Schweiberg

Elevation profile Schweiberg
Elevation profile Schweiberg
Elevation profile Schweiberg
64
difficulty points
4.2%
avg. gradient
9.5%
steepest 100 meter
2.7km
length
115m
total ascent

Share this climb

261

Log in to give feedback about this elevation profile
Show climbs nearby

Feedback about this elevation profile?

Your feedback needs some text!

Schweiberg is a climb in the region South Limburg. It is 2.7km long and bridges 115 vertical meters with an average gradient of 4.2%, resulting in a difficulty score of 64. The top of the ascent is located at 221 meters above sea level. Climbfinder users shared 22 reviews/stories of this climb and uploaded 15 photos.

Road name: Schweibergerweg

1%
2%
4%
6%
8%
10%
12%
15%
20%
Click on the climb for street view
Show climbs nearby

Photos (15)

Schweiberg
Schweiberg
Schweiberg
Schweiberg
Schweiberg

If you want to upload your photos, you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?

Cycling routes

Personally mapped out and verified by climbfinder!
Name Distance Total ascent Climbs
Amstel Gold Race
Amstel Gold Race
121.9km 1648m 20

Statistics

Schweiberg
This climb
South Limburg
409 climbs
Netherlands
981 climbs
Europe
15239 climbs
Difficulty points
64
rank
16
51% easier than
Camerig
rank
18
51% easier than
Camerig
rank
9152
Average gradient
4.2%
rank
180
71% less steep than
Oude Molenstraat
rank
282
71% less steep than
Oude Molenstraat
rank
9830
85% less steep than
Calçada das Carquejeiras
Length
2.7km
rank
15
rank
52
70% shorter than
Tafelberg from Ellecom
rank
7772
Total ascent
115m
rank
6
41% less ascent than
Camerig
rank
7
41% less ascent than
Camerig
rank
8438
96% less ascent than
Pico Veleta

Classification

Famous climb
Beautiful scenery
Hidden gem
0 hairpin turns

Road surface condition

93% 7% 0%
Based on 15 votes
Share your knowledge. What was the road condition during your ascent?

Traffic

73% 27% 0%
Based on 15 votes
Your experience counts. How much traffic did you encounter during the climb?

Climbing times

7 km/h 00:23:24
11 km/h 00:14:53
15 km/h 00:10:55
19 km/h 00:08:37

Popular

Keutenberg

Keutenberg

famous
Camerig

Camerig

famous beautiful
Eyserbosweg

Eyserbosweg

famous
Cauberg

Cauberg

famous
 

Accommodations

When using the map above, a cookie from booking.com will be placed. When you proceed to a booking, we receive a commission.

Reviews/stories (21)


Dutch

mrustenhoven
1 Mo

Een van de mooiere beklimmingen in Zuid-Limburg. Rustig, betrekkelijk lang en bij uitstek een beklimming om voor langere tijd een ritme vast te houden (wat zeldzaam is in Nederland). Niet heel zwaar, wel leuk om door een 'echt' Zuid-Limburgs dorp te fietsen.

JY88
2 Mo 00:07:45 (21.1km/h)

Voor mij een van de mooiste klimmen van Zuid-Limburg. Je klimt door het fraai gelegen gehucht Schweiberg. In het dorp vlakt de boel even af om daarna nog weer even wat steiler te worden. Als je denkt er te zijn, volgt er nog een stukje vals plat. Goede klim om je leeg op te rijden.

Mooie lengte ook als voorbereiding op Alpen of Vogezen. Zeker als je erna Eperheide daalt en Camerig klimt.

YordiZ
2 Mo

Eén van mijn favoriete beklimmingen in Zuid Limburg. Hij is voor Nederlandse begrippen vrij lang. Je rijdt tussen mooie Limburgse vakwerkhuisjes over heerlijk asfalt. Het is niet al steil. In het begin is het even doorbijten tot je bij de eerste huizen van het dorpje bent, daarna kun je een fijn verzet kiezen dat je tot boven door kunt blijven trappen. Je krijgt nog een paar keer een kort steiler knikje maar dat is goed te doen. Als je het dorp uiteindelijk uitrijdt dan ben je bijna boven. Vergeet hier niet naar links te kijken voor een prachtig Limburgs uitzicht.

Himmelsbla
2 Mo

Dit is klimmen zoals het hoort. Steile stukken afgewisseld met wat lichter werk, mooie omgeving en mooi uitzicht en lang genoeg om moe te worden. Niet moeilijk genoeg om echt stuk te gaan, je kunt telkens op de afvlakkende stukken op het buitenblad goed opschakelen.

Fedor
4 Mo

Heerlijke en rustige klim die je benen niet veel pijn zullen doen maar wel lekker lang duurt. Dus voelen zal je hem wel. Prima loper in de bebouwde kom van Schweiberg, daarna wordt hij wat onregelmatiger. Fraaie vakwerkhuizen her en der in Schweiberg. Na de bebouwde kom wordt het even vlakker maar zie je ook de eindhelling voor je liggen. Vanaf de hotels is het uitfietsen. Naar rechts soms fraaie uitzichten, en ook als je achterom kijkt.

MV_079
5 Mo

Absoluut mijn favoriete beklimming in Limburg. Nergens echt steil, maar zo mooi. Eerst door het dorpje, met mooie, oude huizen, en daarna door de weilanden verder klimmen. Ooit hier op een goede dag mee geklommen met de ploeg van Acrog-Toremans, waar renners als Remco Evenepoel en Tom Boonen hebben gereden. Toen de ploegleiders auto vooruit reed om een video te maken kon ik het niet laten om ze even te lossen voor de camera, om vervolgens keihard ingehaald te worden in de afdaling richting de Camerig

RobertS
5 Mo

Wat een heerlijke klim! Lang, goed asfalt en een hellingspercentage dat precies goed is met wat korte steilere stukken ertussen. Je vraagt je wel continue af: "Ben ik al op de top?" In combinatie met de vakwerkhuizen, het open landschap en het bos als sluitstuk heb je bijna alles wat je kan verwachten in Limburg. Deze mag niet ontbreken als je in deze regio gaat fietsen.

kgdg
5 Mo 00:09:25 (17.4km/h)

Mooie lange, niet zo zware klim. Lijkt qua afstand en percentages veel op de klimmetjes onder Voeren (België). De stukjes 9% maken het wel interessanter en zorgt ervoor dat je niet helemaal een constant ritme kan vinden. Ik vind deze persoonlijk leuker en mooier dan de Camerig, want die is veel te druk qua autoverkeer en doe je alleen omdat ie zo bekend is.

demeeuw
5 Mo 00:11:51 (13.8km/h)

Een heerlijke klim, waar ik het nog nooit druk heb gezien; ja met fietsers. Doordat ie ruim 2.5 km is is het nog best pittig en ben je ff blij met het milde stukje halverwege, om daarna aan de finale te beginnen. Ook een heerlijke, overzichtelijke afdaling trouwens, maar wel met de handen aan de remmen. Wil je hem nog iets zwaarder maken dan moet je starten op het weggetje wat er parallel aan loopt, de Dal bissenweg. Voordat je dan de Schweiberg opdraait krijg je ff een stukje 10+ te verwerken.

Grafstinker
5 Mo

Wat mij betreft een van de mooiere klimmen van Zuid Limburg, en eentje die me afhankelijk van de omstandigheden ook vaak pijn doet. Waar, hij is bijna nergens echt steil, hoewel het stuk net na het gelijknamige dorp best een listig segmentje is. En ook richting het eind, voor hotel het 't Voshoes, wordt het weer even doorbijten. Voor mij absoluut een zwaarder karwei dan bijvoorbeeld de Pannisberg.

sylvainsmeets
6 Mo

Een mooie klim.
Een prachtig dorpje Schweiberg veel vakwerk huisjes en veel hotels en B&B's
Boven aan gekomen kun je genieten van een mooi uitzicht.
Het laatste stukje nog door het bos.

KarelJan
7 Mo

Lekker lange klim met wisselende stijgingspercentages waar tegen het eind aan nog een klein "vuil" steil stukje zit. Voral het middenstuk is lekker lopend en de moeite waard door alle vakwerk huizen.

Schweiberg
Schweiberg
daanmeels
8 Mo

Mooie klim met een Limburgs karakter. De klim trekt erg lang door maar is niet zo steil. De omgeving is prachtig.

Vespavanbern
8 Mo

Deze klim in 3 woorden: lang,mild,mooi! Geweldige klim! Absolute aanrader en echt een klim die je niet mag missen als je in Zuid Limburg bent!

Conrad
9 Mo

Geen idee waarom maar niet mijn klim, de haat-liefde verhouding met deze heuvel laat mijn vaak andere routes kiezen als ik in Limburg fiets. Niet steil, niet lang of wat voor negatief iets dan ook maar op een of andere manier heb ik niets met deze weg.

LucOosterbaan
1 y

Een zeer mooie lopende klim. Langs deze klim zijn vele typische vakwerkhuisjes te bewonderen.

Schweiberg
Random
Wie is het?
2 y

Heel mooi om te doen, lekker omhoog en buiten een enkel steiler stukje nergens pijnlijke percentages, aan te raden met vrienden

Random
Wietse
3 y

Eén van mijn favoriete klimmen. Mooi asfalt, weinig verkeer en mooie stijgingspercentages waar je je lekker stuk op kunt rijden. Zeker doen doen dus deze klim!

Random
Jaap
4 y

Voor mij een van de mooiste klimmen van Zuid-Limburg. Je klimt door het fraai gelegen gehucht Schweiberg. In het dorp vlakt de boel even af om daarna nog weer even wat steiler te worden. Als je denkt er te zijn, volgt er nog een stukje vals plat. Goede klim om je leeg op te rijden.

Random
Ties
6 y

Lekker klim om eens flink door te trekken.
Niet echt stijl, wel lang, dus asfalt genoeg om te versnellen of je totaaltijd te verbeteren.
Halverwege is nu ook een waterbron gemaakt om je bidon te vullen voor degene die het rustig aan doen en van de omgeving willen genieten.

Random
Mark Meijer
8 y

Heerlijke klim op een naar mijn mening rustige weg met mooie stulpjes van huizen aan beidde kanten. Als je denkt dat je klaar bent krijg je nog een leuk stukje klim door het bos!

Add my review/story

If you want to share something you need to create an account. It only takes 1 minute and it's completely free.

  • Get a reward for sharing reviews and photos
  • Share your experience on all ascents you've climbed
  • Submit your favorite climbs
Sign up

Already an account?