Stockeu

Elevation profile Stockeu
Elevation profile Stockeu
Elevation profile Stockeu
247
difficulty points
9.9%
avg. gradient
15.4%
steepest 100 meter
2.3km
length
227m
total ascent

Share this climb

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Stockeu is a climb in the region Belgian Ardennes. It is 2.3km long and bridges 227 vertical meters with an average gradient of 9.9%, resulting in a difficulty score of 247. The top of the ascent is located at 505 meters above sea level. Climbfinder users shared 30 reviews/stories of this climb and uploaded 5 photos.

Road names: Stockeu, Rue de Soumagne & Belle Femme

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (5)

Stockeu
Stockeu
Stockeu
Stockeu
Stockeu

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Name Distance Total ascent Climbs
The walls of the Ardennes
The walls of the Ardennes
119km 2516m 15
Three times Trois-Ponts
Three times Trois-Ponts
49.3km 1248m 6

Statistics

Stockeu
This climb
Belgian Ardennes
576 climbs
Ardennes
660 climbs
Belgium
2273 climbs
Europe
7100 climbs
Difficulty points
247
4
rank
2
29% easier than
Col de Haussire
rank
5
29% easier than
Col de Haussire
rank
2
29% easier than
Col de Haussire
rank
2368
Average gradient
9.9%
rank
39
rank
42
rank
72
42% less steep than
Edelstraße from Eupen
rank
362
63% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
2.3km
rank
212
rank
262
rank
305
rank
3845
Total ascent
227m
rank
34
48% less ascent than
Baraque Michel
rank
60
48% less ascent than
Baraque Michel
rank
33
48% less ascent than
Baraque Michel
rank
3004
92% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

47% 53% 0%
Based on 15 votes
Share your knowledge. Whats was the condition of the road during your ascent?

Traffic

82% 18% 0%
Based on 17 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:19:47
11 km/h 00:12:35
15 km/h 00:09:14
19 km/h 00:07:17

Popular

Stockeu

Stockeu

famous
Mur de Huy

Mur de Huy

famous
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (30)


Dutch

henkvandehavenzangers
4 d

Vier sterren voor deze klim. Niet vanwege de percentages, want je moet echt wel aanzetten bij deze klim, maar in het begin fiets je door een wat zouteloze straat naar mijn mening.

Himmelsbla
1 w

Ik begrijp de wielergeschiedenis van de Stockeu, maar mijn gevoel voor deze klim is een stuk minder dan voor andere beklimmingen in de omgeving. Ik vind het bijvoorbeeld geen mooie klim qua omgeving en de weg gaat redelijk fantasieloos recht vooruit. Wel lekker steil, dat geef ik direct toe. Ik heb heb misschien meer met vergelijkbare klimmetjes als de Rue Tesny of Haute Folie. Evengoed mooi om van de bucketlist afgestreept te hebben.

Jurne
2 Mo

Deze moet je toch wel eens ooit op fietsen, en dan helemaal!
Dus niet bij Merckx naar links of even pauzeren haha, door naar de top die nog een eindje verderop ligt. Het wegdek begint goed maar eindigt slecht, andersom begint de klim zwaar en eindigt ie wat beter. Mag je niet missen!

Wannes
5 Mo

Vandaag gedaan zodra je vanuit Stavelot komt moet je direct naar je kleinste versnelling, want je krijgt geen moment rust tot het standbeeld van Eddy Merckx van af daar klimt het iets rustiger tot de top maar Het was al zo steil dat ik enkel nog kon stoempen naar de top .
Een echte aanrader dat wel.

Robbe_Buls
6 Mo

Kan het nog steiler? Een legendarische klim, maar er wordt zelden echt doorgetrokken. Het steile gedoe levert onder wielertoeristen vaak een groot gat, maar in koers is het louter afmatting. En weet je wat het lastigste stuk is? De lange uitloper! De sterkste renners leggen hem na ongeveer een kilometer op de grote plateau en laten hun dijen werken.

Jeroen
7 Mo 00:14:48 (9.4km/h)

Ik dacht dat ik met de Redoute, de Haussire, de Sur Steppes en de Thier de Coo de moeilijkste klimmen van de Ardennen had afgevinkt. Hoe mis kon ik het hebben merkte ik toen ik de Stockeu nog ‘even’ meepakte. De Stockeu ligt in een regio gespecialiseerd in leuke klimmetjes zoals de Wanne en de beeldschone Aisomont.
De Stockeu moet in al die klimmetjes in de regio zijn meerdere erkennen qua schoonheid. Zeker het eerste deel van de Stockeu is tussen de huizen niet heel bijzonder. De Stockeu slaat daarentegen hard terug in steilheid, en láng ook. Waar andere klimmetjes je tussendoor wat rust gunnen als het een beetje afvlakt, lijkt de Stockeu er een specialiteit van te maken om je her en der extra-steil kado te doen. Met mijn 34x32 had ik toch serieus pijn in de benen.
Bij het monument van Merckx is de kwelling nog niet voorbij. Er volgen nog stukken die boven de 10% komen. Het tweede deel is stoempen, maar als je dit gehaald heb ga je zeker boven geraken. Voor de serieuze wielertoerist is dit een aanrader. Mensen met pijnvrees raad ik deze klim sterk af...

Random
Oranje beneden
1 y

Tip voor de Nederlanders: de beklimming is gratis, wel niet in de bermen kakken zoals jullie sporthelden aub !

Random
RG
2 y

De Stockeu dit zijn naam als zware beklimming eer aan. Maar toch is hij te doen. Je moet wel voldoende power in de benen hebben om de pieken aan te kunnen van ruim 20%. Herstellen tijdens de klim lukt niet, dus goede verdeling van je krachten en niet te hard van stapel lopen is erg belangrijk. In combinatie met Thier de Coo en Côte de Wanneranval heb je een zware serie te pakken maar wel prachtige beklimmingen. Voor de minder getrainde fietsers is het aan te bevelen om een keuze te maken.

Random
Franck
2 y

De afdaling van de Stockeu richting Stavelot kan je uiteraard in de andere richting maken :-). Deze klim heet dan « la côte de Somagne ». Het is een beetje langer en dus gemakkelijker dan de echte Stockeu maar toch pittig met hoge percentages (tot 15 %). De wegdek is nogal slecht maar valt nog mee als je deze côte klimt in plaats van die af te dalen.

Random
WimO
2 y

Leuke uitdagende beklimming en aan het einde van de klim op de foto met Eddy Merckx.

Random
Erik
3 y

De eerste 50 meter van het asfalt liggen er op dit moment uit (16/7/2017), even hobbelen over wat keien.

Random
milan
3 y

heel erg zwaar! hij begint meteen steil en gaat in het bos wel 3x kort boven de 22. natuurlijk zonde om bij het standbeeld van Eddy Merckx links af te slaan, klimt nog 1 km door . je kunt deze klim ook heel goed combineren met de Wanneranval.

Random
Jerre
4 y

Zoveel klimmen heb ik nog niet gedaan in de Ardenne maar de Stockeu is misschien wel de zwaarste. Vooral het eerste deel moet je echt op karakter doen. In het midden is het wat minder steil maar recupereren kan niet. Hoewel het einde minder stijl is als het begin is het toch terug afzien tot aan de top. De Haussire wordt als zwaarder bestempeld maar omdat daar minder echt moordend steile stukken in zitten en je ook stukken hebt waar je even de benen wat rust kan geven, vind ik de Stockeu zeker even zwaar.

Random
Dario
4 y

Mooie klim zeg! Zeker voor herhaling vatbaar!

Random
Ronald Brugmans
4 y

Wat een beest is deze klim! Heb hem vandaag 5x beklommen.

Random
Ronald Brugmans
4 y

Wat een beest is deze klim! Heb hem vandaag 5x beklommen.

Random
Jan
4 y

Ter info: de Warche stroomt niet door Stavelot, dat is een hogere zijrivier van de Ambleve. Die stroomt dan weer wel door Stavelot.

Random
Jan
4 y

Ter info: de Warche stroomt niet door Stavelot, dat is een hogere zijrivier van de Ambleve. Die stroomt dan weer wel door Stavelot.

Random
Karlo
4 y

Aan het begin zou ik alvast in je eigen tempo komen. Bij het bord van het einde van stavelot wordt de weg steiler, bij de steile hobbel is het wegdek echt heel slecht! Bij het standbeeld van Eddy Merckx kun je echt trots op jezelf zijn. Helaas zijn veel andere wielrenners die ook genieten van deze mooie klim. De tip is om weer te dalen tot het centrum van stavelot en daar lekker te lunchen. Als je boven bij de stockeu bent, denk je, deze klim is nog net goed te doen, maar alleen maar als je deze rustig op gereden bent. Echt een prachtige beklimming. Klimtijd bedankt voor deze leuke tip.

Random
Rienk
5 y

Afgelopen week een paar keer gedaan tijdens een weekje vakantie in de omgeving Stavelot. Klim is pittig, maar toch prima te doen. Blijf toch mytisch. Zeker niet terugkeren na een salut aan Eddy (dan doe je de stockeu te kort), maar doorrijden tot boven (bij het bordje Col de Stockeu). Na het monument wordt de weg slechter, het uitzicht mooier, heeft de wind vrij spel en blijft de weg gevoelig doorstijgen. Kortom genoeg reden om nog ff voorover te gaan liggen op je stuur. Tip: Ik heb 'm een keer gedaan na de wanne (dus vanuit grand halleux naar wanne, dan afdalen en vervolgens de stockeu). Dat is ook de LBL route en n leuke combinatie.

Random
Eddy
6 y

Gisteren beklommen. Pittige klim maar is wel goed te doen omdat het steile deel niet erg lang is Dan is er nog een mooi lang stuk naar boven na het monument dat je zeker niet moet overslaan. Prachtige hefstdag in de Ardennen gisteren.

Random
edwin
6 y

Prachtige klim. Pittig maar te doen. Overigens aan Wout: mijn idee dat je beter aan historische gronden niet te veel moet doen.

Random
Vincent
6 y

Je kunt 'm ook via de Chemin du Chateau doen. Iets langer en daardoor minder steil tot aan het monument van Eddy. Hij is echt taai, maar wel erg vet om te doen. Overigens zit 600 meter voorbij de top een leuke gite. Die praktisch op de route van de Cote du Werhai zit.

Random
John Nagelkerken
6 y

Vandaag is mijn kleindochter van 12 met haar vader omhoog gereden tot aan het monument van Eddy Merckx en weer afgedaald, 2,5 km in 12.40. Niets gelopen, wel twee keer gestopt om iets te drinken. Een bikkel!!!

Random
Tackel
6 y

Vandaag gedaan met de club. Het zwaarste dat ik al gedaan heb. Maar een echte believer. Deze moet je gedaan hebben.

Tackel.

Random
Nanda M. Bakker
6 y


Was een makkie voor mij, m'n vriend daarentegen haakte al na 300 m af (de slapjanus)

Random
Eric H
6 y

Niet te doen !!

Random
Don
6 y

Wat een geweldige klim! Asfalt zo strak als een biljarttafel van Stavelot tot aan het beeld van Eddy. Steil steiler steils en pas na het beeld wordt de weg slechter en de klim luwer.

Random
Martijn
7 y

@Wout toen ik hem begin 2012 fietste was het wegdek nog prima te doen. Een tapijtje is het niet, maar erger kom ik regelmatig tegen. Als je bij het monument van Eddy Merckx links afslaat de afdaling in (Route de Soumagne) komt je wel terecht op een verschrikkelijk stuk afdaling met kuilen zo diep al badkuipen ;-).

Random
wout
7 y

Ik weet niet wat jullie verstaan onder goed asfalt, want ik vind het wegdek van de Stockeu knap beroerd. Dat geldt overigens voor meer wegen in de omgeving van Stavelot. Daar mogen die Walen wel eens wat aan doen. Overigens een zware klim.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?