Col de Platzerwasel von Metzeral

Höhenprofil Col de Platzerwasel von Metzeral
Höhenprofil Col de Platzerwasel von Metzeral
Höhenprofil Col de Platzerwasel von Metzeral
612
Bergpunkte
7.1%
Durchschnittliche Steigung
13.9%
Die steilsten 100 Meter
10km
Länge
707m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

1031

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Col de Platzerwasel von Metzeral ist ein Anstieg in der Region Vogesen. Die Strecke ist 10 Kilometer lang und überbrückt 707 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 7.1%. Der Anstieg erzielt so 612 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 1184 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 12 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 9 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: D10 & Route des Crêtes

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (9)

Col de Platzerwasel von Metzeral
Col de Platzerwasel von Metzeral
Col de Platzerwasel von Metzeral
Col de Platzerwasel von Metzeral
Col de Platzerwasel von Metzeral

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Statistiken

Col de Platzerwasel von Metzeral
Dieser Anstieg
Vogesen
293 Anstiege
Frankreich
4279 Anstiege
Europa
15357 Anstiege
Bergpunkte
612
2
Platz
12
Platz
398
62% einfacher als
Col du Galibier
Platz
1575
Durchschnittlicher Anstieg
7.1%
Platz
49
53% weniger steil als
Chemin des Acacias von Obernai
Platz
687
58% weniger steil als
Chemin des Riffroids
Platz
3088
74% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
10km
Platz
60
62% kürzer als
Grosser Belchen von Buhl
Platz
931
79% kürzer als
Col de l'Iseran
Platz
2569
Höhenmeter
707m
Platz
17
40% weniger Anstieg als
Grosser Belchen von Cernay
Platz
493
66% weniger Anstieg als
Col du Galibier
Platz
1730
74% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
6 Serpentinen

Zustand des Straßenbelages

92% 0% 8%
Basierend auf 12 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

54% 31% 15%
Basierend auf 13 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 01:25:20
11 km/Std. 00:54:18
15 km/Std. 00:39:49
19 km/Std. 00:31:26

Beliebt

Grosser Belchen von Cernay

Grosser Belchen von Cernay

berühmt schön
Ballon d’Alsace

Ballon d’Alsace

berühmt schön
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (12)


Niederländisch

Marcquintyn
1 M

Heb deze col beklommen in combinatie met Petit Ballon. Platzerwasel moet niet onderdoen voor Petit Ballon in stijgingspercentages. Hij is alleen wat korter, maar eens je op colhoogte bent, klimt de uitloper nog een 3-4 km door tot Route des Cretes. De percentages zijn wel iets lager op die uitloper. Beklimming niet zo mooi als Petit Ballon omdat je voortdurend in het bos zit. Wegdek heel goed en weinig verkeer. Ik reed deze col op tijdens rit vanuit Gerardmer naar Col de la Schlucht, Münster, Petit Ballon, Platzerwasel, Route de Cretes en terug richting Gerardmer. 92 mooie en lastige kilometers.

MV_079
1 M

Wat een kutberg, in de positieve zin. Echt afzien, en daarom echt top. Het is niet mooi: brede weg, geen vergezichten. Leuk feitje: Alberto Contador viel ooit in de afdaling van de Petit Ballon, brak z'n scheenbeen, en fietste met dat gebroken been alsnog bijna de snelste tijd van het peleton op de Platzerwasel. Stapte even later alsnog af

Gorgorbey
8 M

Dit is zowat samen met de Col du Bussang mijn meest gehate col in de Vogezen. Ik vind het helemaal geen mooie col. En eigenlijk is zo makkelijk er zitten best zware stukken in. Bovenop valt het uitzicht wel mee.
Ik heb hem ondertussen al een paar keer gedaan, maar dat is dan vooral om het feit dat het de snelste manier is om na de Petit Ballon bovenop de Grand Ballon te raken.

Random
Niek
3 J

15-07-2018: Bij het ontbreken van vergezichten is deze klim een gevecht met jezelf. De eerste kilometer is nieuw geasfalteerd, maar niet glad. Je banden plakken letterlijk aan het asfalt.

Random
Jaap
4 J

In juli op deze 'col' mijn eerste klimervaring buiten Zuid-Limburg op gedaan. Met de nodige trainingskilometers in de benen, vrij soepel naar boven gereden. Het wegdek is goed, de weg overzichtelijk en zeker doordeweeks is er zeer weinig verkeer. Rustig beginnen, ritme zoeken en jezelf niet opblazen. Wie wat over heeft, kan de laatste (deels) steile kilometer nog even knallen.

Random
Le Professeur
4 J

Plazerwasel gedaan en doorgereden naar route de crêtes. Je pakt dan ook de Breitfirst mee die nog hoger is maar nergens genoemd wordt. Al met al een stevige klim.

Random
Zoef
5 J

Op Vrijdag 9 September de Platzerwassel beklommen als eerste klim van een 3 daagse fietsvakantie in de Vogezen. Om eerlijk te zijn 2 maal doodgegaan en op karakter bovengekomen met een niet medisch verantwoorde hartslag.geen idee of dit lag omwille dat dit de eerste col was en ik problemen kende met mijn versnellingsapparaat.De dagen erna de petit en grand ballon beklommen zonder in de problemen te komen. Mijn advies : onderschat de col de Platserwassel niet

Random
Marijn
6 J

De Platzerwasel is gewoon een hele brede weg met zeer strak asfalt die heel steil maar gelijkmatig door een dicht bos omhoog kronkelt. Geen vergezichten dus, maar wel veel bomen, en daardoor helaas niet echt memorabel. Iedereen komt hier - uiteindelijk - wel boven. Pas wel op het grit aan de randen van de weg als je deze als afdaling doet!

Random
Jasper
6 J

Ik heb deze klim op woensdag 9/9 gedaan in een tocht van 105km met 3 beklimmingen erin, eerst de Col de Firstplan (zeer gelijkmatige klim, ongeveer 9km aan 4-5%), daarna afdaling om aan de Petit Ballon vanuit Wasserbourg te beginnen (daar botst ge direct op een muur voor een aantal kilometer en het betert er naar de top toe amper op) om dan afdaling naar Sondernach te doen om direct de Platzerwasel te beklimmen... Een echt monster (7km aan 8,4%), was dik afzien na een superzware klim van Petit Ballon er vlak voor nog in de benen, en nergens in de beklimming een moment om wat te recepureren, was echt naar boven harken. Maar daarentegen was het wegdek wel fantastisch en ook gewoon een zeer mooie klim, vooral aan te raden als afdaling, gisteren Col de la Schlucht gedaan en route des cretes gevolgd om dan de platzerwasel af te dalen en dat was echt genieten (7km in minder dan 9min naar beneden = gem. van 50km/u)! :D

Random
Matthijs
6 J

Inderdaad heel weinig verkeer - zie de reactie hieronder - en dat maakt de klim tegelijkertijd leuk als ook zwaar. Je bent echt aan het strijden in je eentje tegen de berg. Ik vond het een ongelofelijk zware klim waarbij ik onderweg wel heel erg heb genoten. Ik moet dan ook zeggen dat ik de klim de volgende keer Vogezen zeker ook wel weer in een van mijn rondjes zal opnemen. Overigens moet je na de top nog wel even een stukje doorklimmen voor je überhaupt ergens anders komt en daar had ik me nogal op verkeken :-( Al met al is dit een geweldige klim met ook een charmante aanloop vanuit Munster via Metzeral naar Sondernach.

Random
Frank
6 J

Heden 26 juli '15 deze Platzerwasel gereden. Inderdaad een klim die er mag zijn want met zijn bijna continu 9% zijn er weinig mogelijkheden tot herstel.
Opmerkingen over de omschrijving: kronkeld is toch echt met een T en mijn verkeersbeleving op een juli-dag met goede fietsweer condities was: heel rustig i.p.v. "Veel"


Französisch

Morgan-T
1 M 00:57:00 (10.5km/Std.)

Premier col Vosgien grimpé. Très dur avec des passage à 12%. Col très boisé. Monté sous la pluie lors d'une petite sortie vélo. Descente faite prudemment.

Col de Platzerwasel von Metzeral
Col de Platzerwasel von Metzeral

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?