Schweiberg

Profil de hauteur Schweiberg
Profil de hauteur Schweiberg
Profil de hauteur Schweiberg
64
points de difficulté
4.2%
pente moyenne
9.5%
100 m les plus raides
2.7km
longueur
115m
dénivelé

Partager cette ascension

261

Connectez-vous pour donner votre avis sur ce profil de raideur
Voir les ascensions situées à proximité

Des commentaires sur ce profil?

Vos commentaires ont besoin de texte!

Schweiberg est une montée située dans la région Limbourg du Sud. Cette montée est 2.7 kilomètres de long, pour un dénivelé positif de 115 mètres. Schweiberg a une pente moyenne de 4.2%. Avec cette raideur la montée comptabilise 64 points de difficulté. Le point le plus haut se trouve à 221 mètres d’altitude. Les utilisateurs de climbfinder ont partagés 21 expériences sur Schweiberg et ont téléchargés 15 photos.

Nom de la rue: Schweibergerweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Cliquez sur la montée pour voir la route
Voir les ascensions situées à proximité

Photos (15)

Schweiberg
Schweiberg
Schweiberg
Schweiberg
Schweiberg

Si vous souhaitez télécharger des photos, créez votre compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?

Itinéraires

Personnellement créé et vérifié par climbfinder!
Nom Distance Dénivelé Montées
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race
121.9km 1648m 20

Les statistiques

Schweiberg
Cette montée
Limbourg du Sud
396 montées
Pays-Bas
940 montées
Europe
14399 montées
Points de difficulté
64
rang
16
51% plus facile que
Camerig
rang
18
51% plus facile que
Camerig
rang
8743
Pente moyenne
4.2%
rang
174
71% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
271
71% moins raide que
Oude Molenstraat
rang
9320
85% moins raide que
Calçada das Carquejeiras
Longueur
2.7km
rang
15
43% plus court que
Ubachsberg par Vrakelbergerweg
rang
52
70% plus court que
Tafelberg depuis Ellecom
rang
7407
Dénivelé
115m
rang
6
41% moins de montée que
Camerig
rang
7
41% moins de montée que
Camerig
rang
8055
96% moins de montée que
Pico Veleta

Classification

Montée légendaire
Beau paysage
Joyau caché
0 épingles

Etat de la route

93% 7% 0%
Basé sur 15 votes
Partagez vos connaissances. Quel était l'état de la route lors de votre sortie?

Circulation

73% 27% 0%
Basé sur 15 votes
Votre expérience compte. Quelle affluence avez-vous rencontré durant la montée?

Temps de montée

7 km/h 00:23:24
11 km/h 00:14:53
15 km/h 00:10:55
19 km/h 00:08:37

Populaire

Keutenberg

Keutenberg

légendaire
Camerig

Camerig

légendaire beau
Eyserbosweg

Eyserbosweg

légendaire
Cauberg

Cauberg

légendaire
 

Hébergements

Lors de l'utilisation de la carte ci-dessus, booking.com dépose un cookie. Lorsque vous faites une réservation via ce lien, nous recevons une petite part.

Expériences (21)


Néerlandais

mrustenhoven
3 s

Een van de mooiere beklimmingen in Zuid-Limburg. Rustig, betrekkelijk lang en bij uitstek een beklimming om voor langere tijd een ritme vast te houden (wat zeldzaam is in Nederland). Niet heel zwaar, wel leuk om door een 'echt' Zuid-Limburgs dorp te fietsen.

JY88
1 mois 00:07:45 (21.1km/h)

Voor mij een van de mooiste klimmen van Zuid-Limburg. Je klimt door het fraai gelegen gehucht Schweiberg. In het dorp vlakt de boel even af om daarna nog weer even wat steiler te worden. Als je denkt er te zijn, volgt er nog een stukje vals plat. Goede klim om je leeg op te rijden.

Mooie lengte ook als voorbereiding op Alpen of Vogezen. Zeker als je erna Eperheide daalt en Camerig klimt.

YordiZ
1 mois

Eén van mijn favoriete beklimmingen in Zuid Limburg. Hij is voor Nederlandse begrippen vrij lang. Je rijdt tussen mooie Limburgse vakwerkhuisjes over heerlijk asfalt. Het is niet al steil. In het begin is het even doorbijten tot je bij de eerste huizen van het dorpje bent, daarna kun je een fijn verzet kiezen dat je tot boven door kunt blijven trappen. Je krijgt nog een paar keer een kort steiler knikje maar dat is goed te doen. Als je het dorp uiteindelijk uitrijdt dan ben je bijna boven. Vergeet hier niet naar links te kijken voor een prachtig Limburgs uitzicht.

Himmelsbla
1 mois

Dit is klimmen zoals het hoort. Steile stukken afgewisseld met wat lichter werk, mooie omgeving en mooi uitzicht en lang genoeg om moe te worden. Niet moeilijk genoeg om echt stuk te gaan, je kunt telkens op de afvlakkende stukken op het buitenblad goed opschakelen.

Fedor
3 mois

Heerlijke en rustige klim die je benen niet veel pijn zullen doen maar wel lekker lang duurt. Dus voelen zal je hem wel. Prima loper in de bebouwde kom van Schweiberg, daarna wordt hij wat onregelmatiger. Fraaie vakwerkhuizen her en der in Schweiberg. Na de bebouwde kom wordt het even vlakker maar zie je ook de eindhelling voor je liggen. Vanaf de hotels is het uitfietsen. Naar rechts soms fraaie uitzichten, en ook als je achterom kijkt.

MV_079
4 mois

Absoluut mijn favoriete beklimming in Limburg. Nergens echt steil, maar zo mooi. Eerst door het dorpje, met mooie, oude huizen, en daarna door de weilanden verder klimmen. Ooit hier op een goede dag mee geklommen met de ploeg van Acrog-Toremans, waar renners als Remco Evenepoel en Tom Boonen hebben gereden. Toen de ploegleiders auto vooruit reed om een video te maken kon ik het niet laten om ze even te lossen voor de camera, om vervolgens keihard ingehaald te worden in de afdaling richting de Camerig

RobertS
4 mois

Wat een heerlijke klim! Lang, goed asfalt en een hellingspercentage dat precies goed is met wat korte steilere stukken ertussen. Je vraagt je wel continue af: "Ben ik al op de top?" In combinatie met de vakwerkhuizen, het open landschap en het bos als sluitstuk heb je bijna alles wat je kan verwachten in Limburg. Deze mag niet ontbreken als je in deze regio gaat fietsen.

kgdg
4 mois 00:09:25 (17.4km/h)

Mooie lange, niet zo zware klim. Lijkt qua afstand en percentages veel op de klimmetjes onder Voeren (België). De stukjes 9% maken het wel interessanter en zorgt ervoor dat je niet helemaal een constant ritme kan vinden. Ik vind deze persoonlijk leuker en mooier dan de Camerig, want die is veel te druk qua autoverkeer en doe je alleen omdat ie zo bekend is.

demeeuw
4 mois 00:11:51 (13.8km/h)

Een heerlijke klim, waar ik het nog nooit druk heb gezien; ja met fietsers. Doordat ie ruim 2.5 km is is het nog best pittig en ben je ff blij met het milde stukje halverwege, om daarna aan de finale te beginnen. Ook een heerlijke, overzichtelijke afdaling trouwens, maar wel met de handen aan de remmen. Wil je hem nog iets zwaarder maken dan moet je starten op het weggetje wat er parallel aan loopt, de Dal bissenweg. Voordat je dan de Schweiberg opdraait krijg je ff een stukje 10+ te verwerken.

Grafstinker
4 mois

Wat mij betreft een van de mooiere klimmen van Zuid Limburg, en eentje die me afhankelijk van de omstandigheden ook vaak pijn doet. Waar, hij is bijna nergens echt steil, hoewel het stuk net na het gelijknamige dorp best een listig segmentje is. En ook richting het eind, voor hotel het 't Voshoes, wordt het weer even doorbijten. Voor mij absoluut een zwaarder karwei dan bijvoorbeeld de Pannisberg.

sylvainsmeets
5 mois

Een mooie klim.
Een prachtig dorpje Schweiberg veel vakwerk huisjes en veel hotels en B&B's
Boven aan gekomen kun je genieten van een mooi uitzicht.
Het laatste stukje nog door het bos.

KarelJan
6 mois

Lekker lange klim met wisselende stijgingspercentages waar tegen het eind aan nog een klein "vuil" steil stukje zit. Voral het middenstuk is lekker lopend en de moeite waard door alle vakwerk huizen.

Schweiberg
Schweiberg
daanmeels
7 mois

Mooie klim met een Limburgs karakter. De klim trekt erg lang door maar is niet zo steil. De omgeving is prachtig.

Vespavanbern
7 mois

Deze klim in 3 woorden: lang,mild,mooi! Geweldige klim! Absolute aanrader en echt een klim die je niet mag missen als je in Zuid Limburg bent!

Conrad
8 mois

Geen idee waarom maar niet mijn klim, de haat-liefde verhouding met deze heuvel laat mijn vaak andere routes kiezen als ik in Limburg fiets. Niet steil, niet lang of wat voor negatief iets dan ook maar op een of andere manier heb ik niets met deze weg.

LucOosterbaan
1 a

Een zeer mooie lopende klim. Langs deze klim zijn vele typische vakwerkhuisjes te bewonderen.

Schweiberg
Random
Wie is het?
2 a

Heel mooi om te doen, lekker omhoog en buiten een enkel steiler stukje nergens pijnlijke percentages, aan te raden met vrienden

Random
Wietse
3 a

Eén van mijn favoriete klimmen. Mooi asfalt, weinig verkeer en mooie stijgingspercentages waar je je lekker stuk op kunt rijden. Zeker doen doen dus deze klim!

Random
Jaap
3 a

Voor mij een van de mooiste klimmen van Zuid-Limburg. Je klimt door het fraai gelegen gehucht Schweiberg. In het dorp vlakt de boel even af om daarna nog weer even wat steiler te worden. Als je denkt er te zijn, volgt er nog een stukje vals plat. Goede klim om je leeg op te rijden.

Random
Ties
6 a

Lekker klim om eens flink door te trekken.
Niet echt stijl, wel lang, dus asfalt genoeg om te versnellen of je totaaltijd te verbeteren.
Halverwege is nu ook een waterbron gemaakt om je bidon te vullen voor degene die het rustig aan doen en van de omgeving willen genieten.

Random
Mark Meijer
8 a

Heerlijke klim op een naar mijn mening rustige weg met mooie stulpjes van huizen aan beidde kanten. Als je denkt dat je klaar bent krijg je nog een leuk stukje klim door het bos!

Ajouter votre expérience

Si vous souhaitez réagir, créez un compte. Cela ne prend qu'une minute et c'est totalement gratuit.

  • Recevez une récompense en partageant des avis et des photos
  • Réagir sur toutes les ascensions
  • Ajoutez vos ascensions préférées
S'inscrire

Avez-vous déjà un compte?