Höhenprofil Vaalserberg / Drielandenpunt
Höhenprofil Vaalserberg / Drielandenpunt
Höhenprofil Vaalserberg / Drielandenpunt
78
Bergpunkte
4%
Durchschnittliche Steigung
9.7%
Die steilsten 100 Meter
3.6km
Länge
144m
höhenmeter

Diesen Anstieg teilen

9

Melde dich an, um dein Feedback zu diesem Höhenprofil zu teilen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Feedback zu diesem Höhenprofil?

Dein Feedback benötigt noch ein paar Zeilen Text.

Vaalserberg / Drielandenpunt ist ein Anstieg in der Region Süd-Limburg. Die Strecke ist 3.6 Kilometer lang und überbrückt 144 Höhenmeter mit einem durchschnittlichen Gefälle von 4%. Der Anstieg erzielt so 78 Bergpunkte. Der höchste Punkt liegt auf 322 Metern. Mitglieder der Climbfinder-Community haben 28 Bewertungen zu diesem Anstieg geteilt und 21 Fotos hochgeladen.

Straßennamen: Eschberg, Nieuwe Hertogenweg, & Viergrenzenweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Klicken Sie auf den Aufstieg, um den Streckenverlauf zu sehen
Anstiege in der Umgebung anzeigen

Fotos (21)

Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt

Wenn du Fotos hochladen möchtest, erstelle bitte erst einen Account. Es dauert nur 1 Minute und ist kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?

Rennrad-Strecken

Sorgfältig zusammengestellt und von Climbfinder überprüft!
Name Strecke Höhenmeter Anstiege
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race
121.9km 1648m 20

Statistiken

Vaalserberg / Drielandenpunt über Vaals
Dieser Anstieg
Süd-Limburg
409 Anstiege
Niederlande
981 Anstiege
Europa
15214 Anstiege
Bergpunkte
78
Platz
7
40% einfacher als
Camerig
Platz
7
40% einfacher als
Camerig
Platz
8495
Durchschnittlicher Anstieg
4%
Platz
198
72% weniger steil als
Oude Molenstraat
Platz
316
72% weniger steil als
Oude Molenstraat
Platz
10388
85% weniger steil als
Calçada das Carquejeiras
Länge
3.6km
Platz
7
Platz
28
61% kürzer als
Tafelberg von Ellecom
Platz
6702
Höhenmeter
144m
Platz
4
26% weniger Anstieg als
Camerig
Platz
4
26% weniger Anstieg als
Camerig
Platz
7622
95% weniger Anstieg als
Pico Veleta

Label

Berühmter Anstieg
Schöne Landschaft
Versteckte Perle
1 Serpentine

Zustand des Straßenbelages

94% 0% 6%
Basierend auf 18 Stimmen
Teile deine Erfahrung mit der Community. Wie bewertest du den Zustand der Straße?

Verkehr

18% 18% 65%
Basierend auf 17 Stimmen
Deine Erfahrung zählt! War die Strecke stark befahren?

Zeiten

7 km/Std. 00:30:33
11 km/Std. 00:19:26
15 km/Std. 00:14:15
19 km/Std. 00:11:15

Beliebt

Keutenberg

Keutenberg

berühmt
Camerig

Camerig

berühmt schön
Eyserbosweg

Eyserbosweg

berühmt
Cauberg

Cauberg

berühmt
 

Unterkünfte

Bei Verwendung der oben aufgeführten Karte wird ein Cookie von booking.com platziert. Wenn du eine Buchung vornimmst, erhalten wir eine Provision.

Bewertungen (28)


Niederländisch

mrustenhoven
1 M

Zeker niet de mooiste beklimming, maar wel eentje die je niet zomaar even doet. Kostte me meer kracht dan ik had gedacht, waarschijnlijk omdat ik toch een tempo wilde vasthouden vanuit het dal die je je niet kan veroorloven op deze lange klim voor Nederlandse begrippen.

Robbe_Buls
2 M

Ik moet zeggen dat ik hem lastiger had ingeschat dan dat hij eigenlijk was. Hij is wel redelijk lang (toch voor de regio), maar je kan altijd de grote plateau blijven draaien omdat de steiltegraad heel goed meevalt. Boven kom je in een toeristische zone. Onvoorstelbaar hoeveel geld er uit een drielandenpunt kan worden geklopt. Maar van boven op de Boudewijntoren (of de Wilhelminatoren voor de Noorderburen) heb je wel een prachtig zicht. Persoonlijk zou ik de Belgische kant verkiezen. Niet vanwege de lastigheid, maar vanwege de prachtige haarspeldbochten. Al zijn die natuurlijk ook altijd leuk bergaf. Knietjes erin smijten en gaan.

HansvanWaas
2 M

Beroemde klim naar het hoogste punt van Nederland! Het asfalt is niet altijd even geweldig, maar de voldoening is toch groot als je bij het Drielandenpunt aankomt! Iedereen komt hier boven, aangezien de percentages niet angstaanjagend zijn.

Pierre
2 M

Juli 2021 Vanuit Duitsland. Naar Vaals laatste beklimming van mijn Drielandenroute. Naar het hoogste punt van Nederland. Deze klim heeft een gebrek aan mooi uitzicht. Maar je kunt de Wilhelmina of Koning Boudewijn Toren op. (voorzien van lift) Doen we een andere Keer.

Vaalserberg / Drielandenpunt
Himmelsbla
2 M

Ik ben begonnen bij Landal Hoog Vaals (niet moeilijk, want daar verbleef ik). Die eerste honderden meters zijn gevoelig omhoog en als dan de 'echte' klim begint, zijn je benen aardig op spanning. Dan volgen er nog een, twee, drie bochten en wat stijgende weg, en sta je op het hoogste punt van (Europees) Nederland. dat is wat mij betreft ook direct alle allure van deze klim. Het is er druk, toeristisch, je hebt nul uitzicht bij het fietsen en in de meeste opzichten is de Belgische kant sterker aan te raden. Desondanks ga je erop, want de Vaalserberg moet je afgestreept hebben. Bij dezen.

Fedor
3 M

Zeer gevarieerde route maar het mist de schoonheid van de andere routes. Vanaf het begin is het al meteen aanzetten (vooral bij het museum). Na rechtsaf geslagen te zijn vlakt het flink af maar dat verandert als je daarna weer rechts bent gegaan. Vooral het stuk langs de laatste huizen en de Bellevue-flat is pittig. Daarna ga je het bos in en wordt het fraai fietsen. Na de haarspeldbocht zie je het al snel vlakker worden. Het laatste stuk langs de parkeerplaatsen biedt verder geen uitdaging maar je wilt toch naar het Drielandenpunt als je zo ver bent gekomen.

NB: Ik heb deze (bewust) gedaan vlak na de zware regenval waarbij Zuid-Limburg het zwaar te verduren had, dus geen oordeel over de drukte. Het was toen iig erg rustig.

Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
sennescheepers
5 M

Een serieuze klim, zeker als je net Camerig achter de rug hebt. Maar het verkeer, en het gebrek aan een mooi uitzicht maakt deze klim niet zo aantrekkelijk. De Belgische kant om aan het Drielandenpunt te komen is veel mooier en rustiger (en ook een leuke afdaling).

Jba13
5 M

Deze beklimming zou ik zeker niet aanraden. Altijd erg druk met verkeer en ook geen hele mooie omgeving. Daarbij is de belgische zijde een schitterend alternatief om het drielandenpunt te bereiken! Verrassend veel rustiger en veel mooier.

MV_079
5 M

Leuke beklimming, maar kan qua schoonheid niet tippen aan de côte des Trois frontiers vanaf de andere kant. Vooral leuk omdat je naar een mooi punt toe klimt. Lekker om bovenop een pauze te nemen op een terrasje

RobertS
5 M

Met afstand vond ik dit een van de saaiste beklimmingen in de regio. Tuurlijk, het is een lange klim en er zit een haarspeldbocht in, maar je rijdt naar een enorm drukke toeristenval en er is onderweg weinig moois te zien. Echt steil, zwaar of bijzonder vond ik 'm ook niet, ondanks het voor Nederland hoog aantal klimpunten. Ik ben blij dat ik 'm een keer heb gedaan; de volgende keer neem ik wel de beklimming vanuit België. Die zag er in de afdaling veel mooier uit.

KarelJan
6 M

Als je bij Vaalserbroek begint maak je de meeste hoogtemeters. Veel verkeer onderweg, met ook een stukje fietspad maakt het niet echt een mooie klim. Eigenlijk pas halverwege als je het bos induikt wordt het mooier (en een stijl stukje).
Het laatste stuk moet je bij het drielandenpunt laveren tussen de wandelaars. Kortom voor de rust hoef je dit niet te doen, beter is het om de Belgische kant nemen.

sylvainsmeets
6 M

Mooie klim.
Goed wegdek.
Veel verkeer.
Boven aan gekomen ben je op het hoogste punt van NL.
Dan kun je afdalen naar Gemmenich

Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Zappatrik
9 M

Lekkere berg om op te eindigen

Tjaart
9 M

De voet is bij kasteel Vaalsbroek. Je klimt dan eerst tot de randweg rond Vaals, gaat rechts en volgt de borden richting drielandenpunt. De weg klimt door het bos en via een haarspeldbocht door tot de Wilhelminatoren. Vanaf daar vlakt de weg af en klimt nog licht door naar het hoogste punt van Nederland en het dichtbij gelegen drielandenpunt. Deze beklimming is redelijk (of soms zeer) druk met toeristisch verkeer, en bij het drielandenpunt kan het druk zijn met voetgangers. De col is nergens echt steil, maar wel lang. Onderdeel van een route met de top 10 van Limburg die ik op wikiloc heb gepost: https://nl.wikiloc.com/routes-fietsen/top-10-limburgse-heuvels-81-km-954581

Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Vaalserberg / Drielandenpunt
Roy
1 J

Op naar het hoogste punt! Ik ben gestart vanuit Wolfhaag, dat maakt qua zwaarte niets uit. Ik heb hem vroeg op de dag gedaan en zelfs dan zie je dat het hier chaotisch kan worden. Er waren nog maar een paar verdwaalde bejaarden, maar die gaven een prima indruk van wat er later op de dag kan gebeuren :).

De klim zelf is goed te doen, ik vind dit, samen met Camerig, het meest in de buurt komen van wat ik me bij de Alpen voorstel (wat langer, zonder enorme steile stukken). Ik was op mijn hoede (doordat ie hier ook hoog staat), maar was opeens boven...Hij is dus echt prima te doen. De afdaling richting Belgïe heeft perfect asfalt, is rustig en heeft leuke haarspeldbochten. Zeker doen!

Random
Alexander
2 J

Officieel geen fietspad, dus hopen dat oom de agent een oogje toeknijpt.

Random
Alexander
2 J

Eergisteren tijdens een hele drukke zondag rondom Vaals gefietst om dit gebied me meer eigen te maken. En ik heb een alternatieve route ontdekt naar de Vaalserberg, welke veel zwaarder is dan degene die hier beschreven is. Als je echt vanuit het dal van de Selzerbeek wilt beginnen is dit de route:
- Sneeuwberglaan, vervolgens langs de Lidl rechtsaf
- Beemderlaan, N278 oversteken
- Koperstraat, rechtdoor 2e weg linksaf met de weg mee
- Bergstraat (pas op je rijdt tegen het verkeer in), vervolgens rechtsaf
- Tentstraat, vervolgens linksaf (bord “Drielandenpunt 2”)
- Viergrenzenweg, aan het eind linksaf
- In de bocht linksaf (voetpad Drielandenpunt, Viergrenzenweg nr. 222-224) zie bericht Ni)

Random
Alexander
2 J

Er zijn tal van alternatieven te bedenken; want bijna iedere weg in het plaatsje zelf is hellend. Een interessante kan zijn om vanaf de provinciale weg (N278) te klimmen naar het begin van de Viergrenzenweg (afslag bord ‘Drielandenpunt 2’) dit is een flink stijgende weg, met links doorkijkjes Duitsland in. Je komt vervolgens uit halverwege de route zoals deze hier beschreven is. Je slaat hier dus links af richting het bos en vervolgt de route.

Random
Matthieu Vinkesteyn
3 J

Kicken. Je waant je toch even ergens in bijvoorbeeld Frankrijk.

Random
Patrick Coenen
4 J

Zo te lezen kent nog niemand de 3e variant van de vaalserberg. Die vanuit Aken! Ja er is een duitse variant. Hier is het strava segment: https://www.strava.com/segments/2340259 lekker makkelijk, en een aanrijroute-variant: https://www.strava.com/segments/7647092. Het stuk tussen de parkeerplaats an het bos, voordat het echt naar onder gaat (van bovenaf gezien dan) is een goed gravel, waar ik rustig met een renfiets overheen durf te rijden zonder angst voor mijn lak te zijn.

Random
LB
4 J

Zoals al beschreven is dit een mooie berg om na camerig te pakken en dan België in te gaan. 1 keer per jaar wordt er wel met grind gestrooid, op camerig ook.

Random
Ni
4 J

@Bram: het is zeker te doen met de racefiets, maar er zit een stuk in van zo'n 50 m wat heel ruw is. Zeker in de steile s-bocht ligt erg weinig asfalt meer, maar daarna is het weer een stuk beter.

Random
Bram
5 J

@Ni is het wegdek wel te berijden met de renfiets tot de toren?

Random
Ni
5 J

Laatst een mooie afkorting van de Vaalserberg ontdekt met misschien wel het pittigste stukje weg dat ik tot nu toe in Zuid Limburg ben tegengekomen. De afkorting begint bij de bocht bij het Residence Bellevue. Waar de normale weg daar het bos in draait, pak je de afslag links, naar wat lijkt alleen een parkeerplaats. Hier kun je echter doorrijden en na zo'n 50 m kun je een ruw, maar geasfalteerd pad nemen het bos in. Hier word het flink steil met een bocht van zeker 20 %. Hierna is het nog zo'n 150 m harken met percentage rond de 15 %. In totaal stijg je ongeveer 40 m in 300 meter. Je komt dan uit aan de achterkant van Wilhelminatoren, bij de parkeerplaats.

Random
wj van der valk
5 J

net terug van een weekje hoog vaals op landal greenparcs
hoog zomers weer gehad race fiets mee en zo en beetje alle bekende klimmetjes gedaan in het zuid limburgse landschap.heb best wel wat in de echte bergen gefietst,maar toch zijn de heuvels in limburg ook leuk om te doen. de mooiste vindt ik wel bij camerig en dan door het bos naar vijlen,daarna door naar het drielanden bij vaals.

,

Random
JJTB Somhorst
5 J

Deze beklimming is niet heel erg lastig al geloof ik niet helemaal dat het begin 8% is. Dat zal eerder 5 zijn schat ik. De bocht omhoog na het viaduct klopt dan wel weer aardig.

Random
raymond
5 J

Iedereen die in Limburg fietst moet hier omhoog, hoger kom je niet. Goed te doen overigens.

Random
Ties
6 J

Niet de mooiste beklimming maar wel lekker als je net de Camerig achter de rug hebt en deze meteen erachteraan plakt.
Hoewel de eerste 1,5 kilometer over brede en drukke wegen gaan, is het hier bij vlagen lekker steil.
Pas als je de huizen achter je laat wordt het pas echt klimmen, de aanloop naar het bos is het steilste, hierna merk je dat je al ruim 2 kilometer aan het klimmen bent.
Bovenop kun je 3 dingen doen: 1. Omdraaien en de Limburgse heuvels weer induiken. 2. Rechtdoor, links van de toren de Belgische heuvels induiken. 3. Lekker op het terras gaan zitten en van het uitzicht genieten.

Meine Erfahrung hinzufügen

Wenn du reagieren möchtest, bitten wir dich erst einen Account zu erstellen. Es dauert nur 1 Minute und ist völlig kostenlos.

  • Erhalte eine Belohnung fürs Teilen von Bewertungen und Fotos.
  • Bewerte all deine bezwungenen Anstiege
  • Füge deine Lieblingsanstiege hinzu
Registrieren

Hast du bereits einen Account?