een moment om wat te recepureren, was echt naar boven harken. Maar daarentegen was het wegdek wel fantastisch en ook gewoon een zeer mooie klim, vooral aan te raden als afdaling, gisteren Col de la Schlucht gedaan en route des cretes gevolgd om dan de platzerwasel af te dalen en dat was echt genieten (7km in minder dan 9min naar beneden = gem. van 50km/u)! :D

Random
Matthijs
6 a

Inderdaad heel weinig verkeer - zie de reactie hieronder - en dat maakt de klim tegelijkertijd leuk als ook zwaar. Je bent echt aan het strijden in je eentje tegen de berg. Ik vond het een ongelofelijk zware klim waarbij ik onderweg wel heel erg heb genoten. Ik moet dan ook zeggen dat ik de klim de volgende keer Vogezen zeker ook wel weer in een van mijn rondjes zal opnemen. Overigens moet je na de top nog wel even een stukje doorklimmen voor je überhaupt ergens anders komt en daar had ik me nogal op verkeken :-( Al met al is dit een geweldige klim met ook een charmante aanloop vanuit Munster via Metzeral naar Sondernach.

Random
Frank
6 a

Heden 26 juli '15 deze Platzerwasel gereden. Inderdaad een klim die er mag zijn want met zijn bijna continu 9% zijn er weinig mogelijkheden tot herstel.
Opmerkingen over de omschrijving: kronkeld is toch echt met een T en mijn verkeersbeleving op een juli-dag met goede fietsweer condities was: heel rustig i.p.v. "Veel"

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?