Elevation profile Mont Ventoux from Sault
Elevation profile Mont Ventoux from Sault
Elevation profile Mont Ventoux from Sault
Log in to give feedback about this elevation profile

Mont Ventoux from Sault is a climb in the region Provence & Côte d'Azur. It is 25.7km long and bridges 1203 vertical meters with an average gradient of 4.4%, resulting in a difficulty score of 776. The top of the ascent is located at 1909 meters above sea level. ClimbFinder users shared 23 reviews/stories of this climb and uploaded 0 photos.

Road names: D164 & D97

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%

Photos

No photos yet. Share your own photo of this climb.

Statistics

Mont Ventoux from Sault
This climb
Provence & Côte d'Azur
13 climbs
French Alps
183 climbs
Alps
253 climbs
France
373 climbs
Europe
1133 climbs
Difficulty points
776
2
rank
3
44% easier than
Mont Ventoux
rank
71
56% easier than
Col du Galibier
rank
126
72% easier than
Colle delle Finestre
rank
101
56% easier than
Col du Galibier
rank
159
72% easier than
Colle delle Finestre
Average gradient
4.4%
rank
8
42% less steep than
Mont Ventoux
rank
156
58% less steep than
Mur de Pallon
rank
223
67% less steep than
Scanuppia - Malga Palazzo
rank
279
rank
738
81% less steep than
Muro di Guardiagrele
Length
25.7km
rank
1
rank
14
46% shorter than
Col de l'Iseran
rank
25
46% shorter than
Col de l'Iseran
rank
18
46% shorter than
Col de l'Iseran
rank
32
46% shorter than
Col de l'Iseran
Total ascent
1203m
rank
3
25% less ascent than
Mont Ventoux
rank
36
43% less ascent than
Col de l'Iseran
rank
73
43% less ascent than
Col de l'Iseran
rank
52
43% less ascent than
Col de l'Iseran
rank
91
57% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
8 hairpin turns
Cobbles

Road surface condition

100% 0% 0%
Based on 1 vote
Share your knowledge. Whats was the condition of the road during your ascent?

Traffic

0% 0% 100%
Based on 1 vote
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 03:40:08
11 km/h 02:20:05
15 km/h 01:42:43
19 km/h 01:21:06

Popular

Mont Ventoux

Mont Ventoux

famous beautiful
Col de la Ligne

Col de la Ligne

beautiful
Col de la Chaine

Col de la Chaine

famous beautiful
 

Reviews/stories (23)


Dutch

Random
Ruud
4 Mo

Wij stonden op de camping van Mont Serein. Dit ligt op 1400 meter aan de Malaucenezijde van de Ventoux.
Afdalen naar Malaucene, met de klok mee rond de berg rijden naar Sault en dan naar de top. Prachtig gebied met schilderachtige plaatsjes. De klim vanuit Sault is lang en tot aan Chalet Reynard goed te doen. De stijging is regelmatig en de laatste paar kilometer voor het Chalet vals plat tot vlak. Die laatste paar kilometers is even afzien.
Het grote voordeel in mijn beleving is het regelmatige stijgingspercentage. De juiste cadans zoeken en een gelijkgestemd maatje is ook wel fijn.
Mooi hoor, daar.

Random
Eric
9 Mo

Op 13 augustus 2019 heb ik vanuit Sault de Mont Vertoux beklommen. Het eerste stuk ging makkelijk, na dat ik de bissen uit kwam stond er een behoorlijke wind (tegen uiteraard) wat de rit zwaarder maakte. In het dal was de temperatuur aangenaam, op de berg rond de 14 graden. Extra kleding mee de berg op kan ik dus aanraden.
De berg en het uitzicht is prachtig, deze rit is de moeite waard!

Random
Patrick Schreur
11 Mo

Afgelopen donderdag 13 juni de beklimming vanuit Sault gedaan in het kader van de Equipe Mont Ventoux. Deze beklimming is goed te doen en ik vond hem erg mooi. Nadat je uit de bossen komt is het genieten van het uitzicht. Het was erg warm die dag, dus dat maakte hem voor de jongere die ik als Buddy begeleide wel zwaar, maar hij heeft zonde hulp de beklimming voltooid. Een super gave ervaring welke hij mee kan nemen in de rest van zijn leven.

Random
jan hovens
1 y

beste mensen.

ik ben zo even jullie reacties aan het lezen nu het volgende.
ik ben iemand met een verstandelijke beperking en ik woon op amarant in tilburg.
amarant gaat altijd met een ploeg de berg op na een half jaar te hebben getraind.
ik ben uitgekozen om mee te gaan doen ik heb mijn eerste twee spin lessen al gehad en nog een half jaar voor de boeg om te oefenen ik spin tot aan eind februarie en ga dan daarna met de fiets aan de slag en uiteindelijk in juni in het weekend naar zuid frankrijk vertrekken. an gaan we de maandag en dinsdag oefenen in een ander gebergte en dan woensdag een rustdag en dan donderdag de klim.
je kunt de groep van amarant volgen via de facebook pagina team mont ventoux en dan die van amarant groep aan te klikken. ik laat nog een bericht achter als ik hem in juni heb gereden.

groeten jan hovens

Random
Hayes
1 y

Als niet-klimmer gekozen om de beklimming vanuit Sault te doen. Eerst Gorges de la Nesque gefietst (aanrader!) om dan vanuit Sault de Ventoux aan te vatten. Wat een prachtige beklimming. Heel goed te doen voor wie niet echt een klimmerstype is. Vanaf Chalet Reynard begint het echte werk. Vooral die laatste twee kilometer doen pijn...
Wil je echt genieten onderweg, kies dan deze beklimming. Ook de afdaling is heerlijk, goed asfalt en brede wegen.

Random
Glenn & Sean
1 y

Vandaag voor de eerste keer een echte col gedaan. Met mijn zoon van 9 jaar en met als kleinste versnelling 36*28 was het met de tegenwind de laatste 3 km een hel. Windstoten tot boven de 80km/u... Eén iemand werd zelfs gewoon omver geblazen met een mooie hoofdwonde tot gevolg. Later deze week doe ik het nog eens. met een gemiddelde hartslag van 148 niet echt diep moeten gaan, maar het verzet was echt te groot.

Random
Ferry
1 y

Op 28-6-18 deze klim gemaakt. Hadden hele nacht doorgereden vanuit Nederland en de spullen bij het appartement achtergelaten. Eigenlijk te weinig gegeten/geslapen maar toch naar een plaatsje paar km voor Sault gereden. Auto geparkeerd en om 9.50 uur gaan fietsen. 2 bidons en de nodige belletjes mee. Het was zonnig in het dal (voorspelling was 27 graden in dal) maar de top was niet zichtbaar. De klim tot aan Chalet Reynard is mooi maar niet echt zwaar. Toch rustig gefietst om van Chalet Reynard zo fit mogelijk naar boven te klimmen. Top bleef onzichtbaar, ook vanaf Chalet Reynard wat een bijzondere ervaring is. Er was wel wind maar niet extreem. Op de top voelde het door deze wind toch wel fris aan. Armstukken en windjack aan en afdalen naar Sault. Mooie rustige afdeling vanaf Chalet Reynard. Tot Chalet Reynard koude benen, blij met armstukken en windjack waardoor ik het verder niet koud heb gehad. Mooi klim om mee te beginnen en te acclimatiseren.

Random
Paul Smeenk
2 y

Vorige week vrijdag 1 september 2017 voor Grootverzettegenkanker.nl de berg opgefietst met 300 anderen. Een mooie en voor velen emotionele ervaring. Na de regen en mist van de vorige dag - heftig voor de 200 lopers - en de storm van de dag erna hadden wij een topdag. Sommigen fietsten zelfs tot 3 x de berg op voor het goede doel.

Random
Loosveld Danny
2 y

Beste, Heb verleden week de Mont Ventoux opgereden via Sault. Prachtige rit, het echte werk begint vanaf Chalet Renaerd, door de mistralwind was het een helse onderneming. Heb er wel een goed gevoel aan over gehouden. Grz...

Random
declerck daniel
2 y

Zeer mooie klim tot Chalet Reynard . Dan pas begint het voor de laatste 6.6 km ,maar ook dit mag geen probleem vormen als je een goeie voorbereiding hebt .Nooit naar boven fietsen om een goeie tijd te hebben maar genieten van het uitzicht en dat is prachtig .
Voldoende drinken en zorgen dat je droge kleren mee hebt voor de afdaling . Heb die reeds 8 maal op gereden .

Random
Danny
3 y

ik reed hem in 2016 in 2u08 min , dus vrij traag, maar met een icetrike adventure met pedaalondersteuning, wat ook nodig is, gezien het zware gewicht van deze trike ! Mijn leeftijd nu is 59, heb een prothese van de schouder en de heup links alsook heb ik reeds 20 j de ziekte van Parkinson ..dit jaar , 2017 dus , gaan wij ,met Parkinsonpatiënten en fietsende begeleiders op 6 juli nog eens bedwingen....

Random
Rudy
3 y

Best mooie rit vanaf chalet reynard was het wel op kleinste versnelling (ik weeg 100 kg)
Het verzicht is prachtig, bij regen moet je deze berg best niet doen.
De afdaling is niet moeilijk en een leuke ervaring
Ik wil er best nog wel eens naartoe ,wanneer het kan
Overigens prachtige fietsstreek als voorbereiding

Random
Arjan
4 y

Als je de Ventoux gaat beklimmen of in de buurt gaat fietsen: Ik ben oa van St Didier via Sault de Ventoux op gefietst, maar vooral het eerste gedeelte (gorges-de-la-nesque) is supermooi en lekker rustig! Echt een aanrader!

Random
Marco hooymans
4 y

Heb deze samen met mijn zoontje van 5 jaar oud, die in de aanhangfiets zat, gedaan, dan wordt het , met 45 kilo extra en zelf een gewicht van 105 kilo, extra zwaar, was een super beklimming en is normaal gesproken de lichtste beklimming van de mont ventoux, vanuit bedoin en malaucene heb ik de beklimming ook gedaan, allebei zwaar. Maar ook mooi om te doen.

Random
Ronald Weistra
5 y

De Mont Ventoux vanuit Sault is een goede voorbereiding voor het echte werk (dwz vanuit Bedoin). Het is zeker een mooiere rit met, zoals anderen al opmerkte, mooie vergezichten. Ze hebben een groot deel van de weg opnieuw geasfalteerd, dus de kwaliteit van het wegdek is prima. Het kan er druk zijn, maar deze kant is over het algemeen rustiger dan vanuit Bedoin.

Random
Richard Noorlander
5 y

De klim vanuit Bedoin is de echte.
Deze is vooral mooi. Eerst de geur van lavendel als je in Sault vertrekt. Mooie vergezichten. Ook tijdens de klim nog regelmatig vergezichten. Bij de klim vanuit Bedoin zie je af en zie je bomen. Deze is leuker om te doen.Nooit echt zwaar tot aan Chalet Reynard. Daarna afzien de laatste 6 km. Alleen begin je er veel fitter aan.

Random
pieter
5 y

Na enkele ritten in Limburg kwam deze volgende uitdaging min of meer toeval op mijn pad. Vier traingingsritten vooraf gefietst met de Col de Suzette, Col de la Chaine, Col de Fontaube en Col d'ey (ook in deze volgorde). Zondag 21 sept. werd de dag (goed weer) om de Mont Ventoux te beklimmen. Met een korte stop bij Chalet Reynard kwamen wij (samen met mijn fietsmaatje) in 1:58:34 uur boven. Een onbeschrijvelijk en emotioneel gevoel gaf de beklimming mij. De klim trainingsdagen in de omgeving zijn voor mij echt een 'must' gebleken. De uitrusting (vooraf gemonteerd) van de fiets: trippel voor 30-40-50 en achter 12-28. In Nederland vooraf de nodige fietskilometers afgelegd.

Random
Huub Maas
5 y

Misschien niet de moeilijkste klim van Frankrijk maar wel een die zeker de moeite waard is.
Mooie lichtval over de velden aan het begin van de route als de zon op komt.
Het bos is ook prachtig maar 's ochtends koel in september.
De weg is compleet nieuw geasfalteerd van Sault tot boven aan Chalet Reynard!
Met de laatste 6 km (vanaf Chalet Reynard) tot aan de top is niet te spotten (helling zo'n 10%).

Random
Rob - Spijkenisse
5 y

Deze variant is echt een makkie vergeleken met Bedoin en Malaucene. Vooral de 6 kilometers voor Chalet Reynard zijn kinderlijk eenvoudig. Een beetje fietser trapt daar met gemak >20 km/uur weg. Deze klim heeft niets te maken met de twee andere serieuze beklimmingen. Het laatste stuk van 6 kilometer naar de top maakt deze klim uiteindelijk wel goed, maar daar begin je dan ook fris aan.

Random
Matty
5 y

Een mooie route is om ook eerst de gorges-de-la-nesque te doen en daarna vanaf Sault deze beklimming.

Random
Joop
5 y

Had vooraf dezelfde vraag. Beide beklimmingen zijn vanaf Chateau Reynard identiek. De weergegeven profielen kloppen ongeveer, maar zijn beide, afwijkende, gemiddelden van de beklimming. Vooral in bochten kan het percentage even toenemen, vandaar die 13% die hier wel en bij het profiel vanaf Bedoin niet vermeld is. Maar ja, als je eenmaal zover bent dan heb je, volgens mijn Strava, ook al steilere (mini)stukken achter de rug. Profiel Bedoin lijkt me gemiddeld het dichtst bij de realiteit liggen.

Random
Jan
5 y

Ik zit naar de verschillende beklimmingen te kijken van de mont Ventoux
Vanuit Sault en Bedoin,
De laatste 6 km zijn hetzelfde alleen is het profiel van Sault zwaarder dan die van Bedoin
Beetje vreemd,

Random
Fred(erico) de Groot
6 y

Juli 2013 mooi wegdek, eerste gedeelte te doen, vanaf chalet Richard serieus klimmen. Veel verkeer, finish niet te bereiken door de grote hoeveelheid auto's, dus eerder afgeklokt. Afdalen oppassen, veel rijders komen zig zag omhoog.
Ik had de 30 achter op het laatste stuk nodig.
Kunst van deze klim is nooit in je rode gebied te komen.
Succes

Add your review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Comment on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
  • Engage in the community
Sign up

Already an account?