Stockeu

Elevation profile Stockeu
Elevation profile Stockeu
Elevation profile Stockeu
Log in to give feedback about this elevation profile

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Stockeu is a climb in the region Belgian Ardennes. It is 2.3km long and bridges 227 vertical meters with an average gradient of 9.9%, resulting in a difficulty score of 247. The top of the ascent is located at 505 meters above sea level. ClimbFinder users shared 27 reviews/stories of this climb and uploaded 0 photos.

Road names: Stockeu, Rue de Soumagne & Belle Femme

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Show climbs nearby

Photos

No photos yet. Share your own photo of this climb.

Statistics

Stockeu
This climb
Belgian Ardennes
303 climbs
Ardennes
356 climbs
Belgium
585 climbs
Europe
1739 climbs
Difficulty points
247
4
rank
2
31% easier than
Col de Haussire
rank
6
31% easier than
Col de Haussire
rank
2
31% easier than
Col de Haussire
rank
530
89% easier than
Pico Veleta from Grenade
Average gradient
9.9%
rank
25
35% less steep than
Rue de la Sèche
rank
28
35% less steep than
Rue de la Sèche
rank
40
35% less steep than
Rue de la Sèche
rank
68
57% less steep than
Muro di Guardiagrele
Length
2.3km
rank
139
84% shorter than
Baraque Michel
rank
180
84% shorter than
Baraque Michel
rank
162
84% shorter than
Baraque Michel
rank
908
95% shorter than
Col de l'Iseran
Total ascent
227m
rank
28
48% less ascent than
Baraque Michel
rank
53
48% less ascent than
Baraque Michel
rank
27
48% less ascent than
Baraque Michel
rank
649
92% less ascent than
Pico Veleta from Grenade

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns
Cobbles

Road surface condition

67% 33% 0%
Based on 3 votes
Share your knowledge. Whats was the condition of the road during your ascent?

Traffic

60% 40% 0%
Based on 5 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:19:47
11 km/h 00:12:35
15 km/h 00:09:14
19 km/h 00:07:17

Popular

Reviews/stories (27)


Dutch

Jeroen
1 w 00:14:48 (9.4km/h)

Ik dacht dat ik met de Redoute, de Haussire, de Sur Steppes en de Thier de Coo de moeilijkste klimmen van de Ardennen had afgevinkt. Hoe mis kon ik het hebben merkte ik toen ik de Stockeu nog ‘even’ meepakte. De Stockeu ligt in een regio gespecialiseerd in leuke klimmetjes zoals de Wanne en de beeldschone Aisomont.
De Stockeu moet in al die klimmetjes in de regio zijn meerdere erkennen qua schoonheid. Zeker het eerste deel van de Stockeu is tussen de huizen niet heel bijzonder. De Stockeu slaat daarentegen hard terug in steilheid, en láng ook. Waar andere klimmetjes je tussendoor wat rust gunnen als het een beetje afvlakt, lijkt de Stockeu er een specialiteit van te maken om je her en der extra-steil kado te doen. Met mijn 34x32 had ik toch serieus pijn in de benen.
Bij het monument van Merckx is de kwelling nog niet voorbij. Er volgen nog stukken die boven de 10% komen. Het tweede deel is stoempen, maar als je dit gehaald heb ga je zeker boven geraken. Voor de serieuze wielertoerist is dit een aanrader. Mensen met pijnvrees raad ik deze klim sterk af...

Random
Oranje beneden
1 y

Tip voor de Nederlanders: de beklimming is gratis, wel niet in de bermen kakken zoals jullie sporthelden aub !

Random
Gust De Beer
1 y

ik heb nooit zon zeer aan mijn kloten gehad als tijdens de beklimming van Stockeu. Jammer dat de lokale mooie natuur daar verpest wordt door allerlei pseudo wielrenners in gekke gekleurde pakkes, waarvoor ze hebben moeten betalen en bovendien nog mee reclame maken voor een ander de dommeriken. Goe wat spul doen in uw drinkbus en het lukt wel !

Random
RG
1 y

De Stockeu dit zijn naam als zware beklimming eer aan. Maar toch is hij te doen. Je moet wel voldoende power in de benen hebben om de pieken aan te kunnen van ruim 20%. Herstellen tijdens de klim lukt niet, dus goede verdeling van je krachten en niet te hard van stapel lopen is erg belangrijk. In combinatie met Thier de Coo en Côte de Wanneranval heb je een zware serie te pakken maar wel prachtige beklimmingen. Voor de minder getrainde fietsers is het aan te bevelen om een keuze te maken.

Random
Franck
1 y

De afdaling van de Stockeu richting Stavelot kan je uiteraard in de andere richting maken :-). Deze klim heet dan « la côte de Somagne ». Het is een beetje langer en dus gemakkelijker dan de echte Stockeu maar toch pittig met hoge percentages (tot 15 %). De wegdek is nogal slecht maar valt nog mee als je deze côte klimt in plaats van die af te dalen.

Random
WimO
1 y

Leuke uitdagende beklimming en aan het einde van de klim op de foto met Eddy Merckx.

Random
NETCENTRALDOMAIN
2 y

Disclaimer: We are not responsible for any financial loss, data loss, downgrade in search engine rankings, missed customers, undeliverable email or any other damages that you may suffer upon the expiration of www.klimtijd.nl. For more information please refer to section 17.c.1a of our User Agreement.

This is your final notice to renew www.klimtijd.nl:

https://netcentraldomain.com/?n=www.klimtijd.nl&r=c

In the event that www.klimtijd.nl expires, we reserve the right to offer your listing to competing businesses in the same niche and region after 3 business days on an auction basis.

This is the final communication that we are required to send out regarding the expiration of www.klimtijd.nl

Secure Online Payment:

https://netcentraldomain.com/?n=www.klimtijd.nl&r=c

All services will be automatically restored on www.klimtijd.nl if payment is received in full before expiration. Thank you for your cooperation.

Random
Erik
2 y

De eerste 50 meter van het asfalt liggen er op dit moment uit (16/7/2017), even hobbelen over wat keien.

Random
milan
3 y

heel erg zwaar! hij begint meteen steil en gaat in het bos wel 3x kort boven de 22. natuurlijk zonde om bij het standbeeld van Eddy Merckx links af te slaan, klimt nog 1 km door . je kunt deze klim ook heel goed combineren met de Wanneranval.

Random
Jerre
3 y

Zoveel klimmen heb ik nog niet gedaan in de Ardenne maar de Stockeu is misschien wel de zwaarste. Vooral het eerste deel moet je echt op karakter doen. In het midden is het wat minder steil maar recupereren kan niet. Hoewel het einde minder stijl is als het begin is het toch terug afzien tot aan de top. De Haussire wordt als zwaarder bestempeld maar omdat daar minder echt moordend steile stukken in zitten en je ook stukken hebt waar je even de benen wat rust kan geven, vind ik de Stockeu zeker even zwaar.

Random
Dario
3 y

Mooie klim zeg! Zeker voor herhaling vatbaar!

Random
Ronald Brugmans
3 y

Wat een beest is deze klim! Heb hem vandaag 5x beklommen.

Random
Ronald Brugmans
3 y

Wat een beest is deze klim! Heb hem vandaag 5x beklommen.

Random
Jan
4 y

Ter info: de Warche stroomt niet door Stavelot, dat is een hogere zijrivier van de Ambleve. Die stroomt dan weer wel door Stavelot.

Random
Jan
4 y

Ter info: de Warche stroomt niet door Stavelot, dat is een hogere zijrivier van de Ambleve. Die stroomt dan weer wel door Stavelot.

Random
Karlo
4 y

Aan het begin zou ik alvast in je eigen tempo komen. Bij het bord van het einde van stavelot wordt de weg steiler, bij de steile hobbel is het wegdek echt heel slecht! Bij het standbeeld van Eddy Merckx kun je echt trots op jezelf zijn. Helaas zijn veel andere wielrenners die ook genieten van deze mooie klim. De tip is om weer te dalen tot het centrum van stavelot en daar lekker te lunchen. Als je boven bij de stockeu bent, denk je, deze klim is nog net goed te doen, maar alleen maar als je deze rustig op gereden bent. Echt een prachtige beklimming. Klimtijd bedankt voor deze leuke tip.

Random
Rienk
5 y

Afgelopen week een paar keer gedaan tijdens een weekje vakantie in de omgeving Stavelot. Klim is pittig, maar toch prima te doen. Blijf toch mytisch. Zeker niet terugkeren na een salut aan Eddy (dan doe je de stockeu te kort), maar doorrijden tot boven (bij het bordje Col de Stockeu). Na het monument wordt de weg slechter, het uitzicht mooier, heeft de wind vrij spel en blijft de weg gevoelig doorstijgen. Kortom genoeg reden om nog ff voorover te gaan liggen op je stuur. Tip: Ik heb 'm een keer gedaan na de wanne (dus vanuit grand halleux naar wanne, dan afdalen en vervolgens de stockeu). Dat is ook de LBL route en n leuke combinatie.

Random
Eddy
5 y

Gisteren beklommen. Pittige klim maar is wel goed te doen omdat het steile deel niet erg lang is Dan is er nog een mooi lang stuk naar boven na het monument dat je zeker niet moet overslaan. Prachtige hefstdag in de Ardennen gisteren.

Random
edwin
5 y

Prachtige klim. Pittig maar te doen. Overigens aan Wout: mijn idee dat je beter aan historische gronden niet te veel moet doen.

Random
Vincent
5 y

Je kunt 'm ook via de Chemin du Chateau doen. Iets langer en daardoor minder steil tot aan het monument van Eddy. Hij is echt taai, maar wel erg vet om te doen. Overigens zit 600 meter voorbij de top een leuke gite. Die praktisch op de route van de Cote du Werhai zit.

Random
John Nagelkerken
6 y

Vandaag is mijn kleindochter van 12 met haar vader omhoog gereden tot aan het monument van Eddy Merckx en weer afgedaald, 2,5 km in 12.40. Niets gelopen, wel twee keer gestopt om iets te drinken. Een bikkel!!!

Random
Tackel
6 y

Vandaag gedaan met de club. Het zwaarste dat ik al gedaan heb. Maar een echte believer. Deze moet je gedaan hebben.

Tackel.

Random
Nanda M. Bakker
6 y


Was een makkie voor mij, m'n vriend daarentegen haakte al na 300 m af (de slapjanus)

Random
Eric H
6 y

Niet te doen !!

Random
Don
6 y

Wat een geweldige klim! Asfalt zo strak als een biljarttafel van Stavelot tot aan het beeld van Eddy. Steil steiler steils en pas na het beeld wordt de weg slechter en de klim luwer.

Random
Martijn
6 y

@Wout toen ik hem begin 2012 fietste was het wegdek nog prima te doen. Een tapijtje is het niet, maar erger kom ik regelmatig tegen. Als je bij het monument van Eddy Merckx links afslaat de afdaling in (Route de Soumagne) komt je wel terecht op een verschrikkelijk stuk afdaling met kuilen zo diep al badkuipen ;-).

Random
wout
6 y

Ik weet niet wat jullie verstaan onder goed asfalt, want ik vind het wegdek van de Stockeu knap beroerd. Dat geldt overigens voor meer wegen in de omgeving van Stavelot. Daar mogen die Walen wel eens wat aan doen. Overigens een zware klim.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
  • Engage in the community
Sign up

Already an account?