Col des Chevrères

Elevation profile Col des Chevrères
Elevation profile Col des Chevrères
Elevation profile Col des Chevrères
499
difficulty points
5.4%
avg. gradient
19.1%
steepest 100 meter
9.5km
length
537m
total ascent

Share this climb

1032

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Col des Chevrères is a climb in the region Vosges. It is 9.5km long and bridges 537 vertical meters with an average gradient of 5.4%, resulting in a difficulty score of 499. The top of the ascent is located at 919 meters above sea level. Climbfinder users shared 25 reviews/stories of this climb and uploaded 23 photos.

Road name: Le droit de la Gréve

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (23)

Col des Chevrères
Col des Chevrères
Col des Chevrères
Col des Chevrères
Col des Chevrères

If you want to upload your photos, you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?

Statistics

Col des Chevrères from Rexelaxert via Miellin
This climb
Vosges
217 climbs
France
3820 climbs
Europe
12723 climbs
Difficulty points
499
3
rank
19
rank
548
69% easier than
Col du Galibier
rank
1770
Average gradient
5.4%
rank
93
rank
1562
65% less steep than
Mur d'Allex
rank
5317
80% less steep than
Camino El Monte from Farrobillo
Length
9.5km
rank
67
rank
993
80% shorter than
Col de l'Iseran
rank
2396
Total ascent
537m
rank
40
54% less ascent than
Col du Grand Ballon from Cernay
rank
824
74% less ascent than
Col du Galibier
rank
2252
81% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
3 hairpin turns

Road surface condition

100% 0% 0%
Based on 3 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

100% 0% 0%
Based on 3 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 01:21:03
11 km/h 00:51:35
15 km/h 00:37:49
19 km/h 00:29:51

Popular

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com is placed. When you make a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (25)


Dutch

BianchiPeter
3 w

Enkele jaren geleden deze klim gedaan tijdens les 3 ballons. Net aan de voet reed ik plat, en aangezien deze klim nog vroeg in het parcours lag, werd ik tijdens het herstellen volop voorbij gereden. Ik ben dan in een Franse colère die berg op gefietst in een poging om toch terug wat in te halen, en op de beruchte steile stukken ben ik helemaal in het rood gegaan, wat met nog meer dan 150 km te fietsen geen goed idee was. Een paar uur later was het dus over and out, en sinds toen heb ik ontzag voor die klim. Een jaar later heb ik het wat rustiger aangepakt en heb ik de 3 ballons wel kunnen uitrijden.

De laatste jaren zit deze klim trouwens niet meer in het Parcours van de 3 ballons. Persoonlijk vond ik de versie mèt de cols des chèvrères (waarbij ook de Grand ballon langs de steilste kant beklommen werd in plaats van langs de route des crètes), zwaarder dan de recentere versie, ondanks de zware aankomst op de Planche des Belles filles.

Jozef-Kempen
4 Mo

Geen gemakkelijke beklimming. Op sommige plaatsen is het zeer gemakkelijk maar dan plots begint de steilte enorm toe te nemen. Je benen moeten dan even wennen aan de inspanning die je moet leveren.

Col des Chevrères
Col des Chevrères
Col des Chevrères
Col des Chevrères
Gorgorbey
5 Mo

Deze klim heb ik op een bijzondere manier ontdekt. Tijdens een Climb for Life was ik op de Ballon de Servance lek gereden. En ik zat zonder reservebandjes. Ik ben toen opgepikt door een ambulance en de Servance met de ambulanciers meegereden. Toen ik iedereen zag zwalpen op de volgende klim die ik niet kende (we hebben zelfs een paar oververhitte klimmers mee naar de top genomen tot de bevoorrading daar), was ik helemaal verlekkerd.
De organisatie heeft me toen een nieuwe binnenbandje gebracht en ben hem terug naar beneden gereden om hem aan te vechten. Hij is ruw en lekker. Het soort klimmetje waar ik gek op ben. Een jaar later heb ik een huisje gehuurd aan de voet van de eigenlijke klim, zodat ik hem elke dag kon doen :-)

Andre
5 Mo

Inderdaad , een super mooie klim en omgeving en niet te lang.
Altijd leuk zo een smalle weg naar boven omgeven door veel groen en wat schaduw.
Ik hou ook van zulke beklimmingen

JY88
10 Mo 00:37:57 (15km/h)

Oef! Je moet er van houden. Verkijk je niet op het gemiddelde profiel. De eerste zes kilometer moet je lekker om je heen kijken: wat huisjes, wat stapels hout, een riviertje. Zodra je het odebordje aan Thibaut Pinot(Local-hero, en snelste tijd op het segment van 3,5KM) bereikt, begint het afzien. Via een vies steil stuk klim je recht tegen de hoogtelijnen in over een pad dat vrijwel uitsluitend wordt gebruikt om bomstammen vanuit het bos af te voeren. Je komt dan ook vrijwel niets tegen en hoort enkel je eigen ademhaling die op hol slaat. Ik ben boven gekomen door simpelweg te blijven duwen.
Ondanks(of dankzij?) de beperkte aanloop van mijn rit, was dit meteen het zwaartepunt van de dag.
Aanrader!

TobiasK
11 Mo

Na het lezen van alle comments over dat deze klim in het echt steiler is dan op het profiel heb ik eens naar de route uit de tour en climbing for life gekeken. Toen heb ik een comment achtergelaten dat de route niet helemaal goed lag. Hij ging namelijk niet door Miellin. De mensen van climbfinder hebben dit inmiddels aangepast. Thanks!

Random
Luc A.
1 y

Met een gemiddelde van 13% tussen kilometer 7,5 en 8 kan een steilste stuk van 12,7% toch niet. Ik heb hem voorbije weekend opgereden met de climbing for life en zag regelmatig stijgingspercentages tot 17%. Heftige klim en geloof me ik ben toch één en ander gewoon.

Random
Anton
1 y

De laatste 3.5 km is echt bruut. Denk hier niet te makkelijk over, geen meter de mogelijkheid tot herstel. Deze gelukkig voor de bel feilles gedaan en niet andersom. Vind de chevreres echt lastiger. En, je fietst hier alleen, ook wel lekker.

Random
Vincent
1 y

Alles hieronder is al gezegd en geschreven denk ik. Begin is echt heel prima: beetje omhoog, soms wat naar beneden, maar de laatste 3,5km is kapot gaan. Echt helemaal kapot. Erg rustige weg overigens.

Random
Joris
2 y

Verschrikkelijk, pijn tot en met. Deze had ik in mijn rit na 90 km, dat heb ik geweten. Stijgingspercentages tot 18% op sommige stukken.

Super zwaar, met 34-28 bijna niet te doen

Random
Gerard
4 y

Wat een bizarre klim! Ik heb deze gisteren gereden bij gemiddeld 30 graden (in Thillot was het 38 graden) en 9,1 km klim was pittig in de finale, zoals hier al wordt omschreven. Tot Miellin gaat het top, wegdek redelijk, maar na Miellin gaat het recht omhoog en wordt het wegdek matig. Dan wordt het voor mij ook kruipen naar boven, een soort harken:-) Maar mooi om deze te kunnen afvinken op Strava:-)

Random
Walen nico
4 y

Klim gedaan wat was me dit. Vanaf Mielle kan je er invliegen maar opgelet 2 km van de top zit het zwaarste stuk. Bochtje voorbij en het bos in waar de muur u staat op te wachten. Pittig ding en de tijd van pinot daar kan je alleen van dromen...

Random
Dick
5 y

Heb de halve Ardennen, Alpen en Vogezen gehad, en ook 3x Ventoux, maar deze was echt onverwacht steil. Percentages hier kloppen NIET met wat er op de borden staat (speciaal voor TdF2014 neergezet): laatste 3 km 11,1 gemiddeld met voorlaatste km 14,9%! Kan Klimtijd uitzoeken wat nu klopt?

Random
Rudo
5 y

Deze beklimming gisteren gedaan met onze fietsclub. De percentages kloppen wat mij betreft wel. De laatste kilometers zijn inderdaad wat zwaarder, maar als je geen talent hebt dan moet je er niet aan beginnen.

Random
Davy
5 y

@Gregory, Luc Peters en Timothy: die percentages die hier als maximum staan zijn een gemiddelde over 500meter. Dus die kunnen heel goed kloppen ondanks dat stukje van 17 of 18%.. Staat er nochtans duidelijk bij vermeld hier

Random
Gregory
5 y

Gisteren opgereden... Wat een beest;
Voorlaatste km aan gemiddeld 14,9%... met stukken die 18% aantikken. Percentages kloppen dus niet.
Laat het percentage van 5,5% gemiddeld je niet misleiden.

Random
luc peters
5 y

Die percentages kunnen echt niet kloppen.
Heb hem gedaan bij Climbing for life en iedereen met een GPS zei dat hij minstens 18% als steilste gezien heeft.

Random
Caro Bridts
5 y

De col de Chevreres heeft als steilste percentage 18% volgens mijn mio. Op de weg staat trouwens een bord met als vermelding komende km 14,7%!
De laatste drie km van deze col gaan niet onder de 10%. We reden hem tijdens de climbing for live editie 2105.
De lokale bewoners zeggen trouw es dat deze klim moeilijker is dan de planche des belles files net omwille van de steile drie km die onophoudelijk constante boven 10% liggen.
Geen schande om hier dan even voet aan de grond te moeten zetten......vooral als je daarvoor ook al een kortere col met stukken van 12% voorgeschoteld kreeg en de planche nog wil doen...... Climbing for live yeah!

Random
Timothy
5 y

Gisteren gedaan met climbing for life. De laatste 4km zijn 11gemiddeld. Met een km aan 14! Gemiddeld met max van 18%. Graag aanpassen ajb. Het is een monster.

Random
Peeters Inge
5 y

Gisteren met Climbing for Life zijn super veel fietsers hier moeten afstappen... Inderdaad stuk tot 18% . Ben bovengeraakt al fietsend maar na iets meer dan 100 km was dit voor mij de zwaarste vd dag.

Random
Mesmaekers Nicolas
5 y

Een col die zeer rustig begint, maar het venijn zit in de laatste 3,5 Km. Mijn buurman zei op bepaalde momenten dat hij 17,5% op zijn GPS had. Moordend steil en een 34 vooraan in combinatie met een 32 achteraan is geen overbodige luxe. Veel mensen letterlijk geparkeerd op de klim gezien.
Goed doseren in het begin en desondanks de moeilijkheidsgraad een cadans vinden die je kan aanhouden.

Random
Jan
6 y

Op enkele stroken kwam mijn voorwiel van de grond... rechtstaan en rustig indelen in die laatste 3 kilometers is de boodschap.

Random
Witte wolk
6 y

Borden 2 km voor de top geven 14 procent aan. Werd er niet blij van. Heftig!

Random
Jeerke
6 y

Afschuwelijk ding wel goed voor de napret, bah

Random
YDM
6 y

een gruwel van een col, vanaf km 6 is het echt afzien tot de top.

Add my review/story

If you want to share something you need create an account. It only takes 1 minute and it is completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favourite climbs
Sign up

Already an account?